Written by Bella | March 12th, 2019

Pelakon Nadiyah Shahab antara salah seorang rakan karib Nelydia Senrose yang turut hadir memeriahkan majlis Bachelorette Party tidak sangka foto ‘cupcake’ bentuk alat sulit lelaki dan payudara wanita akan mengundang kecaman netizen.

Memuat naik foto tersebut di Insta Stories beliau, Nadiyah tidak faham kenapa ia harus dijadikan satu isu besar. Niat beliau hanya ingin berkongsi foto makanan yang ada pada majlis itu.

Ia langsung tidak menjijikkan dan kek itu ditempah dengan rekaan sebegitu hanya sekadar untuk suka-suka sahaja.

Nelydia tidak tahu apa-apa mengenai kejutan Bachelorette Party itu. Dia tidak patut dipersalahkan. Makanan yang dihidangkan pada malam itu disediakan oleh pihak katering yang mengikut tema majlis iaitu ‘Pyjamas Bachelorette Party Nelydia Senrose’.

Ketika memuat naik gambar juadah makanan di Instagram, saya tidak fikir apa-apa dan tidak menganggap ia menjijikkan. Niat saya hanya mahu berkongsi gambar makanan yang ada pada majlis itu. Saya tidak faham kenapa orang perlu mengecam sedangkan ramai saja yang buat manisan sebegitu untuk suka-suka. Lagipun, bukan kami buat perkara tidak baik sepanjang majlis berlangsung.

Tidak mengikut budaya barat, majlis tertutup itu yang dihadiri oleh tetamu wanita sahaja adalah bertujuan untuk mengabdikan momen indah dan mengucapkan selamat maju jaya kepada Nelydia yang bakal berkahwin tidak lama lagi.

Sumber Berita : Harian Metro

67 responses to Nadiyah Shahab Tidak Faham Mengapa Foto Kek Bentuk Alat Sulit Bachelorette Party Jadi Isu Besar

  1. zaza says:

    “perisai orang beriman ialah perasaan malu”
    Hadam kan.

    135

    0
    • Anonymous says:

      MESTILAH PELIK…KEK KONEK DAN TETEK

      0

      0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      kau tau je la mulot malaysian kan memang macmgitu tk boleh nampak bende pelik mesti jadi isu punye..lain kali kalau nak buat kek kau jangan teragak agak kau tarok aje konek plastik ada jugak faedah nye daripda imbas tak imbas macm itu la macm ini la pon kena kecam jugak…

      1

      3
    • minah jambu say NO to drugs says:

      jangan peduli lah semua tu small matter aje no worry ok

      2

      22
      • Anonymous says:

        Ini Malaysia sila hormat… bukan singapore atau thailand

        23

        1
        • minah jambu say NO to drugs says:

          ok sape yg buat kek tu kau pegi lah saman n tanye nape buat kek yg semacm gitu ??? kek tu dh pon di makan so forget about that..

          2

          11
        • Anonymous says:

          Kan kek dia utk geng kemarok celah kangkang suka le layan sis. Tengok party dia bkn makin tenang.. makin stress jdi murung sejam!

          16

          1
        • damai says:

          lah apa kena mengena singapore atau thailand for this post, come on lah, jgn sentuh negara, bangsa jk ada sst issue

          9

          1
    • One says:

      Mana pic kek yg d katakan alat sulit tu weh, aku tgk biasa je. Aku nak kecam pun rasa mcm tk sampai.. Ada picture lain ke ?????

      2

      4
    • Yang arif says:

      Gurl why don’t you just STFU cuz first of all, you’re too bimbo to be giving any statement. Second, you did too much face job anytg that comes out from ur mouth sounds like trash.
      Nely & usha cantik lagi natural but you? Oh god stop being a rosmah purleaseeee.

      24

      0
    • bbycumil says:

      “Saya TIDAK FAHAM kenapa orang perlu mengecam sedangkan ramai saja yang buat manisan sebegitu untuk suka-suka.”

      ko pikir ko duduk us?

