Written by Bella | February 11th, 2019

Entah kenapa, selepas kemenangannya di Anugerah Juara Lagu ke-33 (AJL33), penyanyi Sufian Suhami dihimpit dengan satu demi satu kontroversi panas.

Sepanjang minggu lalu, foto mesra lelaki mirip Sufian bermesra dengan seorang gadis tular di media sosial sehingga mencetuskan pelbagai spekulasi liar. Ada yang mula menggelar Sufian kaki perempuan dan macam-macam lagi.

Bagaimanapun, Sufian menganggap foto itu sengaja disebarkan untuk mensabotaj dirinya. Sufian turut menjelaskan beliau tidak mempunyai sebarang hubungan istimewa dengan gadis misteri itu.

Sejujurnya saya berasa ralat dengan perkara ini. Dalam masa sama, saya tak terkejut. Saya berasakan ini bukan satu isu besar dan tak perlu pun diperbesarkan. Kalau boleh berhenti beri perhatian pada isu ini. Tak nak ia jadi fokus orang ramai. Biarkan ia berlalu begitu saja. Sedangkan ada perkara lebih gembira ingin dikongsi.

Nampak sangat ini lebih kepada perbuatan khianat. Sampai sekarang saya masih solo. Saya berhak untuk berkawan dengan sesiapa saja.

Sabarlah Sufian, bukan semua orang senang dengan kejayaan kita dan ada kalanya mereka sanggup melakukan apa sahaja untuk menjatuhkan reputasi orang lain.

Sumber Berita : Harian Metro

Kredit Foto : Aqo Imran

30 responses to Nampak Sangat Ini Lebih Kepada Perbuatan Khianat – Sufian Suhaimi

  1. Senak says:

    Jd perempuan jgn murah sgt. Baring2. Dekat2. Hmmmm

    23

    0
    • Stupidity says:

      Kannn! Tau takpe. Nak bukak aib si Pian nie, pada masa yg sama bukak aib sendiri. Pian tu lelaki, kau tu perempuan. Meleseh2 kat jantan mcm perempuan tkde maruah. Bodoh.

      18

      0
      • Anonymous says:

        Kalau tengok jawapan Pian mmg itu dia. Dia tak nafikan pun. Cuma betullah ko cakap, sengaja nak bukak aib Pian. Aku syak ex Pian si Izyan tu yang masih tak puas hati dkt Pian. Sape lg yg marah dkt Pian kan. Dulu dah berjaya buat El tinggalkan Pian. Skrg ni cuba sebarkan gambar2 Pian yg tak berapa manis.

        13

        1
        • nazeeya says:

          jangan mudah menuduh, bukan ke ada pengakuan yg mengatakan sebelum ni video ini ha nya tatapan dlm satu “group”, mereka tu je yg tahu cerita ni, memandangkan nitizens menuduh Elfira, salah seorang dari group tersebut mendedahkan perangai Supian Suhaimi sebenarnya..

          0

          0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      memang perbuatan khianat.. orang melayu la kate kannnnnnn ..macam perserta dewi remajaaaa..hehe macm tak tau aje korang ni huhu..

      0

      1
  2. Anonymous says:

    klu nak sorok dgn org mengenai hubungan tu, jgn la send gambar2 tu kat IG pian…knp la gf ko tu…nak popular jugak ke…jgn marah klu org mengata sbb sume maklumat tu dr korang sendiri…

    12

    0
    • nana says:

      aku dah ingat minah ni siapa, refer balik gosip lama2 b.n dlu. ni bkn minat yg konon ada affair dgn pemain bola sepak ke dlu. tak ingat la kelantan le jdt. masa tu player tu tgh top. rupanya2 minat ni mmg saiko pastu giler glamer. aku rase minah ni rebounce relationship je sbb pian tgh sedih. jaga2 pian, kau jgn sangkut dgn minat gila ni. esok2 takut dia ngandung dia ngaku tu anak kau lak. syeram

      0

      0
  3. orang says:

    dia tak nafikan itu dia kn? so dia xtipulah kn..kekeke..kalau dia nafikan, nk jg tya, spectacles pun blh tersama ke? frame hitam gold sebijik boleh tersama ;p tapi tak terkejutla dgn berita2 mcm ni skrg..based on history dia kelentong ttg ex gf(before elfira) tu.

    11

    2
    • Sewelbetul says:

      Nko geng ex pian dlu ke?!!cerita dh basi.. sedang elfira pun dh kawin tu ..x tunang… ini kan setakat x gf????… basiii lah amat amat… move on laaaa.. move on…

      3

      4
      • Orang says:

        Ko geng elfira ke? Ke adik dia? Bukan aku kutuk. Aku tya. Xpasal2 nk menggeletis. ko pk ko sorg blh komen dlm dunia ni? Org lain xde hak? Booooo move on move on!! Sakai!

