Nazar Anak Kedua, Hairul Azreen Jual Superbike Dan Nissan GTR

Hiburan

Nazar Anak Kedua, Hairul Azreen Jual Superbike Dan Nissan GTR

Pelakon Hairul Azreen dan minatnya dalam dunia permotoran tidak dapat disangkal lagi, umum mengetahui beliau mempunyai koleksi kereta mewah dan ‘superbike’ yang hebat.

Advertisement

Namun, kerana niat sudah bernazar selepas isterinya, Hanis Zalikha hamil anak kedua, Hairul membuat keputusan untuk menjual kereta mewah Nissan GTR dan ‘superbike’ BMW kesayangannya demi keluarga tercinta.

Menerusi akaun Instagramnya, Hairul meluahkan rasa syukur kerana sudah dapat menunaikan nazar itu.

Rata-rata netizen memuji sikap Hairul yang mementingkan keluarganya dan boleh dijadikan contoh suami yang baik. Mereka turut mendoakan agar Hairul dan keluarga dimurahkan rezeki serta selalu bahagia.

Hairul dan Hanis mendirikan rumah tangga pada Jun 2015 dan dikurniakan cahaya mata pertama, Yusuf Iskandar. Kini Hanis sedang sarat hamil tiga bulan.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

33 Comments

  1. opah

    January 17, 2019 at 2:49 pm

    3 bulan hamil bukan kategori sarat lah.

  2. mak bedah

    January 17, 2019 at 2:46 pm

    nak jatuh miskinn ler tuuuu

  3. acar1611

    January 17, 2019 at 11:57 am

    selalu org nazar nak puasa sebulan ke nak gi umrah ke nak gi haji ker … pelik juga sbb family first sampai jual motor kereta, dia pun bukannye jenis org yg suka lepak merata riding x igt family pun, alasan tu mcm something sangat ;)

    • wekkkkkkk

      January 17, 2019 at 12:15 pm

      ye lo, jual harta benda bukan nazar. Itu keperluan.

      Nazar adalah ibadah
      Sesuatu nazar yang berbentuk ibadah yang asalnya sunat akan menjadi wajib dengan bernazar untuk melakukannya. Contohnya, anda bernazar untuk puasa hari Isnin dan hari Khamis selama sebulan. Sedangkan hukum asal Isnin dan Khamis adalah sunat, namun dengan bernazar berubah menjadi wajib. Contoh-contoh nazar:-

      Berpuasa
      Mencukur rambut
      Sedekah

    • Anonymous

      January 17, 2019 at 1:16 pm

      Betul, setahu saya pun bernazar mcm tu? melainkan dia jual harta benda dia dan salurkan pada fakir miskin atau org yg susah.

    • ami

      January 17, 2019 at 2:38 pm

      Setuju. kalau duit jual kereta dan motor tu disedekahkan bkn utk kegunaan sendiri baru la dikatakan nazar

  4. AKU

    January 17, 2019 at 11:53 am

    NAZAR JUAL BARANG ??
    TU BUKAN NAZAR TU KAU NAK KUMPUL DUIT NAK BAWAK BINI KAU KE MELDIVES LAGI SEKALI
    MUAHKAKAKAKAKAK

    • Anonymous

      January 22, 2019 at 8:17 pm

      Gi melvis pn guna duit bini..?

  5. LongIsland

    January 17, 2019 at 11:37 am

    Duit takde, tu je. Saje pakai alasan konon bernazar. Everyone can see that bullshit.

Loading...