      30

      1
      • kak n says:

        aku ingat si oktopus! hahahaha..muka nak sama. Err..tak faham kenapa orang kecam. Sebab ko menghina makanan. bongok tuh simpan sikit. dia nak jugak tuh bagi statement. sekali statement bodoh plak. aduii

        7

        0
    • Anonymous says:

      betina… mana tau malu… ni laa Dunia Artis… ntah2 kat rumah yg tut..tut.. pun silap2 ada utk puaskan….

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Makin tua makin bodoh…artis sampah.

    26

    1
  3. Mak Jemah says:

    Bebal ke apa minah ni? Sekali tengok pun dah rasa jijik. Kau boleh cakap bukan isu besar?

    38

    0
  4. peratijangantakperati says:

    dh kebaratan..camtu lah…

    malu pun dh hilang..hahaha

    camni pun ada artis kat mesia…
    bodoh!

    21

    0
  5. Anonymous says:

    dh “biasa tengok original” …pastilah tak kisah…lgi2 blom..ehmmmm

    18

    0
  6. snow says:

    aku rasa kau diam lg baik..n just say sorry..dah sah sah bende tu memalukan..tp xpaa ko kan jenis tak tahu malu…

    25

    1
  7. Anonymous says:

    oleh sebab dia celebrity maka bende ni jadi besar..padahal berlambak dah aku tgk netizen2 order kat online cupcakes mcm ni..takyah la sibuk2..yang makan tu diorg bukan korang..yihhhhh!

    1

    30
    • Anonymous says:

      Yer la bodoh, sbb dia celebrity la dia kena jaga sket. Seme org duk perati, duk ikut, tukang ajar menda2 mengarut. Acik2 netizen yg barat tp sendu xde org kenal lantak dia la, sape nak heran xde sape yg follow, ko jer yg gigih jg tepi kain entah sapa2.

      X kena ke batang idung ko xpe lah… Sok lusa adik ke anak ko tgk kek2 mcm ni depa mintak, nak bg ke?

      16

      0
    • aku bukan team niadia says:

      dah tau celebrity, dah tau selalu dapat spotlight dr public yang kau share kat media sosial buat apa?? bebal ke bodo ?? btw nadia oii sini Malaysia bukan Singapore dan isu begini sangat sensitif. tak malu ke ?? apa la mak mertua kau fikir agaknya ..

      0

      0
    • nur says:

      EH BODOH..dlm islam klu kt terbyg beef burger is pork burger (even mknn lain pon) pn dh jatuh hrm n syubhah.sbb pork bukan mknn org islam.sma jgk kes cupcake ni yg ad tetek n kote.haram sbb tu bkn mknn org islam.sbb dlm islam if imagine mkn tu pon dh ibarat ko mkn bnda tu.ni lg terang2 ad gmbr kote n tetek.tlg smpn cket bodoh tu ank cucu ko.jgn nk amik sume bodoh tu kt ko.

      0

      0
  8. Anonymous says:

    dah la belakon sampah..dtg malaysia bawak budaya org luar kt malaysia…pegi duduk singapore sana la…semak je kt malaysia ni…heret balik aliff aziz tu sekali…dtg malaysia buat taik

    22

    3
    • Anonymous says:

      Kan? Org msia semua alim alim..yg jahat semua org spura…kan? Yg rogol anak sendiri, buang baby, bigo, seks bebas, lelaki ngaku pompuan pun semua bukan org msia…kan? Kau Zed Zaidi eh?

      7

      2
    • NengRat says:

      Bodoh kau ni msian pun byk buat taik!

      5

      3
  9. Ana says:

    At par dgn jual tudung di zouk …. Sama level otak .!!!!!!!

    You all ni islam ka …. Ish … Kalau aku la mak mertua …. Aku reject menantu ni … Memalukan keturunan aku aje …….

    13

    2
  10. Mak mertua ku = vida says:

    Tak ikut barat ???….hotak kau ..

