Written by Bella | June 12th, 2018

Mengenali Nabila Huda beliau bukanlah artis yang suka-suka ingin menghentam mana-mana pihak tanpa sebab munasabah, namun tiada angin tiada ribut tiba-tiba sahaja aktres itu mengamuk dan meluahkan rasa amarahnya dengan sikap seorang individu.

Abil sudah lama memendam perasaan dan kini sudah tiba masa yang sesuai untuk beliau membuka segala pekung di dadanya selepas individu terbabit sengaja ingin cari pasal dan tidak henti mengaibkan dirinya sejak beberapa tahun lalu.

Rata-rata netizen yang membaca luahan Abil itu mengatakan status di Insta Stories itu seakan ditujukan buat ibu tirinya.

Apakah benar Abil mempunyai masalah yang sangat besar bersama ibu tirinya sehingga tidak boleh lagi mengawal perasaan berangnya terhadap wanita itu? Sama-sama kita nantikan penjelasan lanjut daripada mereka berdua.

44 responses to Nabila Huda Mengamuk Dengan Ibu Tiri Di Insta Stories?

  1. dear khan says:

    ini cerita rumahtangga orang…aku tak minat nak komen lebih2.

    20

    0
  2. Shhh says:

    nk dkt2 raya ni mesti kita akan diuji dgn hubungan kekeluargaan…sama mcm aku…tak habis2..stiap kali nk raya mesti je ada masalah..dri sorg ke sorg..raya selepas tu dh tk nmpk dh…sbb tu aku mlas nk smbut raya..lepas je abis raya bt hal masing2…harap Abil tabah..tk sgka plak mak tiri dia mcm tu..no wonderlah dh lama tk nmpk Abil dgn Papa dia sama2

    62

    0
    • yapkim says:

      sama lah.. rasa x serono nk beraya.. rindunya zaman raya dulu dulu.. xperlu nk pikir masalah org lain.. kite pikir duit raya sapa paling banyak je

      50

      0
      • Shhh says:

        kan semakin dewasa..raya dh ilang seri nak2 lgi bila keluarga berantakan…rasa nk g jejauh..

        26

        0
        • amoi says:

          stuju sgt..raya dulu jgk best berbanding skrg yg masing2 berlumba nak tunjuk sapa yg lebih bagus..upload bagai kat ig n fb..hakikat, beraya kelaut…dulu time raya, xde masa nak wat sume tu..g beraya betul2..mmg happening betul zaman dulu kan…argh..rinduunya suasana raya dulu…

          apa pun semua itu dulu..skrg dah makin hilang seri raya tu :'(

          11

          0
    • Kekredmerah says:

      Sama ngan saya???.. nie nak balik raya pun takut.. tak balik cam kejam pulak bt camnie kat mak/ayah.. balik takut mak/ayah marah sbb tak tolong abg ipar. Ipar aku nie pun 1 hal.. segala2nya nak mintak tolong ngan aku.. nak kata ssh kalau dgr die cite psl duit tu bukan masalah besar.. asal ada hal jer cari aku.. ada hal sikit jer cari aku.. anak2 dah besar2 pun aku juga kene settlekan hal die

      10

      0
    • norrrrr says:

      tulah, sama lah nasib kita, belum jumpa lagi mak tiri yang baik nak satukan anak dengan bapak balik…. we are on the same boat…. dapat mak tiri puaka, aku ada 2 mak tiri, dua dua jahanam tambah pulak ada maid perosak family….

      11

      0
  3. Jojo says:

    Nabila I rasa netizen pon boleh menilai yang bini bapa kamu lebih sudu dari kuah. GRO rupanya perempuan tuh.

    34

    0
  4. cikgebugebas says:

    kes JELOUS dengan anak tiri la ni. Tak boleh tengok anak tiri lebih dari diri sendiri. Busuk nya hati ko bini amy search.

    24

    1
    • akak sado says:

      Tak sangka bini amy search camtu perangai…maknanya mmg betul la dia ckp yg teruk2, maki2 si yazit search tu kan..masa yazit mintak sikit duit royalty persembahan..kesian dah la sakit time tu..

      71

      0
    • Power rangers pink says:

      Kesian abil. Dah x mampu tahan sakit hati lah tu. Teruk betul perangai ibu tiri dia. Patut la selama ni aku tgk muka abil ni nampak masalah berat sgt dia ada. Nampak stress. Tp kan islam dah ckp ppuan baik untuk lelaki baik dan sebaliknya. Hurm..

