Written by AbangNara | May 9th, 2016

Jutaan tahniah diucapkan kepada Neelofa atas kejayaannya merangkul Anugerah Bintang Paling Popular ABPBH29 yang telah berlangsung sebentar tadi. Neelofa turut sama memenangi kategori Pengacara TV Popular. Kejayaan Neelofa ini sudah tentu amat bermakna. Namun tidak dinafikan sedikit sebanyak ia agak mengejutkan kerana pada tahun ini tidak ada banyak drama atau filem yang menampilkan Neelofa.

neelofa

Apa-apa pun tahniah diucapkan kepada Neelofa atas kejayaan ini. Antara nama besar yang telah ‘ditewaskan’ oleh Neelofa ialah Sharnaaz Ahmad, Emma Maembong dan Aizat Amdan. Semoga kejayaan ini akan memacu lebih banyak kejayaan buat Neelofa.

neelofa

Apa pendapat anda dengan keputusan ABPBH29 kali ini? Adakah anda berpuas hati? Kongsikan di ruangan komen.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

44 responses to Neelofa Dinobat Bintang Paling Popular ABPBH29

  1. Tahniah lofa . Biarlah apa mereka nak kata .kita tak mampu nak puaskan hati semua orang. Congrates

    0

    0
    • Corse 848 says:

      Tahniah Neelofa..respect sebelum ni nama tgah naik..tukar imej berhijab..tp x de teruja nk tgok live td..sbb tang mana popular pun x tau la mana yg menang tu..

      0

      0
    • TINI says:

      weyy UNDI DIRI SENDIRI…TEAM LOFA yg buat semua benda ni!!!!!!!!! KANTOII…hahahahha

      0

      0
  2. Kiki says:

    Tahniah lofa .biarlah mereka nak kata apa .kita tak mampu nak puaskan hati semua orang

    0

    0
    • Anonymous says:

      Tiba2 dpt bintang paling popular,filem xde,drama xde yg ada kontroversi tudung nak pi serang kilang tudung yg tiru tudung dia kat vietnam tu,xpelah rezeki dah tertulis tp lain kali berita harian pun agk2 nak bt anugerah pun..

      0

      0
    • aaakulahhh says:

      stokis kan ramai..wakakkaa…

      0

      0
  3. Markonah says:

    Ntah mana yg popular. Anugerah undi diri sendiri. Bazir masa je tgk. Sbb tu yg menang artis bebukan je. Ko beli la undi bebyk pun lopak. Org boleh menilai sapa yg popular. Boooooooooooooooo

    0

    0
  4. Mika says:

    Tahniah neelofa. Bukan peminat. Tapi aku suka tengok artis yg bekerja keras dlm tugas. Tak semestinya berlakon filem baru boleh menang popular. Jd host pun boleh apa. N bsnss tudung dia pun sudah buat popular. Tuhan pun berjanji org yg berusaha pasti berjaya!

    0

    0
  5. hanon says:

    Jadi pengacara meletop je terus dapat bintang paling popular (mind that dia berlakon masih tahap tiang bendera).. artis lain menyanyi berpuluh lagu / berlakon berpuluh kali pon tak dapat bak ang.. sampai sekarang tak tahu camne dia boleh menang.. dengan kes adik lagi.. Cissss ore klate pakat undi demo ko?

    0

    0
  6. iyer ker says:

