Written by Bella | June 21st, 2019

Tidak dinafikan kes perceraian penerbit Datuk A. Aida dan pelakon Ariff Aziz antara topik hangat diperkatakan oleh netizen pada minggu ini. Bercerai buat kali keempat, perkahwinan penerbit itu hanya mampu bertahan selama 10 bulan sahaja.

Bagaimanapun, A. Aida akui dia redha dengan ketentuan takdir, begitu juga dengan anak-anaknya yang tumpang bahagia dan menyokong keputusan yang dibuat oleh ibu mereka.

Dua anak perempuannya iaitu Wan Az Aleesa dan Wan Azevanatassha hanya mahu melihat ibu tercinta mereka bahagia dan gembira.

Pastinya apa sahaja keputusan yang dibuat oleh ibu adalah hasil perbincangan bersama anak-anak. Asalkan ibu gembira, kami turut sama-sama tumpang bahagia. Sepatutnya, mereka masih berada dalam fasa bulan madu yang membahagiakan, namun nampaknya ibu lebih bahagia apabila membuat keputusan untuk berpisah. Jadi, jika keputusan yang diambil ini lebih menggembirakan ibu, kami sentiasa berada di belakangnya.

Cuma, mana-mana lelaki yang ingin berkahwin dengan ibu perlu memenangi hati anak-anak dan keluarga terlebih dahulu.

Sebenarnya, sejak awal lagi mereka sudah menasihati ibu untuk mengenali hati budi seseorang lelaki dengan lebih lama lagi sebelum membuat keputusan untuk bernikah, tetapi A. Aida tetap memilih untuk bercinta selepas kahwin.

Dalam pada itu, Aleesa dan Azevanatassha menjelaskan mereka tidak akan pernah menghalang, andainya ibu mereka berhasrat untuk medirikan rumah tangga lagi di masa akan datang.

Sumber Berita : BH ONLINE

26 responses to Nak Kahwin Dengan Ibu, Kena Pikat Hati Anak-Anak Dulu – Anak A. Aida

  1. Peah says:

    Dgn anak-anak pun dah macam rakan sebaya

    3

    1
  2. meh says:

    patutnye ex laki dia kawin ngn anak dia baru ngam
    kawin ngn mak dia mcm mak ngn anak laki je
    ke anak ikan??? ops

    11

    0
  3. wekkkkkkk says:

    Itu salah satu syarat dri anak2 nye.

    Syarat lain mungkin semua cheque harus ditandatangani oleh anak dulu seperti yg dipersetujui oleh sharing (share company) dan bank. Utk apa duit dikeluarkan..makin ssh nk dpt cash, makin kurang kah cinta..makin kurang kah kasih sayang..jgn marah…itulah pyebab runtuhnya syg dn cinta..

    3

    3
  4. tak paham aku says:

    kalau dah sampai 4x kawin cerai tu tak payah nak salahkan takdir sgt..muhasabah diri,renung kesilapan & kekurangan diri sendiri…ni tak,gaya makin tua makin sendat,makin nak menyadokan diri kononnya…anak dia yg setahun pun pandai nasihat suruh fikir habis2 sebelum kawin,tp degil..nak gak becinta lepas kawin kononnya…nampak sgt utamakan nafsu

    20

    0
  5. Anonymous says:

    anak2 pon…
    kena ingat, sebelum ‘anak2’ itu ada, mak bapak mereka kawen dulu baru ada ‘anak2’.
    takyah la nak kontrol mamanya sgt. mamanya pon nak bahagia. kalau anak & ayah tiri asyik gado..x sbulu.. mana maknya nak bahagia. maknya pon berhak bahagia wahai anak2…

    3

    5
  6. faraj says:

    Aduiii A.Aida ..zaman sekarang ni mana ada lagi Buy 1 get 2 free..!!! kecuali ko ader duit Skit, mcm Dato Vida boleh lah..!!

    1

    0
  7. Anonymous says:

    biarlah anak2 semua dah bermhtangga, nnti jaga cucu hilangkn kesunyian. Kalau nk kawen juga, cari yg kaya juga..sama2 ada harta. Org tak kata.

    2

    0
  8. Anonymous says:

    anak2 ” sihat”

    0

    0
  9. faraj says:

    Ni ka;lau Puak2 PAS mesti mereka nk…puak2 PAS ni memang gila SEX…bahaya Puak2 PAS ni silap2 anak ko pun dia sebat…kes Rogol anak sendiri byk kat Kelantan kan….Puak2 PAS ni ni pemalas tapi kawin nk byk..keje pemalas..!!! bukan kata Allah lahanat PAS ni…Berhala pun tgk puak2 PAS ni mesti Tuhan berhala Ludah…!!! tu jer layak puak2 PAS ni..ludah jer kt Ulama2 PAS yg tunggang Agama …..!!!

    1

    4
  10. Alif Aziz says:

    Baik sebat anak oi ??
    Merecik dari mak yg dah kepam

    1

    1
  11. unknown says:

    lelaki muda agree nak kahwin dengan wanita berusia, berharta adalah disebabkan duit.. Itu hakikat.. deny la macam mn pun.. vice versa.. the best, carilah yg seusia, gap x terlalu jauh beza.. minta restu keluarga xpecially anak2 perempuan.. kl main langgaq ja x kemana la jawabnya.. my 2 cents

    7

    1
  12. JIMBO says:

    Pale otak ko la! Baru cerai sibuk ckp psl nak kawin, nak pikat la. Betulkan diri mak ko dulu. Tgk ape kurang. Sibuk minta org itu ini, sendiri hauk!

    Eh tiba2 plak aku emo. Maklum la, hal cerai berai ni bukan main2.

    5

    1
  13. pakatunhancing says:

    kang x pasal2 anak terpikat plak..

    2

    0
  14. Rin says:

    Nasi sudah jadi bubur, nape tak dari dulu sampai kan kepada calon pak tiri, bukan sekarang dah cerai berai

    1

    0
  15. widow says:

    kawin cerai 4 kali, org akn pndg empunya diri lah salah.. ameng spring ok je ngan wifenya yg skrg. masuk penjara.. wifenya setia tunggu, bg semangat.. tgk bahagia ameng skrg cmana.. sdgkan kak aida ne still tercari2 kebahagiaanny.. smpi 4 kali haa.. next time lah kot terfikir nk kahwin lg.. jgn la pk ada duit, ko leh beli kebahagiaan.. even islam sndr ada ketetapan apa yg prlu dilihat sblm kita pilih pasangan.. jgn la mcm yg ne ok, kawin lah yg ne.. lepas kawen ooo.. tk ok, cerai lah.. 3 kali kawin cerai tkkan tak tau hidup ms brcinta ngan lepas kahwin tu cmana.. kak aida ohoiii la kak aida..

    6

    0
  16. Alia says:

    Dia ni dah brp.kali kahwi .semua cerai

    0

    0

Leave a Reply to pakatunhancing - Cancel

Optional