      2

      0
  5. anonymous says:

    Macam Nedim jugak, tak ngam dgn mak tiri.

    12

    0
    • Anonymous says:

      Salah tu, bukan nya tak ngam dengan Mak tiri… aku tolong tukarkan ya.. ‘macam nedim jugak, dapat Mak tiri yg jahat’.. hehehe

      46

      0
      • cik bawang says:

        mak tiri nedim ok tpi nedim tu jer yg lebih sb x nak nitizen tau sbenar ayah dan mak kandungnya dah lama bcerai. abil ni kes lain mak tiri nya over

        3

        0
  6. Anonymous says:

    what did i just read?

    9

    0
  7. Anonymous says:

    sedihnya baca.. be strong kak nabila!

    8

    0
  8. xo says:

    OMG,begitu rupanya……….

    6

    0
  9. olyra says:

    astaga…dah macam kes fazley dengan rosmah pulak

    6

    2
  10. ika says:

    bini die lagi over mase kat persada hari tu,ade makcik nak ambik gmbr dengan amy search,tp bini die over ‘makcik klu nk ambik gmbr,beli la ape pon kat kedai ni,tu la syaratnye klu nak bergambar,beli kuih ni pon bole bergambar’
    aku tgk retis lain amyra rosli,amar baharin,izzue, bole je ambik gmbr tanpa beli.

    56

    0
  11. Anonymous says:

    means bapak dia buntingkan mak dia sebelum kawen… gila ah… aku ingat amy warak orgnya

    17

    1
  12. Melati Bapuk Tua says:

    aku rasa dia mengamuk sebab rosmah mansor bukan mak tiri dia..pandai2 jer nara buat cerita…

    -1

    29
  13. rama rama says:

    tgk air muka si mak tiri abil ni pun aku da nampak jenis busuk hati..

    22

    0
  14. rama rama says:

    tgk air muka si mak tiri abil ni pun aku da nampak jenis busuk hati..

    3

    0
  15. bravoo_girl says:

    Finally keluar gak pasal kes nie.. Dalam lama sebenarnya aku perhati yang Nabila tak beraya & bergambar dengan Amy.. Masa adik dia datang balik beraya dulu pun mak tiri bagus punya dok puji & sindir si Nabila… Nampak sangat hati mak tiri tu yang beberapa bersih… Walaupun Nabila nie jenis ganas, sexy etc, aku rasa dia jenis x kacau orang… Nie kes mak tiri terlebih sudu dari kuah…
    Kesianlah dekat anak2 yang lagi Norish oiii, dia org pun kasih sayang Amy gak.. Walaupun ko selalu dok cakap ank ko tutup aurat, pandai mengaji etc ko kena ingat langit tak selalunya cerah… Maybe ujian untuk ko belum dalam lagi… Beringat la yer… Skrg nie ko tengah preggy, so berhati2 la :)

    49

    0
  16. Awan Nano says:

    Sedih baca kisah abil dr zaman remaja.. Tak dapat nak salahkan abil. Keadaan dan desakan hidup dr keluarga @ mak tiri buat dia terpaksa memilih jalan hidup yg hmm, mcm yg korang tau. Tp pengalaman hidup mematangkan.. Harap abil bahagia dgn suami skg..
    Ambil pengajaran korang.. Anak mmg MANGSA keruntuhan rumah tangga!

    30

    0
  17. damai says:

    Nabila org nampak mmg jahat, tapi she very kind, be herself and never talk bad about people, jadi bila dia melenting mcm gini, maknanya dia dah btl2 explode, cant keep anymore. apa2 pun Nabila, how angry and frustrated you are with that someone, jgn lontarkan kata2 kesat, lebih2 lagi bulan posa, just reveal but no need to say all the letters,

    46

    0
    • Anonymous says:

      AGREE

      3

      0
    • Shhh says:

      aku kalo nk berkawan dgn org mcm nabila ni..jenis gila jdi diri sndiri..ckp mmg lepas..tk ckp belakang.,.dlm ramai2 kawan aku..sorg je mcm dia…aku blh ngam dgn dia walaupun aku lbh tua dri dia..dia muda baya adik aku.,.tiga empat thun..ckp gile2..dri pada bekawan org yg acah2 suci…kawan2 aku yg lain plak…bila ssh bru cri..

