December 24th, 2018

Nama Rhys William dan Mat Dan sememangnya cukup popular di kalangan rakyat Malaysia.

Mereka berdua adalah  “Mat Salleh” yang sangat fasih berbahasa Melayu dan telah mencuri hati jutaan rakyat Malaysia dengan keletah comel mereka. Namun tahukah anda kini ada seorang lagi “Mat Salleh” yang semakin meningkat ke’famous’annya saban hari.  “Mat Salleh” tersebut tak lain tak bukan ialah Mark O’dea.

hensem, tough dan kelakar, memang Mark mempunyai pakej yang lengkap

Berasal dari London, UK, Mark O’dea sudah pun menetap di Malaysia sejak tahun 2013. Kefasihannya bercakap Bahasa Melayu dengan pelat “Mat Salleh”, pandai membuat lawak jenaka serta tidak kekok untuk berinteraksi dengan orang tempatan menjadikan Mark disenangi ramai.

Video-videonya pula mendapat ribuan tontonan setiap kali dimuatnaik ke YouTube dan Facebook. Salah satu videonya yang telah viral ialah tentang Costa Coffee,  jenama kopi UK yang terkenal seantero dunia.

Menjelang musim cuti yang bakal tiba hujung bulan ini, sudah tentu Mark O’dea merindui suasana sambutan perayaan tersebut di UK. Itulah asam garam hidup di perantauan. Akan tetapi, kerinduan Mark sedikit sebanyak terubat kerana dapat menikmati kesegaran dan kelazatan kopi jenama UK iaitu Costa Coffee boleh diperolehi di kebanyakan stesen minyak Shell seluruh Malaysia sejak tahun 2017.

Anda boleh menikmati tiga minuman yang berbeza iaitu Luxury Hazelnut Hot Mocha, Luxury Hazelnut Hot Chocolate dan bagi yang gemar minuman sejuk, anda boleh dapatkan Luxury Hazelnut Iced Mocha.

Semua minuman ini bukan sahaja hanya ada di stesen minyak Shell yang terpilih, malah mesin layan diri Costa Coffee ini juga terdapat di stesen LRT, Menara Celcom, MidValley dan Bangsar South (klik di sini untuk senarai penuh lokasi). Tapi anda kena cepat kerana 3 minuman akan berada di pasaran sehingga 6 Januari 2019, jadi minumlah puas-puas.

Menariknya mengenai mesin kopi layan diri Costa Coffee ini, ianya menawarkan lebih 200 pilihan kopi yang diperbuat dari biji kopi dan susu segar sama seperti yang terdapat di Costa Coffee di serata dunia. Buatan Pinifarina (juga pereka kereta Ferrari), Emixpro dan Intel, ianya juga membolehkan pembelian dilakukan dengan mudah dan pantas!

Jadi tunggu apa lagi? Sekiranya anda belum pernah menikmati keenakan kopi Costa Coffee, inilah masa terbaik untuk anda mencubanya. Pasti anda akan terus jatuh cinta dengan jenama kopi nombor 1 di UK ini. Maklumat lanjut layari Facebook & Instagram Costa Coffee Malaysia.


19 responses to “Nama Rhys William Dan Mat Dan Sememangnya Cukup Popular Di Kalangan Rakyat Malaysia”

  1. Anonymous says:

    Nak kena menggelabah ke ni?

  2. Biasa2 says:

    Mmg suka tgk diorg ni. Rys pernah sekolah kat mesia sekejap rasanya and ada adopted family. Mat Dan dah revert to Islam married local wanita ganu. Mark Odea my feberet masa nak belajar english dolu2. Time 8tv Quikie punya tnggu dia jd host and partner. Anak zainal abidin Timor pernah jd partner dia sekejap. Now 8tv more to chinese dah. Most malay don’t know kot sebab diorg byk layan youtube indon sbb citer diorg biasa la gempak terlebih. Diorg 3 ni boleh speak malay. Mark nyanyi sedetik lebih pun ok sedap.

  3. Love says:

    Hihihi….

  4. mat dey says:

    *mat dan

    • faraj says:

      Kalau anda susah berak, urut dibahagian antara faraj dan lubang bontot. Insya Allah pasti najis anda keluar bagaikan butiran durian musang king..

  5. mat dey says:

    mat dah kentot busuk x?

    • Anonymous says:

      Ada ke kentut wangi? Kalau terkentut batal wuduk sebab melalui saluran najis. Tak pasti kot kentut ko keluar kot telinga!

    • Anonymous says:

      Pengeluaran bunyi faraj semasa hubungan intim memang tidak biasa bagi banyak pasangan, dan ini umumnya berkaitan dengan penetrasi selama hubungan intim. Bunyi ini timbul apabila zakar dimasukkan ke dalam faraj. Udara boleh terkumpul di belakang faraj ketika penetrasi zakar. Apabila zakar di dorong lebih dalam, akan terdapat tekanan menuju ke bahagian faraj yang lebih dalam, yang automatik juga akan menyebabkan tertekannya udara yang ada di dalam faraj tersebut. Bunyi tersebut akan melanggar dinding faraj yang kemudian akan mengeluarkan bunyi “pret pret” yang seakan-akan bunyi kentut. Padahal itu adalah bunyi yang keluar akibat keluarnya udara melalui celah sempit, iaitu dinding faraj dan penetrasi zakar. Dan itu sangat biasa sekali berlaku. Kebiasaannya, memang tiada udara di dalam faraj. Tapi dengan kedudukan penetrasi zakar ke dalam faraj udara itu akan tertekan dan mendesak sehingga dipaksa keluar.

    • Anonymous says:

      Kentut faraj ramai yang masih tak tahu.

    • Sajat says:

      sya kentut melalui telor. tak semua org sama sis!

    • Anonymous says:

      Ramai wanita sebenarnya yang masih keliru mengenai apa itu kentut vagina dan bagaimana punca ia boleh terjadi. Saya memberikan penerangan bahawa begitulah apabila seorang wanita itu melakukan pergerakan-pergerakan di dalam solat seperti rukuk dan sujud. Udara daripada luar boleh masuk ke dalam rongga faraj yang terbuka. Apabila udara yang terperangkap dalam faraj itu dihimpit seperti kita duduk atau berdiri, akan terhasillah kentut…

    • Anonymous says:

      Cuba try setiap dua hari makan nasi sepinggan, selebihnya just makan roti dengan kaya dan air masak, dua minggu amalkan sure turun sekurangnya 4kg,kalau bekerja sure busuk2 6kg turun..

    • Anonymous says:

      Normal dan tidak berbahaya. Itulah yang saya dapat rumuskan. Jangan terkejut apabila faraj berbunyi. Namun kekerapan terjadinya kentut faraj berbeza bergantung kepada faktor umur, kekuatan otot pelvis dan sama ada sudah atau belum berkahwin. Wanita yang sudah berkahwin biasanya lebih kerap mengalami kentut faraj (yang normal) berbanding wanita yang bujang.

Loading...