    Selagi anugerah sampah ini wujud selagi itulah kemunduran kualiti industri seni hiburan tempatan tidak disedari oleh kebanyakan masyarakat penonton dan pendengar. Anugerah yg kira siapa paling popular paling digilai diburu oleh artis dan buat peminat teruja. Artis kangkang depan kamera nampak tuuuuttt pun boleh menang! Apatah lagi yg undi bukan majoriti masyarakat penonton dan pendengar, fans club yg perabis sakan mengundi. Undinya pula dikira melalui kertas undi atau sms! Jadi artis tak perlu kualiti yg membanggakan utk bertahan lama dlm industri hiburan, hanya perlu gosip murahan, cerita ancaman nak saman, buat produk (rebranding nama sendiri barang dari China) atau jadi duta produk, tayang aset dan talakkan cinta seramai yg boleh selepas sebar gambar panas berdua.. Nescaya penerbit yg gila glam dan money maker akan biru anda.
    Sekarang semua tahu jalan pintas ke syurga nak popular.. Kau masuk program realiti hiburan dulu. Tak kira la yg jenis nyanyian, kecantikan, pengacaraan atau yg tunjuk bijak; sambil tu buat buat kontroversi haramjadah sikit.. Nescaya selepas itu anda akan ditawarkan berlakon. Lepas tu bila dapat partner hero yg digilai ramai, buat lagi cerita panas.. Lepas tu putuskan cinta plastik seramai yg boleh. Lepas tu isytihar diri berhijrah pakai tudung, dlm masa yg sama atau yg hampir lancarkan jenama tudung sendiri atau jadi duta produk.
    Nanti bila agak agak lama dah up popular tu.. Lepas dua tahun akan slow turun juga. Waktu tu cakap kat wartawan konon akan akhiri zaman bujang, kasi up balik popular!
    Nanti majlis kahwin buat yg terpopular habis dgn segala gala penaja. Kalau rasa tak boleh beat artis lain dgn nilai juta jutanya, ada cara lagi nak kekal popular.. Kahwin senyap senyap.. Lepas tu bocorkan cerita itu sendiri. Bila media dah panas memburu setelah puas nama up balik, buat PC terbuka.
    Dah kahwin pun boleh lagi popular laa.. Post atau cerita gambar pasangan, baby atau percutian yg konon kau lah yg paling beruntung bahagia. Bab jual popular anak tu memang trend, tumpang semangkuk. Tumpang buat duit..
    Paling keji, bila dah lalui semua fasa tu, nasib jodoh pulak tak panjang.. Pergilah pula jaja cerita dlm kelambu! Ini kali up up up gillleerrr populariti tu..!!! Lengkap drama cerita mahkamah lagii..
    Bila kembali single, adakan affair dgn mana mana orang masjid ker, sesama artis yg baru nak up tapi yg mula popular lebih mujarab! Lepas tu tonjolkan polemik atau delima hubungan tu kaitkan pula dgn keluarga.. Perrghh! Time tu dah boleh dah londehkan tudung tu semula, kembali seksi. Tunjuk diri masih laku.
    Akhirnyaaa.. Bila dapat kenal pasangan yg juta juta, tangkap jodoh. Itulah usaha up populariti terakhir yg termampu, umur pun dah meningkat.. Tak kira la jodoh tua ke, no 2 ke.. Janji ada jaminan tak melarat menempuh hari tua. Kalau nak bercerai lagi pun duit dah banyak, apa ada hal.. Tapi kalau bercerai juga lagi waktu umur tu agak kedut sikit tapi masih boleh inject, bogel balik semula paki ketat ketat.. Itu dah tahap sangap la tuu.. Up la sikit populariti tu sekejap, dgn jadi duta makanan kesihatan la pulaakkk..

    0

    0
    • eja says:

      baik betul hati awak ni kan? pintu syurga terbuka bagi org yg macam awak…tak puas hati sgt dgn rezeki yg sudah ditetapkan oleh Allah swt buat hambanya. Muhasabah diri sikit..

      0

      0
  7. Anonymous says:

    nmpk sgt lama aku xlyn tv3 smpai xtau ada abpbh pdhl aku suke tgk

    0

    0
    • Anonymous says:

      tula smala gak dgn saya…dh lama x tgk tv3 alih2 terkejut mlm td ada abph ..pastu bile dh tgk bosan gile x mcm abph dulu2 best saingan pn sengit n blh wat tertanya2 sape yg akn menang ..tp la ni dh mcm anugerah smpah ..terus tutup tv tdo.,.hahahah

      0

      0
    • Anonymous says:

      Lol!!! Sy ingt sy sorang je rasa macam tu. Tiba2 smalam abph..hmmm mungkin tuhan tak nak saya alami kemurungan sebab tak boleh hadam macam mana nealofa bleh menang anugerah paling popular..

