Written by AbangNara | December 17th, 2013

Ya kalau anda mengikuti Instagram Nabila Huda, pasti anda mengetahui kontroversi yang sedang melanda pelakon ini. Untuk makluman anda, kini Nabila Huda dan anaknya, Keisha sedang bercuti di Bali. Seperti biasa, Nabila sering berkongsi gambar percutiannya bersama anak tercinta menerusi Instagram untuk tatapan para peminat.

instagram nabila huda

Komen yang sering diterima sekiranya meletakkan gambar anak adalah seperti “so sweet”, “comelnya anak awak” dan “like mother like daughter”. Namun dalam kes Nabila Huda, ada beberapa komen yang kurang manis didengar. Digelar sebagai haters, komen-komen yang diberi antaranya menyelar cara didikan Nabila Huda kepada Keisha.

instagram nabila huda

Mungkin bengang dengan komen-komen kurang ajar ini, Nabila Huda meninggalkan satu pesanan panjang lebar buat para hatersnya di salah satu gambar yang dikongsi. Pesanan tersebut berbunyi:-

Dear haters, You can say anything about me, about my weakness, how i treat my daughter, bad or good, or anything. well,right now, I’m in bali and trying my best to spend my holiday with my daughter and we had so much fun here and YOU?you’re still in the same place,scrolling up n down ur smartphone like an idiot and getting angry and jealous with my life.You better go and find yours,LOSER! #Lifeistooshorttogiveafuck

instagram nabila huda

Setiap ibu bapa mempunyai cara yang berbeza untuk mendidik anaknya. Bukan hak kita untuk menyalahkan mereka. Namun bak kata pepatah, melentur buluh biarlah dari rebungnya. Lagi beberapa gambar Nabila Huda dan Keisha bercuti di Bali dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

instagram nabila huda
instagram nabila huda

instagram nabila huda
instagram nabila huda
instagram nabila huda
instagram nabila huda
instagram nabila huda
instagram nabila huda
instagram nabila huda
instagram nabila huda

137 responses to Nabila Huda Tinggalkan Pesanan Buat Haters

  1. gigi says:

    Pesanan buat haters???? Tuhan dah pesan awal2 lg time ko accident dulu? tak igt lg ke???

    0

    0
    • kudin says:

      alahai.. takat gambar separuh bogel mcm ko apa nak di jelesnya… tu dah mmg makanan ko.. ko gembira di bali buat masa kini.. azabnya ko tahu la nanti..

      0

      0
      • Abang Mat says:

        aduh.. berpinar-pinar mata abg mat tgk coli oren milik nabila.. persoalannya…

        TERLALU SUCI KAH NABILA HUDA??????

        #copyayatSUAMIbekasskandaladiputra

        0

        0
        • Ibu Farisya says:

          anak kecil ni patutnya dari awal lg dh dididik.. alhamdulillah.. anak perempuan sy yg 3 tahun tu kalau keluar je mesti nak bertudung.. nak jaga aurat katanya walaupun dia hanya si cilik yg tak tahu apa2.. syukur sangat2..

          0

          0
        • Dekat tapi Jauh says:

          nabila oooiiii… tak pyh berpesan kat haters sgt.. ko simpan je pesanan tok bekalan diri sendiri.. diri sendiri pun terumbang ambing dan bila org nasihat kt ig dia katanya haters.. susah betul nak bentuk minah ni.. dah jauh.. jauh sgt…………………………….

          0

          0
        • miss ynwa says:

          biarlah dia…….die mati die yang tanggung azab sendiri……………….
          TUHAN jentik die sikit haritu pon tak sedar……APATAH lagi kite yang manusia?

          mungkin kata2 kite tak mampu ubah die…haritu acah-acah nak pergi sikitttttttttttt je lagi …tapi nasib umur masih panjang….sekarang cam takde benda je die ek…die nak tunggu KESAYANGAN die pegi baru die nak berubah kot….

          renung2 kan…..dan hanya mampu kata BIAR la die k…

          0

          0
        • Aaron Aziz says:

          artis sendu sendu bajet femes..
          hadooi..

          0

          0
        • FAKKA The Legend says:

          Daripada mengumpat dan mendapat dosa sampingan, lebih baik kita doakan supaya dia diberikan petunjuk dan hidayah.

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          Nabila2….kami bukan haters, tp kami saudara sesama agamamu..kami bukan dengki tp kami kesian dengan ko and apa bakal jadi kat anak ko kalau diri ko berlarutan macam ni..ko pakai macam dah separuh bogel, and ko retis, sapa tak kecoh?and btw, takat gi bali, ko tak yah nak berlagak sgt laa woii..groupon leh dapat murah dowwhhhh..puiiii…

          anak comel, kasih sayang diberi….tp agama?kita hidup bukan bertongkat langit nabila uuuuiiiiiiii~

          0

          0
        • Kak Min says:

          Adekah dia pernah kate yang dia tu SUCI???????

          0

          0
        • Kak Min says:

          Adekah Nabilah pernah berkate yang dia tu SUCI sangat ke?

          Jawapannye, jaga ape yang kamu pikirkan sebelum menaip ye. Terlalu sempurna ke, suci ke kita ni pulak?

          0

          0
      • Neelofa says:

        Adoi, tak padan ngn hitam,
        sape nak jeles?

        0

        0
      • kidin says:

        Azab kau mengeji dah pikirkan?