    5

    2
  11. hh says:

    menyampah aku die ni.. x penah minat langsung dgn die ni.. die perasan die ingt mke mcm barbie doll.. mcm babi ade la ak tgk.. mke mcm org buat pembedahan plastik je..

    0

    0
  12. Confused says:

    Nadiyah Sahab sape pula? berlakon cerita apa? mmg aku x tahu sape dia nie

    26

    1
  13. Kg Beduk says:

    Bila pompuan kurang ilmu agama berbicara. Buatpe bentukkn kat cupcakes baik korg lukis jer kat baju tido tu, tuk suka2 kan. Otak dh ting tong.

    8

    2
  14. Anonymous says:

    shame on you.. Allahu selamatkan kami yg semakin tenat..

    7

    0
  15. whateverrr says:

    kalau betul dia ni pelakon,maksudnya pelakon yg ada rupa mcm ni la si a.aida tu nak..harapkan rupa tp perangai haprak

    14

    0
  16. zzzzz says:

    cube ko hidangkan yok dgn kote tu dpn mak n bpk ko.ape die kate?

    0

    0
  17. Aku says:

    Kau diam ar Nadiyah muka plastik!

    8

    0
  18. FIFI says:

    Jep dah ckp dari dulu.. orang cantik x semestinye bijak

    9

    1
  19. Matahati says:

    Kalau dah tau tertutup yg kau bangang sgt oegi upload dah knp. Tu alat sulit tau. Kau tak tahu malu ke. Tahulah dah biasa kulum laki kau!

    2

    4
  20. Huhuhaha says:

    Klu si whatever ni x faham xpe. Just harap dia tya parents n atuk nenek dia, derang rasa design kek ni isu besar ke tak

    5

    1
    • NH says:

      Exactly! kalau dia boleh hidang those cakes to her parents & grandparents mmg level malu diorg almost non-existent or liberal abis.

      2

      1
  21. Anonymous says:

    Ni dia bkn dh kawen ke????awat laa perangai lagu tu??buat malu laki ko je….ke laki pn jns x kisah???ntah2 laki pn blh tido dgn mne2 perempuan y ade kat party tu…kan kan…nk sgt ikut barat…barat mmg camtu..laki sndri tidur dgn kwn baik…

    2

    1
  22. Chhn says:

    Ape? Tak faham? Bukalah minda tu skit ..Jumud sgt ni. Simpan skit gong ke anak cucu..hurmm kalaulah mereka berpegang pd islam sebenar bukan kah makin tmpk elok dan elegan ? Buknnyr mcm ni.. Berparti dan pamer illegal items..apa ni..ini smua spt haiwan yg tiada akal utk berfikir. Ketahuilah allah tgk je dlu ..Tunggulah..

    2

    1
  23. tak faham? says:

    aku yg dah kahwin ni pun malu tengok. bukan tak openminded tapi seriously kita org Islam ada batasnya. jangan buat buat tak faham. nak modern sangat aduhh

    8

    0
  24. haha says:

    maksudnya skang ni bukan org lelaki je yg miang n otak kotor okay…pompuan pon sama..

    3

    1
  25. Popo says:

    Akak nk tnya……Muka dia ada cucuk ke or buat plastic surgery? Nmpk xori sbbnya akak tgk drama akasia yg dia tgh berlakon skrg, muka cekang smcm je sampai bila nk senyum pun nmpak pelik… Akak tnya je eh…

    12

    0
  26. ikan says:

    Di hadiri perempuan sahaja?? Dalam video tu ada je lelaki kalau tengok elok2. Lelaki tukang amik gambar. Nak menipu beragak sikit. cehhhh

    3

    0
  27. mommyto2kids says:

    confirm cupcake tu kedai laki ko Absolut chocolat yang taja kan nadiyah? kalau tidak kenapa u nak melenting mempersoalkan? i ada beli moist chocolate cake dari kedai laki u tempoh hari..totally tak sedap lansung. Rasa hambar je coklat nya. One more thing muka u totally plastic surgery sangat especially bahagian dagu yang makin tajam macam ahli sihir.