        0

        0
  4. Anonymous says:

    Aku mmg tak boleh nak brain orang yang gigih nak viral…skrg ni apa masalah kalo si pian ni nak bercinta ke ape ke …aq nmpk si pian ni jnis cool dan tak cpt melatah…yg lbih2 yg belah sana tu…ko da kawen dgn jejaka yg direstui alkononnya hafal surah al mulk tu…dahla…yg pliknya belah sne yg xmove dari aritu…mamat ni menang ajl takde kene mengena pun dgn pelamin anganku musnah tu…mmg dia deserve pun sbv dia nyanyi menusuk ke hati…suka hati diela nak buat pelamin sbg background takkan lagu sedih nak display funfair kut…igt ko sorg je ke pelamin mcm tu…adoi letihla…perangai ntahpape ni

    9

    8
    • JANGAN BEBAL says:

      Apa benda kau merepek ni post ni takde kena mengena pun dengan belah sana ke belah sini ke apa. Dia bercakap pasal orang nak khianat dia, which is tak tau pun belah sana ke belah sini ke apa benda nak kaitkan EL tiba-tiba? Aku pun tak suka EL tu tapi komen jangan jadi bebal sangat. Benda ni viral sebab post perempuan tu tarikh dah lama. orang marah kalau masa tu dia still dgn EL, kalau dah tak then dah. Tutup cerita sbb orang tak heran pun dia nak kawan dgn siapa nak peluk cium siapa pun.

      7

      2
      • Anonymous says:

        komen dia takdelah bebal sgt. kalau fikir logik sapa je yg geram dekat si pian tu kalau bukan si el. tp mmg x patutlah tudung si el tu. sbb jgn lupa si izyan ex pian pun sejenis dendam membara jgk tu.

        3

        1
      • bijak dari kau says:

        Haah betul ape komen die…yang ko tetiba nak emo awatnya…sekarang ni sapa yang kat kota suci mekah pun tweet bukan2…ah sembang jelah ko ni

        2

        0
  5. kesiannnnnnn says:

    kesian kau perempuan. beria up story ig bagai dengan si pian. dok baring sesama, manja bagai last last pian tak mengaku pun kau gf dia. jangan murah sangat. kau jaga aib orang, orang pun akan jaga aib kau. ni kau sendiri dah tunjuk aib kau. kesiannnn hmmm hek eleh.

    11

    0
  6. ramli says:

    lain juga cara dia berKAWAN ni :)

    8

    0
  7. huhuhu says:

    kan aku cakap, apa2 jadi kat pian.. balik2 el kena >.< dah mcm pian ni lemah naw.. nk back up pian pun jgn main petik nama org lain. sendiri buat sendiri tanggung.

    9

    0
  8. Kinokuyania says:

    Lepas sorang, sorang kangkang…artis..artis. Dah tau public figure jaga la image diri sendiri.

    2

    0
  9. Kak Teh says:

    Pedulik taik jelh pian, takde sikit pun tergugat, rezeki memasing, hidup perlu diteruskan, nasihat satu je, hidup jgn aniayai org, cukup. Yg lain serah pd Allah yg ESA.

    2

    0
  10. Anonymous says:

    Pian ni mcm ada cybertroopers mcm najib. Ada je geng backup yang fanatic nau2. Hahaha

    7

    0
  11. Tim says:

    Ni pian buat hal netz sume pakat ktuk pmpuan tu..mcm pian baik sgt..klau el..skit wt kne kecam truk..puncanye sbb el tnggalkn pian..so sume el wat trus jdi bruk..netz mkin lama mkin gile..cube klau bnda cmni artis pmpuan yg wt..mulelah kecam, kata murahan, tapi kalau artis laki dok bekap..pian ni bkn baik sgt..muke je innocent..rlax dok pgg bkn mahram sne sini..dhlh stop plih kasih..

    8

    0
  12. anonymous says:

    eeeuuuwww you sooo insanely ugly no wonder you’re dumped

    0

    0
  13. Jae says:

    So this is what happens when we reveal something. What if we reveal everything? Let the games begin S. It’s yours, better admit it. I give you 14 days to call me. U know where to look for me as well. 45dhhk12

    1

    0
    • Yakyot says:

      ITolong reveal semuanya.Biar Sufian dan fanatiknya belajar menghormati orang lain.Mereka kutukan orang macam tak takut dosa demi mengangkat Sufian.

      1

      0
  14. Bukan Peminat Elpira says:

    Lelaki muka baik tak semestinya baik.

    1

    0

Leave a Reply to Anonymous - Cancel

Optional