        0

        0
    • n says:

      Keisha sangat comel..tak kisah la private life dia mcm mane pn..tapi Nabila berlakon tetap terbaik..doakan yg terbaik utk Nabila

      0

      0
      • 1 says:

        nak tanya kenapa org suka buat jari yang bentuk macam binatang (kucing ke kambing ke-kot) yg macam abil buat?sorry silly question tapi nak tanya jugak.haha

        0

        0
      • comrade A. says:

        Well said , :D

        0

        0
        • manusiabiasa says:

          tanda-tanda awal kiamat makin hampir:
          sampai ke satu tahap, manusia jadi tamak, tak boleh terima teguran
          teguran secara baik/elok tak boleh,
          teguran secara kasar/terbuka lagi tak boleh di terima
          sampai ada yang menyokong perbuatan salah

          0

          0
    • ababil says:

      Takat nak pergi bali..rakyat marhean di malaysia ni rata2 dah mampu pergi nabila…mcm kejayaan tinggi sangat dapat pergi bali berbikini….
      Aku tahun ni holiday budget kureng mampu pergi krabi n phuket jer….

      0

      0
    • Love Haters says:

      Jangan lah kita cepat menilai HIDUP orang…
      Kita tak tahu pun nanti penghujung bagaimana?
      Kuasa tuhan tu MAHA BESAR…
      Dia boleh ubah org dalam sekelip mata…

      Nasib kita pun tak tahu lagi…
      Kan lebih elok doakan sesama muslim agar ada kebaikan utk kita dunia akhirat?? Itu lebih baik…

      Harap masing masing sedar…mmg kita patut menegur..tapi kalau dah buat org tu sakit hati…itu baik ker?? Tak pasal pasal dia jadi lebih jauh dari yg kita nak kan?? Menegur lah cara yg baik…hati manusia akan lembut dgn kata kata yg baik dan berhemah…. Semoga umat islam akhir zaman di beri hidayah oleh Allah..amen

      0

      0
    • gusi says:

      Korang korang cakap benda camni kat dia, dia baca ke? Tak ke mengaibkan tu namanye.

      Menasihati sesama Islam memang boleh, tapi korang dah pasti tahu caranye macam mane?

      Sendiri pikir & sendiri cerminkan diri eh.

      0

      0
    • Just someone says:

      Bila baca komen kat sini ..kelakar lar..ada yang alim sgt..nak tanya satu je..if korang ini begitu alim and pandai nasihat…pertama sekali apa kamu kena buat ialah berhenti baca gosip,tgk gambar kat website or majalah atau sebagainya yg menggugat keimanan kamu. Orang yang alim ini tak baca benda2 mcm ini tau…kamu yang kat sini..baca benda bukan2..pastu bagi komen yang mengutuk orang dengan alasan nasihat konon..pikir sendiri lar..ubah diri sendiri dulu…im just sick reading comments when you speak as though you are so HOLY…

      0

      0
      • Love Haters says:

        Awak ini…peninggg arrrrr banyak sgt nama…icon sama jer kan? Mental awak okey tak? Nama tukar tukar tapi icon sama….kelakar.. Lah awok ini

        0

        0
    • Just human says:

      Bila baca komen kat sini ..kelakar lar..ada yang alim sgt..nak tanya satu je..if korang ini begitu alim and pandai nasihat…pertama sekali apa kamu kena buat ialah berhenti baca gosip,tgk gambar kat website or majalah atau sebagainya yg menggugat keimanan kamu. Orang yang alim ini tak baca benda2 mcm ini tau…kamu yang kat sini..baca benda bukan2..pastu bagi komen yang mengutuk orang dengan alasan nasihat konon..pikir sendiri lar..ubah diri sendiri dulu…im just sick reading comments when you speak as though you are so HOLY…

      0

      0
    • Just someone says:

      Bila baca komen kat sini ..kelakar lar..ada yang alim sgt..nak tanya satu je..if korang ini begitu alim and pandai nasihat…pertama sekali apa kamu kena buat ialah berhenti baca gosip,tgk gambar kat website or majalah atau sebagainya yg menggugat keimanan kamu. Orang yang alim ini tak baca benda2 mcm ini tau…kamu yang kat sini..baca benda bukan2..pastu bagi komen yang mengutuk orang dengan alasan nasihat konon..pikir sendiri lar..ubah diri sendiri dulu…im just sick reading comments when you speak as though you are so HOLY…

      0

      0
  2. Waduhh says:

    Bercuti dgn anak salah, bercuti dgn laki lagi salah.
    Kesiannn jadi artis

    0

    0
    • Maimunah says:

      tak salah tp pakaian dia langsung tak melambangkan si pemakai adalah beragama ISLAM!

      0

      0
      • NENEK KEBAYAN says:

        yg aku thu die bngsa melayu tp agama tu aku x thu ,,, sthu aku mse blaja agama islam x ajar mcm ni ,,,

        0

        0
    • Mashi says:

      truly yes.. some people are too busy body.

      0

      0
    • umat says:

      siapa kata bercuti dgn anak salah?
      yang salah cara hidup tu?
      langsung x islamik
      kuku bercat (hitam lagik)
      aurat terdedah
      mak berbikini, anak pon di ajar selesa berbikini
      Islam tak melarang berhibur dgn anak2 tapi biar betul cara & tertib
      mmg kalau nak menegur kena senyap2 supaya aib terpelihara
      kita bukan artis, bukan sedara mara dan bukan org yg rapat sekeliling dia tapi kita melihat kemungkaran dia…hanya inilah cara menyampaikan teguran agar kita tidak terpalit menanggung sama dosa dia.

