Written by AbangNara | July 30th, 2013

Nampaknya hubungan antara Farid Kamil dan ibu mertuanya memang berada di fasa yang sangat tidak baik. Terkejut juga Abang Nara membaca kata-kata yang dikeluarkan oleh Farid Kamil menerusi Mstar Online. Terasa macam babak dalam drama Melayu pulak.

farid kamil dan anak

Diminta mengulas hubungan dengan ibu mertuanya, Norsiah Ramil, Farid Kamil berkata:-

Kalau ingin jumpa cucu, dia perlu jumpa saya terlebih dahulu. Saya risau perkara tidak diingini berlaku, saya tidak berdendam tetapi sekadar melindungi isteri dan anak saya. Saya dapat merasakan ibu mertua saya akan melakukan sesuatu yang tidak diingini kepada mereka. Sebelum ini juga banyak cerita negatif tentang kami yang keluar daripada mulut ibu mertua yang menyebabkan saya lebih berhati-hati

farid kamilNampak gayanya memang benarlah bahawa perkahwinan Farid Kamil dan Diana Danielle tidak direstui oleh ibu mertuanya. Malah menurut Farid Kamil, Diana Danielle turut merasa kecewa dengan sikap ibunya itu. Kata Farid lagi:-

Sepanjang Diana berada di Australia saya tidak pernah dengar tentang ibunya telefon atau menghubungi untuk bertanya khabar. Apa yang saya lihat Diana sendiri berasa sangat kecewa dengan sikap ibunya yang tidak suka kami berkahwin

diana danilelleUntuk makluman, buat masa ini anak sulung Farid Kamil dan Diana Danielle masih lagi belum diberikan nama. Kata Farid:-

Saya sukar untuk mengambarkan perasaan saya yang gembira, banga, sedih yang bercampur baur ketika melihat bayi lelaki itu. Buat masa ini kami belum memberi nama dan belum pun mendaftarkan kelahiran bayi ini lagi kerana tidak digalakkan untuk membuat proses tersebut di sana.

Diana sihat cuma selepas bersalin dia lebih emosi dan bersikap “mother blues” iaitu terlalu melindungi anaknya.Saya sendiri tidak dibenarkan memegambil bayi itu terlalu lama dan sentiasa takut orang ambik anaknya,

Semoga dengan kehadiran cucu ini, hubungan Farid, Diana dan ibu mertua akan dapat dirapatkan semula. Selalu orang tua-tua ini bila dah tengok cucu hatinya akan lembut. Mungkin Farid boleh ambil inisiatif untuk membawa anaknya bertemu dengan si nenek. Insya-Allah akan dipermudahkan.

208 responses to Nak Jumpa Cucu, Kena Jumpa Saya Dulu – Farid Kamil

  1. bukan artis says:

    kepala hotak kau la FK? Kau nak pisahkan ibu dgn anak pulak. kira memang betulla anak kau tu anak luar nikah?

    0

    0
    • Bro 10 Inci says:

      Adodoi FK sape yg x panas kalao lahir anak pon kt luar negara… Lg2 jikalau khabar angin tu mmg benar.. Nk kencing pon agak2 la..

      0

      0
      • ari ariku berseri says:

        farid bodoh pancut dalam…!!!

        0

        0
        • TUDIAAAAAAA. DATANG DAH AIH QUOTE DERHAKA IBU TAK CIUM BAU STURGA JAP LAGI AIH…

          0

          0
        • amoi says:

          oi Farid, dah amik anak org, buat sikap poyo plak…mementang lah ko tu dah jd suami DD..jgn la buat smp DD derhaka plak dgn mak dia..plg x, ko tu sbg suami kene nasihatkan mana yg x elok..ni x..ko keruhkan lg..kalau ya pun mak DD tu sebarkan perkara yg bebukan, kene pk knp mak dia bersuara mcm tu…xkan sesaje mak dia nak burukkan ko n DD…mst ade perkara yg buat dia x puas ati…pk lah weiiiiiiiiiii..ko tu menantu..!

          Kurang ajar punya menantu!

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          retis ni, bila bersuara mesti tak pk baik buruk…pakai sembur ikut suka mak pak ampa…benda2 berkaitan dgn keluarga ni simpan ja laa antara korang…takyah nak aibkan sapa2…gaya cerita macam mak mentua ko teruk sgt2..si diana ni plak biar ja suami dok kutuk mak ko…buruk macma mana pon, still mak/mentua korang..so jaga laa aib dia sikit..adoii..kata bodo kang mengamuk lak kat twiiiitttterrrrrrrrrrr~

          0

          0
        • Anonymous says:

          dah jadi isteri ni, mcm ni la, suami wajib diutamakan, hak mak ayah jatuh no 2… sbb tu la sebelum kahwin fikir panjang2, tgk bakal suami kita mcm mana, kalau agak2 bakal suami yg x hormat mak ayah kita, xpayah pilih, sbb last2 kita yg makan hati…. time bercinta mmg best, tggu la bila dah kawin ada anak, duduk serumah, baru hang tauu….

          0

          0
        • miss ynwa says:

          KEPALA BAPAK KO farid…besar sangat pangkat ko??? kalau aku jadi diana …..baik aku takyah kawin kalau aku tahu dah ada suami nak jumpe mak sendiri pon tak dapat..memang pungkik ko farid…..ko sedar tak makcik siah tu hanya ada anak tunggal??? DI ULANGI ….TUNGGAL …??? pls put ur sefl in diana situation…benci la ko farid….ko lelaki dibenci org selepas aserap selim

          0

          0
        • semua kepalabapako tapi tahukah mereka apa yang sebenarnya telah berlaku? huih. cakap macam pernah tido sebantal dgn mak mertua dia plak

          0

          0
        • macam bagus je nak nasihat orang. biarkan FK!!! dia ada alasannya sendiri!

          0

          0
      • Fisha Sindhi says:

        Sbgai org yg dh lama dlm Industri , mesti diorng tahu baek dan buruk guna media sbgai medium untuk meroyan . Nampak sgt ada udang sebalik batu . Sbb before dis mak Dd dh ckp “ANAK I DAH BERANAK UOLS ” b4 keluar cerita nie kan .
        So FK mungkin nk cover blek , konon2 nya Mak Dd nie buat cerita utk burukan mereka . Aiyoo . Sudah sudah la dgn keluarga sendu nie !!

        0

        0
        • Fosho Sondho says:

          Betul tu, FK dngan mak DD ni dah pakat untuk cipta satu kontroversi bagi mengalihkan perhatian orng tentang status anak mereka walhal orang ramai dah tahu dan tak kesah punn, dia ingat orang pedulik sangat ke anak dia halal ke haram. Tengok norish karman, takde nak kecoh2 buat cerekarama

          0

          0
        • pembaca nara plak yg lebihnya meroyan. macam tengok wayang india

          0

          0
    • Senah ampang says:

      Ohwww…. Fk… Ku idam” tedung seluaq ” mu…. Padat,mantap

      0

      0
    • eheleh says:

      “Buat masa ini kami belum memberi nama dan belum pun mendaftarkan kelahiran bayi ini lagi kerana tidak digalakkan untuk membuat proses tersebut di sana”… kalau tak ada nama & tak daftar mcm mana nak dapat pasport??? kalau tak ada pasport mcm mana nak balik msia???

      0

      0
      • anak pAk Din says:

        nk lambat kan process daftar nama tak ada la kantoi ……

        0

        0
        • jasmyne says:

          nak tau kantoi ker tak compare la pic bby dia sama ker tak ngan statement yg DD lahirkan ank awal tu.. tgk bby yg FK pegang tu sme tak muka ngan bby sekarang yg DD pgang?! (@[email protected])

          0

          0
      • donut says:

        farid kamil mengambil jalan mudah menyalahkan org lain. sendiri yg buat anak luar nikah, baby ngan nenek pulak jadi mangsa. bodooohh!! macam org tak tau. sudah2 lah nak coverline.

        0

        0
      • mia says:

        betul.. baru je fikir..haha..kalau tak de nama cemana nak buat passport balik malaysia..

        0

        0
      • Ank DD says:

        Baby 12bulan ke bawah x perlu pasport.. Tapi terpulang laa.. Ikut suka dia.. Anak DD dan FK tuk x bersalah ya,, Yang salah orang dewasa…

        0

        0
        • Jeling says:

          Errr… baby still perlu passport. Kalau dulu boleh la tumpang passport ibu dorang, now kena passport sendiri dah.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Ank DD ni x mengikuti perkembangan semasa gaknye

          0

          0
        • Mamamia says:

          siapa cakap baby bawah 12 bulan x perlu passport? anak saya 2 org lahir di new zealand and kena daftar kelahiran di pejabat kedutaan malaysia di negara yang kita menetap utk mendapatkan borang W iaitu pengesahan bahawa anak yang dilahirkan itu adalah warganegara Malaysia iaitu bapa kanak2 tersebut mestilah warganegara Malaysia semasa pendaftaran dibuat..seterus kena buat passport utk balik ke Malaysia..ye na dey…itu pun tak tahu ke?

          0

          0
      • geegee says:

        Ha ah lah kan..kantoi sudaa

        0

        0
      • kak rock says:

        betul…mcm xlogik ja alasan yg dia bg….ko igt org mesia ni jakun sgt ker xtaw prosedur kalu beranak kt luar negara…..haiyyooo….laen kali pk dulu sblm ckp..nmpk mcm org bodoh bila bercakap tanpa guna akal…

        0

        0
    • qsera says:

      die dah mula tunjuk taring da,nnt besau ank ko buat bnda yg same kat ko n dd baru ko tau..

