Written by AbangNara | December 17th, 2013

Ya kalau anda mengikuti Instagram Nabila Huda, pasti anda mengetahui kontroversi yang sedang melanda pelakon ini. Untuk makluman anda, kini Nabila Huda dan anaknya, Keisha sedang bercuti di Bali. Seperti biasa, Nabila sering berkongsi gambar percutiannya bersama anak tercinta menerusi Instagram untuk tatapan para peminat.

instagram nabila huda

Komen yang sering diterima sekiranya meletakkan gambar anak adalah seperti “so sweet”, “comelnya anak awak” dan “like mother like daughter”. Namun dalam kes Nabila Huda, ada beberapa komen yang kurang manis didengar. Digelar sebagai haters, komen-komen yang diberi antaranya menyelar cara didikan Nabila Huda kepada Keisha.

instagram nabila huda

Mungkin bengang dengan komen-komen kurang ajar ini, Nabila Huda meninggalkan satu pesanan panjang lebar buat para hatersnya di salah satu gambar yang dikongsi. Pesanan tersebut berbunyi:-

Dear haters, You can say anything about me, about my weakness, how i treat my daughter, bad or good, or anything. well,right now, I’m in bali and trying my best to spend my holiday with my daughter and we had so much fun here and YOU?you’re still in the same place,scrolling up n down ur smartphone like an idiot and getting angry and jealous with my life.You better go and find yours,LOSER! #Lifeistooshorttogiveafuck

instagram nabila huda

Setiap ibu bapa mempunyai cara yang berbeza untuk mendidik anaknya. Bukan hak kita untuk menyalahkan mereka. Namun bak kata pepatah, melentur buluh biarlah dari rebungnya. Lagi beberapa gambar Nabila Huda dan Keisha bercuti di Bali dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

instagram nabila huda
instagram nabila huda

instagram nabila huda
instagram nabila huda
instagram nabila huda
instagram nabila huda
instagram nabila huda
instagram nabila huda
instagram nabila huda
instagram nabila huda

137 responses to Nabila Huda Tinggalkan Pesanan Buat Haters

  1. Anonymous says:

    lantak ko le nabila..nk telangkop ke..terlentang ke…lingkop ke….asal ko bahagia..kalau nk nasihat pn x leh terima…ko punya pasal la..tpi harap2 suatu hari nti nabila akn berubah….

  2. kpop best says:

    seksinyaa dia…….

  3. Just someone says:

    Bila baca komen kat sini ..kelakar lar..ada yang alim sgt..nak tanya satu je..if korang ini begitu alim and pandai nasihat…pertama sekali apa kamu kena buat ialah berhenti baca gosip,tgk gambar kat website or majalah atau sebagainya yg menggugat keimanan kamu. Orang yang alim ini tak baca benda2 mcm ini tau…kamu yang kat sini..baca benda bukan2..pastu bagi komen yang mengutuk orang dengan alasan nasihat konon..pikir sendiri lar..ubah diri sendiri dulu…im just sick reading comments when you speak as though you are so HOLY…

  4. makcik opah says:

    INSYAALLAH…..mudah2han diberi petunjuk dan hidayah dariNYA..

  5. villa nabila says:

    jelesnya nabila pg bali..jelesnye nabila pakai bikiniiii

  6. hainan says:

    aku suka je tgk nabila huda ni.. lawa.. pandai berlakon.. i support you nabila.. and sentiasa doakan kebahagiaan you dunia and akhirat..

  7. Makcik KJ says:

    Alhamdulillah, lawa nabila takde make-up..natural beauty, yang tukang komen belum tentu berani keluar rumah tanpa make-up seinci.
    Alhamdulillah, nabila boleh bawak anak pergi bercuti and ada bonding time. Tukang komen belum tentu luangkan masa dengan anak sebaik mungkin.
    Alhamdulillah, nabila dikata dan dikeji…nak buat camne..dah lumrah manusia. Tukang komen hanya nampak salah hidup peribadi..cuba hidup dia dicuit, tak ke jadi Kiah Sinsing Lengan Baju ke bomoh nak cuit balik orang mencuit hidup dia..

    Tapi nak kate ape? sedap gak rase hati sebab tau ramai yang takuk gini rupanya…senyum sajalah.

    • menyampah says:

      astaghfirullah, nabila pkai bikini jer
      tukang komen kt sini aku confirm xde sejahil nabila and pkai bikini bile kt tepi pntai

      naseb la die ni jande. klau x sian je amy kne tanggung dose2 die

      • tudung purple kacamata says:

        bukan ke kalo da cerai tanggungjawab pempuan jatuh pada ayah die semula.. setau saya la.. kalo salah cakap maaf.. tp saya xde la nak mrngutuk c nabila ni.. saya suke je dgn die ni.. sampai mase Allah akan sampaikan hidayah pada die.. In shaa Allah. doakan baik2.. ameen..