      0

      0
  8. Dastar says:

    lepas ni bole la adik lofa berposing dengan kereta baru ala-ala dia yg menang.

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku pun xsuka sgt adek neelofa tapi just to clear the air, adek dia sendiri yg kata kat twitter yg bila adek dia shopping ke apa, xde kena mengena dgn lofa. bkn guna duit lofa. sbb adek dy (adik tiri actually), bapak adek tiri dia which is mr khan yg kaya, businessman. bapak lofa mohd noor biasa2 je. dan walaupun perniagaan naelofar hijab maju, kekayaan yg adek dia show off adalah dari bapak dia sendiri (iaitu orang yg berbeza dgn bapak neelofa), dan kekayaan dia xde kena mengena langsung dgn naelofar hijab.

      0

      0
    • Marisya says:

      dan kalau awak perasan jugak, lofa dimewahkan oleh bapak tiri dia jugak. sbb nampak yg bapak tiri dia tu sayang semua anak2 tiri dia. so, tak salah kalau nak kata, bapak tiri dia ada tolong jugak utk bisnes dia tu.

      bab ameera, tak berkenan sangat dgn show off dia. tp memandangkan dia pun pernah cakap, tu duit mak bapak dia dan tak salah mak bapak dia nak mewahkan dia, so, up to her laa. yg pasti, bila depa ni nak tutup aurat elok ek. seluar tergantung, tayang aset. phewww

      0

      0
  9. Anonymous says:

    Kalau nk ikot kn sume artis yg menang ada je yg akn ada x puas hati.. Tpi bg aku ok lah dri dpt kt muka yg sama je bosan jgk.. Lg haru dpt kt pelapis yg bru2 ni.. Kompom diva abis pasni.. Kira neolopak ni ok la org kta tgh2.. Ikot dunia seni kte yg hangatt pun semua pelapis bru.. Tu pun sbb blakon cite ptg2.. Kontroversi lebih.. Bakat kayu..

    0

    0
  10. kutu says:

    adira penyanyi popular?? tak pe la yg penting bukan AJ..
    banyak retis yg menang mlm td hanya disebab kekuatan FC masing2.
    tp sy sebenarnya lebih respek pd artis yg tak menang sbb FC diorang tak buat keje sia2 dgn buang duit beli paper berkoyan2 untuk undi artis diorang…

    lagipun calon2 pesaing yg shortlisted semua tak relevan..sorryyyyyy..

    suka dengan ucapan DJ Lin mlm td..sblm ni dia 3 kali menang besar sbb bakat dia dihargai dan dinilai..tp kali ni dia menang sbb populariti..berbeza tu.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Hambar nya. calon-calon pun tgk la, emma maembong and sharnaaz. category lain pun sama calon dia nak gelak bila tengok. nampak sangat mmg dah takde orang lain kat industry ni yang lebih menyerlah. Walaupun saya tak minat ngan shaheizy sam or aaron aziz, at least pada tahun yang diaorg menang dulu, diaorg mmg nampak kerja keras dalam industry ni, with movies after movies keluar that year. so reflective la dengan anugerah popularity yang diaorg dapat few years ago. now ni calon-calon pun hambar gila. mcm lofa, mmg la dia pengacara, tp lebih byk dengar cerita pasal tudung dia je compare to her contribution to the industry. anugerah ni dah tak relevan lah. seriously. takyah buat dah la next year.

    0

    0
  12. no body says:

    org yg mengutuk ni actually jealous dgn rezeki yg tuhan bagi.. bergembira jela dgn rezeki yg tuhan bgi kat dia.. tk payah nk meroyan ye..

