December 24th, 2019

Keputusan mengejutkan juara bersama Gegar Vaganza 6 nampaknya masih lagi menjadi bualan ramai. Rata-rata netizen berpendapat, dalam sesebuah pertandingan sepatutnya hanya ada seorang juara sahaja.

mimi fly

Bukan netizen sahaja berkata sebegitu tetapi seorang peserta akhir GV6 iaitu Mimifly dari kumpulan One Nation Emcees turut berpendapat pertandingan sebegini yang mempertaruhkan bakat dan kemampuan artis seharusnya memberikan kejuaraan kepada seorang sahaja.

Lazimnya memang tak pernah jadi dan saya selalu rasa kalau pertandingan itu akan ada juara dan tempat kedua, tidak kiralah pertandingan apa pun.

one nation emcees

Nak kata setuju, pandangan saya patutnya mereka pilih satu. Tak mungkin bagi saya yang mereka tidak boleh pertimbangkan hal lain untuk mendapatkan juara mutlak.

Bagaimanapun, Mimi berkata dia tetap menghormati keputusan juri yang lebih arif dalam membuat penilaian untuk mengangkat dua orang juara kali ini dan ianya satu pengalaman luar kotak buat dirinya dan anggota lain One Nation Emcees.

one nation emcees gegar vagaza 6One Nation Emcees juga tidak meletakkan harapan untuk bergelar juara dan berpuas hati dengan kedudukan di tempat kelima. Apa yang penting, persembahan mereka pada malam final Ahad lalu berjalan lancar seperti yang diharapkan dan memberikan satu persembahan bak juara.

Sumber Berita : Media Hiburan


10 responses to “Nama Pun Pertandingan, Pandangan Saya Patut Pilih Satu – Mimi One Nation Emcees”

 1. Ratu Lada says:

  Ini lah namanya perubahan… Come on… dah nak masuk tahun 2020 dah…

 2. Anonymous says:

  FINAL NAQIU LAGI MENYERLAH PERSEMBAHAN DAN VOKAL. NOT FAIR LAH..

 3. Anonymous says:

  KECOH BETUL!

 4. Anonymous says:

  BETUL KATA MIMIE. JUARA ONLY 1

 5. hahaha says:

  tak habis2 lagi ke..alah susah2 tahu GV7 kalau ada uols apply untk jadi juri..ok tak.

Loading...