      0

      0
    • sukeatiakula says:

      ape kejadahnya si parid kamel ni…
      siap bg syarat bagai kat mak mertua…
      mcm diri dia tu bgs sgt…
      cube la ko yakinkan kt mak mertua ko tu yg ko blh jg anak n cucu dia..
      ni duk hentam plk… ape ke jenis hantu camne.. dh tu duk canang kat media

      0

      0
      • MINA says:

        Kwn ak lhirkn ank dia kat sane, sng aje dftar nama. Kalau tak dftar pon,xkan fk dan dd xde planning nama?
        Kesiannye bby tu, mak ayh mcm xteruja aje…time up upt beriya, namakan ank xberiya?
        Nmpk sgtla fk oii, ko nak cover cerita baby ko dgn cerita mak mrtua pulakk..
        Sangat x logikla,ko xde nama utk anak ko lg.
        Prnce william n kate pon dh bg nama kt baby diorg, ko tu lg la org islam, xkan xtau sunah menamakan byi hr ke brp,
        Yg mohd ariq hanaina tu sape? Lupela ariq ke aniq
        Ko nak tggu lg 2bln slps dd mlahirkn baru nkmdftar nama? Kalau camtu date of birth?? Nkcukupkan usia kndungan 9 bulan ea
        Aku kesian sangat dkt ank ko, ko x pk ke dia da bsr nnt mcmane klu tau mak ayh dia xnk clearkan isu kelahiran dia?

        0

        0
    • ok says:

      kat ostria takdak kedutaan malaysia ka nak daftar anak?

      0

      0
    • Olga says:

      DARI KAWIN SAMPAI SKRG ADA JE SOMETHING PASAL DIORANG NI

      0

      0
      • MINA says:

        Mana peminat2 fk n dd yg dok backup..
        Ak nk dgr korg komen sikit, kenapa fk xltk nama ank lg?
        Xkan nama pon nk rhsia kot..gile kedekut… ak pasti korg yg dok backup fk dd nie pon nak tau jugakkk nama ank diorg kan..kan kan kan

        0

        0
    • Anonymous says:

      Sgt2 benci dgn manusia yg tak tahu menghormati org lebih tua.. Tak perlulah nak canang seluruh dunia pasal mak mertua kau, org tua takkan marah tak tentu pasal jika cara kita betul dan ingat halal haram.. Tambah2 aku yg tinggal tak jauh dari rumah family DD dah makin meluat dgn statement2 dari FK ni..

      FK ni ingat dia tu baik n bijak sgtla kot, dari awal lg org dah syak ‘something wrong’ dgn ko berdua.. Si menantu terlalu biadap kurang ajar, si anak pula tak reti nak jaga maruah ibu.. Alih2 ibu pula yg diburukkan.. Klu dah hidup dlm rasa berdosa dan bersalah mesti FK takkan henti2 nak bg statement back-up diri kan? Sedangkan mak mertua tenang dan diam je, mesti terhiris perasaan si ibu mertua ini melihat menantu tersgtlah biadap.. Sedih sgt dgn dunia skrg ni.. Org muda semakin hari semakin berani menghina org tua….

      Bertaubat dan mohonlah kemaafan sebelum terlambat.. Marah ibu itu pasti bersebab dan kasih sayang ibu tiada nilainya… Jgn kita yg budak2 ni nak emo lebih2.. Fikir2lah…

      0

      0
    • Candy Crush says:

      astaghfirullahalazim…. this is NOT SWEET!!NOT DELICIOUS!!!NOT DIVINE!!!FARID CRUSHHHHHHH~~~~~~

      0

      0
  2. Ryna says:

    First of all, kenapa tak restu?
    And FK ingat sket, mak mertua tu mcm mak kandung tarafnya. Jangan nak berlagak sangat statement tu. Jangan ingat diri tu hebat sangat. Sebab tak hebat mana pun.
    Sabar betol korang tak namakan anak lagi ye. Mak bapak zaman sekarang, tak lahir lagi dh kasi nama.

    0

    0
    • Kayra says:

      FK ni dgn org tua DD pun tak hormat dan suka kecoh kat media. kalau DD tak ada usaha nak berbaik dgn mak dia, dia sendiri yg akan menyesal

      0

      0
    • Yen says:

      Kata mak DD tak restu, tapi mak DD ada juga masa mereka nikah dan majlis perkhawinan mereka!
      Mak DD pun tau nak jaga aib FK n DD ni.
      Kalau btl X restu, mcm kes Rita or FS-yg mak mertua langsung X hadir!
      Bengong punya alasan!!!
      Pastu keluarkan statement bangang kat media!! Kita outsider, ada yg belum jd ibu punya sakit hati baca statement FK ni, lagi lagilah mak DD!!!!
      Kesian sgt!!!!!

      Paling x blh terima ngan statement bengong ini
      “Saya dapat merasakan ibu mertua saya akan melakukan sesuatu yang tidak diingini kepada mereka. ”
      BODOH!!! Kalau mak DD nak apa apakan anaknya, sejak kecil dh jual or biarkan kat tepi jalan la!!!! Buat apa susah payah besarkan DD!!!!
      Bencinya!!!!!!

      0

      0
      • MINA says:

        Sape2 yg pernh bersalin dkt aussie, tlg bg pnjelasan, betol ke x digalakkan dftar nama bby?
        Maaflh bertanya, sy xtau…
        Pelik dgn statement fk tu

        0

        0
        • sue says:

          none of the sort!!! Not in UK, France, Japan, NZ & Australia for that matter. I have friends and family yg menetap di negara2 ini & dah beranak pinak pun. Takde masalah daftar nama. Cuma citizenship/kewarganegaraan jer lah yg kena decide: Malaysian or otherwise or dual citizenship. He must really think that ALL MALAYS in the country is that stupid!

          We all semua tahu yg your mother in law memang x suka satu2nya anak dia kawin dgn ko, Farid. Yer lah, kalau tak takkan ler asyik kata “No comment” on the wedding day of her ONLY child and daughter. She must be very disappointed with the both of you!

          0

          0
        • dahlia says:

          Tak ada masalah nak daftar.
          Konsulat Malaysia pun ada dua kat Australia ni.

          0

          0
        • MINA says:

          Thanks sue n dahlia ;)
          Kalau xdaftar kelahiran camane la baby tu nk wat passport, xmo balik malaysia kah?
          Klu x dftar,baby tu kat sane xde pngenalan diri lgsung la…kesian baby tu

          0

          0
    • mummy says:

      anak tak sah taraf…sbb tu la xde nama lagi…betul FK kan???????

      0

      0
  3. Anonymous says:

    Kurang ajar punya menantu!!

    0

    0
    • worm says:

      wow… problem family, settle kn diam2 sudah.. Jangan buka aib org..
      No human is perfect.

      *Respect your privacy*

      0

      0
  4. kipas says:

    whatthewhat FK

    0

    0
  5. gugu gaga... says:

    i hate Farid Kamil…k bai…

    0

    0
  6. Pavlova says:

    adoyai~~~. xyah kluar kan statement mcm ni, FK oii! mcm kurg ajar lak aku rasa, xkisah lah resty ke xrestu ke dah jd mak mertua kau pun. diam je lah, bdoa je mintak mak mertua dpt terima kau jd menantu. kesian lak aku kat mak DD, jagalah hati mak mertua tu.

    0

    0
    • feedingfish says:

      mybe farid ni ingat dd tu kua dari buluh betung kot.takpun jatuh dari langit…

      0

      0
    • AKULAH TU says:

      dia ni pttnya kawin dgn rita..sama2 degil+keras kepala+ego tinggi+poyo+suke ckp beso+merekacipta cerita+x nak kalah+demAND

      0

      0
  7. Hmmm says:

    Kan sunat namakan anak dlm masa 7 ari lps dilahirkan..kalo di sna tu x digalakkan bg nama (xtaula atas faktor apa),tp baby tu masih boleh dinamakan wpn bkn scara b’daftar..apa lah sgt undang2 barat tu kalo nk di bandingkan dgn sunnah nabi..anda sbnrnya ada peluang yg luas utk bersihkan nma anda yg ditohmah teruk oleh masyarakat,tetapi knpa anda masih memilih utk biarkan masyarakat mencari loop holes anda?mgkn masyarakat ni bzbodi hal anda (wpn hakikatnya anda yg pilih utk jd public figure),tp anda xbleh pretend innocent kalo anda sndri x brusaha utk tutup loop holes tu sbaliknya terus-terusan cipta kontroversi & isu utk jd modal kutukan org..diana,xgna awk jd protective mom klo ibu awk pn awk lukakan..sbb satu hari nnt anak awk akn m’besar & awk akn jd wanita tua yg m’hrp ihsan & kasih syg dr anak2 jgk..jgn smpai nnt anak2 ckp utk apa dorg nk hormat & lyn awk selayaknya sdgkan awk sndri pn biarkan ibu awk diaibkan scra terbuka..sy sbnrnya simpati anda berdua ditohmah mcm2,tp nmpknya anda yg m’buka ruang utk ditohmah..jd jgnlah slhkan masyarakat yg byk hentam anda krn anda xgunakan peluang yg ada utk bersihkan nma anda.

    0

    0
    • mozed says:

      nama anak dia baby.. haha..
      good morning baby.. sayang baby mama.. sayang baby papa.. wkakakaka..
      sebaiknya anak tu dipanggil dgn nama yg indah2 sebaik je melihat dunia…ni tak de nama????? kesian

      0

      0
  8. bunge says:

    diana sblm kawin sngt rapat n manje ngan mama die…SKANG NAPE KO NAK PISAH KAN MEREKA PULAKKKK PARITTTT~~~

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kalau betul la diana jugak bermusuh dgn ibu dia memang sgt menyedihkan la..anak yg ditatang bagai minyak yg penuh boleh berubah lepas kawin. Sedih sedih…

      0

      0
    • Anonymous says:

      Patut diana n farid lepas dapat anak ni lebih faham pengorbanan seorang ibu..biasa kita lepas bersalin lebih syg ibu sebab baru tau dan rasa mcm mana susah ibu melahirkan kita. Ke diana ni beranak tak sakit kut..mcm kentut je keluar anak dia kut.