      0

      0
  3. Buntat says:

    first…fuck haters..

    0

    0
  4. kiah kesot says:

    nice one abil!

    masyarakat msia mmg ramai yg sebok selak kaen org laen dari selak kaen sendiri.
    malu nk selak kaen sendiri takot terkeluar bau busuk!

    0

    0
    • hahahaharemmm says:

      kain sendiri buat apa nak selak depan org ramai.. buat malu diri sendiri jerrr… lain la nabila… memang rela tak pakai kain depan org ramai… hahaha.. ko pakai kain tak???

      0

      0
      • Anonymous says:

        hahahaha lawak ke der?

        0

        0
      • kiah kesot says:

        sebab tu aku ckp. diri sendiri malu nk selak kaen sendiri. sebab takot tebukak aib sendiri. maluuu.. sebab tu selak kaen org laen. cube selak kaen sendiri. tgk laki tgh buat ape. anak tgh buat ape. abil ade ke selak kaen sendiri. die buat ape yg die rse nk buat. die x selak pn kaen korang. so get a life laa manusia2 yg suke judge org laen.

        0

        0
        • miss wanny says:

          sampai satu tahap.. manusia jadi tamak, xleh terima teguran.. tegur elok2 xboleh, tegur xelok lagi la xboleh.. ada back up lagi tuhh! hihihi.. smua pk negatif¬

          ::tanda2 awal kiamat hmpir tiba

          0

          0
        • jiah kusut says:

          ape nye dy x slak o bkak aib dye..kalo da pkaian mcm tu..
          pastu bg 1 dunia tgk..good job.

          0

          0
        • aku ok je says:

          sapa nak selak sapa itu bukan persoalan nya..tp kita disuruh untuk menasihati setiap org yg memrlukan nya…islam menyuruh kita menegur umatnya..bukan dengan berkata kubur lain2..di sebabkan kita kubur lain2 lagi la kita perlu menasihati org tersebut..lain la bila kita mati nnt kita sendiri p terjun dlm lubang lahad..mandi jenazah sendiri,kapan kan diri sendiri..masalahnya bila mati semua org disekeliling kita yg akan melakukan semua kerja ni…skrg kita mampu la mendabik dengan kehebatan kita skrg tapi hebat mana kita ke tanah jua …

          0

          0
        • miss ynwa says:

          diam la ko kiah kesot …nama aje dah kampong patut lah otak kampong..
          watpe nak selak kain sendiri…kalau boleh kite lagi nak tutup rapat2 kain orang YANG TERSELAK itu.sekian

          0

          0
        • Mak Limah says:

          mcm mana abil nak selak kain sendiri, dah dia x penah pakai kain pun…kekekeke… tengong la ko ni kiah…

          0

          0
        • pemikir says:

          bile difikirkan…
          macam mane orang nak selak kain die…
          kalau die sndiri yg x pkai kain…
          die yg tnjuk sndiri keaiban die…
          bknnye paparazi yg pegi intip die pstu tngkp gmba curi2 & edit…
          manusia mngur untuk kbaikn…
          x slhkn???

          0

          0
  5. mama jgk says:

    lawa si nabila ni..cuma hitam manis..
    mudah mudahan cepat berubah..

    0

    0
  6. abc123 says:

    xkesah la nk pesan utk haters ke ape ke. tp siyes aku sedih tgk ape yg dipakainya.

    0

    0
  7. tia says:

    jangan kita asyik mengutuk orang aje…habis pahala solat, puasa, pegi umrah, pegi haji dan amalan yg lain masuk timbangan org yg dikutuk…astaghfirullahalazim….semoga Allah memberkati kita semua..amin…

    0

    0
  8. zara says:

    tak payah la nak menilai org atau judge. kalau tak suka jgn follow ig dia. senang citer. dia buat baik pun kita tak tau. Allah juga memberi peringatan kepada kita cuma mungkin cara yg berlainan, tapi cukup ke amal ibadah yg kita buat? kita perbaiki diri kita dulu dan family kita. hal org lain…kita mohon doa supaya mereka berubah.

    0

    0
    • viva la vavi says:

      i pon nk jadi mcm nabila la. cantik, ade anak comel, ibu yg cool, bleh pergi bali, bleh pakai bikini, pandai berlakon, ada bnyk duit. mmg i jeles dgn si nabila ni. walaupon ramai haters, tp ramai jugk yg suka dia ni

      0

      0
    • frozen says:

      Nobody perfect in this world setiap manusia x lari dari buat kesilapan..cuba la kite nasihat seseorg tu dgn brlembut dan bahasa yg sopan..insyaallah 1hari dia akan berubah..jgn kite duk keji kutok sesorg tu..coz diri kite sndiri lom tahu perfect disisi Allah..semoga nabila akan mnjadi wanita.. ibu dan insyaallah isteri yg solehah 1hari nanti..amin..sungguh cantek dan ayu klau nabila brtudung..

      0

      0
  9. BOO says:

    comelnye anak die! cantik!! mudah2 mudahan akhlak dia pabila besar kelak akan cantik jugak. amin!

    0

    0
  10. markonah says:

    pakai bikini ke tu?

    0

    0
  11. dinnadiana says:

    yes u r rite nabila.
    sibok komplen psl org, diri sndri x tau kt mana….

