Written by Bella | October 19th, 2018

Agak jarang kita lihat Shukri Yahaya lantang bersuara mengenai sesuatu perkara meskipun dihimpit kontroversi, namun tahap kesabaran seseorang itu ada hadnya. Baru-baru ini, beliau ada meluahkan rasa marah terhadap seorang pelakon baru yang gagal melaksanakan babak pukul dengan teknik yang betul sehingga menyebabkan orang lain cedera.

Shukri pada masa yang sama meminta produser dan pengarah untuk mencari seorang pelakon baru yang boleh berlakon dan tidak menyusahkan orang lain di set penggambaran. Ramai juga yang tertanya siapa agaknya yang dimaksudkan oleh beliau?

Menerusi portal Kosmo Online, Shukri memberitahu beliau tidak berniat untuk memarahi mana-mana pihak dan apa yang diluahkan menerusi Insta Storiesnya itu hanya secara umum sahaja.

Sejujurnya, saya tidak memarahi sesiapa. Cuma, saya tergerak hati untuk memuat naik status berkenaan kerana tidak mahu ia berulang kembali. Jika mahu melakonkan babak memukul, janganlah pukul betul-betul.

Sebagai pelakon kita perlu tahu tentang teknik kamera dan bagaimana kita mahu ‘menipu’ secara visual.

Betul juga apa yang diluahkan oleh Shukri, kalau hendak berlakon pastikan sudah faham dan belajar teknik yang betul. Tidak hanya bergantung pada paras rupa sahaja. Apa pendapat anda pula?

Sumber Berita : Kosmo Online

25 responses to Nak Aku Lempang, Tendang, Terajang Kau Betul-Betul Ke? – Shukri Yahaya Bengang Dengan Pelakon Baru

  1. Anonymous says:

    Mesti pelakon baru tu muka jambu tapi berlakon tak berapa ada bakat? Ape la nak jadi dengan industry film malaysia. Tengok rupa je. Bakat tak tengok

    20

    0
    • Anonymous says:

      si shukri ni, macamlah senior sangat…

      2

      33
      • wani says:

        DIA BUKAN SENIOR. TP DIA DIANTARA PELAKON LLKI YG TBAIK DLM APA JUGA WATAK YG DBERIKAN. SO WAJAR KLU DIA NAK TEGUR PRANGAI ARTIS LAIN. KAU APA TAU?

        69

        1
        • wani terbangang says:

          TERBAIK KEPALA OTAK NENEK KO…AKU NENGOK KAYU AJE DIA BERLAKON..SAMA MCM KO WANI,BONGOK TAK BERTEMPAT

          0

          26
        • ANONYMOUS says:

          mulut kuang aja sial. Nk maki2 nenek org pehal. Sblm kau membongokkan org lain. Baik kau cermin diri kau tu dlu. Diri sndri bongok tak sedar. Kau ckp psl nenek org, meh aku balas, mak bapak kau ade otak sgt ke. LOSER KESIAN DPT ANAK CMNI

          2

          0
    • akak sado says:

      Bila time camni, aku teringat fasha sandha..dia suka pukul/tampar org betul2..alasan x sengaja, teremosi ikut skrip, menghayati kononnye..ko xtau ke menampar org betul2 ni kalau silap cara, boleh kena sawan tau…atau strok pun boleh..so pelakon, hati2 melakonkan babak aksi..mike tyson pun strok selepas bersara dari dunia gusti

      16

      0
  2. wekkkkkkk says:

    buat mcm filem tamil dn bollywood, bunyi tamparan atau pukulan mmg hebat..desom, desom, producer sini kedekut duit nk byr.

    28

    0
  3. Anonymous says:

    Ni mesti kes pelakon baru over excited nk tunjuk pandai sampai menyusahkan org… kalau betul pandai berlakon pasti tau teknik menipu kamera untuk nampak real lakonan. Ini ko pegi bantai org betul2…. hish….

    15

    0
  4. adehhh says:

    teringat sluo pink

    11

    0
  5. faraj says:

    Ko pegi lah Tendang Najib tu…

    5

    14
  6. Anonymous says:

    mari kita nantikan..drama apakah yg budak ni dan shukri yahya berlakon adegan pukul memukul…

    13

    -1
  7. kakikucinghitam says:

    makk aiii… pasal pukul masa berlakon je pon punya lah panjang ig story… kau pergi je lahh tegur depan2 terus tegur apa yg silap tu… name pun pelakon baru…

    8

    3
  8. jurgen klopp says:

    pelakon baru biasa la bro,
    pergi ckp depan2 ..kata jantan

    4

    2
  9. happy meal says:

    erm..dia ni pun bukan la kategori pelakon lama sangat…sama je dia dgn yg baru..hmm

    4

    8
  10. damai says:

    maybe pelakon baru x mixed around with other pelakon and never peramah, dia buat hal dia so how to tegur face to face

    3

    2
  11. Noname says:

    Shukri yahya kut..talented..x de lakonan yg fake or overacting..
    Nasihat dia ok kut..
    Ambil yg positive..
    X de sebut nama pn..

    4

    2
  12. Nurin says:

    Ni kes lempang betul2 kes Lisdawati n Rita rudaini sikit masa dulu..berlakon tapi Lisdawati lempang bebetul si Rita tu kt kolam renang,nostalgia..huhuhu..Bengap.

    4

    0
  13. Anonymous says:

    berangkali pelakon tu kacak dari dia kot…pasal tu ia marah sangat..ahahah

    3

    1
  14. Anonymous says:

    Alahai..drama kisah kemaruk celah kangkang je pu.datang dan pergi dilupakan.

    0

    0

Leave a Comment

Optional