    8

    0
  28. saodah says:

    minah ni bukan ke bini mamat armada yang dapat supply kek coklat kepada Kementerian Belia? ahahah…

    woi Nadiya, akak x kisah ko nk tunggang terbalik apa dalam majlis korang, yang kononnya untuk perempuan sahaja. Tapi motifff ada sekor pondan kat situ? cuba netizen tengok gambar bachelorette tu???? pasti ada satu entiti bapok di situ…

    5

    1
  29. Anonymous says:

    sebab kita orang islam sis. ajaran islam suruh jaga adab, tatasusila (even islam mewajibkan wanita untuk pakai tudung bila dah akil baligh). untuk tutup segala aset yang kita ada, untuk terapkan rasa malu dalam diri (at the same time is untuk ajar kita supaya sopan). kalau buat cupcake hiasan bentuk dada wanita boleh faham lagi sebab hari hari tengok sendiri punya, yg lelaki tu? mana pergi rasa malu yang diajar

    6

    0
  30. anak ammaporey says:

    sambil makan…sambil2 calit2 sikit kat bijik..kot2 bole stim…cari la btg mop terus..muakhakhakha
    #berat lagi bahu kiri aku

    1

    1
  31. Assalamualaikum says:

    Sharifah Nadiyah Syed Fuad Al Shahab..terkejut bila taw nama sebenar Nadiyah..semoga hidayah milik kamu..Aamiin

    2

    0
  32. faraj says:

    Saya lagi tak Faham??? Siapa mereka ni semua, yg saya kenal Uqasha Senrose yg tunggu tunang yg sesat kat lautan dh 44 purnama..tu jerrr…

    0

    1
  33. Anonymous says:

    hmm kalau dh takde rasa malu tu tak tau laa nk cakap apa…doa je laa

    1

    0
  34. Alia says:

    Gilaaaa….mcm tak ada cara nk celebrate birthday….bodoh

    2

    0
  35. Anonymous says:

    sebab ko bodoh.. tu je..

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Nadiyah Shahab Tidak Faham Mengapa Foto Kek Bentuk Alat Sulit Bachelorette Party Jadi Isu Besar – dia ni kene pegi sekolah semula laaa… klu mcm tu cuba ko buat kek gbr ko berbogel.. mcm mana? masih tak paham? akan paham? atau bangang selamanya? ini la org kata, pmpuan lawa tak semestinya bijak.. tp aku sedih tgk majlis nely.. tak kena pd cara islam.. sepatutnya buat la knduri doa selamat.. aku tak jeles ya.. klu aku berduit pn aku takkan buat mjlis mcm tu.. buat kduri doa selamat paggil budak tahfiz.. doa supaya majlis kawen berjalan dgn lancar dan kekal perkahwinan.. harap nanti ada la ya majlis khatam alquran.. panggil geng geng majlis kek lucah ni join skali khatam..

    2

    0
  37. aku suka says:

    jika anda islam anda akan memahami…mudah dan senang jer

    3

    0
  38. Anonymous says:

    apsal artis sekarang BEBAL SANGAT

    2

    0
  39. mak jemah says:

    Nely pun diam jer… dia pun suka le tew….. mana le bakal suami dia boleh terpikat dengan wanita yang x de perasaan malu

    1

    0
  40. naza says:

    Ape perasaan bakal mak mertua nely agaknye?

    0

    0
  41. Anonymous says:

    ye ke? bukan ada photographer laki sklai?

    0

    0
  42. nuir says:

    Makanan yang dihidangkan pada malam itu disediakan oleh pihak katering yang mengikut tema majlis iaitu ‘Pyjamas Bachelorette Party Nelydia Senrose’….klu ko xckp cupcake tu ltk kote n n tetek xdanya pihak catering nk ltk kote n tetek kt ctu.aku pn caterer jgk.byk lg bnda bole ltk kt cupcake tu utk tema bju tido..ltk bear ke,bju tido ke,hanger ke..berus gg ke..tp bkn kote n tetek.stupid.

    0

    0