    0

    0
  13. Anonymous says:

    sib bek aku xtengok..tu pun tengok fb baru tau malam tadi abpbh..kalu x memang tak tau pun..popular dengan gosip sebenarnya..nak harapkan hos rancangan meletop tu rasanya tak termasuk senarai sebab tu bukan rancangan tv3

    0

    0
  14. seridahlia says:

    apasal anzalna tkder ker….lakonan dia dlm cerita memori cinta suraya hebat ooo

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Ak bkn peminat lofa n xkn membazirkan wang dan masa utk dia. Cuma ak suka n rs dia layak menang. Mmg la die berlakon pn x byk. Tp who cares..dlm anugerah bintg popular mn ad syarat kena berlakon ke penyanyi ke..as long as u a fames artis. Ak suka lofa ni psal die seorg yg bekerja keras kot..tgk la bisnes die..nnpk mmg komited..public relationship pn bagus..berani n sntiasa nk maju lg. Dlm meletop pn die tahu batas die sbgai seorg brtudung..xad trlompat terkinja cni bila ad artis jemputan menyanyi..dia jaga standard die..n xad pn kontroversi murahan. Die deserve to winn

    0

    0
  16. Nurul says:

    Kalau tak silap, Adira dah 2 kali berturut2 menang Penyanyi Wanita Popular. Mesti fan dia undi habis2 an. Takpelah, rezeki dia. Adalah sikit duit masuk. Kalau nak harapkan show, undangan menyanyi, jualan album, rasanya dia ni tak boleh survive. Harapkan popular je, tapi penganjur pun tak sudi nak bagi dia perform. Dayang Nurfaizah, walaupun tak popular, berebut2 penganjur nak dia perform. Tak sah award show kat Malaysia ni kalau Dayang tak perform. Dayang ni memang ada kelas tersendiri. Tengoklah malam tadi, tak ramai penyanyi lain kat Malaysia boleh nyanyi macam tu. Great vocal.

    0

    0
  17. mek kelate says:

    dh x faham konsep popular sekarang.huhuhuhu…..populsr kes tudung kot!

    0

    0
    • Mohd says:

      Overrated sangat tudung di kalangan wanita Malaysia sekarang ni. Kalau pakai tudung mencerminkan peribadi, takpe juga. Ni masih mulut longkang, kacau laki orang, tukar2 laki, mengamuk macam org gila bila kereta kena langgar & macam2 lagi. Yang tak bertudung pula dicap tak berakhlak, walhal ramai yang mulia hati walau tak bertudung. Kalau tengok show malam tadi memang rata2 bertudung, rasa2 tilawah al-Quran pula…

      0

      0
  18. Hans cicak kembali lagi. says:

    Nee,I love u so much sayang,I tak kisah apa yang mereka cakap sayang.

    0

    0
  19. Anonymous says:

    boringggggggggggg

    0

    0
  20. anonymous says:

    nampak sgt kau bazirkan duit untung 50 jutaa kau tu undi dri sendiri, shame on youu lopakk!

    0

    0
  21. miss just give opinion says:

    calon2 semua tercalon hanyalah daripada fans club artis masing2.. tiada calon2 drpd artis yang terbaik dan berwibawa.. anugerah bintang popular thun ini bkn yg tbaik.. sepatutnya tukar kepada anugerah artis fans club popular..

    0

    0
  22. melati says:

    Alhamdullilah..saya tak tgk ABPBH..!…kalau tidak dosa besar dh saya….YaAllah ko ampun lah dosa kepada mereka yg menonoton ABPBH tu….buka lah pintu tobat kat Mereka2 itu…kau buka lah Hati Neelofa ni supaya duit RM50 juta tu upah pasuka untuk mencari bakal tunang Uqasha yg hilang dilautan….kikikikik…Saper yg undi Neelofa semua ke Neraka jahanam….wakakakakkakakaakakakakkaaa

    0

    0
    • Anonymous says:

      amin semoga ape yg kau doa ni terbalik kat diri kau!!
      dah lah buat fitnah pstu ade hati plak nak masukkan org ke neraka jahanam sebenarnya kau yg jealous..stalker sngt kau ni..
      dah tk tgk ko nk sibuk apahal..
      BUKAN HAL KAU MELATI LAYU

      0

      0
      • melati says:

        ko mesti kuncu2 Neelofa & Uqasha kan….aper kater ko terjun KLCC , boleh lew ko jumpa bakal tunang Uqasha tu….kikikikiki

        0

        0
  23. rosmerah says:

    Huh!! Aku rase Mok Cun lagi popular… please la jangan nak masuk bakul angkat seendiri.