      0

      0
      • Mummy77 says:

        Biasa lerrr sebelum dapat seribu janji selepas ngap sunyi macam tak der hati… Masaalah dalam kain cuba selesaikan sendiri bukan buat PENGUMUMANNNN seRANTAU ALAM… ibarat MELUDAH KE LANGIT AKHIRNYA KELAPAK KENA KEMUKA FARID… DAN DD…. Ingat.. awak ambil anak orang dan ibu dia masih hidup jangan nanti tak sempat PIJAK BUMI MALAYSIA, Tak SEMPAT Keluar RUMAH atau TAK SEMPAT ROH KEMBALi KE JASAD Semasa TIDUR kau RUGI dan Hilang SEGALA2NYA…. BERILMU TAPI BODOH, BErCAKAP Tapi KOsonG… fikir2kan dan Taubat Nasuha ler Kalian… amin

        0

        0
      • linda says:

        hahahaha ni paling lawak punya komen..hahahha

        0

        0
  9. Allah's Servant says:

    comments kat atas ni semua takde yang positive. tahu nak bash orang je. pastu tuduh orang sesedap rasa. aku bukan lah nk back up sgt FK ni tapi aku rasa ada sebab lah kenapa dia buat macam tu. you guys are not even in their shoes. so do not judge. personally aku rasa cara FK layan MIL dia ni salah. patutnya menantu kenalah beralah. dah tahu MIL tak berapa nak bagi restu pandai2 lah amik hati org tua. Mak DD dah besarkan dia jaga dia dgn baik sampai lah dia ni jadi bini hang patutnya hang kena tahu berterima kasih kat dia bukan layan dia macam ni walaupun dia tak suka kat hang. FK patut main peranan besar dalam hal rumahtangga dorang ni kalau nak rumahtangga dorang aman dan harmoni. nenek mana tak sayang cucu oii. hati orang tua ni depan kite je dia tunjuk ego lebih. belakang kite..nangis,sunyi dia tiada siapa yang tahu. banyakanlah berdoa bulan ramadhan ni. sesungguhnya doa orang yang berpuasa tidak akan ditolak. peace no war

    0

    0
    • Yen says:

      “nenek mana tak sayang cucu oii. hati orang tua ni depan kite je dia tunjuk ego lebih. belakang kite..nangis,sunyi dia tiada siapa yang tahu”

      Ishhhh!!! Sedihnya baca komen u ni T__T but its the truth, thanks for reminding!

      0

      0
  10. Linzy Longkang says:

    Adakah ini ada drama di sebaliknyer, sesaper yg tau citer sket kat kitorang? FK ko kene faham perasaan ibu tunggal mcm MIL ko tuh, anak sorang mestilah dia emo sket, ko jgnlah pisahkan mereka berdua…..kbai

    0

    0
  11. ann says:

    harap2 org2 yg derhaka pada ibu bapa ni satu hari nanti anak mrk akan buat perkara sama pula baru padan muka masa tu….apa perasaan FK n wife bila pasangan anak tu nanti tk bagi jumpa mrk slps kawin…ibu bapa yg besarkan kita dgn susah payah jangan la ditolak tepi lps kawin…jasa mrk tersangat la besar n tiada tandingan….ingat la sikit…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dia ingat mak mertua dia heran sgt la kut nak tengok cucu…kalau takda restu mak ko ingat boleh bahgia ke farid oii…dey tambi boleh jalann daa…

      0

      0
  12. feedingfish says:

    sebelum kawin bkn main baik2 dgn mama die nak dapat anaknya..dh dapat gitu la plak ye…dunia..dunia..

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Perasan tak kebanyakan lelaki yg ada rupa sikit ni bodoh, sombong, ego n pentingkan diri sendiri.

    1. Farid kamil
    2. Ashraf muslim

    0

    0
    • Lady Red says:

      Farid ni ada rupa ke???.. he he he… btw, ni bukan menantu, ni hantu!!!!

      0

      0
      • ada aku kesah.. says:

        sarah raisuddin ngan shuib sepah gak yg sempoi..baik ngan kedua-dua family..happy jek tgk dorang dlm romantika…haha tetiba jek

        0

        0
    • KeraniNyanyukSukaMainGameBola says:

      Ego tu tinggi sgt tp bg statemnt mcm xpkai otak..in the end, dri sndri yg trjerat ..
      2 mkhluk ni mcm berak tepi jln pastu xnk mngaku. Alahai…

      0

      0
    • wateVa says:

      farid kamil tak hensem je ku rasa

      0

      0
  14. Beautiful narong says:

    Sian lagi kt baby tu,,asik2 pic xpakai baju..pls jaga lah baby tu gn baik..anak adalah anugerah Allah, pengikat silaturahim, bukan jdi topik utk u FK gn mak mertua bertelagah sesama sendiri..malu lah wei…

    0

    0
    • Inspektor says:

      Kn anak die kena sakit kuning, tu gmbr x bbaju sbb dorg tgh jemur kn ank dorg kt cahaya matahri..

      0

      0
      • hanna says:

        Funny thing is kat Australia sekarang tengah WINTERRRRRRRRRRRRRR. boleh lak baby bogel bogel gitu kan! Sejuk!!!!!!!

        0

        0
        • lalalal says:

          Aussie is a biggg country..some district boleh lain2 cuaca..harap maklummm yeewww…

          0

          0
        • Anonymous says:

          bila pulak aust ada lain2 cuaca?kalau winter satu tempat,semua winter la.anyway diaorang claimed sekarang di sydney.dah sah2 la winter

          0

          0
      • hanna says:

        tapi Australia sekarang tengah WINTERRRRRRRRRRRRRR! Tak sejuk keee baby tu? Hehehe

        0

        0
        • Lara says:

          Even winter kalau around 20degrees ok jer, especially bawah sinar matahari, langsung tak rasa sejuk. Winter kat oz bukan macam kat europe.

          0

          0
  15. GEORGE ALEXANDER LOUIS says:

    adeh laa.. KATE yg beranak lagi lambat dari henko pun dah bagi nama kat anak dia,,henko dah berbulan beranak x dapat bagi nama lagi..apee kesss ni….

    0

    0
    • Aku ada nama says:

      ntah nye… kawan aku anak dia lahir kat australia jugak. baby tu ada je nama. tak payah nak berbelit sangat story kau tu FK oiii…

      0

      0
  16. Yen says:

    What the TAHI?!!
    Satu satunya kenyataan yg di beri kat media ialah dari si bangang FK ni yg kononnya mertua dia tu jahat.
    Setahu sayalah, kenyataan mak DD bila ditanya oleh media ialah NO COMMENT.
    FK ni mmg BUGIMMA la!!!

    0

    0
  17. fairus sulaiman says:

    jadi maybe tujuan utama kau bawa diana tu g australia sbb nak pisahkan dia dgan mak dia ker ? ish ish ish , xbaek kau ni farid ..

    kena ingat bro , mak mertua kau tu yang melahirkan bini kau tu . lpastu pulak,, masa kau mula2 nak tackle diana tu, kau approach mak dia dulu , tanya diana ni sngle ke idak . .. ni aku copy paste ayat sebijik sebijik kuar dari mulut mamat poyo tu

    “Buat pertama kalinya juga, pasangan pengantin baru itu mempamerkan kemesraan mereka yang belum pernah disaksikan sebelum ini. Malah, Farid secara terbuka membongkar rahsia bagaimana detik mula cinta mereka bersulam.

    “Kami bertemu di majlis Lord’s Tailor. Saya terserempak dengan mama dan terus bertanya, “Diana mana auntie?”. Kemudian saya bertanya lagi, Diana ‘single’ lagi ke tak? Saya tidak perasan yang dia di belakang saya.

    “Ketika itu dia menoleh dan terus bertanya awak single ke tidak? Kalau awak single saya nak ajak awak jalan sekali nanti dan selepas itu kami tidak pernah jumpa.

    “Satu hari saya menghubungi Diana. Saya mahukan dia untuk membintangi filem arahan saya. Dia tanya berapa banyak ‘scene’ dan saya kata tidak banyak. Tapi saya sambung ‘scene’ dengan dia di luar lokasi (ketawa).

    “Sebaik kami meyakini bahawa hubungan ini serius, kami berdua sepakat untuk tidak terlalu ‘expose’ kerana mahu menyimpan sedikit kemanisan untuk saat-saat bahagia seperti hari ini. Baru boleh duduk rapat-rapat dengan dia,” katanya tersenyum.”

    0

    0
    • gulahati says:

      lalu bermulalah detik pekenalan kami diluar lokasi dan mula2 ‘scene’ biase2 je pegang2 raba2..sampai satu masa tu kami berjalan2 dan tiba2 termasuk hotel bajet lalu kami meneruskan scene klimaks kami….

      “waktu itu diana pakai baju seksi dan saya tak dapat menahan gelora asrama kami hingga kami melakukan adegan ehem2 dengan indahnya hingga terpancut dalam..”

      “selepas itu saya terus tinggalkan dia.. dua bulan saya menghilang sebab dah terpancut dalam takot peknen..”

      “tidak lama kemudian Diana menghubungi saya bgtau yg die tak period2 dah bape bulan.. saya suruh die cek pakai pregnant test.. alamak.. positif plak..masa tu die boleh plak amek gambar pregnat test tu..saya dah tak tentu arah terpaksa ajak kawin..”

      “mak die plak banyak ckp suh tggu lg bape bulan, sy ckp mane bole cik nanti perot dd makin besar, lalu kami bertegang lidah & akhirnya dia setuju selepas saya warning die nak cekik leher die yg kering tu…”

      “maka kami pun bernikah.. saya saje pki bg askar nak bg kontroversi biar media tak tanye asal kawin cepat2…”

      “lepas je resepsi esoknya tak leceh saya terus anta die fly g australia cakap study la kengkonon padahal kat sane duk uma papan je..”

      begitulah kenyataan FK ketika ditemubual pihak media jumaat lepas.

      saya melaporkan untuk ABG NARA ensem lagi cute (sANGat),
      Gulahati. muaahx

      0

      0
    • gulahati says:

      lalu bermulalah detik pekenalan kami diluar lokasi dan mula2 ‘scene’ biase2 je pegang2 raba2..sampai satu masa tu kami berjalan2 dan tiba2 termasuk hotel bajet lalu kami meneruskan scene klimaks kami..

