Written by Bella | March 12th, 2019

Pelakon Nadiyah Shahab antara salah seorang rakan karib Nelydia Senrose yang turut hadir memeriahkan majlis Bachelorette Party tidak sangka foto ‘cupcake’ bentuk alat sulit lelaki dan payudara wanita akan mengundang kecaman netizen.

Memuat naik foto tersebut di Insta Stories beliau, Nadiyah tidak faham kenapa ia harus dijadikan satu isu besar. Niat beliau hanya ingin berkongsi foto makanan yang ada pada majlis itu.

Ia langsung tidak menjijikkan dan kek itu ditempah dengan rekaan sebegitu hanya sekadar untuk suka-suka sahaja.

Nelydia tidak tahu apa-apa mengenai kejutan Bachelorette Party itu. Dia tidak patut dipersalahkan. Makanan yang dihidangkan pada malam itu disediakan oleh pihak katering yang mengikut tema majlis iaitu ‘Pyjamas Bachelorette Party Nelydia Senrose’.

Ketika memuat naik gambar juadah makanan di Instagram, saya tidak fikir apa-apa dan tidak menganggap ia menjijikkan. Niat saya hanya mahu berkongsi gambar makanan yang ada pada majlis itu. Saya tidak faham kenapa orang perlu mengecam sedangkan ramai saja yang buat manisan sebegitu untuk suka-suka. Lagipun, bukan kami buat perkara tidak baik sepanjang majlis berlangsung.

Tidak mengikut budaya barat, majlis tertutup itu yang dihadiri oleh tetamu wanita sahaja adalah bertujuan untuk mengabdikan momen indah dan mengucapkan selamat maju jaya kepada Nelydia yang bakal berkahwin tidak lama lagi.

Sumber Berita : Harian Metro

67 responses to Nadiyah Shahab Tidak Faham Mengapa Foto Kek Bentuk Alat Sulit Bachelorette Party Jadi Isu Besar

  1. Assalamualaikum says:

    Sharifah Nadiyah Syed Fuad Al Shahab..terkejut bila taw nama sebenar Nadiyah..semoga hidayah milik kamu..Aamiin

  2. faraj says:

    Saya lagi tak Faham??? Siapa mereka ni semua, yg saya kenal Uqasha Senrose yg tunggu tunang yg sesat kat lautan dh 44 purnama..tu jerrr…

  3. Anonymous says:

    hmm kalau dh takde rasa malu tu tak tau laa nk cakap apa…doa je laa

  4. Alia says:

    Gilaaaa….mcm tak ada cara nk celebrate birthday….bodoh

  5. Anonymous says:

    sebab ko bodoh.. tu je..

  6. Anonymous says:

    Nadiyah Shahab Tidak Faham Mengapa Foto Kek Bentuk Alat Sulit Bachelorette Party Jadi Isu Besar – dia ni kene pegi sekolah semula laaa… klu mcm tu cuba ko buat kek gbr ko berbogel.. mcm mana? masih tak paham? akan paham? atau bangang selamanya? ini la org kata, pmpuan lawa tak semestinya bijak.. tp aku sedih tgk majlis nely.. tak kena pd cara islam.. sepatutnya buat la knduri doa selamat.. aku tak jeles ya.. klu aku berduit pn aku takkan buat mjlis mcm tu.. buat kduri doa selamat paggil budak tahfiz.. doa supaya majlis kawen berjalan dgn lancar dan kekal perkahwinan.. harap nanti ada la ya majlis khatam alquran.. panggil geng geng majlis kek lucah ni join skali khatam..

  7. aku suka says:

    jika anda islam anda akan memahami…mudah dan senang jer

  8. Anonymous says:

    apsal artis sekarang BEBAL SANGAT

  9. mak jemah says:

    Nely pun diam jer… dia pun suka le tew….. mana le bakal suami dia boleh terpikat dengan wanita yang x de perasaan malu

  10. naza says:

    Ape perasaan bakal mak mertua nely agaknye?

  11. Anonymous says:

    ye ke? bukan ada photographer laki sklai?

  12. nuir says:

    Makanan yang dihidangkan pada malam itu disediakan oleh pihak katering yang mengikut tema majlis iaitu ‘Pyjamas Bachelorette Party Nelydia Senrose’….klu ko xckp cupcake tu ltk kote n n tetek xdanya pihak catering nk ltk kote n tetek kt ctu.aku pn caterer jgk.byk lg bnda bole ltk kt cupcake tu utk tema bju tido..ltk bear ke,bju tido ke,hanger ke..berus gg ke..tp bkn kote n tetek.stupid.