Written by AbangNara | December 21st, 2012

Hati ayah mana yang tidak resah apabila anak sendiri dihimpit dengan pelbagai kontroversi sejak kebelakangan ini. Agaknya itulah yang dirasai oleh ayah Shila Amzah, ND Lala yang pernah melalui apa yang dirasai oleh anaknya kini satu ketika dahulu.

nd lala

Kelmarin menerusi laman Facebook Shila Amzah, ND Lala berharap agar anaknya memberikan lebih fokus dan tumpuan terhadap persembahan yang bakal dilakukan di World Music Awards 2012. Untuk makluman, Shila Amzah telah pun berlepas ke USA untuk menghadiri majlis gilang gemilang ini.

nd lala

Dicalonkan untuk 2 kategori iaitu World’s Best Female Artist dan World’s Best Entertainer of The Year, peluang untuk Shila Amzah memenangi salah satu kategori ini secara jujurnya memang tipis. Namun diharapkan Shila mampu memberikan persembahan yang memukau sekaligus membuka mata dunia terhadap bakat-bakat yang ada di Malaysia. Kepada Shila, good luck and all the best. Jangan nervous-nervous ya.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

103 responses to ND Lala Mahu Shila Amzah Beri Tumpuan Di World Music Awards 2012

  1. Ratu minah jambu merah / biru says:

    buat ape nak ikot buat sebokkkkkk je ! nanti dia merajok lagi puas pulak shila nk cari n nk pujok cinta hati dia yg menghilang tk tau dia gi mana macm yg terjadi kt singapore itu hari…nanti shila di panggil SAKAI lagi ngan si shahnaz ! Sakai Sakai pon shila tetap jambu cute n cantek…..All the best shilaaaaaaaaa lov uuuuuuuuu…….

  2. Ratu minah jambu merah / biru says:

    ape2 pon yg terjadi SINGAPORE di thailand besok malam SINGAPORE tetap menang !! tapi sokongan minah jambu pada HARIMAU MLAYA tetap tk berbelah bagi harimau mlaya is the best walau pon kalah .. ….pada minah jambu harimau mlaya tetap menang !!! lov u All……..

  3. munaah says:

    bagusnya dapat papa cmni..sporting..bg anaknye nyanyi…aurat bukan pada badan je..suara pun aurat…ade sape nk caci sy ustazah tiruan..org cm anda la petanda kiamat udah dekat ngn punce keruntuhan moral…bg nasihat nak cop org gitu..memang buta agama sungguh anda

  4. Yuna Hidung Beso&Turban Nmpk Leher says:

    SHILA NIH KALAU TAK BERGAMBAR TAK BUAT MULUT HEROT TAKLEH KE? SIYES MACAM BANGANG. NAK BUAT COMEL KEKONON. BILA POSE GITU DIE TAKTAU KE YG HIDUNG DIA AUTOMATIK NMPAK KEMBANG AND GIGI DIE TERJOJOL KELUAR??
    MENYAMPAHHHH… alamak terrrrEMO plak AHKAK.ULALALALALA

  5. Cosa Nostra says:

    kurangkan kontoversi, tingkatkan prestasi. =)

  6. Bunga says:

    Zee Avu lagi best!!!

  7. Ariffino says:

    korang semua ada penyakit PHD… atau mungkin bukan penyakit tapi ijazah PHD !!
    and semua hipokrit. kalau alim sangat jangan pun ikut kesah ddunia entertainment dan jaga tepi kain artiste.

  8. yoona says:

    trima laa hkikat pkcik oiii , yg anak dara pkcik gatal biji nk p3l!* …. kwinkan jer laa cpt … mnyampah aku !!!

  9. u got this meleis ! says:

    hah! skarang bapak dia pulak nk tolong mmpopularkan lg anak nya supaya ABP nxt year,dia dpt bintang pling popular . popular sbb KONTROVERSI MURAHAN !pkai tdung tp murah sgt hrga diri . BOOOOOOOOOOOOOO ! middle finger for u !

  10. ezad says:

    aku mmg x suke ngn shanaz tu, tp kerana shila aku buat2 je suke demi kebahagiaan shila. apa pun, semoga shila berjaya kt world music award. good luck…

  11. cinntahatisaya says:

    menyampah dgn minah GEDIK nih,posing bajet cute… Ntah ape2 la, apa la kriteria yg diaorg tgk smpai si gedik ni tercalon, byk lg artis yg lebih layak. SI gedik ni nyanyi biasa je. Mungkin artis lain kalau nk tercalon kena up sikit tempo “keGEDIKAN” tu…

  12. macam2 says:

    kan bgus kalau masuk pertndgn tilawah Al-Quran ke ape ke..