    0

    0
  12. Ms.Aprils says:

    Klau dia x prlukan nsihat dri org..so,for what kita nk nsihatkan dia. Bia lah dia dgn life dia.x prlu kot nak kecam dia itu ini.Itu hak dia. dia nak jdi apa dia pnya suka.kdg2 mulut kita sndiri pon kna jga2..tkut2 nnti anak2 atau generasi kita akn dtg jdi mcm dia.Wallahualam…

    0

    0
  13. mokde ekau... says:

    Yolah adik Nabila…mokde n seangkatan ni mmg x ke mano, duit pun x ado…yg ado hp buruk n plg cikai dik…diorg yg tulih tu semuo ee yg sayang kt adik. Diorg tk nk adik lupo dn lagho…untung org ingatkan kito ni dik. Maapkan Mokde ekau ni.

    0

    0
  14. saya says:

    kalau anda yang tanggung dosa anda sendiri, maka takkan ada sape2 pn yg bagi nasihat pada anda.. ini bumi Allah dan Allah Maha Adil. Dengan itu, dosa yang dilakukan oleh anda(masyarakat) akan ditanggung oleh semua hambaNya.. kalau Allah nak bagi bencana sebagai kafarah dosa2, maka semua umat islam tidak akan terkecuali dari kehendakNya… so, kalau anda rasa anda tak nak ada sape2 pn kritik atau nasihatkan anda, anda ciptalah bumi anda sendiri, dan anda diamilah bumi itu sendirian atau bersama anak anda.. jangan nak susahkn org dengan dosa yg anda lakukan… sekian.. renungan bersama sebagai umat islam..^_^

    0

    0
    • Lala says:

      Bila baca komen kat sini ..kelakar lar..ada yang alim sgt..nak tanya satu je..if korang ini begitu alim and pandai nasihat…pertama sekali apa kamu kena buat ialah berhenti baca gosip,tgk gambar kat website or majalah atau sebagainya yg menggugat keimanan kamu. Orang yang alim ini tak baca benda2 mcm ini tau…kamu yang kat sini..baca benda bukan2..pastu bagi komen yang mengutuk orang dengan alasan nasihat konon..pikir sendiri lar..ubah diri sendiri dulu…im just sick reading comments when you speak as though you are so HOLY…

      0

      0
      • menyampah says:

        just stfu then. nobody cares what you think. i am sick of reading your so-called smarty ass comment too

        0

        0
  15. buntal says:

    Comel la ank nabila.harap sgt pas besar xjadi mcm mak dia.xde mknanya nk jeles dgn ko nabila ooii!

    0

    0
  16. mak mentua says:

    ank dia brapa taun ??? waduh pakai LAMPIN PAKAI BUANG lagi…ajar la ank g kencing berak kt jamban

    0

    0
  17. english rose says:

    bia la dia nak buat apa…jgn dibenci
    skrg ni mmg anak kecil dia tu tak reti nk buat apa2..budak kecik kan…
    mtk2 besar nnt..perangai elok la ye…
    lps tu..bru ibunya tahu cabaran nak bentuk anak macamana..
    dgn perangai bdk2 skrg ni yang entah apa2…
    bersedia lah…
    owh lupe..die cool..so apa pun perangai anak dia nnt…mst la die tetap cool sampai ke kubur…

    0

    0
  18. arora says:

    biar la die…setiap ibu bapa ade cara tersendiri..maybe budak ni kecik2 sexy mexy with her mother..esok dah besar jadi muslimah..Allah maha mengetahui…korang yg ade anak walaupun anak2 kecik2 kate nak pakai tudung..bila dah besar masuk universiti tudung ke mane..ape sume kemana..jangan nak mengata sangat..ada mata tengok ade mulut diam..ade hati sila ubah pada diri..-lagi satu korang tu komen2 kurang ajar sangat..islam tak ajar menasihati orang kurang ajar atau memaki hamun…(see, korang pun tak betul jugak)/

    0

    0
    • bajet good2 says:

      alaaa diorang yang bagi ceramah kat nabila tu bajet good2 je. kalau betul baik sangat takdenye nak buang masa tengok gambar sexy mexy retis. dah tu boleh pulak baca blog nara yang x ilmiah ni kuikuikui

      0

      0
  19. noname says:

    hepi tgk sicomei ngan mummy sronok kat bali, turun naik hidup susah senang hanya yg menanggung jer yg tahu. time happy, enjoy la, time susah, hadapi la kan. bukan nyusahkan sesapa pun ekk

    0

    0
  20. zomba says:

    kesian kat anak dia. harap2 keisha x akan jadi mcm si nabila ni. kecik2 dh ajar pakai bikini. sape bapak si keisha ni?

    0

    0
  21. anon says:

    Manusia ni kalau dah tak suka kat seseorg, dia akan cari kesalahan org tu. Bila ade yg tak bertudung, ade pengomen2 yg nak tunjuk baik. Konon2 nak tegor or bagi nasihat. Tapi bila time mengutuk artis2 yg dia org tak suka,mcm shila amzah ke, neelopa ke, … bukan main lagi. Mcm lah mengumpat & mengutuk dpt pahala. Sebelum menghina org tengok diri sendiri dulu. Mana tau satu hari terbuka pintu hati dia utk berubah and jadi lebih baik dari kamu semua. So kalau tak suka dia, takyah kutuk, just jgn baca kisah dia. Aku pun bukan peminat dia, tapi tak nak cari dosa kering. Life is too short to be filled with hatred and bitterness……cheers !!!

