Written by AbangNara | December 21st, 2012

Hati ayah mana yang tidak resah apabila anak sendiri dihimpit dengan pelbagai kontroversi sejak kebelakangan ini. Agaknya itulah yang dirasai oleh ayah Shila Amzah, ND Lala yang pernah melalui apa yang dirasai oleh anaknya kini satu ketika dahulu.

nd lala

Kelmarin menerusi laman Facebook Shila Amzah, ND Lala berharap agar anaknya memberikan lebih fokus dan tumpuan terhadap persembahan yang bakal dilakukan di World Music Awards 2012. Untuk makluman, Shila Amzah telah pun berlepas ke USA untuk menghadiri majlis gilang gemilang ini.

nd lala

Dicalonkan untuk 2 kategori iaitu World’s Best Female Artist dan World’s Best Entertainer of The Year, peluang untuk Shila Amzah memenangi salah satu kategori ini secara jujurnya memang tipis. Namun diharapkan Shila mampu memberikan persembahan yang memukau sekaligus membuka mata dunia terhadap bakat-bakat yang ada di Malaysia. Kepada Shila, good luck and all the best. Jangan nervous-nervous ya.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

103 responses to ND Lala Mahu Shila Amzah Beri Tumpuan Di World Music Awards 2012

  1. pengkritik tetap says:

    bagus la cenggitu. lebihkan kerjaya, kurangkan share bende2 peribadi. walaupun aku x berkenan kau dgn sharnaaz. good luck di miami nanti :)

    • Anonymous says:

      shila dgr pesanan abah you tu.. klau ikut nasihat org tua berkat hidup… abaikan psl kekasih mu itu..
      tak perlu ikut telunjuk kekasih sgt sbb selama ni yg membesarkan you adalah kedua ibu bapa…

      and plss tlg fikir masak2 mengenai hubungan you and shanazz.. pasangan hidup mempengaruhi masa depan you.
      good luck shila.

    • pengkritik tak berapa nak tetap says:

      join lah seberapa banyak pun competition kat luar tu, menanglah seberapa award pun, minat ku pada mu sudah hilang. (& u lost my respect as well) sejak kau berkapel dgn mat bangla tu. best of luck dear

      • MAT SENTUL says:

        SHILA AMZAH BERCINTA..SATU MALAYA KONTROVERSI.
        PEMBACA-PEMBACA NARA BERCINTA…KERA KAT HUTAN PUN TAK INGIN AMBIK TAHU.

        HHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAA

        • Anonymous says:

          setakat mengutuk guna PC pejabat..baik tak payah. makan duit haram.

        • kiki lala says:

          to Anonymous..sy on9 guna lappy sendiri dan sy seorang student, any problem..???

        • tak faham haku!!!! says:

          yo! Anonymous… engko ingat stakat nak buka web nara ni dan post komen kena ada pc pejabat je ker baru dpt?????? ohooooo skrg ni org dok dlm toilet pun ble surfing apa… ntah2 engko tak da kemudahan sndiri tu sbb asyik tefikir pej engko ja ada pc?????

      • Kak Nam says:

        Kekadang laman social boleh mendatangkan fitnah dan salah sangka dikalangan masyarakat. Harap Shila ambil perhatian. Jangan campur aduk masaalah peribadi dan karier.

        Semoga berjaya 2013.

    • oh please says:

      bapak dia ni mcm nak menyalahkan peminat pulak sbb sibuk2 hal peribadi anak dia. padahalllllllll anak dia yg over bercinta sampai nak suruh org menatap. (konon) I lost my interest towards you shilaaaaa! Unfollow at twitter & unlike at facebook. takpelah hilang sorg dua peminat, peminat awk kan ramaaaaaaaiiiiiii! #shilalas ada, #cintahati lagi. awwwwwww -.-

      • Macam Gampang says:

        drama lah kau….nak unfollow konon. Cerita dia kau komen gak.

        • Juju says:

          Itu bukan peminat2 dia la. Itu semua ‘haters’ yg tak ada kerja dan hati busok. Biasalah..melayu2 kampong SPM Gred 3 baru belajar main Twitter dan tenet. Dasar otak makan belanca, budu dan jering.