  13. Farah Nabila says:

    tak suka dia dgn mat bangla tu

  14. Lagubestbest says:

    Haters xyah la kutuk shila, korang nampak time dia bjaya jer, cbe tgok masa memula dulu, dia siap lenggok2 tebal muka nyanyi depan booth penaja kat karnival/ jomheboh lama maner..

  15. Pengkritik tidak bertauliah says:

    Di manakah Shanaz dalam potret keluarga itu ? adakah beliau telah merajuk dan menghilang di balik jamban awam itu ? puii

  16. Raja minah jambu merah / biru says:

    yg ambek kan gambar dorang sekeluarga tu shahnaz la !!!!! PUII ! Oi orang2 semua !!! jangan salah kn pak ND ok membenar kn anak nye si shila ni menyanyi n antar pulak ke wel musik award…..jangan anggap yg pak ND ni salah mendidik ana dia….pak ND orang seni dia telah mendidik anak dia menyanyi sejak dari kecik lagi…mana tumpah nye kuah kalau tidak ke nasi ! bapak mana yg tknak tengok anak nye berjaya !! asal kn si shila ni tk kawin lari ngan mateair dia sudah lah ! > shila tolong standby bapak sedara ok takot2 bapak shila tk setuju pulak shila kawin ngan mateair nanti < lov u shilaaaaaaa

  17. tasya says:

    apa kata pakcik lala.. kwin kan shila ni cpt2…. karang berpikul2 dosa ank dara pak lala kena pikul… apa nk jwp nnti bila masa dlm kubur kena soalan nnti…. sbb shila ni mmg dh patut sngt kwin dh…. kalah menang pertandiangan world music ….allah xhukum pun tau pakcik lala oiiii…. xde sapa nk dengki perut dng kejayaan ank pakcik lala pun… cuma tegur menegur sesama islam je…. kalo nk bebas sngt ank pakcik lala bole cuba nsib kat USA ka kt mana2 yg negara bkn negara islam….

  18. MI COMEL says:

    KEPADA SHILA TAHNIAH TERCALON. TERCAALON PON DAH KIRA BERSYUKUR TAU.MENANG KALAH TU ADAT BERTANDING.YG KT ATAS TU CARA KORG TU BUKAN NASIHAT .TAPI KUTUK. JAGA HAL SENDIRI DH LH.TK YAK LH JGA TEPI KAIN ARTIS.NNTI TERKENA DIRI SENDIRI BARU TAHU. GOOD LUCK SHILA.

  19. eka eka says:

    hebat sorng bapak galakan anak utk “world best female” ahmaduliah rezeki utk nd lala pikul dosa utk st dunia memandang ank dy..n st dunia mendengar sura anak dy…ya allah 2 la org melayu 2 yg dia pandang…ingat kita ummah islam…dosa.ttp.dosa.wlpn bertudung…hukum allah peraturan yg allah ttp kan benar dan muktamad…aq xcemburu tp malu saudara seislam membiar dan bangga utk anak dy jd paparan st dunia…kepada nd lala…anak yg allah kurniakn bukan utk menjadi acuan kte tp menjadi bekalan pahala di dlm kubur….doa anak soleh n solehah,penyambung umat MUHAMMAD…mdh2 kte kte mendapat syafaatNYA di pdng masyar…hmmm st lg sekurang syanaaz buat knp syg yg nd lala 2 jdkan anak boneka utk dpt kejayaan dy sdng shila dh nk khwn bg je doakan terbaik utk shila minta maaf nk ckp layak anak kita dpt laki yg baik klu anak kita masih di dlm kancah nyanyian kan haram…paham2 jdh yg baik utk org yg baik jgn nk nmpk yg laki je jht PPUAN PULAK dh sempurna ke?aq igt dulu nd lala msk trek sleberti ckp klu ada yg suka shila dy nk khwn kan then…bila khwn xbg….menyekat hak anak2…nie ada org suka nanti shila xlaku baru tergegeh nk cari aq rasa klu vvvvvip nd lala mestii setuju klu x xakan kuar statement “sy dh labur duit yg byk utk anak sy”malu la…nie bukan ciri bapak yg baik….ingat ank anugerah bukan pelaburan duit kita….ahaluam…

  20. […] ND Lala Mahu Shila Amzah Beri Tumpuan Di World Music Awards 2012 (101) […]

  21. I am delighted that I found this web site, precisely the right information that I was searching for!