September 11th, 2019

Hangat diperkatakan mengenai kes perceraian pelakon Sharnaaz Ahmad dan isterinya, Noor Nabila pada pagi tadi. Menerusi prosiding di mahkamah, Sharnaaz menolak permohonan tuntutan cerai yang difailkan oleh Nabila kerana ingin cuba untuk menyelamatkan perkahwinan mereka.

nabila nafkah rm500

Sebelum ini, ramai juga yang tertanya-tanya apakah punca pergolakan rumah tangga pasangan ini sehingga Nabila mengambil keputusan drastik mahu bercerai.

Nabila selaku plaintif menyatakan empat alasan dalam tuntutan penceraiannya bersama Sharnaaz.

sharnaaz ahmad nafkah rm500

Antara alasan Nabila ialah mereka mula tinggal berasingan sejak Februari 2018 selain tiada nafkah batin lebih setahun. Nabila juga mendakwa Sharnaaz memberikan nafkah zahir yang tidak mencukupi iaitu hanya RM500 walaupun berkemampuan untuk memberi lebih daripada jumlah tersebut.

Selain itu, Nabila juga mengatakan tiada lagi persefahaman antara mereka berdua meskipun sudah berusaha pelbagai cara untuk berdamai. Malah, perbincangan melalui keluarga juga tidak berjaya.

sharnaaz ahmad noor nabilaNabila memfailkan permohonan cerai pada 27 Ogos lalu mengikut Seksyen 47 Akta Undang-Undang Keluarga Islam (Wilayah Persekutuan) 1984. Pasangan ini mendirikan rumah tangga pada 31 Mac 2017 dan dikurniakan seorang anak lelaki, Jebat Jayden Ahmad yang kini berusia setahun.

Sumber Berita : Harian Metro


38 responses to “Nafkah RM500 Sebulan Tidak Cukup Punca Noor Nabila Tuntut Cerai?”

  1. Neelofi says:

    Ego punca utama penceraian…syahazz ego dan panas baran ….kedekut lagi

  2. Anonymous says:

    Dalam rumah tangga kena ada tolak ansur. Ikot kemampuan laki la. Kalau mampu mungkin dia bagi lebih in future. Kena fikir yang baik2 dalam berumah tangga. Kalau sorang api…sorang kena jadi air. Insyallah akan rukun damai rumah tangga. Sayang anak kecik lagi.

  3. joyah rongak says:

    xpayah gaduh pasal RM 500 tu, kita pun xtau RM 500 tu untuk belanja seisi rumah atau duit tangan dia saja. apa pun bersyukur dan untung ada jugak duit bulanan dari xde langsung

  4. Anonymous says:

    Bila kita tak suka, ape pun alasan semua cuma sekadar alasan… Cuba la contohi artis2 lain yg bercerai senyap2, xyah heboh2 – tak cerita buruk rumah tangga – simpan aib masing2… Kalau mmg dh takde cara lain, bercerai la… tapi tak perlu “singkap kain” cerita kat public ape jd…

    • Girl says:

      Dia bkn bercerita dkt public la. Bila dah masuk mahkamah mesti la dibacakan sebab2 nak bercerai. Mesti la lawyer dia baca apa yg ditulis. Dan untuk makluman klu dlm mahkamah tu awak ingat kes awak sorang je ke dibaca dpn hakim. Ramai pasangan2 lain tggu giliran. Dia bkn saje2 nak singkap kain dkt public. Apa da.. mesti x tau proses dlm mahkamah kan. Yg cerai senyap2 tu dah dua2 bersetuju nak bercerai so question ask. So jadi senyap la

Loading...