Written by serenity | September 5th, 2017

Katakan apa saja yang anda mahu, tetapi boleh dikatakan pasangan Nedim Nazri dan Nora Danish ialah pasangan yang sering mendapat perhatian Netizen. Nora sah bergelar isteri Nedim pada 30 Mac lepas dan mereka sering memuat naik gambar-gambar aktiviti selepas berumahtangga di akaun Instagram masing-masing.

Namun begitu bukan semua komen-komen Netizen itu manis. Ada juga yang bersifat mengecam terutamanya jika ada yang tidak kena di mata mereka. Ini yang terjadi apabila Nedim memuat naik gambar percutian hujung minggu bersama Nora.


Mungkin geram dengan komen negatif yang dilemparkan, Nedim telah membalas komen seorang pengguna Instagram yang meninggalkan komen tentang bagaimana Nedim patut menjalani kehidupannya pada gambar di bawah.

Weekend getaway with Sayang ? #NNisterikucintahatiku

14.7k Likes, 271 Comments – Nedim Sujak Nazri Aziz (@boss_ned) on Instagram: “Weekend getaway with Sayang ? #NNisterikucintahatiku”

Nedim meminta agar individu tersebut untuk tidak taksub mencari kesalahan orang lain dan berusaha memperbaiki diri sendiri agar menjadi insan yang lebih baik darinya.

Whats_App_Image_2017-09-05_at_10.23.15

Apa yang menarik, Nedim juga serius ingin membayar bagi rawatan kulit wajah berjerawat pengguna Instagram itu di klinik kulit yang disyorkannya.

Whats_App_Image_2017-09-105_at_10.23.15
Apa yang dikatakan oleh Nedim ada benarnya. Jika kita asyik beri cadangan bagaimana orang lain patut menjalani kehidupan mereka, memang agak annoying sebenarnya.

Orang putih kata, live, and let live. Jika seseorang bahagia dengan kehidupannya kita doakan kebahagiaanya berkekalan, itu lebih baik. Tak gitu? –beautifulnara.com

Sumber gambar: Instagram Nedim Nazri

42 responses to Nedim Nazri Bidas Pengguna Instagram, “Jangan Taksub Cari Salah Orang”

  1. aku tetap aku says:

    geli aku tgk muka nedim ni..

    30

    0
    • Anonymous says:

      Muka bajet jejaka paling hot di pasaran. Pdhal botak & pendek. Nora ni makin seksi sejak kawen dgn Nadim.

      17

      0
      • wekkkkkkk says:

        Mana boleh dn x mungkin Nedim boleh didik nora jadi bini solehah, sbb kalau tgok pada leher nedim tu, mcm pakai emas je..kn lelaki muslim x leh pakai emas, jdi x hairanlh kalau aurat bini nmpak. Ala body/muka lelaki licin mcm belut, mana ada rasa apa2..

        14

        0
        • Pekerja Gomen says:

          Apakah hukumnya aku mencuci mata tengok Nora berpakaian mcm ni sehingga menimbulkan rasa kuch kuch hota hai?
          Siapa yg bersalah dan berdosa?
          Aku?
          Nedim yg tak reti sekolahkan bini?
          Atau Nara yg up cerita ni?

          Dah jom bersila… ambik la dosa ni sorang sikit… makan ramai2

          14

          0
        • Anonymous says:

          Kau jgn tegur nnti dia kata kau dengki dgn dia & tak cermin diri sndr. Haha

          5

          0
        • MyClinicGigi says:

          Kulit muka nedim licin sgt ke?

          4

          0
      • opah maheran says:

        Cari salah? Kalau salah dan aib tu cucu tutup dan sorok elok2, carik r sampai lubang cacing pun, netizen xkan jumpa dan xde point nk kutuk korang berdua. Ini dah korang berdua yang pamerkan kt ig masing2, nk salahkan netizen plak konon carik salah korang.
        Kaya (kaya ke?) tak semestinya berotak.

