Written by AbangNara | July 1st, 2013

Sebelum ini, puteri sulung hasil perkahwinan Natasha Hudson dan Carleed Khaza diberi nama Naeema Taqiyyah. Nama tersebut membawa makna keberkatan, ketenangan dan bertakwa. Namun rupa-rupanya, Taqiyyah membawa maksud yang kurang elok melibatkan pengikut ajaran Syiah.

natasha hudson

Natasha Hudson mendapat tahu mengenai perkara ini selepas mengikuti satu sesi usrah. Selepas mendapatkan maklumbalas daripada orang-orang berilmu dan mufti, Natasha dan suaminya telah sepakat untuk menukar nama Taqiyyah kepada Kalila.

natasha hudson

Satu langkah yang bijak dan pantas daripada Natasha Hudson untuk menukar nama anaknya. Semoga Naeema Kalila akan membesar menjadi anak yang solehah di masa hadapan. Sama-samalah kita doakan.
ephyraP.S: Mahukan kulit jadi lebih halus, cerah dan berseri? Inginkan badan yang lebih bertenaga? Impikan rambut yang lebih kuat dan lembut? Anda boleh dapatkan kesemuanya dengan supplemen Ephyra ini. Terbukti berkesan seawal 10 hari. Untuk tempahan dan pertanyaan, anda boleh LIKE Facebook Ocean2U, layari www.oceanlife2u.com, email ke [email protected] atau telefon terus ke 03-4141-7889.

37 responses to Natasha Hudson Tukar Nama Anak Kepada Naeema Kalila

  1. Aida233 says:

    Bukan “seeked”, tetapi “sought”

    0

    0
    • lia says:

      so?

      0

      0
    • Dona Danish says:

      Taqiyyah maksud smthg like munafik . Org melayu pon byk yg munafik , knpa nk kutuk2 Syiah ?

      0

      0
      • yy says:

        ko pg mengaji elok2..

        0

        0
      • sunni says:

        oh oo sa;ah seorang ahli syiah kt sini oh oooooo… mati lg baila syiah.. ape ke benda sesatla korang nih.. halal plk membunuh darah org sunnah..sembahyang siap berkepak.. kawin bleh mutaah.. dh dkt sgt ngan akhirat kita nih

        0

        0
      • Anonymous says:

        ko backup syiah pesal???
        terpesong!!

        0

        0
        • joyah says:

          sunni n anon July 2, 2013 at 9:47 am…hang ni org yg sama tak la nk takiyah plak…..tukar2 nama plak

          0

          0
      • zara says:

        kau ni syiah ke??
        Kalau syiah pesan kat kawan2 syiah kau, kitaorg benci syiah!!
        dah la bunuh saudara islam aku kat syria!!
        shit-ah!!

        0

        0
    • Datin Rafeah says:

      Sought or Seeked sekali pon bkn demo tawu jantan betina nyer ~!!

      0

      0
    • lia says:

      tak payah nak grammar nazi sangat

      0

      0
    • Rondoletti says:

      Jangan berfikiran sempit sangat boleh tak? Memang benar ini blog gossip tapi apa salahnya kita belajar penggunaan bahasa Inggeris yang betul? Pembetulan yang Aida233 tunjukkan pun satu ilmu jugak.

      0

      0
    • OhHerEnglish says:

      Mari memperbetulkan sepenuhnya. Bukan fitnah, tapi, utk pelajaran bersama. Maaf ye Natasha, tiada niat mempersendakan. Usaha anda tukar nama amat patut dipuji.

      “I already KNEW & her second name had BEEN changed. In Arabic, THE meaning still remains ‘bertaqwa’, but we did not know there was an awful meaning in Syiah, until we stumbled upon it in an usrah session. We referred this matter & SOUGHT advice from numerous Islamic scholars & Muftis recently. IT’S now Naeema Kalilan & no longer Taqiyyah. Thank you for your concern.

      0

      0
      • OhBahasaMelayu says:

        Mari SAYA perbetulkan DGN sepenuhnya. Bukan UTK MEMfitnah, tapi, utk pelajaran bersama. Maaf ye Natasha, tiada niat UTK mempersendakan. Usaha anda UTK MENukar nama amat patut dipuji.

        0

        0
  2. anu-war says:

    Ini kalila!

    0

    0
  3. Anonymous says:

    kalau x jd elk lps tukar name ni pun xtwu la

    0

    0
  4. gulahati says:

    SUKE HATI KO LA……….

    0

    0
  5. ironman says:

    naema saje dah ok

    0

    0
  6. akulah says:

    ermm orang sekarang nama berbeli-belit lidah nak nyebutnya! buh je nama asiyah, aminah, siti kan ke senang, nak lagi senang buh nama kak ton! haha

    0

    0
  7. Jom Ubah says:

    Jom Ubah! Ini Kalilah!!!

    0

    0
  8. Mashi says:

    korang ni.. isu tukar name pun korang nak kutuk.. –.”””

    0

    0
  9. Mak jemah pemalu says:

    Adalah hak anak mendapat nama yang baik..

    0

    0
  10. My name is Khan says:

    Nama baby yang sesuai dekat google pun boleh cari..sebenarnya naeema aisyah , naeema zulaikha , naeema sarah pun sesuai..

    0

    0
  11. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    dh nama yg pertama tu bagos n cantek kenape nk tukar pulakkkkkkkkkkkkkk !! mungkin nama yg pertama tu ada rezeki n ada luck….nanti bila di tukar nama yg kedua tkde luck selaluuuuuu aje ada bende2 yg tk di ingini berlaku camana? mari kite pikirkn bersama..

    0

    0
  12. gigi emas says:

    Kenapa nak bagi nama anak yg susah sangat….nama klasik sepertin Siti Wan Kembang dah tak laku ke?…….

    0

    0
    • Anonymous says:

      Biarla dia..anak dia. Tak perlu nak sentap. Nanti ko ada anak, ko letak la nama anak ko Siti Wan Kembang ye. Pastu share ngan kitorang kat sini pic beserta surat beranak anak ko. Tau..

      0

      0
  13. ila says:

    macam2

    0

    0
  14. Lols says:

    Artis2 yg bagi nama anak pelik2 tu bila lagi nak tukar? hihihihi

    0

    0
  15. manik glory says:

    org tukar nama nak dia pun kecoh…sukahati la org dgn anak dia….tak salah kalau nak tukar kepada nama yg lebih baik…
    Rasulullah sendiri pernah menukarkan beberapa nama sahabat yg tidak baik maknanya kpd nama yg mpunyai makna yg baik..
    n nama yg baik tak semestinya bahasa Arab..

    0

    0