        • SimpliTakJadi says:

          PEMINAT2 TOK TIE LA YG JAHAT NI…MACAM LAH KITAORANG TAK TAK TAHU SAPA YG ANTI SHILA AMZAH. PUIH.

        • minah mulut laser tak hengat says:

          masing2 punye hak nak mengutuk mcm kau gak LOL

        • saya suka gosip says:

          @oh please : aku rse ayat ndlala tu tgur ank die xwajar kongsi hal peribadi..yg ko terase mcm ndlala nk slhkn peminat sbok hal peribadi tu pesal..

          #adeorgxphmaytpastudrama

        • Campak Je Ke Laut says:

          Tok Tie penyanyi kampung yg nama dah jatuh sebab merampas suami orang. Oh noooooo…….

        • oh please says:

          Macam gampang : cerita dia aku komen sbb nak bagi pendapat aku je. nak komen pendapat pun sibuk nak kondem. kalau tak setuju unlike je la, jangan cari gaduh. semua org ada pendapat masing2 kan. :)

          saya suka gosip : kan ndlala ada ckp, “memberi tumpuan untuk mengangkat nama baik negara adalah lebih penting dan berfaedah daripada memberi tumpuan terhadap hal yg bersifat peribadi.” ini tuju kat sapa yer? mestilah dia tuju pada peminat yg sibuk nak ambil tahu pasal hal dia dgn sharnaaz, media yg besar-besarkan cerita pasal dia dgn sharnaaz daripada cerita pasal dia kat WMA ni! (konon) padahalllllllllllllllllllll………

          ok lah kalau peminat yg terasa lebih, okay takpe. ada org tak faham ayat kot? ;) mungkin dia tuju untuk anak dia. yelahhokay :)

        • marie says:

          sedap mulut weyh ,,,,,mkn belacan,budu,jering memg mak bapak ko lahir2 trus suam ko western food dollll agk2 la nk mngate pn pki otak sikit..U’re such a loser..GTH

        • boleh blah says:

          to juju : ko rse SPM ko dh best sgt ke…xpyh nk perlekehkn org kampung…ank2 diorg lg bnyk yg brjye smpai blaja ke oversea…nk komen tu brpade2 la k…parents or keturunan ko pn asl dr kg jgk kn…

      • For Me... says:

        apa2pun Dato’ CT tetap the best..

    • Rita vs Ayu says:

      Yer, tumpukan pd karier yg tgh memuncak. Jgn kerana lelaki, kerjaya yg kita bina bertahun2 musnah macam tu ajer. Hanya kerana begitu mengagung2kan seorang lelaki yg masih belum hak kita. Ingat, selagi kita belum berkawen, syurga kita dibawah tapak kaki ibu dan bapa kita. Bermakna, ibu bapa awak masih memegang amanah Allah utk menjaga awak hingga awak diserahkan pd suami awak nnt. xkesian ke kat ibu dan bapa awak yg turut sama rasa bahangnya klu anak dara diorang dan boyfriend dok bermesra2 dikhalayak ramai tanpa segan silu?

    • Stailista atau OPPS ! says:

      bagus2 , kau dah buat mak bapak bangga . anak yang baik :)))
      THUMBS UP !

    • Fafau says:

      melayu2 sakai yg mengutok ni semua hati busuk sebusuk jamban Pudu Raya.

  2. Aku~makcikyghot!! says:

    First? Lalalalalala

  3. taeminnie says:

    dah kisah peribadi yang lebih menyerlah..
    lain kali suh anak tu jangan gatey2 becinta ye

  4. takeiteasy says:

    shila ikot nasihat abah tu naa
    hal peribadi jgn rojakkan dgn kerjaya
    semoga berjaya membuat persembahan yg terbaik

  5. Abah kau says:

    Abah kau ni patut biar anak tumpukan perhatian pada hal-2 agama bukan sokong menyanyi. Aurat wanita termasuk suaranya. Suara sedap bukan utk lagu mendayu2…

    Dah anak kau Shila tu sendiri dok canang kat twitter bagai tentang kekasihnya tu apa kes? Dok tayang ke hulu ke hilir kekasih tak halal tu so nasihatkan anak tu dulu patutnya.

    Abah kau.