        5

        0
      • iq says:

        hidup hanya disara oleh duit pembayar cukai dan gst, itu pun nak bangga, kalo ko “lelaki sgt or kejantanan sgt” gih kerja cari duit sendiri, bukan perabis duit mak bapak kau yg mne itu adalah duit gst…..berlagak bagai, padahal 0 sgt

        4

        0
  2. cikikaka says:

    klu xnk org kecam jgn upload yg x senonoh.. tu bini kau, ko upload ko jgk yg kena tanggung dosa aurat dia.

    12

    0
  3. Hashtagxsalahtgokn says:

    Ko pn jgn tksub sgt nk showoff romntik korang.aurat istri tnggungan ko.suma tau ko bhgia gler ,xyah nk tyang2 bgai.

    17

    0
  4. nenonenobunyiambulans says:

    eh eh. muka macam handsome sgt nak tegur orang mcm tu. kalau ye pun nak jugak post gambar ala2 Fast n Furious ko ni, xyah la layan comment2 haters ko. dah tau gambar mengundang kontroversi. attention seeker sangat.

    13

    0
  5. zan says:

    orang putih kata… hahaha..
    nara ni berpandu hidup ng orang putih…
    xyahlah nak tegak benang basah sangat..

    6

    0
  6. mynameis says:

    ala laki bini, hidup senang berduit jadi biar kan la diaorg ni xda apa yang nak di besar2 kan lahai.. tp kalu aku la jadi budak yang di suruh g my_clinic.. mmg aku pergi org nak tlg byrkan.. betul x?! kau buat la muka ko sampai licin, putih berseri janji ongkosnya nedim tu yang bayar.. xgitu :) hahaha

    21

    0
  7. Jjay says:

    Yackkkk !!! Nk tayang body yg tak brpa sado tu

    1

    0
    • $$$$$$$$$ says:

      nora tgok nedim bukan ada kasih syg sejatipun, nora tgok nedim ada lambang $ $ $ $ $ je pada muka nedim, nedim tu yg perasan dn nora tu yg sifat $ $ $ $ , masakan dulu Jejai pun di pndg $ $ $ $ $ .

      5

      1
  8. nok gebuzzz says:

    orang putih celup malaysia!

    1

    0
  9. wanita berkalung sorban says:

    semacam angkuh bunyi komen nedim..”i’ll pay for it”. ko ingat ko banyak duit ko boleh buat apa je? ingat satu nedim..duit xbleh beli syurga kekal abadi..duit tu langsung xda nilai..bila ko sampai kat alam barzakh..nilah bila hati ditalkluki kebesaran dunia…dunia masuk dalam hati..”i got big car ..i got money..i can do anything”..nilah kebesaran dunia dalam hati,,lama2 hati jadi mati..tanda hati mati?

    sukar nak terima nasihat orang lain..sentiasa rasa diri tu betul..

    Ingat..satu je kalo Allah hantar satu penyakit /tarik nikmat..baru ko tahu tinggi rendah langit..Ko yakin ke lepasni melangkah keluar pejabat , kau masih hidup??yakin sangat ?? rawat hati sebelum terlambat.. sebelum parah..

    wallahualam

    4

    0
  10. melati says:

    Nedim tahu setakat mana Macho dia..!!! Duit pun byk..!!! bukan mcm Hafiz Hamidon dh lew Hodoh miskin Bandor plak pastu berlagak mcm Model…wakakaakakakakaaa tu yg kelakar nya Hafiz Hamidon…satu jew nk Pesan , kalau Org Hodoh @ Miskin Bandor korang buat aper pun org Benci…tapi kalau kaya @ Serdahana rupa tapi tahu setakat mana dia punya Macho org tk Marah..!!! Sebab tu Hafiz Hamidon buat apapun dia tetap salah sebab dia Hodoh…wakakaakakakakakaaaaa