      11

      0
  18. Anonymous says:

    Kesian Abil..
    Bkn ke sdara mara mak tiri dia ni pernah pukul Amy sbb Amy tak dpt tunaikan janji nak kasik adik ipar dia jadik penyanyi?

    7

    0
  19. Kepochi says:

    Amy ikut jer bini.. mungkin dah tak mau cerai berai lg.

    4

    1
  20. Joyahsport says:

    Org luar yg dtg dlm family mmg perosak. Biase nye akk ipar or Mak tiri yg perangai busuk ibarat parasit dlm family. Diorg ni suke pecah belahkn family. Tapi diorg jenis yg kl ckp lembut2, pki tudung, pki stoking tp Hati busuk kl bangkai. Pastu merebut harta keluarga. Baik ko buang tudung ko baju jubah ko yg ko pki sbb ko gemok, stokin ko ko buang je. Jgn Cover perangai ko dgn pura2 ustazah.

    23

    0
    • kakak ipar busuk says:

      weh, cara kau cakap pasal kakak ipar tu mcm kita share kakak ipar je weh, sama kot

      2

      0
      • Anonymous says:

        Kakak ipar aku pon mcm tu. Munafik hipokrit talam dua muka. Kalau dgn org luar ckp baikkkkkk je. Padahal perangai mcm ular tedung selar. Jahatt weyhhh kakak ipar aku tapi masalahnya org tak percaya dia jahat sbb org nampak dia yg lembut baik peramah sopan santun. Alih2 aku dgn family aku yg jadi mangsa kepuakaan kakak ipar aku ni jugak la yg dituduh jahat sombong kejam. Menderita weyh selama dia kawen dgn abg aku. Kat sini jela aku leh luah sal kakak ipar aku sbb kalaj kt luar org xleh percaya.

        5

        0
  21. Helinana says:

    Mak tiri dia ni isap rokok. Biasa je nampak dia smoke. Kat events hiburan, bila ada lagu best dok menari terkinja2 dgn tudung labuh bagai.

    10

    0
  22. cik bawangmerah says:

    kalau aku jadi nabila pagi raya aku ketuk pintu kasi salam slekom, buka pintu aku hulur tangan beraya je dgn bapa tepi pintu tak sampai 5 minit balik. Keras hati je raya dgn pak bukan dgn mak. Untuk apa nak panjang luah cheta aib sana sini. Ada orang memahami ada orang tak kisah lagi hentam. cuma kita fikir sudut baik sbgai anak kita buat apa yg baik walaupun tak baik dimata orang tu. Sekurangnya utk diri kita kalau org nampak orang akan cakap benda baik kita buat.

    0

    9
  23. Kaknab says:

    Mak tiri ganas unyuk anak tiri yg ganas juga. Bapak dia dulu bukan alim Mana pun….jumpa mak tiri Kat club malam jugak. Bapak dia dah berapa kahwin cerai kahwin cerai….nabila pun penah kena tangkap basah… x pakai bra satu katil dengan laki. Don’t all of you deserved each other eh?

    5

    5
  24. Mak tiri 2 says:

    Kesian kat Abil , mak tiri yg masa kahwin dulu ngaku anak dara ?? Omg, so tudung tu for what? Akhir zaman byk yg bertopeng ! Baik ke pisahkan anak dan bapa ? Mulut dia mcm longkang dan konon sweet couple la eh ko lupa ko paksa amy kahwin sebab dah ngandung kan ??

    5

    0
  25. Alanice says:

    Mntk lopak insaf

    2

    2
  26. Fantastic beat ! I wish to apprentice at the same time as you amend your web site, how could i subscribe for a
    blog web site? The account helped me a appropriate deal.

    I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered vibrant transparent concept

    0

    0
  27. Everything said was very logical. However, consider this, what if you
    were to create a killer post title? I ain’t
    saying your content is not good, however what if you added
    something that grabbed people’s attention? I mean Nabila Huda
    Mengamuk Dengan Ibu Tiri Di Insta Stories? is kinda vanilla.
    You could look at Yahoo’s home page and see how they
    write article titles to grab viewers interested. You might add a video or a picture or two to grab people interested about everything’ve got to say.
    In my opinion, it might bring your website a little
    bit more interesting.

    0

    0

Leave a Comment

Optional