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Nabilla pergi Bali dengan siapa tu ? Ada cameraman yang ikut ke…

    0

    0
  23. Anonymous says:

    bikini bikini jugak.telekung sejadah jgn lupe bwk.peace

    0

    0
  24. brisik says:

    haters…. lu confirm syurga ka?

    0

    0
    • bazinga says:

      stakat aku tau, x confirm lg? kau? tp aku tau yg pakai seksi2 tu dosa, kau tau x? komen2 “haters” ni adalah sekadar untuk mengingatkan siapa yg baca article ini bahawa aurat tu dosa. aku pon xprnh kata yg dia akn masuk neraka

      0

      0
  25. Mrs NA says:

    Singlet si Abil pakai tu ada brand Singha Beer. Singlet pon dah haram…

    0

    0
  26. qaira says:

    comel je ank nabila ni…mudah2han besar nanti xseksa mcm mak dia…

    0

    0
  27. aku says:

    panjang giler lidah anak dia

    0

    0
  28. Jgn taksub says:

    Biasa kan artis skrng ,lepas ni akan berhijab, dia nak tunggu masa tu, selagi tak sampai pakai lah 2 pieces, di bali lah orng malaysia nak pakai baju mcm ni, lagi satu tak bagus ialah BINTANG tu arak indonesia, kan kita islam haram apa2 berkaitan arak.baju bintang tu pun sengaja jarang, nak nampak samar2 warna striking bikini.gambar 360* memang nampak cantik semua gambar.

    0

    0
  29. dadu says:

    kitorg xjeles pon dgn hidop ko laaa..cuma kesian jee dgn kehidupan ko.jgn le anknye ikot prangai maknyee dh beso nnti.smoga diberi petunjuk sbelum ajal dtg.

    0

    0
  30. Tipah says:

    Hmmmm….terkedu dgn feedback Nabila….

    0

    0
  31. choiila sume says:

    kita yg duk mengata nabila ni confirm ke masuk syurga?. bukan main lagi mengata nabila tu pendosa. duk mengutuk dan memfitnah org kat blog ni bukan pendosa ke?

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Maaf ya jika saya silap kata Nabila. Bila I pandang lame2 kat ur daughter, I thought dia kacukan mat salleh.. muka macam mix blood. She’ll grow up & be as beautiful as you..

    0

    0
  33. lalalala says:

    yang korang sibuk psal dia buat aper…
    nasihat kat dia…klau jenis dgr xper…ni mcm curah air kat daun keladi…dari sibuk tgk or umpat keji psal dia…baik ambik port psal bnda lain…lantak lah dia…mmg xle selamatkan kot…harap2 dia dpt hidayah..insyaallah

    0

    0
  34. Biarlh si nabila tu….kalau mati kubur lain2 kan?,biar die kambus sendri kubur tu bile dier takde nanti…menyemak mata memandang jer….nyampah tol aku dier buat mulut mcm tu…klu itik tgk mst itik ingt sama spesis….

    0

    0
  35. booooooo............ says:

    alahai pompuan ni, dah dpt ujian hari tu pun, tak sedar & insaf lagi??? ujian yg mcm mana lagi yg dpt menginsafkan pompuan ni??? jgn sampai Allah bagi ujian yg maha hebat iaitu mengambil anak kesayangan awak yg satu ni baru nak sedar???? takut nanti jadi mcm kes penyanyi yg sgt popular satu masa dulu, terus hilang segalanya & dah mcm tak betul bila Allah ambik nyawa anaknya masa kemalangan….

    0

    0
  36. at last..... says:

    kesiannnnnnnnnnnnnnnnnn……..(sebut mcm dlm cerita P.Ramlee- Madu Tiga)

    0

    0
  37. whatheheck says:

    Dear Nabila,
    Bali je poonnn… Apa barang nak jeles.. Org lain sibuk kumpul duit nak ke tanah suci..

    0

    0
    • WTH says:

      Ni lah penyakit hati eh. Kalau tak jeles tak payah nak kasi komen begitu kawan.
      Duit segunung manepun kalau tak dijemput Allah, tak akan jejak . Jangan putih mata kalau orang yang depak keji tu yang akhirnye melangkah dahulu dari jemputan Allah.

      0

      0
  38. marc says:

    macam ayat bossned je

    0

    0
  39. Linzy Longkang says:

    nabila kaya takyah tunggu agency pelancongan buat rombongan cik kiah bawak peminat2 sama, dia mampu gi serata dunia, bestnyerrrr

    0

    0
  40. Satellite says:

    Rupanya Linzy Longkang, lalalala, Ananymous (ada 4), Zara, Abc123, aku ok aje, hahaharem, nenek kebayan, Maimunah, 1, FAKKA the legend, Dekat tapi jauh, Ibu Fasya, Abg Mat, Kudin dan Gigi adalah tukang komen yang sama….

    herm… kantoi.!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Apa ke bengap ko ni.. cuba ko bg komen tanpa taruk email address mesti ko punya avatar pun sama colour dgn aku… ko baru join blog ni ke? lain kali jgn nk tuduh melulu je.. aku selak kain ko mcm nabila selak kain dia nk????

      0

      0
    • chico says:

      sokong Satellite
      saya rasa depa ni nabila kot. semua ayat macam haram jadah macam nabila. mulut longkang. bali je pon. orang yang tak berlakon jual maruah ni pun dah sampai china. kahak tui! dah la muka macam orang keluar dari ulu mana tah. duk terjelir2 macam anjing. moga2 anak kau terselamat daripada makhluk perosak macam kau nabila hitam ketiak berkarat

      0

      0
  41. milah says:

    serius cakap, Nabila tak pakai mekap nampak lg cantik pulak. cara dia nak didik anak tu, biarlah dia. kita kalau nak tegur ni, biarlah cara yg baik dan berhemah. samada dia nak terima atau tak, up to her lah.