    0

    21
  11. wekkkkkkk says:

    kalau tgok gmbr tu, biasa2 je uk suami/isteri, tapi kalau org x nk kecam dn taksub cari kesalahan u, u Nora/Nedim, x perluh nk mnunjuk2 gmbr keintiman sesama suamiisteri, u ingat u je ke retis yg ada laki/bini. Bawak2 lh insaf sikit, aurat bini utk suami je…buat hape di tayang utk tontonan umum.
    tgok gmbr x naikkn nafsu pun. Loya lagi lh ada…wekkkkkkk

    1

    0
    • Anonymous says:

      betul tu mmg biasa2 je tapi cara nedim pose tu mcm bajet hot…tapi aku lebih berbulu tgk kemewahan drg ni disebabkan duit rakyat…bkn duit dia usaha sendiri

      2

      0
  12. shopia lorren says:

    APA tujuan dan nawaitu bila kita suka up load foto2 kemesraan di media sosial? Utk tontonan ramai kan?
    Jgn salahkan komen netter…sendiri cari havoc..

    0

    0
  13. melati says:

    Bior lah janji Nadim ni lebih Handsome & Lebih kaya dr Hafiz Hamidon dia buat apa pun org tk Marah..!!! Kalau Hafiz Hamidon yg Hodoh & Miskin Bandor tu dia buat apa pun tetap salah sebab dia Hodoh & Miskin Bandor ..tu jewwwwww

    0

    11
    • Anonymous says:

      ko bongok ke melati…muka bodoh camtu cakap hensem….aku tak sabar nak tgk bapak dia pemakan dedak tu mampus so hilangla sumber kewangan si bongok ni…si nora masa tu pulak blhlah cari anak menteri lain pulak….tak dapat anak cr menteri lain jer senang

      0

      0
  14. melati says:

    Lagi satu Nadim punya barang semua Branded , saya rasa dia punya Cermin Mata pun pun boleh beli 20 Helai pakaian Hafiz Hamidon …….Baju yg Hafiz Hamidon pakai yg Button sampai keatas tu konon2 muka mcm Artis K Pop lah…baju pun cap Ayam saya tgk pastu perasan mcm Artis K Pop, mcm kaki Artis K Pop adalah Hafiz Hamidon ni…hmmmm

    0

    9
  15. Fidot says:

    Dua ekor ni x menyumbang apa kt negara pun… Nara please ltk gosip lain. NEXT!

    4

    0
  16. shopia lorren says:

    Jgn up load foto2 kemesraan utk tontonan umum andai mengundang riak dan fitnah. Kaya ke miskin ke itu hak pencipta.

    Netter aduhai…

    2

    0
  17. cik nuyuss says:

    Bukan masalah taksub nk cari slh org. Aurat bini tu jg la.jgn la publish kt umum. ko post dpt dosa org yg tgk pn dpt saham skali.di dunia ne mmg la ko x nampak dosa pahala. nanti kt akhirat ms bini ko tarik ko sekali msk neraka jgn pelik & tnye kenapa.huhu

    1

    0
  18. Anonymous says:

    Lebih baik taksub tak pasal2 dpt sponsor skin treatment….

    1

    0
  19. Anonymous says:

    gambar warm up macam ni simpan untuk tatapan sendiri je la

    2

    0
  20. mok cute says:

    sendiri upload gmbr cam nak berjimak sendiri meroyan marah org…org len pun kawin gak wei…berpuluh tahun…ko baru je kawin nak tayang romantik seluruh dunia…aurat bini dok tayang kat org tak pasal2 jd stok jantan kaki sex..dominic konon….puihhhhh…

    islam buat la cara islam…mana la agama lain nak respect org islam….

