Written by Bella | September 11th, 2019

Hangat diperkatakan mengenai kes perceraian pelakon Sharnaaz Ahmad dan isterinya, Noor Nabila pada pagi tadi. Menerusi prosiding di mahkamah, Sharnaaz menolak permohonan tuntutan cerai yang difailkan oleh Nabila kerana ingin cuba untuk menyelamatkan perkahwinan mereka.

nabila nafkah rm500

Sebelum ini, ramai juga yang tertanya-tanya apakah punca pergolakan rumah tangga pasangan ini sehingga Nabila mengambil keputusan drastik mahu bercerai.

Nabila selaku plaintif menyatakan empat alasan dalam tuntutan penceraiannya bersama Sharnaaz.

sharnaaz ahmad nafkah rm500

Antara alasan Nabila ialah mereka mula tinggal berasingan sejak Februari 2018 selain tiada nafkah batin lebih setahun. Nabila juga mendakwa Sharnaaz memberikan nafkah zahir yang tidak mencukupi iaitu hanya RM500 walaupun berkemampuan untuk memberi lebih daripada jumlah tersebut.

Selain itu, Nabila juga mengatakan tiada lagi persefahaman antara mereka berdua meskipun sudah berusaha pelbagai cara untuk berdamai. Malah, perbincangan melalui keluarga juga tidak berjaya.

sharnaaz ahmad noor nabilaNabila memfailkan permohonan cerai pada 27 Ogos lalu mengikut Seksyen 47 Akta Undang-Undang Keluarga Islam (Wilayah Persekutuan) 1984. Pasangan ini mendirikan rumah tangga pada 31 Mac 2017 dan dikurniakan seorang anak lelaki, Jebat Jayden Ahmad yang kini berusia setahun.

Sumber Berita : Harian Metro

38 responses to Nafkah RM500 Sebulan Tidak Cukup Punca Noor Nabila Tuntut Cerai?

  1. damai says:

    Dah agak pasal duit juga

    12

    0
  2. aih says:

    wife lawa tapi x bagi sex… setengah orang mmg x reti nak appreaciate …

    11

    0
    • Anonymous says:

      Wow…1 tahun lebih x bagi nafkah batin…Sharnaz ni gay ke apa? x kan jantan boleh tahan 1 lebih with no sex…tapi x tau ah kalau ada pompuan simpanan….

      3

      3
      • Brunes says:

        duhh nak aku mention juga ke? dia melancap lah obvs

        0

        7
        • hmm says:

          lelaki kalau melancap pun.. sampai mana leh tahan.. satu masa tu, batang tu mesti nak yang real punya vagina sebab dia dah pernah merasa.. berbeza kalau lelaki yang belom kawin, belom lagi merasa vagina…

          4

          3
    • vicky says:

      cmne nk bg nafkah batin kalau mungkin wife lawa tu yg asyik menolak tiap kali laki dtg nk bermanja?

      cer fikir logik. xde laki x syg bini lawa wehh…
      ade je laki yg masih boleh bersabar dpt bini lawa tp asal ajak sex suka mengelak.

      9

      0
  3. miowmiow says:

    logik la tu.. nabila tu dah biasa senang tibe si sharnaaz ni bg rm500 ape barang.. rm500 beli mekap die pon x ckup lg kan nk bli brg anak.. adehh..

    20

    0
    • Anonymous says:

      kalu dh tau xcukup 500 lain kali Kawin laki yg kaya senang sekufu org ckp kn…cinta je xcukup skg ni RM$ di zaman sekarang

      10

      0
  4. Anonymous says:

    rm500 tu byk je. knp ank ko sakit ke 500 tu xckup?? knp msti tiada timbang rase nabila hoiii.. why.. shanaz syg je ank. xksh dh dduk asing. asal dpt jmp ank bini lg.. why why… knp nk rse dri xde lg kesefahaman.. xnk blaja ke erti sabar??

    1

    25
    • how says:

      banyak level marhaen..ini kakak neelofa kot.kasut dia pun beribu,sebab tu kena kahwin yg sekufu,kalau tak timbul isu takpa,kalau tak inilah jadinya.nafkah pun nak bagi kena tgk jugak..kalau mampu tapi bagi sikit memang tak patutla…kalau suami tak mampu memang la isteri kena redha dan terima ikut kemampuan…

      21

      0
      • Anonymous says:

        Mslhnya nabila yg trhegeh2 mtk nelofa knlkn die dgn sharnaz..sblm kawen kte pn xthu org tu mcmne.bile dh kawen bru thu.klu org dh thu awl2 perangai sblm kawen senang la cite

        4

        4
    • rosejenai says:

      500 kau ckp banyak??? hellooo satu anak pun x lepas kalau rm 500 ayooo mesti kau x kawin lagi dan x ada anak ckp main ikut hati kau je. ayooo 500 hahaha kelakar lah kau ni. belanja anak pun x pass susu lagi, lampin pakai buai lagi tau lah kau anti si nabila tapi jgn lah bodoh sgt sampai ckp 500 tu ckp untuk org yang dh berkeluarga dan ada anak kecik hermmm

      56

      0
    • Anonymous says:

      Ke sebab Nabila ni serumah, sebilik dengan adik… memang la susah nak bagi nafkah batin. Dia yang tak nak dok sekali. Something wrong lah woman. Pompuan kalau Kawin banyak kali, kejap kejap pulak tu… jangan marah kalau org anggap macam2

      24

      1
  5. Anonymous says:

    Maklumat personal diaorg ni siapa lah yang dah buat duit jual pada reporter? Loyer ke? Kerani loyer ke?