      “waktu itu diana pakai baju seksi dan saya tak dapat menahan gelora asrama kami hingga kami melakukan adegan ehem2 dengan indahnya hingga terpancut dalam..”

      “selepas itu saya terus tinggalkan dia.. dua bulan saya menghilang sebab dah terpancut dalam takot peknen..”

      “tidak lama kemudian Diana menghubungi saya bgtau yg die tak period2 dah bape bulan.. saya suruh die cek pakai pregnant test.. alamak.. positif plak..masa tu die boleh plak amek gambar pregnat test tu..saya dah tak tentu arah terpaksa ajak kawin..”

      “mak die plak banyak ckp suh tggu lg bape bulan, sy ckp mane bole cik nanti perot dd makin besar, lalu kami bertegang lidah & akhirnya dia setuju selepas saya warning die nak cekik leher die yg kering tu…”

      “maka kami pun bernikah.. saya saje pki bg askar nak bg kontroversi biar media tak tanye asal kawin cepat2…”

      “lepas je resepsi esoknya tak leceh saya terus anta die fly g australia cakap study la kengkonon padahal kat sane duk uma papan je..”

      begitulah kenyataan FK ketika ditemubual pihak media jumaat lepas.

      saya melaporkan untuk ABG NARA ensem lagi cute (sANGat),
      Gulahati. muaahx

      1

      0
  18. lasso says:

    patutnya kau jaga mak mertua kau…artis ni,makin lama makin bodoh keluarkan statement…family farid tak kan tak masuk campur?ee…bodoh lah kau diana ada suami macam ni…fikir sikit yang mak kau tu ibu tunggal..makin lama,makin meluat dengan artis malaysia ni..belajar tinggi2 tapi bila bagi statement,macam takde akal..

    0

    0
  19. Kabilah terkebil letup says:

    ate, udoh nape jadi gituuu.. idoknye kamu parid kamil bg anak kamu name? dah tu panggil ape? baby baby tayunk papa ke? maner ler bini kamu tu tak kene mother blues, udoh dia seteress lah tuuu. bawok le balik ke mesia, senang ceghite..

    0

    0
    • Anonymous says:

      deme panggei anak oi oi je yob..haha..

      0

      0
    • doyan danil says:

      udahnye lepas bersalin x berpantang cagha melayu…tu kene mother blues…bawak ler balik mesia parit oiii…sian ke bini kamuu….muke pucat….baby x de name….dah x terurus dah mengkome….

      0

      0
  20. Yen says:

    Mmg terang n obvious la spekulasi ttg baby mereka ni..
    Biasanya kalau dh gi jauh jauh utk bersalin, biasanya nk dpt kerakyatan negara tu ttp aiyo sampai skrg tak didaftarkan anak lagi??!
    We all yg beranak kat sini pun on the spot dapatkan sijil anak, ni mesti takut la kalau dptkan sijil beranak yg SAH, akan terbuktinya anak tu luar nikah!

    0

    0
    • iny says:

      Err.. memang perkara biasa kalau kat luar negara register anak lambat sebab sesetengah tempat embassy jauh. Anak kawan saya pun sebulan baru berdaftar

      0

      0
      • Miss Selfie says:

        Hello… Embassy Mesia kat Sydney tu dekat giler.. baling batu aje dari Opera Haus yang femes tu.. banyak la alasan, haha..

        0

        0
        • ne says:

          Embassy mana la pulak dekat dengan Opera House..Msian Embassy dekat Canberra la..3 jam dari Sydney naik keta.

          0

          0
    • Alonso says:

      kau ni kalau berkata-kata janganlah sampai mengaibkan status anak tu pulak. Kau tahu tak satu fakta bahawa, bila perempuan mengandungkan anak luar nikah, sekiranhya dia berkahwin dan anak masih belum menjangkau usia 6 bulan di dalam perut, maka anak itu layak berbin/binti kan dengan lelaki yang dikahwini ibunya. Tak ada istilah dkt situ yg si FK ni takut nak namakan anak cepat2 sbb kantoi ke apa. Dia boleh je kata anak dia lahir awal sikit dari due date or whatsoever tp mmg x ada istilah anak berbin/binti Abdullah.

      Dalam hal ni, aku bukan nak backing sesiapa. Apatah lagi si FK yg stupid idiot ni. Aku cuma nak pertahankan maruah si anak yg ternyata tidak berdosa. Jangan kerana mulut kita hari ini, anak kecil yg akan membesar yg menerima penghinaan dari orang ramai.

      0

      0
      • raffless says:

        juz nak betulkan..bukan 6 bulan ye..3 bulan…tu pun 3 bulan qamari..ikut calendar islam…juz betulkan ape yg tau…utk perkongsian ilmu bersame..kalau sy salah tolong betulkan ye..

        0

        0
  21. Kabilah terkebil letup says:

    parid kamil, balik lah kamu ke mesia bawak anak dan isteri. kite settle care baik la yerkkkk.. sian ke mak mentue kamu tu haaa.. idoknye mak ayoh kamu dekat kedah tanak jumpe cucu die? bagi la baby tu name. nape lame bebenor nak decide? bg je name abdul rahman, muhammad, firdaus, sulaiman, yusuf ke. sedap jugak namenye dr idok punye name. pape pun peace yowww. bg dd tu ngurut bg kecut batu meroyan yerrrkkkk.

    0

    0
  22. fuck farid kamil says:

    anak farid anak luar nikah !! sial

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku rase pun camtu status anak dia. tapi aku rase lebih baik kita x komen pasal baby tu kat sini.kalo kita nak kutuk baik kita kutuk maka bapak baby tu je kaw2….sian baby tu x bsalah… yang bsalah mak bapak dia ni….lagi satu sian yang amat kat baby tu dapat bapak yang kurang ajar n x hormat mak mertua.oiii parit…. anak oang tu ko nak, tapi mak oang tu ko x reti nak hormat…..puiiiiiii!!!!! boleh jalan daaa

      0

      0
  23. tacacila says:

    aduhai FK tau la baju kawin ko tu uniform polis ke tentera (olok2), tak kan ko nak bagi command yg tak berasas dlm kes ni? ni seme salah david teoh! kata kan NO to MIG!

    0

    0
    • Nek Joan Rivers says:

      Ahah boikot MIG LOL!
      Patutler baju kebaya kawin DD cam beli 50% off sale mix and match ajer (baju putih, kain merah)… tak dapat restu rupanyer..
      Anyways, muda kena ler kalah dgn yang tua… telepon tu kan two ways… MIL tak telepon, DD teleponlah.. susah ape? Sejuk hati MIL if you mengalah.. collect call pun ok… skype pun boleh…

      0

      0
  24. deheart says:

    Ish..apelah FK nie?
    agak2lah nak buat syarat merepk mcam tu..apa pun DD tu anak dia..sikecil tu plak cucu dia jgak..
    haih…jgan ler nak tunjuk ego tu sgat..
    beralah x semestinya kalah..

    0

    0
    • Anonymous says:

      mungkin dia pkir sebab dia retis tu tarap dia mulia sangat gaknye smapi mak mertua kena sujud sembah kat kaki dia kalo nak tgk cucu sendiri…eloww farid kamil, aku tgk tarap ko tu mcm sampah je xyah nak bongkak sgt

      0

      0
    • bloop says:

      apa yg mak dd boleh buat pun kat anak dia.. sesuatu tak baik??
      tak nampak pun mak dia mcm pembunuh ke.. mcm pencolek ke..
      kamon laaa fk.. jangan buruk sangka pada org apatah lagi mm
      lagipun kalau takut sgt .. duk la sebelah baby tu bila mak dd ada..
      statement bodoh

      0

      0
  25. lagubestbest says:

    Bodo farid kamil. Mesti ada sebab mak mertua xsuka u. U ada beri duit x kat mak mertua? Ada g rumah mak mertua jenguk2? At least sebulan dua kali (area dekat kot). Sengal. Mak DD tu bukan orang kaya pun, bgla mak mertua u tu S4 n tolong bayarkan bil tepon+pelan data bulan2. Xluak pun hulur2 pada mak mertua.

    0

    0
  26. a mother says:

    Astaghfirullahalazim.. gwa kenal mama norsiah, gwa tau wht kind of a person she is. gwa tak tau ler apa problem sebenarnya, tp knowing her, pasti ada sebab yg munasabah kenapa mama norsiah bersikap apa yg farid kamil kata. nak kata tak restu, bg kahwin jugak.. jgn takbur sgt fk ooiii, suami isteri ada byk ujiannya tp mak anak takkan putus, in fact, nnt bila sampai ajal bini lu, masa talkin dibintikan mama dia jugak.. DD better be overprotective to her son, jgn bg dia ikut perangai abah dia ni..

    0

    0
    • buak_selsema says:

      i think DD is not having bby blues. Instead dia tu stressed dgn perangai laki dia yg x abes2 x puas ati dgn mak DD

      0

      0
  27. umie manja says:

    erm jgn la dok bangang kan org….tmbah dosa ja…..
    lbh baik cakap yg berfaedah drpad mencarut…
    mana manusia sempurna semua ada kesilapan masing2…so ape yg pnting doa kan yg terbaik tok mereka sekeluarga no.

    0

    0
  28. anon says:

    taw la awok tu artis, tp xkan la hal family pon nk cerita kat media. x sesuai gtew. mak mertua sendiri plak tu. mak mertua tu ibarat mak sendiri taw. ape pyer org la…. =.=” setel masalah family diam2 sudah la. hmm

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Mesti ada sbb dia buat gtu..i mean Farid kamel…xyah nak judge org sgtlah korg ni..bc n amik iktibar cukup….