    4

    0
  21. kak maghia says:

    ko nak bercuti mewah ko punya pasal…tapi kalau sesen pon ada duit rakyat dalam perbelanjaan harian ko, ko jawab kat akhirat nanti…ntah koje apa dalam gomen boleh ke sana sini abis juta-juta, kalau duit bapak ko tu agak2 duit sape…jangan ckp ada biz ngan aku kalau puncanya mmg dari duit rakyat marhain yang idup tonggang langgang skang akibat semua bnda mahal. Demmm

    7

    0
  22. Neno kemetot says:

    Dah la perasan letty n dom dlm cite fast furious tu. Tgk la gmba dorg kt ig ned ni. Acah2 sgt mcm lettubn dom Nora pon kuat perasan dgn caption my dom. kepala bana

    2

    0
  23. Nurin Arissa says:

    This fella nedim aku personally rasa la, takde permanent/fixed job…duk post dalam IG meeting with my crew,gen-y,padangrengas,dimarions, my hommies, gi pejabat kementarian bapak dia for meeting la, bla bla bla..seriously korang tgk posting mcmtu dgn gaya pakaian gitu..ada nmpk mcm seorang yg “bekerja” tak? Mungkin dia ada hold satu position dgn kementerian bapak dia in which dia mungkin adalah “special officer” dan mungkin enjoy dpt fixed monthly income dari situ…berapa income earnings dia Wallah Hu A’lam..mungkin mamat ni earnings dia byk smp leh gi overseas travel sane sini dgn frequency yg agak kerap..adakah semua perbelanjaan tu di bayar cash? credit? kalo cash harap2 ianya dtg dari cara yg halal dan berkat dr Allah SWT…kalo credit, jgn pulak di submit nye billing ke kementerian bapak dia for claim pymnt. Tp seriously la kalo tgk lifestyle mamat ni mmg sgt mewah yg masih lagi takleh hadam apakah pekerjaan dia yg sebenar..Apa apa pun diharapkan rezeki duit yg diterima dan diguna pakai oleh nya dtg dari sumber yang halal dan berkat..
    Gambar2 yg sibuk dishare di alam maya entahlah….biar saje Allah SWT menghukum/nisab derang…buang masa aje kite nak nasihat bagai/jatuh hukum kat derang..mcm mamat ni kata la..sape la kite nak atur tatacara/gaya hidup derang…lantak la derang la nak jadi melayu urban ke..mat salleh ke..pakai emas ke..taknak pakai baju ke..takyah la kite sakit hati tgk derang ni.. Allah SWT tu maha mengetahui dan maha adil…percaya la kite dgn kuasa tuhan…akan dapat jgk bala nye nanti…

    2

    0
  24. Anonymous says:

    Aku tenguk kt internet foto mak tiri looks georgeous

    0

    0
  25. kelakarbro! says:

    tak kisah lah bnyk duit ke tak bonet, masalah nye bini yg kau bangga tu hidung pun jambu air.. lps tu pendek.. leher pun berlipat ganda.. tak cecukup badan harap putih tp tak solid, tu kalau kategori model.. org akan ckp gemok pendek ops! oh ye si bonet pun ape kurang nye bukan nye cukup ketinggian ye dak? bukan soal abah kau bnyk duit.. tp org kondem sbb kau poyo bro.. ko ingat ko serba boleh.. serba ada.. serba maha segalanya ko je leh bidas ckp org? tau plak ko sakit ati bila org kutuk ko menayang kaya.. yg kekakak dikbradik bini ko plak same je kaki numpang glamer acah kaya raya gak.. feeling keturunan putera charles la konon.. warghh nak nasihat org suh cermin diri.. lain kali time lu berckp dgn bongkak tu cer sambil berdiri depan cermin, baru dpt tgk sendiri mcm mane lu punye rupe time tgh poyo.. baru tau pasal ape org dok kecam lu bro.. bukan pasal hidup ni ibarat roda ke ape.. perumpamaan lu tu org kebanyakkan punye ckp bro.. jgn selesa sgt membangga diri… stended nak jaga bia mcm mak tiri sikit.. baru org looked up..

    4

    0
  26. poyo says:

    Statement berlagak gile. Poyos nya.

    0

    0

Leave a Comment

Optional