    0

    0
  42. me says:

    aku suke lakonan abil… sbb bakat die lain dr lain… ko jd jht..jht sgt…klu baik..baik gile… huhuhu… tgk2 insta die mmg hot… tp cm lg sempurna ayh keisha jge keisha… comel jew…. pe aku komen nie.. hahahha.. pape pn.. biar la.. Allah itu ade kn… dun worry! peace yo!

    0

    0
  43. Anonymous says:

    aku rase nabila ni lg ok dari ND. sekurang2 nyer die dapat pakwe x de la smpi lupe anak die. ND….??? sejak dpt NEDIM…????

    0

    0
  44. nadia says:

    masalahnya owg yg nabila anggap haters 2 owg yg nasihatkan dia..cuba owg yg rajin pertahankan nabila gi nasihat nabila mesti owg 2 pon nabila anggap haters haha.. :D

    0

    0
  45. perempuan says:

    sebagai seorg ibu tunggal nabila berjaya besarkan ank dia tanpa minta duit kt org yg dok mngata dia. org yg dok mngata nabila pun belum tentu masuk syurga.. bukan tk boleh nk nasihat. tp lebih baik nasihat dgn cara berhemah sbb islam itu indah penuh dgn kelembutan. sya percaya nabila tentu lebih tahu apa yg dia buat. dia ada anak percayalah dia akan berubah demi masa depan anak dia. bila.. ianya pasti akan tiba.. masa akan menentukan. sebagai manusia lebih baik doakn semoga dia mndpt hidayah.

    0

    0
  46. kcian kak nabila…tu salah nie salah…manusia nie memang suka cari silap org….bdwy..i love eu nabila…xpyah nak hipokrit…artis pon manusia jga…

    0

    0
    • baby jai mullen says:

      habis, apa dia buat ni betol ke? apa yg x salah? aku konfius. cuba kau buat list apa yg betol& apa yg salah dr gmbr2 tu. bleh x?

      0

      0
  47. benci mamat poyo says:

    at least she is true to herself..the way she is..tak mcm certain org..konon tegurla..bertopengkan islamik sgt..tapi fikiran n kata2 teguran lansung tak islamik..adei..

    0

    0
  48. ABILOVER says:

    Elok sangat la tu nak nasihat org..diri sendiri pun barai..mane tumpah kuah kalau x ke nasi..bapak pon mcm xde function nak nasihat kat anak..patut pon rezeki susah nak masuk..buka kedai pon bole kene pekkk ngan share partner..tu laa mase rasmi sebok panggil Nik Aziz..last2 daftar ahli UMNGOK..kan da kene bala..sendiri mau ingat laa…

    0

    0
  49. Gimli says:

    Saya rasa, komen komen di atas yang berunsur keIslaman dan mahu ‘mengajar’ atau mendidik Nabila agak hipokrit.

    Kalau anda rasa anda seorang Muslim yang baik, kenapa baca blog gosip artis? Dah memang tau banyak gosip dan benda tak baik di sini. Kenapa tetap baca, tengok?

    Untuk menilai dan menasihat?

    Sorry, hanya Allah yang menilai. Dan untuk menasihat, saya rasa akak akak dan abang abang yang baca blog gosip setiap hari tak wajar untuk menasihat manusia lain. Lebih baik baca buku berfaedah.

    0

    0
  50. tokiooo says:

    Aku x berani nk condemn atau judge dia sbb aku pun manusia yg juga setinggi gunung dosanya. Mana lah tahu suatu hati nnt Allah beri dia hidayah (kerana Allah akn memberi hidayah kpd sesiapa shj yang Dia mahu) dan Nabila ni jadi jauh lebih baik dari kita yang ntahkan hari nih kita semua Islam tetapi meninggal kita nnt bagaimana? Masih Islamkah atau kafirkah kita nnt di akhir hayat kita?

    0

    0
  51. dida says:

    jap…jap…kena korang follow dia kalau tak suka dia…confius jap….sebab kita kalau nak tegur orang pun kena berhemah…jgn bg komen kat public…private message dia

    0

    0
  52. Sha says:

    Cantik sebenarnya Nabila Huda nih cuma terlalu seksi. Semoga Tuhan menjaga dia.

    0

    0
  53. Vod says:

    To you alls yang hepi berkomen sakan tentang hidup Nabilah tu…Adekah kita dah cukup mengukur kain di badan sendiri? Kalau tak suka, unfollow. Kalau dah follow tu, tak payah la nak menyindir atau mengeluarkan kate kate yg tak manis. Simpan saja buat diri sendiri dan tak perlu nak mengaibkan orang lain kerana belum pasti kita sempurna.