    • ting tong says:

      bgs pendapat kau tapi sayang cara nak mengajar dan mengajak tu takde budi bahasa..so camner orang nk ikut..

      • mama hot says:

        mane kasonye..ok je..kalu ckp bek pun xikut ni kaso….ckp smp berbuaih belum tentu ikut..janji ade org nasihat..sudohle

    • Pengkritik tidak bertauliah says:

      aku setuju segala kata2 ko tu … suara wanita tu aurat .. sape2 yg x dpt terima nasihat yg b’unsur dakwah tu , itu korg punya psal. hadap la ko ngn c c-la amzah ni..

  6. saya says:

    aku makcikyghot – ble mase ko 1st???? perasan

  7. peti sjok says:

    World’s Best Female Artist dan World’s Best Entertainer of The Year???celah mne “world” nye??=p

    • heeee says:

      aah..rasanya ramai lagi artis malaysia yang berbakat…emm rasanya dorg nak artis muda kot..huhu…biaq pi la…sekarang ni tuah shila..rezeki dia…simpan duit dari sekarang naaa…

  8. Harunoichi says:

    Best of luck.
    Salah dia gak, yg dia nak kecoh2 ngn ‘Mat Bangla’ tu apesal?
    Dia gak yg cakap mamat tu propose dia la…mana la org lain tak bising.
    Cuba bandingkan kisah cinta dia dgn DD&FK, mana satu orang lagi bising, dan kenapa orang bising? Apedaa kau Shila, kau sendiri yang buat fans kau lari…

  9. tanpa nama says:

    kalo x mo org citer pasal peribadi, x yah lah duk heboh2 kat twitter tu… bercinta tu x salah… tapi jangan lah over sangat… nanti org naik meluat…

  10. shhh says:

    dgr ckp ayah lagi bk dri dgr ckp si sharnaaz tu..

    • Silence please says:

      tapi si shila ni dah angau taik kerbau dah dgn shanaz tu..nd lala pun dah tak tau nak wat pe lagi. meluat aku dgn shanaz tuh

  11. Anonymous says:

    Yeahhh shila kuatkn iman keraskn taihhh…

  12. nafies says:

    haah. setuju.
    contohilah DD&FK.
    senyap2 je bercinta. tup tup kahwin terus dah nak dapat anak.

    engko shila, duk pung pang pung pang belum tentu lagi kawin dengan sharnaz tu.

    skian trima kasih.

  13. talkthat says:

    Eh bukanke awards tu dh dibatalkan ke? Goodluck lah wlpun aku tau kt xkn mng,. Stkt kt shanghai boleh la.boleh blah

    • fairus sulaiman says:

      hah .. gara2 perbuatan kejam adam lanza … award tu dipostponed tuk menghormati kejadian trsebut .. dgar citer gak sbb visa ..

  14. Nek Wan says:

    Shila ada banyak potensi untuk berjaya melangkau artis yang ada kini, tapi jagalah diri, adab kita sebagai org islam / Melayu, halus dan santun. Kini bertudung Shila sudah mula melangkah ke satu dimensi…yang lebih baik, lebih dihormati bukan semua artis boleh buat begini..syabas.

    Tapi kalau bab cinta hati ni…Nek Wan memang takberkenan sangat, sikit cium tangan, sikit kan tercium pula pipi…takut nanti Shila tercium tapak kaki pulak. Walaupun Nek Wan rasa gandingan Shanaz dan Shila tak lah sesuai sangat tapi kalau dah Shila suka go AHEAD…dear , its your life. Nek Wan memang peminat Shila, akan sentiasa mendoakan kejayaan Shila, dulu Nek Wan pun nyaris nyaris nak jadi mak Shila…hahaha
    terkojot pulak EN ND Lala kan!!

    Jaga diri – baik2, elakkan zina dan jagalah maruah agama kita dan ibu bapa kamu.

  15. Kak Nor says:

    Assalmualaikum

    Sakadar pandangan: Seharusnya Shila tidak terlalu expose personal life to public. Karier yang sedang memuncak harus di ambil peluang. Dan sebagai anak gadis tidak manis dan agak keterlaluan Shila mengeluarkan kenyataan demi kenyataan…. saya rasa Shila harus befikir sebelum mengeluarkan statements!