    0

    0
  30. teah cun says:

    Satu persatu misteri hampir terbongkar.. Farid dah tengok mcm mana isterinya begitu sayangkan anaknya.. Orang lain pegang pun tak bagi.. Kena fahamlah perasaan seorang ibu. Macam mana dia nak restu kalau farid buat macam tu kat anak dia. Farid ni pentingkan diri sendiri. Nasib diana la kalau farid ni buat hal mana dia nak lari..

    0

    0
  31. mak engkau says:

    Untuk makluman, buat masa ini anak sulung Farid Kamil dan Diana Danielle masih lagi belum diberikan nama.

    JANGAN BER BIN KAN ABDULLAH.SUDEH.. cian kat anak.hmmm…

    0

    0
    • Anonymous says:

      kalau bin abdullah pun kenapa? hina sgt ke?

      0

      0
      • noriesz says:

        bkn la hina… tp mulut org ni paham2 jer la.. aku kje kt hospital.. aku tau la cmne rupe org bersalin anak luar nikah.. kesian tau klu tgk dlm surat beranak TIADA MAKLUMAT BAPA..

        0

        0
        • Shah Rukh Khan says:

          Untuk pengatahuan awak, Sekiranya anak dalam kandungan belum berusia 6 bulan, sekiranya si ibu berkahwin, dia tetap dapat dibin atau dibintikan dengan bapa yg mengahwini ibunya tersebut. Memang masa DD and FK kahwin, DD x iktiraf dia pregnant pon.. bermakna kalau betul dah ‘ada’ dlm perut, ttp anak tu belum berusia 6 bulan. Tolong kaji fakta sedikit sebelum nak berkata-kata ye wahai awak.

          Saya bukan komen mcm ni sebab nak backup DD or FK.. mmg menyampah jugak dgn si FK yg biadab ni. Tapi fakta-fakta mcm ni harus diambil berat. Jangan sampai statement kita bakal mengaibkan anak kecil yg tak bersalah tu.. dia tak berdosa apa-apa pon..

          0

          0
        • Anonymous says:

          lebih kesian kat mulut2 org yang bercakap tu. buat dosa free.. tiada maklumat bapa lebih mulia daripada ada maklumat bapa tapi memalukan mak bapak. kau kerja kat hospital sepatutnya kau tarbiah la org2 mcm tu, ni x, kau pun sama naik, duk mengata org x abis2…

          btw fk mmg biadap, tp jgn la hina anak2 x berdosa. org2 yg mengumpat org lain ni la yg slalunya Allah bayar cash, kena kat anak sendiri pulak nanti. bawak2 bertobat

          0

          0
        • nooriez says:

          helloo… aku mksdkn aku kesian tgk surat beranak budak tu.. bkn psl nk tarbiah org.. ko ingat org skrg ni mkn nasihat ke??? klu mkn nasihat,x der maknenyer la makin bertambah budak2 x berbapak ni… fikir skit pakai otak weih.. budak skrg ni lg advance.. ko x tgk muke family diorg biler tau anak diorg wt mcm ni.. klu da dgn mak bapak pun x mkn saman… faham2 sendiri la..

          0

          0
  32. Darlina says:

    id0p nih mcm r0da, FK..
    ari ni ko kat atas..
    es0k2 bila ko dah tua, x mustahil anak ko akan buat perkara yg sama kat ko..
    mase tu nak mnyesal p0n da x berguna..
    DD p0n sama jer.. npe x kenang susah payah mak k0 beso kan ko sendirian.. ko ingat senang sorang ibu tunggal nak beso kan anak?
    da la anak sorang jer.. yg sorang tu plak yang meracuni ati ibu..
    ntah lah.. msg2 da beso.. da bley pk sdiri..

    0

    0
  33. name says:

    whatever u say and do, sure you have thought of the consequences, and surely u know it reflects on u and your family. pity your parents, surely it upsets them that you are not talking and acting wisely. pity your wife, pity your child. please do some soul searching. you have a mammoth responsibility as the leader of the family, as a son, as a son-in-law. how can u demonstrate disrespect to the mother of your wife. give your son a good name on the 7th day. it is so strange that you cant think of any good name for your dear son. seek ilmu, so that u can be the father who can guide the family.

    0

    0
  34. Anonymous says:

    sakit hati baca statement fk. poyo lah kau! bajet kau hebat ke apa? dd pulak, wey tu mak kau lah. aku tengok dd ni lepas kawen macam dah tak rapat dengan mak dia (KOT). kesian mak kau dd. raya ni jangan lupa balik beraya dengan mak kau ye dd. dan dgn adik kesayangan kau tu sekali, hayleyyy

    0

    0
  35. ibu says:

    muga mak DD sabar dan tidak bercakap dengan media. muga DD menghargai ibunya setelah sendiri merasakan kasih sayang seorang ibu.

    0

    0
  36. dik non says:

    jap..die tak pantang ke?mcm biase je aku nengok nye..mcm typical mat saleh pas beranak.. huhu

    0

    0
  37. Blue says:

    Lagenda Budak Setan

    0

    0
  38. Biskut Meri says:

    Kalau ye pun proses nk daftar nama kat sana sukar, sepatutnya korg dh pikir n dh ada nama utk anak korg tu. cuma blom didaftarkan je. Pelik plak aku baca statement kau bila kau refer anak kau sendiri sbg ‘bayi itu’. Ke korg sengaja lmbt2 daftar supaya bila nnti pegi daftar korg blh manipulate date ‘bayi itu’ dilahirkan? Ape pun..tahniah!

    0

    0
  39. Rara says:

    Come on Farid Kamil.
    I thought you’re better than this.
    Bukan DD memang rapat dengan mak dia ke before kahwin?
    Status suami sekalipun, janganlah coba pisahkan mak dan anak.
    Lebih lagi DD tu anak tunggal kan.
    Yang budak lelaki satu tu anak angkat mak dia kan.

    0

    0
    • budak_selsema says:

      Betol tu… Laki pas cerai leh cari laki laen lagi.. tapi mak hanya satu. Xde galang gantinya.

      0

      0
  40. drama says:

    hentikanlah drama keluarga kamu Farid untuk tontonan umum, yang sengsara keluarga kamu juga terutama bayi kamu.

    0

    0
  41. pakcik Ahmad Saburi says:

    dah ko buntingkan anak die dulu baru nak kawen.. mau x angin mak die… pastu tu ko ajar plak die ngan DD menipu rakyat malaysia kan… kan…
    dah la wei.. hentikan sandiwara mu.. bg jelah nama anak ko tu.. letak makna baik2… nama tu doa.. ni lg ko galakkan org pgl nama anak ko anak H**A*… adoi… akai ada ka????

    0

    0
  42. asam boi says:

    hrmm.. korang tak rasa apa yg FK rasa la.. cuba dpt mak mertua yg perangai mcm tu.. camner korang rasa.. betul aku dpt selami hati FK tak taw nak rasa gembira bangga or sedih kalau mak mertua sikap mcm tak ambik peduli. mesti sedih coz mak mertua buat tak taw je.. skang punye masa mak mertua kadang2 mmg jahat pun.. aku rasa FK dah cuba nak berbaik ngan mak mertua dia pun..tp maybe sukar sgt tu yg dia tetapkan syarat.. fikir positif je lah.. tak kan nak nyorok2 jumpa cucu.. kenalah jumpa mak pak sekali kan..

    0

    0
    • dunia says:

      kalau betul pun, tak perlu nak cerita kat dunia keburukan ibu kepada isterinya, nenek kepada anaknya, kan!

      0

      0
      • Yen says:

        Betul betul!!
        Selama ini ataupun semua ini tercetus bila si FK tu update kat twitter burukkan mak mertua dia!
        Artikel respon mak DD masih kt atas, dia cuma ckp ” suka hatilah apa yg FK nak ckp, Saya hanya mampu tersenyum”
        Pastu si FK tu yg bangang update gambar dia cium bayi pastu ckp tu bkn anak dia @@!! Dia sendiri yg bengong!
        Skrg nak salahkan mak DD tak jaga DD? Yg u bawa DD yg pregnant tu jauh ke Australia utk apa?! U salahkan mak DD tak gi lawat DD, tiket kapal terbang tu FK belikan ke?!
        Biasanya kalau bkn nak dpt citizenship country tu, they should come home to give birth.. Unlike this! So mysterious!
        Anyway, shame on you FK!!

        0

        0
        • Biskut Meri says:

          Betul tu. Kalau ye mak mertua dia jahat dh lama dh mak mertua dia ni respon statement FK ni. Mcm2 la alasan FK ni. Org lain pun beranak juga kat luar negara. Tp ni la first time aku dgr problem nk daftar anak. Bukan nya kt takde kedutaan kat sna dorg blh minta tolong.

          0

          0
    • Anonymous says:

      apa benda yang x amik peduli???? dah si farid kamil ni lari kan anak oang tu ke australia ( aalan utk study….study la sgt) cmne la mak mertua dia nak tunjukkan yang dia amik pduli….ko pkir mlaysia australia tu mcm kl melake? pastu yang dia nak halang oang tu p tengok cucu sendiri pehal…bila oang tu nak p tgk cucu maknenye dia amik berat pasal anak cucu dia…mustahil la bila jumpa cucu tetiba dia nak bunuh plak baby tu….

      0

      0
  43. Lelaki Sejati says:

    xpe FK,tambah aje mak mertua lagi satu (tambah isteri).senang cerita!

    0

    0
  44. Bob Marley says:

    Mungkin ada sebab mak Diana tak suka/restu kau sebagai suami anaknya. Naluri ibu kuat. Sejak kecil sampai sebelum kahwin, Diana memang rapat dan manja dengan mak dia. Mana tak mak dia berkorban segala-galanya. Jadi mak dan ayah. Kau tak boleh nak rungkai ikatan tu. Cuma bila dah ada keluarga sendiri, mungkin manja dan rapat Diana tu kurang sikit. Tak payah lah nak cakap yang tak baik2 ni pasal orang tua, apatah lagi kongsi dengan orang ramai dalam media sosial. Peace yaw!