    0

    0
  24. Anonymous says:

    beli bh banyak2 undi sendiri. alang2 undi bakal ipaq gak. sbb tu shahnaz menang 2-2 kategori

    0

    0
  25. Anonymous says:

    tengok dalam list colan2 yang ada.. aku suke je neolofa menang.. bila Allah kata itu rezeki dia..maka akan jadi rezeki dia.. siapala kite untuk menilai rezeki depa.. tahniah neolofa.. tahniah2.. bakat dia rejeki dia..duit dia..korang2 yg dalam ni haru kenapa?? hahahahaha

    0

    0
  26. eja says:

    Congrat ! Love you Neelofa ! semoga sukses selalu…

    0

    0
  27. DIVA AA says:

    Dah nama anugerah UNDIAN PEMINAT… jadi artis yang mana peminat dia undi berbakul-bakul pasti la dia MENANG..

    Yang tak puas hati pasal calon top 5 merepek and siapa yang menang… HANG UNDI KE DAK?? Dah peminat dia gigih beli paper and tick undi… rezeki dia la…

    Paper pun tak baca alih2 nak koyak bila artis fevret tak menang… royan kejadahnya…

    Sama la macam pilihan raya.. yang banyak org undi yang tu la yang menang…

    Dah rezeki LOFA ni.. biarlah dia nikmati momen2 ni… at least kita semua kenal Lofa.. cerita negatif ke positif ke semua menyumbang kepada populariti….

    Ni semua kang nak ikut populariti dari kaca mata KAU jer.. popular di mata KAU tak semestinya popular di mata orang lain..

    CTH Azwan Ali.. Popular jer… tapi dah tak ada orang UNDI… jadi jual rendang jer la

    KBAI

    0

    0
  28. shahz says:

    Bagi aku ok je neelofa menang artis paling popular kalau nak dibandingkan dgn calon2 lain tu. Actually, aku mengikuti ABPBH ni sejak 90an lagi. Memang masa tu artis yg menang kategori masing2 dilihat telus melalui undian peminat masing2.

    Seperkara lagi, dulu BH ada bagi hadiah utk pembaca yg dpt meneka dgn tepat artis yg menang kategori. So aku rasa ramai yg undi artis yg dijangka menang instead of undi artis kegemaran masing2. Sbg contoh penyanyi wanita popular sudah semestinya org akan undi Siti wpon x minat Siti sebab mana tau ada rezeki blh dpt hadiah dgn memangkah dgn tepat senarai artis yg menang kategori masing2. Aku rasa BH patut buat balik la hadiah ni so that org akan undi artis yg betul2 deserve menang utk kategori yg dicalonkan tu.

    0

    0
  29. RESPEK says:

    Sejujurnya…berdasarkn sume calon yg shortlisted dan kputusan undian membuktikan abp mkin tdak relevan…abp spatutnye adalah antara yg mngiktiraf populariti mreka yg betul2 mnyumbang kpd industri seni…neelofa smemangnye brjaya sbg bisnswoman…tapi bkn sbg insan seni…tiada drama atau filem lkonannye yg mberi impak kpd penonton..malah di dlm bidang pengacaraan pun dia tidakla terlalu mnyerlah…rezeki mmg x boleh diprtikaikn…ade yg mngatakn ‘bintang’ x smestinye brlakon mnyanyi atau mngacara shj..jika benar..kenapa tiade kategori utk ahli politik…blogger…ahli sukan…kalau ade sudah tntu Tun M atau Njib akan jd bintang pling popular…ABP 29 proved that to achieve popularity award..an artist dont need any product..only a fan club will be gud enough…#jgnkecamsaya

    0

    0
  30. mat jenin says:

    aku suka emma marmbong menang. kalau ada zara zya lagi best. lakonan diaorg bersahaja. naelofa artis paling popular tahniah tp tak rasa teruja macam sofea jane menang dulu. sofea jane memang legend kan lakonan mantap. aku pelik lah kenapa artis selfie nora tak dapat padahal follower paling ramai kat insta. ok bye

    0

    0