April 14th, 2016

Selepas berjaya untuk membuat rampasan produk Naelofar Hijab palsu baru-baru ini, Neelofa sekali lagi bakal bekerjasama dengan KPDNKK untuk membanteras pula mereka yang meniru serta mengedarkan jenama Naelofar Hijab palsu di Vietnam.

Pihak Naelofar Hijab sudah mendaftar hak cipta di negara tersebut dan sedang menunggu proses tersebut selesai.

Saya sudah mendaftar hak cipta di sana (Vietnam). Sedikit masa lagi prosesnya selesai dan ‘team’ kami akan melakukan rampasan di sana pula.

Bagaimanapun kami tidak akan gempur peniaga, sebaliknya kami akan terus ke kilang yang mengeluarkan tudung tiruan Naelofar Hijab.

Neelofa pada masa yang memohon agar pihak tidak bertanggungjawab menghentikan kegiatan itu sentiasa membuka pintu kepada sesiapa sahaja yang ingin menjadi rakan niaga produk mereka.

Bukan kami mahu menyerbu peniaga Melayu tetapi kami tidak mahu kegiatan menipu makan duit secara haram ini berleluasa sebab ia kegiatan menipu. Harapan kami selepas ini berhentilah menjual secara haram, jadilah stokis halal. Kami akan datang untuk melindungi pengguna tertipu.

Kalau betul hendak berniaga, jadilah stokis kami. Jangan jual secara haram. Boleh mohon jual dengan betul.

Dalam serbuan sebelum ini, Neelofa  dan KPDNKK telah berjaya merampas sebanyak 79 unit tudung palsu yang bernilai kira-kira RM 7,000.

Sumber Berita : Astro Gempak


Comments are closed.

Loading...