Written by Bella | July 31st, 2019

Dihimpit kontroversi curang dan sedang berdepan kemelut rumah tangga kerana perbuatannya itu, pelakon Ammar Alfian mengakui dirinya banyak melakukan kesilapan dan bukanlah seorang manusia yang sempurna. Menurut Amar, sebagai seorang suami dan bakal bapa, dia kini sedang berusaha untuk cuba menjadi seorang insan yang lebih baik.

Nak hina, hinalah. Kalau mahu menilai saya daripada kesalahan yang telah saya lakukan, terpulang. Saya tidak sempurna. Setiap hari saya mencuba untuk memperbaiki diri menjadi lebih baik.

Kalau ada perempuan murah yang cuba mendekati, ianya sekadar sentuh dan saya akan tinggalkan mereka. Itu sewaktu saya masih muda. Sekarang sudah tua. Saya dah tak buat perkara itu. Saya cuba untuk menjadi seorang Muslim, suami dan ayah yang lebih baik.

Ammar pada masa yang sama menjelaskan tindakannya memuat naik foto bersama isteri, Nelissa Nezam pada Ahad lalu adalah semata-mata bertujuan untuk menyelamatkan perkahwinan mereka. Dia mahu meninggalkan sikap buruknya dan ingin memperbaiki rumah tangganya yang sedang bermasalah.

Terdahulu, Nelissa meluahkan rasa marah dengan tindakan suaminya itu. Wanita itu menganggap Ammar langsung tidak menghormati dirinya serta anak yang sedang dikandung. Dia mendakwa tujuan Ammar memuat naik foto mereka semata-mata kerana ingin meraih perhatian.

Nelissa turut mendedahkan Ammar sekali lagi ‘kantoi’ mesej dengan perempuan lain dan tidak mungkin akan kembali menjalani kehidupan bersama sebagai suami isteri lagi.

Sumber Berita : mStar Online

11 responses to Nak Hina, Hinalah! Saya Sedang Cuba Selamatkan Rumah Tangga – Ammar Alfian

  1. ally says:

    Dude, it’s really hard to brain your message man especially after what you’ve done while your wife is pregnant with your first child. No woman, who willingly marries a man, deserves this. A woman’s trust, once broken, is really hard to fix. Try putting yourself in a wife’s shoes. Cuba kalau dia buat apa yg you dah buat, will you forgive her? I don’t think so. Btw, cara you nak win her balik is so much like Oks. Oh please.. spare us.

    20

    6
    • Suraya says:

      boleh pulak tu kononye nak jadi muslim baik, masa kau main dengan pompuan lain tu kau muslim baik ke? tolong jangan mempergunakan islam to justify your action. semua kesalahan tu atas diri anda sendiri, got nothing to do with religion or god. so get lost.

      17

      6
  2. Anonymous says:

    dulu viral kau nye “tu”..org wanita dh tgok, pasti akan kejar u punya, walaupun kau nk insaf..godaan..godaan

    1

    7
  3. Anonymous says:

    cubalah berbaik dulu, lain kali kalau ada..terus je ke mahkamah syariah

    3

    0
  4. Anonymous says:

    Dah lah laki bini merempan kat media sosial. Yg si bini aku paham lah tengah mengandung emosi mungkin tak stabil bile kena mcm tu. Yg si jantan syok sendiri tulis panjang2 sedangkan dh memang mistake sendiri. Setel sendiri dh ler. Tgk mawar dlm senyap nah kau tergamam si fizo.

    1

    0
  5. Anonymous says:

    Jadi dgn atikah dulu tu betul lah.. nak tau je…. senab dah selalu buat… retis kan

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Geli la gambar tu..perut membonyot pastu tu pakai baju ketat nak mampus sampai tersembul perut.

    Lagi satu yang pelik kata gambar tu diambil untuk kenangan anak ke ape? kau mentioned hari tu tapi aku klu dah takde hati tak perlulah berpeluk sakan sampai mcm tu sekali.

    1

    2
  7. Lina says:

    Dia ni pernah main dengan atikah kan?

    1

    0
  8. mia says:

    atikah murah? memang pun…. hehehe

    0

    1
  9. Mak Mah says:

    Satu aje nak habaq. Yang laki mmg mangkuk. Bini tgh pregnant, it is ur tanggungjawab to stay wit ur wife and make her happy. Just bcos u can’t jolok ur wife, that does not mean u can jolok other ppls wife or perempuan lain. Sorry 2 say, to kata u tak tahan or lonely sbb tu menagih kasih kat perempuan lain is not a valid reason. Dalam dunia ni, i tgk byk laki lain yang pandai jaga bini time pregnant. Yang bini dia pulak, nak salahkan dia pun mmg no use. she is pregnant and bayangkan dia yg sdg go through everything secara mental dan fizikal also kena go through mcm2 pasal laki durjana dia. Leave the islamic point else where. kita boleh nasihat, 2 pun cara baik tapi kalau kita menyindir atau penhinaan dalm teguran kita….mmg dosa bertambahlah.

    0

    0

Leave a Comment

Optional