  8. teh_tarik says:

    “Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah, maka sedikitlah orang yang memberi peringatan.”
    -Hassan Al Basri

    P/s: Bagi yg mempersoal masuk syurga kah org yg menegur?baik sgtkah yg menegur?iman sempurna ke yg menegur?baca dan hayati ayat ini.bagi yg menegur pula,itu tanda kita tidak suka apa yg diperlakukan,maka kita mengambil iktibar daripadanya serta menghindari dari melakukan perbuatan yg sama. Wallahualam

  9. Anonymous says:

    Teringat cerita ustaz kat ikim.fm petang isnin yang lalu pasal doa nabi Nuh kepada Allah agar diazab orang2 kafir di zaman baginda yang tidak mahu mengikut ajaran agama sebab Nabi Nuh tak mahu keturunan-keturunan yang dilahirkan oleh orang-kafir tersebut turut menyembah berhala.Lalu doa nabi Nuh diperkenankan maka banjir besar pun melanda menenggelamkan segala isi bumi kecuali orang-orang yang beriman dan terselamat di atas bahtera. Hatta Kana’an anak kandung darah daging baginda sendiri tidak dapat diselamatkan kerana terlalu angkuh dan bongkak untuk tidak menerima ajaran ayahandanya.Dan firman Allah kepada Nabi Nuh, Hidayah itu adalah kerja Allah dan terletak ditanganNya.Maka kemahuanNya jua untuk memberi Hidayah kepada siapa yang Dia kehendaki.

  10. ikan says:

    oh aku x penah pegi bali..
    anak die lantak die la. jagala anak sendiri elok2.

  11. Aida says:

    Setiap teguran jangan anggap pembaca cemburu atau dengki…Ubahlah prepsi pemikiran anda Nabila..Teguran melalui pengalaman. Anak adalah aset penting apabila usia anda menginjak tua..Jika betul didekan kita ia akan menjadi cahaya penyuloh jalan kehidupan Dunia & Akhirat. Muda tidak selamanya..nak melentur buloh biarlah dari rebung…tu kata orang tua tua…tapi kita sendiri harus sedar..tindak tandok kita sekarang akan menunjukan hasil tuaian kita ketika tua dan sakit nanti…jadi beringatlah jangan leka dek keindahan Duniawi yang sementara ini…belum terlambat lagi untuk mendidek sicomel ini kejalan Muslimah sejati.

  12. Checkonme says:

    Nabila is pretty and her daughter is such a cutie & sweetie. Nobody is perfect, lets just du’a for one another to be a mukmin, not only as muslim. In Shaa Allah, Amin.

  13. checkonme says:

    Nabila is pretty, her daughter is such a sweetie & cutie. Nobody is perfect, Lets all just du’a for one another to be a Mukmin and not only as Muslim. In Shaa Allah, Amin.

  14. lisa wilfred says:

    Its funny to read all dis…yg mengutuk..x ingat2 dan yg nasihat tu ada ok ada x btw life dia bia la dia decide..anak dia and bia dia didik..kalau dia bukan selebriti korang kesah ke? Da tiba waktu nanti dia akan tinggalkan semua ni..and she will be a gud muslim…belum time dia lagi so let it b..she is honest wt us..sharing her moment there dude..tatap je la :)..jaga tepi kain sendiri la woiii!!

  15. Anonymous says:

    macam macam

  16. McFlurry says:

    pelan2 berenti la pos gamba untuk paparan orang. tak pon privatekan je. drpd nambah fitnah, buat org ngata, org bergaduh. kalau almari dah berkunci, mudah2an takde la yg nak jaga kain tu lagi. :-)

  17. akudiakamu says:

    common situation >> bila ade orang menegur dicop ustaz/ustazah,,
    adekah ustaz/ustazah je yg berhak menegur orang?kite nie manusia, boleh beza benda elok dgn tak elok even budak kecik pon tahu bezakan mane baik mane tak.. tugas manusia utk saling menegur tp bukan dgn cara memaki menghina orang tu.. dunia nie da akhir zaman, beringat lah..
    #pesanan utk diri sendiri dan saudara seislamku#

  18. Anonymous says:

    sedih dan kesian tgk anak die………….lindungilah anak ini supaya tidak menjejaki sifat dan sikap ibunye….peliharalah anak ini ya Allah.Amin.

  19. Nabila Huda…. Do enjoy your life to the fullest… Dont give a shit on your haters dear… They r just some flies on your wall… Or is it mosquitoes… ? Takpe babe… Kan Islam ada taubatnye… When the time come, repent… Love you… btw the way… she’s an angel n so cute…

  20. Barisan Depan says:

    Pray for her and the family….Maha Suci Allah moga Nabila diberi hidayah dan jadi muslimah yg takut pd hukum Allah….Meanwhile…tak perlu lah mrh2 atau kecam dia kerana kita sendiri tdk tau bagaimana kehidupan kita di masa akan dtg….skrg Nabila sdg diuji…ujian kita pula bagaimana nanti….sama2 muhasabah kelemahan diri

  21. […] Nabila Huda Tinggalkan Pesanan Buat Haters (136) […]