October 19th, 2018

Agak jarang kita lihat Shukri Yahaya lantang bersuara mengenai sesuatu perkara meskipun dihimpit kontroversi, namun tahap kesabaran seseorang itu ada hadnya. Baru-baru ini, beliau ada meluahkan rasa marah terhadap seorang pelakon baru yang gagal melaksanakan babak pukul dengan teknik yang betul sehingga menyebabkan orang lain cedera.

Shukri pada masa yang sama meminta produser dan pengarah untuk mencari seorang pelakon baru yang boleh berlakon dan tidak menyusahkan orang lain di set penggambaran. Ramai juga yang tertanya siapa agaknya yang dimaksudkan oleh beliau?

Menerusi portal Kosmo Online, Shukri memberitahu beliau tidak berniat untuk memarahi mana-mana pihak dan apa yang diluahkan menerusi Insta Storiesnya itu hanya secara umum sahaja.

Sejujurnya, saya tidak memarahi sesiapa. Cuma, saya tergerak hati untuk memuat naik status berkenaan kerana tidak mahu ia berulang kembali. Jika mahu melakonkan babak memukul, janganlah pukul betul-betul.

Sebagai pelakon kita perlu tahu tentang teknik kamera dan bagaimana kita mahu ‘menipu’ secara visual.

Betul juga apa yang diluahkan oleh Shukri, kalau hendak berlakon pastikan sudah faham dan belajar teknik yang betul. Tidak hanya bergantung pada paras rupa sahaja. Apa pendapat anda pula?

Sumber Berita : Kosmo Online


25 responses to “Nak Aku Lempang, Tendang, Terajang Kau Betul-Betul Ke? – Shukri Yahaya Bengang Dengan Pelakon Baru”

 1. Anonymous says:

  Alahai..drama kisah kemaruk celah kangkang je pu.datang dan pergi dilupakan.

 2. Anonymous says:

  berangkali pelakon tu kacak dari dia kot…pasal tu ia marah sangat..ahahah

 3. Nurin says:

  Ni kes lempang betul2 kes Lisdawati n Rita rudaini sikit masa dulu..berlakon tapi Lisdawati lempang bebetul si Rita tu kt kolam renang,nostalgia..huhuhu..Bengap.

 4. Noname says:

  Shukri yahya kut..talented..x de lakonan yg fake or overacting..
  Nasihat dia ok kut..
  Ambil yg positive..
  X de sebut nama pn..

Loading...