    0

    0
  54. naz says:

    ikut dia la nak becuti ke apa gambo dia,,, rasaya semua dah tau dia mmg cmtu jd kenapa masih nak cite pasal dia,,, kan tu hak privasi dia,,, kalau kita xpakai cmtu pun leh jamin ke adik kakak, mak cik kita xmacmtu,,, jd masing2 igat kan lah diri sendiri sudah,,, anda juga msti xsuka orang sibuk hal anda…dia pun manusia juga… lebih baik kuakan cite yg baik2 saja supaya dia boleh berubah dari terus keluarkan citer2 yang tak baik nie…

    0

    0
  55. Anonymous says:

    Moga diberi hidayat

    0

    0
  56. cayang says:

    pesanan buat ibu farisya (komen paling atas)…
    terlalu awal nak kata lagi..anak awal baru 3 tahun..belum kenal dunia lagi kak oiii… Alhamdulillah la kalau dia berjaya tutup aurat sampai besar..harap2 kalau tutup aurat tu, tutup betui2 naaa kalau dah besar tu..dah ada bf, jgn lak pegang2 tgn berpeluk sakan…jaga tu ye kak oiii….
    haters, cheq ni bukan peminat nabila…tp tak yah la sibuk dgn dosa dia..pi jaga dosa masing2 naaaaa….dari bg peringatan kat org, pi bg peringatan kat diri sdri…dah solat dhuha ke belum aku ni?? nk ganti posa ke aku ni? dah pi mintak maap kat laki o ibu bapa ke aku ni?? dah sedekah kat org miskin ka aku ni? pi la sibukkan diri dgn perkara pekdah naaaaa…. chill….

    0

    0
  57. minah ting tong says:

    well..
    i suke je kat nabil ni…sekurangnye dia x selfie…
    berlakon pun tip top…
    ape yg dia dapat kt “sana” tu nnt..tu dia ngan tuhan..
    korang yg duk kepoh tu pun xdek dpt jgk ke???
    kikikiki…so funny la haters ni…nak bt baik…tp sendiri yg mendapat

    0

    0
  58. themightydingdong says:

    comel anak dia . rasa nak kidnap jerr.opsss tak pasal2 kne masuk lokap aku nanti

    0

    0
  59. kak bedah says:

    sesiapa yang menanasihatimu secara sembunyi2, maka dia benar2 menasihatimu
    sesiapa yg menasihatimu di khalayak, dia sebenarnya sedang menghinamu
    (imam as-syafie)

    kalau xcaye bleh google.dah tau dia cmtu ade gak yg nk jadi keyboard warrior nasihat2.
    sesia kena bash

    0

    0
    • Anonymous says:

      Menasihati insyaAllah dpt pahala. Kalau menghina, dosa makannye. Keyboard warriors, silakan la korang insaf sket. Ini dak, tau nak bash orang kat IG mcm hidup dah takde halatuju dan kebosanan dengan diri sendiri sambil bajet bakal dapat pahala kalau bash org kt public.

      0

      0
  60. versi 2 says:

    cute anak dia ni..nampak cheeky sgt..mesti selalu mengusik orgnya..hehe..

    0

    0
  61. Anonymous says:

    lantak ko le nabila..nk telangkop ke..terlentang ke…lingkop ke….asal ko bahagia..kalau nk nasihat pn x leh terima…ko punya pasal la..tpi harap2 suatu hari nti nabila akn berubah….

    0

    0
  62. kpop best says:

    seksinyaa dia…….

    0

    0
  63. Just someone says:

    Bila baca komen kat sini ..kelakar lar..ada yang alim sgt..nak tanya satu je..if korang ini begitu alim and pandai nasihat…pertama sekali apa kamu kena buat ialah berhenti baca gosip,tgk gambar kat website or majalah atau sebagainya yg menggugat keimanan kamu. Orang yang alim ini tak baca benda2 mcm ini tau…kamu yang kat sini..baca benda bukan2..pastu bagi komen yang mengutuk orang dengan alasan nasihat konon..pikir sendiri lar..ubah diri sendiri dulu…im just sick reading comments when you speak as though you are so HOLY…

    0

    0
  64. makcik opah says:

    INSYAALLAH…..mudah2han diberi petunjuk dan hidayah dariNYA..

    0

    0
  65. villa nabila says:

    jelesnya nabila pg bali..jelesnye nabila pakai bikiniiii

    0

    0
  66. hainan says:

    aku suka je tgk nabila huda ni.. lawa.. pandai berlakon.. i support you nabila.. and sentiasa doakan kebahagiaan you dunia and akhirat..

    0

    0
  67. Makcik KJ says:

    Alhamdulillah, lawa nabila takde make-up..natural beauty, yang tukang komen belum tentu berani keluar rumah tanpa make-up seinci.
    Alhamdulillah, nabila boleh bawak anak pergi bercuti and ada bonding time. Tukang komen belum tentu luangkan masa dengan anak sebaik mungkin.
    Alhamdulillah, nabila dikata dan dikeji…nak buat camne..dah lumrah manusia. Tukang komen hanya nampak salah hidup peribadi..cuba hidup dia dicuit, tak ke jadi Kiah Sinsing Lengan Baju ke bomoh nak cuit balik orang mencuit hidup dia..

    Tapi nak kate ape? sedap gak rase hati sebab tau ramai yang takuk gini rupanya…senyum sajalah.

    0

    0
    • menyampah says:

      astaghfirullah, nabila pkai bikini jer
      tukang komen kt sini aku confirm xde sejahil nabila and pkai bikini bile kt tepi pntai

      naseb la die ni jande. klau x sian je amy kne tanggung dose2 die

      0

      0
      • tudung purple kacamata says:

        bukan ke kalo da cerai tanggungjawab pempuan jatuh pada ayah die semula.. setau saya la.. kalo salah cakap maaf.. tp saya xde la nak mrngutuk c nabila ni.. saya suke je dgn die ni.. sampai mase Allah akan sampaikan hidayah pada die.. In shaa Allah. doakan baik2.. ameen..