  16. linn says:

    Tu dia big boss da bersuara.bagusla duk dengar ckp ayah,daripada asyik bercinta hati jea.lalala

  17. Kipas econ says:

    shila 2 mude lg..kjaye baru nk up tp sbab kn hal prsoal owg da myampah..come on la shila..owg akn respek kt awk kalo awk fokus kt kjaye awk..owg da twu awk dgn cinta hati awk 2 brcinta..xpyah la nk heboh2 sampai pminat tak thu nk fokus psal ape..krjaye atau prsonal awk..pape pon go0d luck.. :D

  18. slay says:

    hurmm…kalau aku jadi ND lala rumah ini rumah kite ni..memang aku tak bagi anak aku kawan dengan si shanaz yg selekeh ni..nyampah pulak aku tengok si shanaz poyo dok maki2 shila ni..shila jgn duet ngn jantan tau..pondan xpe kate shanaz haha

  19. Ana Dahlia Ke? says:

    Nd lala b4 ko nak tarbiyahkan fans shila d fb sbb jgn canang hal personal dia, apa kata ko nasihatkan anak dara ko yg dah gatal merenyam tu. Semua ucapan mesti ada cinta hati saya, over siap cium tangan bagai.

    Peminat tak kan diskus kalo dia xover.contohi artis yg dah berjaya. Pandai pisah hal peribadi n hal kerja.

    • Anonymous says:

      dia tarbiyah anak dia kat rumah la..takkan nak tarbiyah kat twitter/fb..biasa la budak-budak bercinta, semua benda nak di cerita..dapat pulak bf cmtu..takut makan kaki,terpaksa le ber”cinta hati”, ber”abang” dan ber”cium tangan” di hadapan khalayak ramai..

  20. AnDy Lai Lai says:

    kalau dah nama artis…

  21. minah mulut laser tak hengat says:

    org kalau dh famous senang lupa diri meskipon diri tu berhijab ke berniqab ke…lg2 skrg dpt ke world music award ape bende ke jadah tu semua, jangan lupa diri lah ye dek non ha ha…nama pun manusia ni tak perfect….walaupon nampak baik camne pon mesti akan ada salah dan silap..btw aku pon x berkenan dgn si shilalalalang ni..nyampah haku ha ha

  22. ratu cinta kilat says:

    jongang rupanya si shilahahah ni kah kah

    • Anonymous says:

      bukan jongang la..gigi dia panjang cam arnab….sama ngan siti saleha n faezah….shila ni budak lgi tpi umo dh cam 30an…nmpk tua….

  23. Yuna cik turban yg duduk dkat amerika tak tercalon ke ? Siap ada lagu english nak bandingkan dgn shila . Opss lupa suara kelaut . Kesian .

  24. Yuna Turban Macam sarang Tebuan says:

    Ape ni u olsssssssss?mmg suara i tak sedap pun. suara macam kontrol dekat hidung jeww. walaupun suara i kelaut janji leh cinta ngan matsaleh taww.. awwww

  25. yuna tudung ala tempek taik lembu says:

    tak sesuaiii nak bandingkan i dengan si shila ni, kalau setakat ayam ayam je kualiti dan nyanyian dia..bek tak yah lah..i tak masuk pencalonan tapi i banyak peminat tau uols hehehe…….

  26. minah over says:

    hello ndlala,anak awk yg geletis nk heboh psl cinta hati dia tu..syg abg tiap2 hari update..syg abah?syg mak?hado??

    cmon laa…….!

  27. Anonymous says:

    kadng shila sendiri yg over xpose dlm hal dia,, so lepas ni baik tumpukan kepada kerjaya,, kalau lebih lama lagi ngan c SA ,,takut kerjaya awak punah

  28. UMNO says:

    melayu2 memang penuh hasad dengki..tak habis2 nak jadi tuhan.

  29. man jer says:

    menggelabah la anak beranak ni.. post gambar bukan main alim, pastu nasihat kat anak suruh fokus benda xmemberi faedah malah MEMBERI DOSA BESAR lagi ade! PtuiHHH!!! bodo.

  30. syahirah abdullah says:

    pegi Miami… CINTA HATI xikut ke? ^_^