    0

    0
  45. jasmyne says:

    nak tau ank dia lahir bila.. u all compare la pic yg haritu msa kecoh keluar statement FK n DD dpt bby boy awal tu.. kalau same tu maknanya btol la bby keluar awal..ops..hehehe!!!

    0

    0
  46. ss says:

    macam mana la DD tu x kena mother blues…pantang pun x…stokin x pakai…rambut x ikat…pastu perangai FK yg tah ape2…nama anak pun x de lg…x th la ape yg si FK tu dah ckp kat DD pasal mak eh…mane la x meroyan si DD tu…dah la sakit…tekanan lg…sian DD….dia tu muda lagi masih jiwa remaja…nape FK buat dia mcm tu…

    0

    0
    • Anonymous says:

      aganya dd tu meroyan… tekanan yg dihadapi lebih2 lagi tak dijaga oleh org tua…tak berpantang

      0

      0
  47. me says:

    Enchek FK ..u kenal dd for few years..tapi mak dia jaga berpuluh tahun..beside u at this condition she really need her mother for help and support.it will not be the same.beralah dan pujuk dia.ikhlaskan hati kerana Allah.hati org tua ibarat kerak nasik lama2 lembut la.insha allah satu hari nanti allah permudahkan semua.

    0

    0
    • Saya Seorang UMMI says:

      Yg patut bertanyakan khabar ialah anak kepada maknya.. bukan maknya yg kena call. Cara hormat org tua, yg muda cari yg tua.. Dan ini mak ni… Redha Allah bergantung kepada redha mak ayah. Biar siapa pun yg salah, anak2 yg kena beralah.. Berapa lama lah lagi mak ada dgn kita? Berapa banyak jasa mak yg mampu kita balas? Walau dibesarkan dalam istana pun, walau dibesarkan oleh pengasuh sekalipun, MAK TETAP MAK! So, tolonglah minta ampun dpd Mak DD. Biar mcmana keadaan sekalipun, anak2 yg kena beralah.. Tak susah pun nak beralah jika kita letak ego di tempat yg sepatutnya…

      0

      0
  48. NONANONI says:

    lepas ni ada filem ‘ibu mertuaku ii’ ..penuh panggung!!

    0

    0
  49. shahz says:

    hmm.. mesti ade sebab kalo ye pon mak DD ambik sikap x peduli.. hati org tua, derang lbh sensitif klu nak dibandingkan dgn hati FK ni.. nak2 plak DD je satu2 je zuriat dia..
    raya pon dah dekat ni.. bwk je la DD n anak u blk malaysia FK oi.. dok jauh2 mcm ni mcm susah nak settlekan problem je..

    0

    0
  50. yong says:

    udoh le tu..jgn le mike jadi mcm si tanggang..walopun tu mak mertue..same juge mcm mak sendiri. kena le hormat mcm mane pun..oh..duniye..duniye…

    0

    0
  51. zue says:

    menantu HANTU!

    0

    0
  52. noknokgorgeous says:

    MIG tolong buat remake film ibu mertuaku 2013 .. tolong sangat ..

    0

    0
  53. parit kepala kopak says:

    statement plg bodoh penah aku baca rentetan isu FK ngn DD ni. adeke bole dia ckp “Saya dapat merasakan ibu mertua saya akan melakukan sesuatu yang tidak diingini kepada mereka. ” apeke gila la ko ni FK, ko tgh berlakon drama ‘lelaki meroyan’ ke apa masa ko ckp ni paret?? dah dahla FK ooi. bawak2 la bertobat, da tau buat sebelum ni salah, toksah la twist2 citer, pastu ni ko nak salahkan mak mertua ko yg susah payah besarkan anak dara sensorang, dah kau renggut anak org dgn cara kelam kabut cmtu ko nak salahkan org tua tu plk. konon2 nk protect anak ko kan, abis ko tk pikir plk mak dia ngn anak dia skrg ni?? si DD tu lg sekor, jgn la nampak bimbo sgt, dah tau mak ko hangin sbb tak suka marriage ko yg tangkap muat tu, bawak2 la pikir cara nak sejukkan ati mak ko, ni mak tak tepon (katanya!) ko pn ego tak tipon, takde duit ke nk call masa dok sana?? FK n DD, korg tutup mulut lg baikla dari kuarkan statement bodoh2 alang korang ni. baby oi oi ko tu, bagi nama la wei, tak excited ke sampai berbulan2 tak buat birth cert? hadoila

    0

    0
  54. Mashi says:

    ramainya buat perception sendiri..aku syak ramai kat sini boleh jadi wartawan melodi/galaksi ni.

    0

    0
  55. Nek Tips says:

    Eh! Ramai org kita bersalin kt ober de c buat surat beranak sana.. bangga woo anak kelahiran kota london..ostolia..uganda..cucu nenek pun lahir kat london sebab ngikut lakinya belajo..mudah je surat beranak.. susah pulak bila time depa ni nak buat surat beranak ye.. enh..enh..sian depa susah pulak bila kena kat depa..

    0

    0
  56. farid kamil meroyan says:

    bodoh punye statement. kau mmg lelaki x guna fk. org kedah kan. mmg perangai org kedah jenis samseng. ngan mak mertua pon tunjuk samseng. berlagak

    0

    0
    • zzzzzzzz says:

      hellooo..bahasa ko pun dh cam samseng…jd x payah la nk kata perangai org kedah camtu…

      0

      0
    • beautyfool_lara says:

      ko knp? husband ko wat cam ni jgk ke kat ko? husband ko org kedah ek?..kesian la org yg otak sempit mcm ni..minority does not reflects majority ok.

      0

      0
    • farid kamil meroyan says:

      adeh.. rupenye ramai org kedah sepupu sepapat farid kamil ni. yeay.. sokong perangai lelaki yg kurang ajar dgn mak mertua. sorok ank bini jauh2.

      0

      0
  57. saya lalala.. says:

    fk ni mcm tak btol daa.. celah mane tah mak mertua dia aibkan dorang.. nak kate mak dd tak restu kawen daa pon dia kawenkan.. nak jugak dtg duduk sblh dd mase nikah.. ade jugak buat mjls pertunangan.. fk pandai buat mslh tapi tak berani nak tanggung.. asyik nak salahkan orang lain aje..

    0

    0
  58. hell jay says:

    Hoi farid kamil meroyan..lu jgn nak petik2 semua org kedah mcm tu k..org mana pun kalau perangai sial..sial jgk..aku org kedah mst la aku terasa..nak komen pakai otak bkn pakai tapak kaki..agak2 sket bai..lu org mana yg baekkkkkkk sgt mulut?

    0

    0
  59. parit perak says:

    korang percaya ke fk belum daftar nama anak dia.anak dia dah ada nama lol…fk saje je nak buat kisah ibu mertua ku ni..supaya hal anak dia tak dipanjangkan…parittt parit…

    0

    0
  60. Cube says:

    Pasal tu ler dia jd retis, sebab dia bodoh. Kalau pandai, dia tak jd retis kat sini, jd kat Hollywood. Ataupun dia jd doktor!,, hahahhaha! Harap muka je hensem, otak lembu

    0

    0
  61. SYAWAL says:

    BOIKOT FARID KAMIL N DIANA DANIELLE !!!!!!!!!!!!!

    SAY NO TO FK AND DD !!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  62. rissa says:

    entahla eh..tp kita pn xberada d tmpt dia..sy fhm mcm mane rasenye bila mak mertua xrestu, xsuka..mgkn FK silap sbb too expose..mgkn die trlalu emo..spttnye die berdiam diri..tp msti ada sbb knp die marah sgt..yg sudah tu sudahla..FK kne mengalah..bg pihak mak mertua die pn same..terima jela kalo itu memberi kebahagiaan buat DD..yg jd mangsa bayi tu..FK n his MIL..dua2 kena ade effort nk berubah n terima msg2 seadanya..byk yg hentam FK..pd hal ape yg sbnrnye brlaku kte pn xtau..mst FK tau akibat dr statement die ni..y on earth die berani sgt nk ckp mcm ni if mnde tu xteruk..i dont know..just saying..crita sbnrnye hny mereka n Allah yg tahu..Wallahualam..

    0

    0
  63. key Pop says:

    mana pi batu belah batu bertangkup ni..hang g la telan cepat sapa² yg dok derhaka ke ibu dia…hah~

    0

    0
  64. dot dot says:

    FK ni pose ke tk? bg statement macam tk pose je. FK poyossssss

    0

    0
  65. Anonymous says:

    Tau tak kenape FK berani wat gtu?

    SBB MAKCIK TU BUKAN MAK KANDUNG DD! So dia xtakut la kene panah petir ke,jadi batu..

    0

    0
  66. salamPosa says:

    rileks tunggu je dia balik malaysia……semoga berjumpa Lailatulqadr..

    0

    0
  67. padlock says:

    senang cam nie jer… urusan diorang sekeluarga biar diaorang tanggung kita bising2 dapat dosa buat per? kalau betul dia lahir anak luar nikah sekali pun dosa dia dengan Tuhan bukan dia dengan korang yang mengutuk dia…

    lagi banyak korang kutuk diorang ni lagi banyak dosa korang.. baik baca dan tengok ajer… kan senang… aku terpanggil nak bagi ayat macamni sebab bulan pose pun korang buat dosa kering. apa korang ingat korang baik sangat ke dengan kutuk orang…

    ingt dlm al quran dan sunnah pun ada sebut : kalau nak dosa terampun kene mintak maaf dengan empunya badan yang kita buat dosa (tak kire la umpat ke apa ker). Kalau tak keampunan itu tidak terampun.. melainkan dosa dengan Allah boleh mintak maaf direct dalam sujud atau doa… dosa sesama manusia ni kene minta maaf dengan manusia.

