August 16th, 2016

Apabila Abang Nara lepak dengan kawan-kawan lelaki di kedai mamak, salah satu topik yang sering kami bincangkan ialah “berapa lama bini kau nak bersiap make up bagai bila nak keluar rumah”. Masing-masing ada pengalaman tersendiri. Ada yang siap tertidur nak tunggu isteri tercinta siap make up. Biasalah kaum Hawa, mereka wajib make up sebelum keluar rumah kerana mahu tampak lebih cantik, jelita dan menawan. Kita sebagia lelaki sedikit sebanyak rasa bangga juga bila isteri nampak cun melecun. Tak gitu?

shopee beauty week

cun gak bini Abang Nara nie

Pernah satu hari Abang Nara duduk borak-borak dengan wife dan tertanya satu soalan “siapa inspirasi awak bila nak make up nie ye?”. Pendek je soalannya tetapi jawapan dari wife Abang Nara, ya rabbi panjang yang amat. Rupa-rupanya ramai juga selebriti tempatan yang menjadi sumber inspirasi kepada wife Abang Nara untuk make up sekaligus tampil lebih jelita. Antaranya.

1. Rozita Che Wan

che ta

Bila sebut nama Che Ta, perkara pertama yang pasti akan bermain di minda kita ialah bulu matanya. Pergh lentik habis. Che Ta pandai mengenakan maskara untuk menyerlahkan lagi kelentikan bulu matanya, sekaligus membuatkan matanya lebih besar. Sekali kena renung, memang terpikat terus. Itu yang Zain Saidin cair tue.

P.S: Anda boleh dapatkan maskara “waterproof” di yang membolehkan bulu mata anda lentik sepanjang hari di Shopee dengan harga serendah RM9 sahaja. Pilihan memang banyak gila sampai rambang mata. Confirm lepas ini mata anda akan secantik Che Ta.

2.Elfira Loy

Ramai jejaka yang jatuh hati dengan Elfira Loy kerana bulu keningnya yang lebat. Asli tau bulu kening Elfira nie. Tak ada tambah-tambah ke apa-apa ke. Tapi korang jangan risau. Alat make up sekarang membolehkan korang mendapatkan bulu kening selebat Elfira Loy ini. Macam-macam teknologi canggih sekarang ini. Paling mencuri perhatian Abang Nara sekarang ialah yang boleh lukis-lukis bulu kening tue.

che ta

P.S: Korang boleh dapatkan beratus-ratus jenis alat solek yang mampu tebalkan lagi kening korang di Shopee dengan harga RM9 sahaja. Ada pensil lah, yang boleh lukis lah, yang beruslah. Macam-macam ada. Boleh cuba mana-mana yang rasa sesuai dengan muka anda.

3.Neelofa

che ta

Mata Neelofa sememangnya memukau sesiapa sahaja yang memandangnya. Neelofa juga suka pakai eye liner untuk menyerlahkan lagi kecantikan matanya. Orang kata, dari mata turun ke hati. Sekarang ini pun macam-macam jenis eye liner ada di jual di pasaran. Pilih je jenama, jenis, warna dan sebagainya. Yang penting kena sesuaikan dengan muka korang.
che ta

Amik kau Miss Hana ada di jual di Shopee. Sebut je nak apa, semua ada. Harga pun murah-murah belaka. Klik, klik dan terus order hari ini juga untuk tampil lebih jelita.

4. Amyra Rosli

che ta

Abang Nara suka tengok Amyra Rosli ini kerana dia pandai mengenakan lipstik di bibirnya. Semua warna lipstik yang dipilih akan menyerlahkan lagi wajahnya yang dah memang cantik tue. Amyra pandai pilih warna yang lembut. Patutlah si Amar Baharin tue jatuh cinta.

che ta

Tak payah nak keluarkan duit beratus-ratus ringgit untuk beli sebatang lipstik. Di Shopee korang boleh dapat dengan harga serendah RM20 je. Macam-macam warna ada. Kalau terasa berani, boleh cuba warna merah menyala. Kalau rasa nak jadi unik, boleh try warna ungu. Kalau rasa nak seksi sikit dengan suami, bolehlah warna pink. Yang penting pilihan tue biar serlahkan lagi kejelitaan bibir anda.

5. Fathia Latif

che ta

Fathia Latif ini sememangnya nampak makin cun melecun selepas bertudung. Selain itu kulitnya yang licin and cantik mestilah sebab ada make up sikit. Bagi Abang Nara, seorang wanita boleh pilih untuk bersolek atau tidak tapi kalau yang nak solek tu kenalah pilih yang sesuai untuk kulit tu.

che ta

Macam-macam jenis produk make up ada dijual di Shopee seperti cushion April Skin ni. Harga pun tidaklah mahal mana. Tak sampai ratusan ringgit pun. Korang cuma perlu pilih yang sesuai dengan kulit korang je. Tak payah nak beratur berjam-jam semata-mata nak beli kat kedai. Beli online di Shopee je mudah yang amat.

che ta

Semua ini dan banyak lagi alat-alat make up yang akan menyerlahkan lagi kecantikan korang hanya di Shopee. Bersempena dengan “Shopee Beauty Week” minggu ini, Shopee mengadakan pelbagai diskaun, penghantaran percuma dan free gift khas untuk anda.

Korang boleh juga memenangi produk make up untuk setahun bernilai sehingga RM3,000 hanya dengan shopping di Shopee sempena Shopee Beauty Week. Ada juga voucher Shopee bernilai RM100 untuk dimenangi.

che ta

Nasihat Abang Nara, download applikasi Shopee sekarang juga di telefon pintar anda agar tidak terlepas sebarang promosi awesome. Khas untuk pembaca Beautifulnara, gunakan kod SBWBN6 untuk mendapatkan diskaun sebanyak RM6 dengan perbelanjaan minima RM50. Hanya untuk pengguna baru Shopee dan tertakluk kepada terma dan syarat. Selamat bershopping di Shopee dan selamat menjadi lebih cantik.


Comments are closed.

Loading...