    2

    1
    • Anonymous says:

      bukan jual matlumat, bila dah failkan ke mahkamah, kena beri sebab2 nak bercerai. bila dah mula proseding, tak ada rahsia dah, segala apa yg disoal dlm kamar mahkamah akan diketahui orang

      8

      0
  6. Wud wud wudd says:

    Aku rase org kaye cm nabila tu xde heran pown pasal duet ni die sendiri lebih dr mampu..yang x tggl sebumbung setahun pe citerr?? Nafkah zahir batin yillek pe citer?? Ingat pompuan xde hati perasaan ke? Mmg patotlaaa bini ko minx cerai shanaz oiii

    12

    0
  7. kakikucinghitam says:

    itu salah satu sebab je…. bukan sebab keseluruhan… sbb2 yg kritikal lg kita x tahu

    6

    0
  8. Makcik onion says:

    Sedangkan faisal anak naza yg kaya raya tu pn bg 1k je nafkah bulanan kt anak2.. ni plak sharnaaz.. dgn anak bini pn kedekut.. mmg padan muka la

    13

    0
  9. Lopak & co . says:

    40 million sales babe …. 500 tu apa … Mcm siling 5 cents aje …

    10

    0
  10. Anonymous says:

    Kemana cinta yang dulu di agong agongkan

    7

    0
  11. ikan says:

    yang cakap 500 tu banyak tu laki korang bagi korang berapa nafkah sebulan? 20sen ke? ke mmg laki korang tak pernah bagi nafkah? 500 banyak?yang lelaki cakap 500 banyak tu korang bagi bini korang berapa? ke tak bagi? makan duit bini? biawak hidup?

    21

    0
  12. Shame says:

    Org 2 laki dia x penah bagi duit bulanan. Penah masa konflik sthn xde nafkah batin sthn tau. Anak ade 2 org, elok je rmh tangga sampai sekrg. Janji jgn main betina , dadah , kaki pukul. Cukupla..belaja la erti sabar, dan terima seadanya pasangan kita ni. Moga satu ari Allah akan bagi balasan yang baik pada org sabar. Kita ni manusia xde sape sempurna.

    2

    7
    • Jimm says:

      Kawan kau tu tak ada option lain. Gaya hidup level rendah, nabila ni family kaya kot. Buat apa dia nak sabar dgn suami yg macam tu, when she can live well enough on her own?

      11

      2
  13. Fatin Farieha says:

    Untuk aku rm500 pun dah ckup utk belanja dapur dan brg anak..aku ada anak kcik 10 bln. Ckup je pun.mcm ak rm300 blnja dapurn rm100 utk anak. Hari2 nn kera jgk masak. Dari situ dah bole jimat. Anak pulak, pampers, susu,tisu basah. Mmg ckup.utk rm100. Yg pnting bijak berbelanja..

    3

    11
  14. vicky says:

    hmm…
    korg ni
    500 tu nafkah utk dia je. x termasuk belanja anak kot.
    hmm…
    mcm aku ni
    laki bagi 50 je sebulan
    dh 5 tahun kawin
    hmm…
    patutkah aku mintak cerai?
    tapi belanja lain2 laki mmg settle semua
    belanja dapur, belanja anak, bil2 semua
    hmm…
    hmm…

    0

    5
  15. Anonymous says:

    aku tak rasa si isteri tu hadap sangat dengan duit. dia jauh lebih mampu nak tanggung diri dia & anak. kalau dah tak boleh bahagiakan kenapa nak ‘ikat lagi’ nak seksa jiwa ke apa?

    4

    0
  16. Anonymous says:

    Bila kita tak suka, ape pun alasan semua cuma sekadar alasan… Cuba la contohi artis2 lain yg bercerai senyap2, xyah heboh2 – tak cerita buruk rumah tangga – simpan aib masing2… Kalau mmg dh takde cara lain, bercerai la… tapi tak perlu “singkap kain” cerita kat public ape jd…

    2

    2
    • Girl says:

      Dia bkn bercerita dkt public la. Bila dah masuk mahkamah mesti la dibacakan sebab2 nak bercerai. Mesti la lawyer dia baca apa yg ditulis. Dan untuk makluman klu dlm mahkamah tu awak ingat kes awak sorang je ke dibaca dpn hakim. Ramai pasangan2 lain tggu giliran. Dia bkn saje2 nak singkap kain dkt public. Apa da.. mesti x tau proses dlm mahkamah kan. Yg cerai senyap2 tu dah dua2 bersetuju nak bercerai so question ask. So jadi senyap la

      5

      0
  17. joyah rongak says:

    xpayah gaduh pasal RM 500 tu, kita pun xtau RM 500 tu untuk belanja seisi rumah atau duit tangan dia saja. apa pun bersyukur dan untung ada jugak duit bulanan dari xde langsung

    1

    1
  18. Anonymous says:

    Dalam rumah tangga kena ada tolak ansur. Ikot kemampuan laki la. Kalau mampu mungkin dia bagi lebih in future. Kena fikir yang baik2 dalam berumah tangga. Kalau sorang api…sorang kena jadi air. Insyallah akan rukun damai rumah tangga. Sayang anak kecik lagi.

    2

    0
  19. Neelofi says:

    Ego punca utama penceraian…syahazz ego dan panas baran ….kedekut lagi

    0

    1

Tinggalkan Komen Anda Di Sini