    0

    0
  68. Senah says:

    Aku dulu bersalin kat obesi jugak…pas bersalin ja pihat spital kasi borang daftar nama anak..seminggu pastu pi collect surat beranak kat district council n lepas tu, dlm masa setahun kena register anak kat kedutaan mesia, kalo tak kena saman…nak dapatkan status kerkyatan mesia pun wajib kena ada surat beranak anak, mesia bagi surat status kerakyatan jer bkn surat beranak, tapi nak daftar kena bagi sijil nikah ok kat kedutaan…ini experience aku la…tak tau ler pulak depa ni pasai pa…tapi aku x suka hangpa dok kutuk2 ckp anak haram..cuba doakan yg baik2

    0

    0
  69. havang taste says:

    ..family issue… kalau boleh, simpan je lah within your 4 walls…!

    0

    0
  70. palokain says:

    biar org nak kater apa pon farid.. yg penting setiap tuduhan tanpa bukti dipanggil fitnah ko yg dapat pahala.. isu mak mentua ko tu, ko handle la betol2, chill bro.. salam :)

    0

    0
  71. harhar says:

    rase macam nak tau pulak cerita kronologi percintaan diorang ni dari awal sampai sekarang.

    0

    0
  72. pokok says:

    apa la korg dok meroyan. dd tu anak pompan…kalo somi die kate mak die nk jmpe dgn syrat berbincang ngn dia dulu..wajib taat dlm islam..lgpon hbgn dd putus dahh ngn mak die..kalo ikut syarak la.. fk bukan ajak bertumbuk, ajak berbincang uols……………………………..wake up la sket.

    0

    0
    • daun says:

      pale hotak kau hubungan mak ank terputus bila kawin?kau bljar agama ngn spe wei?even kau mati nnt pun kne bin or bintikn dgn nme mak kau..hubungan mak ank smpai syurga..bodoh pnye komen..sah2 ajrn sesat..bwk2la bertaubat..

      0

      0
    • saya lalala.. says:

      alahaii.. tak kan laa nak jumpe cucu pon kene bersyarat.. tak kan laa mak dd nak bawak lari cucu dia.. mmglaa dd kene dgr ikut ckp suami.. tp tak patutlaa nak derhaka dgn ibu sndr.. fk tu siapa mertua nak jumpe cucu siap bsyarat bagai.. ancaman ape yg dia takut sgt?? fk tu anak kecik lagi.. tp daa ajar isteri derhaka dgn ibu sndr.. nanti anak tu daa besar ikut jejak langkah dia sendiri fikirlaa…

      0

      0
    • Inspektor says:

      Aku rasa aku paham pe yg pokok try ckp.. mcm ni bkn hubungan DD putus ngan mak die.. tp sbnrnye DD wajib ikut ckp suami, kdua mak FK ni plk.. pastu bru lh mak die.. Kalu suami die xleh, maka xleh lh.. kalu die bt gk dosa lh die.. Hnye dosa die pd suami die.. Dosa suami die mhalang isteri die jmpe ngan mak kandung, tu dosa suami die lh… Mcm lelaki, die msh btanggungjwb pd mak die.. bbeza ngan pmpn.. tanggungjwb tu dh hbs lps dia nikah..:)

      0

      0
      • Anonymous says:

        pe plak.
        sedangkan orang bukan islam yang masuk islam pun pertalian/tanggungjawab ngan parents mereka yang belum islam takkan putus.
        takkan tanggungjawab anak pompuan kosong ngan parents dia sendiri bila berlaki.
        tak logik la.
        kalu cuma hirarki berubah tu logik la bukannya terkeluar hirarki langsung.
        lg 1, taraf ibubapa mertua tu dah sama ngan ibubapa sendiri kan,kalu suami atau isteri tu menyakitkan hati mertua?kira derhaka gak kan?

        0

        0
  73. mak jemah hoy says:

    Farid ooi..kau mngambik ank dara org tu..jgn la smpai biadap ngn mak mertua..buat malu manusia sejagat je ngn peel mcm kau ni..DD pun sme..kecewa mndenye?kau la g tepon mak kau klau mak kau x tepon kau..Allah dh ckp yg mnjga ibu bapa tu tggjwb ank2..menderhaka neraka la jwbnye..bwk2 ingat tuhan korg brdua ni..wlaupun mak kte peel teruk,kte as ank wajib taat n hormat..kau burukkn nma mak kau wt ape?berkawan la korg brdua ngn afiq muiz tu..sme je species nye..hishh

    0

    0
  74. kes2 says:

    FK kot2 kena ‘father blues’ ni…dia kata isteri meroyan tapi dia pun ikut sama.

    0

    0
  75. syokkatFKdaridulu says:

    jgn salahkan 100% pd FK ngan DD…mmg btol…ape yg FK ckp tu nmpk mcm kuang ajaq…tp korang sume tahu ke perangai sebenar MIL FK tu…ape yg MIL die buat?..ape yang MIL die ckp?…mmg wajib FK beralah…tp kekadang org2 tue ni pon melampau…kite tak tahu situasi dieorg yang sebenarnye…so jgn jd judgmental sngt bleh x..??

    0

    0
    • tolong lah says:

      farid ni mmg poyo laa…senyap lebey baik dr buat statement yg boleh mengaibkan semua pihak….oklah mungkin ada jugak si mak si dd ni buat hal…tapiiii kau tuh menantu….lelaki pulak tuh….patut jadik org tak cepat melatah…tgk jelaa yg die buat twitter pasal mak mentua die arituh…tak ke menggelabah si farid ni…org perempuan baik yg muda mahupun tua…mmg laa beremosi…yang si laki pun nak join beremosi sekali??!?! aik?!?! nampak sangat laa farid ni angkuh org nye….ego die lebey dari otak waras….kalau kau tuh smart u shud be the bigger person laa bro.. :P

      0

      0
    • rissa says:

      100% agree..hny yg pernah kena je yg tau..sng org brckp..sng crita dua2 pihak kne hormat menghormati..bkn hrp FK je..hopefully people stop judging him..

      0

      0
  76. pek pek says:

    aik kau tuh yg mudaaa patut call tanye khabar yang tua laaaa…..aduh…..takkan yg tua nak terhegeh hegeh…perangai org org muda macam ni laa yg tergamak anta org org tua dok umah kebajikan….nauzubillah.

    0

    0
  77. kan betul says:

    kan betul diaorg ada masalah……masa mula kahwin hari 2 lg……dah tgk muka mak diana xsuka…..tp terpaksa kawin sebab tup…..k la xbaik lak gosip lebih2 time puasa

    0

    0
  78. politik says:

    kesian dd dpt husband mcm ni. x boleh bimbing isteri. dh la mengandung sorang2 kat sana. kalau aku pon jd blues dpt laki mcm ni. takpe dd.. anak tu jaga elok2. sayang didik betul2. jgn ank terikut perangai bapak tak reti jaga hati org tua. duk berasa diri tu betul.

    0

    0
  79. mek bunga says:

    memang dr dulu masa kawin lg mak dia xsuka…..tgk mimik muka 2…..tahu…..lgpun mereka terpaksa kahwin sebab bnda yang dah terlanjur……..jd terpaksa kawin……..sebab 2 mak DD xsuka…..farid bukan lelaki baik……

    0

    0
  80. dudu dodo says:

    hurm.. makin banyak mak mak mertua,mak mak yg ada perangai pelik. dan makin banyak anak-anak menderhaka. nak kiamat sangat da.

    0

    0
  81. nurin says:

    Farid,
    di bulan yang baik ini, mengalah lar dengan org tue..
    x rugi pun.. wlau die mak mertue sklipun.. hati org tue ni sensitif..
    mgkn awk ade btul.. saye fhm mak mertue ngn menantu ni mmg ade yg bertelagah..
    tp kte sbgai org mude.. kene hormat lar..
    mak mertue saye pn x ske kt sye.. tp sye ttp hormat..

    0

    0
  82. shishimut says:

    Makin Menyampah lak tengok cara FARID KAMIL ni! Engkau sebagai suami dan menantu menyatukan mak dengan anak! sebab tu engkau diangkat sebagai KETUA untuk menjernihkan keadaan, BUKAN menghuru-harakan keadaan.

    Banyak2 la bertanya Ustaz wahai FARID KAMIL. Jangan nak sentiasa anggap diri tu pandai semua hal.

    0

    0
    • mamamia says:

      berbuat baik lah kepada ibu mu semoga lambat laun hatinya akan lembut juga..jangan nak megah dengan anak..kerana zuriat itu milik ALLAH..

      0

      0
  83. mama says:

    kesian Diana, mcm mana tak meroyan lepas bersalin, die rindukan emaknya la farid, perempuan lepas bersalin perlukan seorang emak untuk membimbing die, tolonglah faham, mmg die over protected kat anak die sebab die tak rasa yang ader orang support n faham perasaan die termasuk la suami sendiri, sgt2 sedih ok bersalin dan berpantang tanpa jagaan ibu, tak kiralah ibu sendiri or mertua, jernihkan keadaan, doa ibu bapa dalam perkahwinan penting, kite sebagai anak lembutkan hati, kalau kite bersalah mengaku kesalahan, kalu keadaan dan baik nanti, kite akan rasa nikmat hidup berumahtangga dengan restu keluarga, slow2 orang akan terima kite kembali, percayalah…

    0

    0
  84. maya meira leyana says:

    klau nk mgata ank fk n dd tu ank haram aku xstuju la psl budak tu brbinti kn fk kan cuma prbuatan fk yg mmbuntingkn dd sblm nikah(zina hrm dlm islm) tu yg aku nk kutuk..baby tu cuma trlbih sbulan dua idop dlm perot dd masa dowg nikah..eh mne peminat tegar yg dok beking dd fk dlu mse dd pegnan..siap adaedisi kakulator lg bserta dgn pgalaman ai kakak ai adik ai jiran ai biras ai..hehe

    0

    0
  85. ein says:

    kenapa teruk sgt bagi ayat menghukum fk dan dd? norish karman punya kes lagi kaw..terang lagi bersuluh…. takde kena ‘sumpit’ teruk2 pun..siap relak main drama lagi..master chef lagi..mane penghukum2 kat sini semua pegi?..hipokrit

    0

    0
  86. hmm says:

    Gasakla what ever happened pun, aku cuma tak suka hal keburukan keluarga digembar gemburkan. Bukan saja artis, kita pun kadang2 terlajak kata di FB. Risau juga bila melihat orang islam sekarang semakin kurang malunya, sedang malu itu sebahagian daripada iman.