        0

        0
  68. teh_tarik says:

    “Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah, maka sedikitlah orang yang memberi peringatan.”
    -Hassan Al Basri

    P/s: Bagi yg mempersoal masuk syurga kah org yg menegur?baik sgtkah yg menegur?iman sempurna ke yg menegur?baca dan hayati ayat ini.bagi yg menegur pula,itu tanda kita tidak suka apa yg diperlakukan,maka kita mengambil iktibar daripadanya serta menghindari dari melakukan perbuatan yg sama. Wallahualam

    0

    0
  69. Anonymous says:

    Teringat cerita ustaz kat ikim.fm petang isnin yang lalu pasal doa nabi Nuh kepada Allah agar diazab orang2 kafir di zaman baginda yang tidak mahu mengikut ajaran agama sebab Nabi Nuh tak mahu keturunan-keturunan yang dilahirkan oleh orang-kafir tersebut turut menyembah berhala.Lalu doa nabi Nuh diperkenankan maka banjir besar pun melanda menenggelamkan segala isi bumi kecuali orang-orang yang beriman dan terselamat di atas bahtera. Hatta Kana’an anak kandung darah daging baginda sendiri tidak dapat diselamatkan kerana terlalu angkuh dan bongkak untuk tidak menerima ajaran ayahandanya.Dan firman Allah kepada Nabi Nuh, Hidayah itu adalah kerja Allah dan terletak ditanganNya.Maka kemahuanNya jua untuk memberi Hidayah kepada siapa yang Dia kehendaki.

    0

    0
  70. ikan says:

    oh aku x penah pegi bali..
    anak die lantak die la. jagala anak sendiri elok2.

    0

    0
  71. Aida says:

    Setiap teguran jangan anggap pembaca cemburu atau dengki…Ubahlah prepsi pemikiran anda Nabila..Teguran melalui pengalaman. Anak adalah aset penting apabila usia anda menginjak tua..Jika betul didekan kita ia akan menjadi cahaya penyuloh jalan kehidupan Dunia & Akhirat. Muda tidak selamanya..nak melentur buloh biarlah dari rebung…tu kata orang tua tua…tapi kita sendiri harus sedar..tindak tandok kita sekarang akan menunjukan hasil tuaian kita ketika tua dan sakit nanti…jadi beringatlah jangan leka dek keindahan Duniawi yang sementara ini…belum terlambat lagi untuk mendidek sicomel ini kejalan Muslimah sejati.

    0

    0
  72. Checkonme says:

    Nabila is pretty and her daughter is such a cutie & sweetie. Nobody is perfect, lets just du’a for one another to be a mukmin, not only as muslim. In Shaa Allah, Amin.

    0

    0
  73. checkonme says:

    Nabila is pretty, her daughter is such a sweetie & cutie. Nobody is perfect, Lets all just du’a for one another to be a Mukmin and not only as Muslim. In Shaa Allah, Amin.

    0

    0
  74. lisa wilfred says:

    Its funny to read all dis…yg mengutuk..x ingat2 dan yg nasihat tu ada ok ada x btw life dia bia la dia decide..anak dia and bia dia didik..kalau dia bukan selebriti korang kesah ke? Da tiba waktu nanti dia akan tinggalkan semua ni..and she will be a gud muslim…belum time dia lagi so let it b..she is honest wt us..sharing her moment there dude..tatap je la :)..jaga tepi kain sendiri la woiii!!

    0

    0
  75. Anonymous says:

    macam macam

    0

    0
  76. McFlurry says:

    pelan2 berenti la pos gamba untuk paparan orang. tak pon privatekan je. drpd nambah fitnah, buat org ngata, org bergaduh. kalau almari dah berkunci, mudah2an takde la yg nak jaga kain tu lagi. :-)

    0

    0
  77. akudiakamu says:

    common situation >> bila ade orang menegur dicop ustaz/ustazah,,
    adekah ustaz/ustazah je yg berhak menegur orang?kite nie manusia, boleh beza benda elok dgn tak elok even budak kecik pon tahu bezakan mane baik mane tak.. tugas manusia utk saling menegur tp bukan dgn cara memaki menghina orang tu.. dunia nie da akhir zaman, beringat lah..
    #pesanan utk diri sendiri dan saudara seislamku#

    0

    0
  78. Anonymous says:

    sedih dan kesian tgk anak die………….lindungilah anak ini supaya tidak menjejaki sifat dan sikap ibunye….peliharalah anak ini ya Allah.Amin.

    0

    0
  79. Nabila Huda…. Do enjoy your life to the fullest… Dont give a shit on your haters dear… They r just some flies on your wall… Or is it mosquitoes… ? Takpe babe… Kan Islam ada taubatnye… When the time come, repent… Love you… btw the way… she’s an angel n so cute…

    0

    0
  80. Barisan Depan says:

    Pray for her and the family….Maha Suci Allah moga Nabila diberi hidayah dan jadi muslimah yg takut pd hukum Allah….Meanwhile…tak perlu lah mrh2 atau kecam dia kerana kita sendiri tdk tau bagaimana kehidupan kita di masa akan dtg….skrg Nabila sdg diuji…ujian kita pula bagaimana nanti….sama2 muhasabah kelemahan diri

    0

    0
  81. […] Nabila Huda Tinggalkan Pesanan Buat Haters (136) […]

    0

    0