August 21st, 2015

Tentu anda semua masih ingat lagi kes dimana Chef Wan telah menegur ahli keluarga beliau yang pemalas langsung tidak membantu beliau dan bangun lambat pada Hari Raya Aidilfitri lepas. Kes tersebut menjadi viral selepas salah seorang ahli keluarga Chef Wan telah tampil dengan kenyataan balas bahawa mereka sebenarnya terpaksa melayan peminat beliau yang tidak putus berkunjung ke rumah mereka.

Tidak mahu terus diperkotak-katikkan oleh Chef Wan, ahli keluarga yang telah dimalukan oleh chef selebriti itu bakal menyaman Chef Wan kerana telah memalukan, mengaibkan dan memfitnah insan-insan yang berada di dalam gambar tersebut.

Sekitar malam tadi, Chef Wan sekali lagi telah memberikan respon kepada mereka yang ingin menyamannya dengan kata-kata yang cukup pedas dan makan dalam.

Berikut adalah kata-kata beliau di Instagram:-

Cucu2 punya pasal. Malas ke tak kuasa ke or penat macam mana pun Atok masuk juga ke dapur buat Marinara Sauce tonight for their dinner. Alhamdullilah. Jgn dah besar buat perangai menyombong mcm si Anjing tu sudah la! Gelak saya mendengar why my sister kata he tried to influenced some of the nephew and nieces to raised money nak cari Lawyer to sue me!

Non of them pay attention to his request. Masing2 nak ganti seluar dalam tu Atok tengok dah berkarat di ampaiyan dan esok lusa dah boleh buat roti jala lagi ada nak sue me? Choi buat sueh aja dengar pun kata Olang Cina! Dia lupa masa kecil makan dari tapak tangan saya dah besar boleh bersikap kurang ajar dan lupakan diri.

This is an example to all anak2 muda bila orang tua menegur perkara yang tak baik kita laku kan ada sebabnya. Esok lusa kita jugak akan mengambil tanggungjawab menjaga anak2 kita sendiri atau pun cucu2 kita sendiri. Silap hari perbuatan kita itu esok Allah balas kan balik kena tepat pada batang hidung sendiri.

Yang Mak bapak pulak jika anak tu buat kesilapan ada la tanggung jawab kita memperbetulkan ini dan bukan menyebelahi mereka. I am sure some of u who have been through this among our siblings knows exactly what im talking about.

Nampaknya perang Chef Wan dan ahli keluarga beliau semakin panas. Pada kami air yang dicincang takkan putus, benda ini boleh sahaja di selesaikan dengan cara baik-baik asalkan kedua-dua pihak bersikap lebih matang. Gaduh-gaduh begini sampai bila pun tiada kesudahannya.


Comments are closed.

Loading...