    Lain2, itu urusan diorang dengan Tuhan. Sebab kita tak tau apa2..

    Untuk DD and FK, sebelum boleh bawa anak keluar daripada oz, perlu didaftarkan di tempat kelahiran. Dah ada surat beranak oz, baru boleh buat surat beranak dan passport Malaysia. Takde passport anak tak boleh bawa keluar dari oz..sekian..

    0

    0
  87. takius says:

    drama sebabak ashraf muslim yg bertajuk “teman tapi madu” da tamat…sekarang sinetron terbaru pulak…”aku dan mertuaku”… berbakat besar artis2 Malaysia nie buat drama sendiri…!

    0

    0
  88. hamba Allah says:

    Seingat saya yang pernah melahirkan anak di sydney, australia.. kita kena daftarkan nama anak.. dalam tempoh tertentu (maybe 60-90 hari) untuk daftar anak di sydney.. and then baru boleh daftar di konsulat Malaysia kat canberra utk surat beranak Malaysia (dlm tempoh tertentu gak (90 hari /90 hari ++) dah tak ingat… kalau tak daftar.. ada charge yg dikenekan tak silap.. lepas buat surat beranak di canberra terus buat pasport sekali… kl nak balik Malaysia lah..

    0

    0
  89. Anonymous says:

    stmt xdaftar nama anak lg tu sgt la ‘sampah’….klu kata kat ausie tu fk xdaftar n blik mesia br nk dftr alamaknya makin pnjg la citer nih…utk fk, sila buka buku undang2 sikit ya…baca sikit or klu malas sgt p pej pendaftaran apa akan jd untuk kes lewat daftar kelahiran…(lebih 45 hari)….

    makin isu pulak la status baby tu…kesian kat dia….

    0

    0
  90. aku anak ummi & abi says:

    Sya & adek2 seramai 2 org dilahirkan di Victoria,Melbourne Australia.Depa ckp tk susah pon daftar kelahiran kat sane.Kat sane lagi mudah,siap parents sya mintak doktor pompuan sambut kelahiran aku n adek2,kat sane lagi ok compared to Malaysia.Kenik sane akn bagi suntikan n adkn kelas tuk parents yg baru dpt bby.Since kat Australia ramai migrate dri Asia so depa dh paham,procedure izy sesangat. Gi daftar name, siap nurse dtg bagi borang.aiii FK tk payah putaq belit cita,tak baek pisahkan ank n mak,camne klu org pisahkn DD n ank hang,mau meroyan DD kan ???astagfirullah…..

    0

    0
    • anonymous says:

      ha’ah..anak aku 2 org lahir kat ireland, sorang kat indiana US, coming soon kalau ada rezeki insyaAllah di Abu Dhabi pulak sbb nak kesana kerja. macam2 songeh la kau farid n diana..jgn ada agenda tersembunyi dah laa…:P

      0

      0
  91. Din says:

    apalah takbur sngt si FK ni. lpas aku baca selanjutnya br aku tahu yg dia ni asal dr negeri yg satu tu. patutlah bersikap hidung tinggi.

    0

    0
  92. Mummy77 says:

    Makan tak jaga, tak mengurut, tak Sengkak, Tak ikat tocang untuk elak meroyan, tak pakai stokin, tak pakai barut, tak bawa ibu ketika sakit, tak telefon ibu ketika nak bersalin, menderhaka ketika bulan puasa, membuka keiban di bulan mulia, x hotmat bulan mulia, menjatuhkan maruah seorang ibu/mertua, agak2 sapaaa la yang ajaq hang ni ye FK.. ishhhhh… awat lagu tu??? menjatuhkan lagi adat dan budaya orang Melayu… tak hairan jika sekarang ni bangsa lain memandang sinis org kita… pada Diana..SYABASSS… SYABASSSS.. tepukan GEMURUH.. Dulu kemana pergi.. MAMA… Nak Makan MAMA… Nak Mandi MAMA.. bila putus cinta ngan SYAMSUL.. MAMA… kesian… KESIAnnnn sangat pada kau DIANA…. moga sempat kau bertaubat.. Moga Allah beri kesempatan untuk Kau BErtaubat.

    Kesian Baby…. Baru beberapa hari lahir orang dah kata kau yang BUKAN2.. disebabkan Kesilapan Bapa sendiri… sedangkan kau tak bersalah… tak tahulah jika besar kelak… moga kau tak ikut sikap kedua IbuBapa kau… jadilah anak yang SOLEH..aminnn2

    0

    0
  93. nana says:

    Hantu ke menantu ni…sebenarnya sesiapa yang lahir di overseas, contoh kalau kat US la..dia punya Imigresen Dept. akan dtg ke hospital untuk register nama anak..tak perlu susah2 u pergi ke ofis dia pun…alasan mmg banyak..senang cerita lantak ko la labu…hehehe

    0

    0
  94. anonymous says:

    riak takburnya Farid Kamil..ibu mertua ibarat ibu sendiri..kau baru kawen dgn anak org tu tak sampai 2 tahun pun..mak dia tu mengandungkan bini kau, membesarkan bini kau sampai waktu dikahwinkan dgn kau..bila org tua tak suka tu ada sebabnya..melainkan mak mertua kau tu species holliwood maka org lain akan faham..namun sekalipun mak mertua kau species holliwood sekalipun, sebagai menantu wajib kau hormat dia..jgn sombong sgt..hidup ni ibarat roda Farid oii..esok lusa, kau ke bawah pulak..or nantikan hari tua kau disisihkan oleh anak sendiri..apa punya jantan la kau ni..bacul! pegi belajar agama laa..di mana letaknya mak mertua tu..tak pasal2 bulan2 posa ni kau buat pahala puasa aku berkurang..bodoh!!

    0

    0
  95. LOLO says:

    dalam hal MIL ni aku respect Fasha Sandha…walaupun mak mertua dia tu xsuka dia dari awal kahwin sampai xattend majlis kahwin xde pun si Fasha kuar statement bukan2 macam si Parit ni…pujuk punya pujuk akhirnya MIL dia boleh terima dia n boleh je sambut birthday raya bagai…xboleh ke orang macam Parit, Rita ni buat benda yang sama?xpe la Parit..dunia ni bulat…esok2 kau jadi mak bapak kau tau la mcam mana rasanya bile anak menantu kau buang kau….

    0

    0
  96. arry says:

    yaAllah.. kalau kita tak tau cite jangan main judge dan komen ikut suka. bulan ramadhan ni bulan memperbaiki diri. tengok sajalah apa yg bakal terjadi. cukup. mulut kita tutup. kalau salah benda ni boleh jadi fitnah. kalau betul sekalipun tak effect kehidupan kita.

    kaji salah kita, sebelum kita kaji salah orang lain.

    0

    0
  97. yani says:

    patut lah tak dapat restu nak kawin. naluri ibu sememangnya tepat. menantu hantu rupa2nya

    0

    0
  98. SM says:

    BODOH BODOH BODOH -,-

    0

    0
  99. Kamisah Sendu says:

    biaq p laa ke diaaaa… kita doa dh laa… hampa x yah dok cemaih sgt laa.. ni mslh dy.. kita tolong doa sudah,, nk cadangkan nama anak bole??? ekcerly, aku nk letak nama anak aku nnt.. tp lmbt lg ku nk nikoh,, so, ku cadangkn laa dulu.. Mohamad Muzakkir Yusoff. :)

    0

    0
  100. cintasayangkasehsetia says:

    hmm ? sy x taw naa ckp pew , just restui hbngan dorang , . tpi diana danielle tue kena hormat skit kat mak dy :D

    0

    0
  101. sue suzie says:

    ke semua anak-anak aku lahir di Europe, nk daftar kelahiran senang sngt, hari yg sama, terus daftar di pihak sana, dan diberi 5 salinan surat beranak. lepas beberapa hari, aku daftar di Malaysian Embassy dan dlm beberapa hari terus dapat birth cert. senang sngt.. maknanya anak aku ada dua birth cert satu europe punya n satu malaysia punya, tapi warganegara masih m’sia. blm pernah dlm sejarah nak dpt birt cert sampai 4-5 minggu. ini cerita auta..

    0

    0
  102. Anonymous says:

    apa hal la si DD expect mak dia lak nak call dia kat Australia? Dia tu yg sepatutnya call mak dia dan tanya khabar. Derhaka kalau dia fikir yg mak dia pulak yg patut call dia dan bertanya khabar…

    0

    0
  103. Suparman says:

    Farid….
    1) buruk baik mcm manapun makcik Norsiah tu tetap mak kandung DD…nape yang die amik hati sgt tu tak taula sebabnya…
    2) kau tu belajar tinggi…napela takleh nak buat pertimbangan sebagai seorang suami…jgn sesekali hebahkan masalah umah tangga kat laman social…
    apasal ko kena buat semua org tau???
    3) DD tu takleh sangat ke mengandung kat Malaysia??…kan senang takde masalah nak register ke, passport ke hapa ke…lagi byk crita lagi byk org buat spekulasi…lagipun dah ade kes artis gi oversea nak tutup crita pregnancy dia sblum ni…
    4) walaupun ko suami DD yg sah…ko takde hak bagi syarat or menghalang mak DD jumpa anaknya….tak bahagia nanti perkahwinan ko Farid….tak percaya ko buat le…
    5) jangan berlarutan drama ni sampai terlambat Farid…org tua kita takkan hidup slamanya….jgn sampai korang suami isteri nyesal dikemudian hari…

    0

    0