Written by Bella | January 14th, 2020

Sejak muncul dalam rancangan Bersamamu TV3, kisah hidup pelakon cilik Puteri Balqis yang berubah sepenuhnya selepas dia disahkan mempunyai penyakit hati mendapat perhatian ramai netizen.

puteri balqis bersamamu

Menerusi rancangan tersebut, Balqis berkongsi keperitan hidup yang dilaluinya sehingga terpaksa ikat perut selama beberapa hari dan terpaksa menjual buku puisi yang ditulisnya sendiri di jalanan bersama ibunya demi kelangsungan hidup.

Rata-rata netizen memberi kata-kata semangat kepada Balqis untuk terus tabah menghadapi segala ujian.

nabila huda

Terbaru, pelakon popular Nabila Huda atau lebih mesra dengan panggilan Abil, mempersoalkan mengapa Balqis yang sedang sakit terpaksa berjalan di sekitar Kuala Lumpur untuk mencari sumber pendapatan?

Kenapa ibu bapa sihat tubuh badan tidak bekerja?

nabila huda puteri balqis nabila huda ibu bapa puteri balqis

Dia tertanya-tanya mengapakah kedua ibu bapa Balqis yang sihat tubuh badan, mempunyai kemampuan untuk bercakap serta berjalan dengan sempurna tidak bekerja?

nabila huda

Malah, ketika dipersoal oleh netizen tentang di mana orang atau rakan artis yang pernah bersama dengan Balqis satu ketika dahulu, ketika dia di puncak populariti, Nabila menjawab bahawa mereka sentiasa ada, sedia membantu dan pernah membantu.

Respon dan pendapat netizen

nabila huda puteri balqis nabila huda puteri balqis nabila huda nabila huda

Terdahulu, meskipun dilanda dugaan yang berat, Balqis berkata perubahan hidup secara tiba-tiba itu cukup indah kerana Tuhan tidak mahu mereka lupa diri. Dia tidak mengimpikan kehidupan mewah, cukup jika dapat bersama dengan ibu tersayang meneruskan hidup dan berharap agar dapat sembuh seperti sedia kala.

26 responses to Nabila Huda Persoal Ibu Bapa Puteri Balqis, Kenapa Tidak Bekerja?

  1. Anonymous says:

    Pakai otak bila comment. Balqish cant be left alone even she can stay at home. She need to be watch 24/7 due to her illness. Katakan kalau she is at home alone pengsan ang mak takda to see den nak salah kan sape. Salah kan ko? pakai otak

  2. Yekeni says:

    Kalau anak boleh dibawa keliling kl jual buku bermakna anak tu boleh ditinggalkan dirumah sementara maknya kerja. You are the mother. You think about it. She’s a child.

  3. Anonymous says:

    Nasib manusia tidak sama. Mungkin kita lebih bernasib baik kerana ada ibu bapa yg bertanggungjawab. Jgnlah menghina kerana kita tak tau disebalik cerita mrk. Doa yg baik baik semoga Tuhan memudahkan urusan mrk.

  4. Tata palitha says:

    Betul sgt. Sesuatu sgtla mak die ni. Aku xpernah tgk bersamamu klu xberjurai air mata aku. Tp xtau la kenapa aku xrasa sedih lgsg di episod si aqish ni. Mungkin sbb akalku ni dok fikir kenapa? Mak kau sihat walafiat kenapa perlu jd gelandangan gitu? Berembun2 gitu.

  5. fattah amin tak laku says:

    First time masa tv3 wawancara yg Pengacara tahan dr nak nages tu, nmpk mcm mak dia ni ambik dadah, sbb org klau susah pun, nur ada, ni mcm kusut masai and nmpk la mcm ambik brg, ada ibu tunggal jaga 6org anak kecik2, elok je sekolah, Malaysia ni bg pendidikan percuma, mak nya tu kerja la kilang, jaga anak sorg je tu pun dh besar, pergi sekolah bwk bekal apa semua, klau nk kata mak nya xblh kerja jg aqish tu, yg dok berembun tdo kt kaki lima tu pun sama je ko x melindungi anak ko x jaga anak ko, baik ko kerja gaji 1,400 pun, ddk ppr bg anak sekolah insha allah berkat, mudah2 han dh besar berjaya dlm pelajaran aqish jaga ko dh tua, bapak nya mmg jenis x guna

Tinggalkan Komen Anda Di Sini