Written by AbangNara | September 8th, 2013

Difahamkan bahawa pelakon Nabila Huda dan anaknya, Keisha telah terlibat dengan sebuah kemalangan di Lebuhraya Karak sebentar tadi. Daripada apa yang dibaca di MIG Online, Keisha dilaporkan tercampak keluar daripada kereta namun hanya patah tangan sahaja. Namun begitu keadaan Nabila Huda masih belum diketahui lagi.
nabila huda kemalanganBerita ini turut disahkan oleh bekas suami Nabila Huda, Zaidy Zaizali atau lebih dikenali dengan nama Eddie menerusi akaun Twitternya.

nabila huda kemalangan

Eddie juga turut berkongsi sekeping gambar Keisha dan dirinya. Nampaknya Keisha berada di dalam keadaan stabil.
nabila huda kemalanganSama-samalah kita doakan agar Nabila Huda dan Keisha agar cepat sembuh dan tidak mengalami kecederaan serius akibat kemalangan ini.

101 responses to Nabila Huda Dan Anak Kemalangan Di Karak

  1. kacang tanah says:

    Allah nak tunjuk soh benti buat dosa

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kasornye bahasa Eddie ni ye. Sian pulak aku kat Keisha ni, mak-pak perangai tak semenggah.

      0

      0
      • :) says:

        over gile eddie ni..
        patut doakan selamat..ni terus nak attack..

        0

        0
        • HambaNya says:

          ………adakah ini satu petanda dari yg Maha Esa?????

          0

          0
        • Tak Nak Komen Lebih says:

          Allah hanya ‘menjentik’ mereka supaya balik ke landasan Nya. Amin.

          0

          0
        • Anonymous says:

          semua peristiwa2 yg berlaku didunia ada hikmah dan isyarat disebaliknya. hanya kita manusia saja yg mahu terima ataupun tidak…. yg mahu mencelik mata dan membuka akal, iman dan takwa kita. takbir..

          0

          0
        • Marwie says:

          next……Awie ?????? :(

          0

          0
        • n says:

          jahat nya mulut..dah la bekas isteri accident dia blh pulak ckp mcm tu..sapa2 pn tak nak accident tau..mane ada org nak jd mcm tu..tak perlu la nk sumpah seranah mcm tu..

          0

          0
        • FAKKA says:

          Klu inilah hasil generasi daripada kemajuan yang kita kejar-kejarkan… aku rela memilih kehidupan yang sederhana…

          56 tahun kita merdeka… apa pengisiannya? membina bangunan tinggi? Menghantar manusia ke angkasa?
          Kita tidak menetang kemajuan… jauh sekali menghalang kedatangan kemodenan… tapi biarlah ianya seimbang dengan akhlak dan Keimanan…

          Dan… nama aku FAKKA… hahahahaha!

          0

          0
      • sumayyah says:

        Eddieghiller = memang gila pun.. patutnya doa la yg baik2.. ini tidak nak bershit shat bagai.. dari DIA kita dtg dan dari DIA juga kita pergi.. ingat tu eddieghiller!

        0

        0
        • What A Matha Fakka says:

          what do u expect?

          tu la orang tua2 sebelum kawin, carik bakal jodoh/suami tu yg elok2 perangai. ko kawin dulu pun dgn jantan hamprak. yg keluar perkataan pun macam sampah haprak jugak la lepas cerai pun.

          what a f*cking loser…!!!!

          0

          0
      • Megat Komeng says:

        Edi ni tujukan kat driver keter tu…bkn nya nabila…anyway..mak bapak mana yg x panas kalau anak depa ni accident because of kecuaian org lain…

        0

        0
    • Anonymous says:

      YANG SI BAPA CAKAP BAGAI TIADA AGAMA.!!!

      DAMN RUDE…
      KALAU KAU BELA BELUM TENTU ELOK.NAK SHIT SHAT BAGAI…

      0

      0
    • ayam jepun says:

      MABOK KE ??? KASIAN BUDAK TOMEY NIE !!

      0

      0
    • gulahati says:

      jom kita buat PARODY EXCIDENT SAMPAI TERKELUAR KERETA!.

      maaf cakaplah, haritu die buat parody visit my ig walaupun aku tak pernah promote pape kat ig die, aku rasa dia ni too much. terlalu berlagak mendongak langit. Alhamdulilah, Allah dah ‘jentik’ dia sikit suruh back to the right path.. jangan sombong, jangan bongkak.. moga-moga ada kesedaran..

      daddy eddie, the shit shat word u are saying is cannot make the past thing to be return back.. so please.. tak berbaloi..

      keisha, nabila – moga awak berdua sembuh seperti sediakala.. inshaAllah..

      0

      1
      • juicy markisa says:

        “the shit shat word u are saying is cannot make the past thing to be return back”

        aiyaa..tunggang langgang english kau..cakap melayu aje la bro..bukan nak condemn, tapi kau akan menghuru harakan otak adik2 yg baru nak berkenalan dgn english, terutamanya yg di kawasan luar bandar..

        1

        0
        • gulahati says:

          adik-adik, nanti blaja speaking dengan abang juicy markisa tau. dan jangan bukak beautifulnara. k salam.

          0

          0
        • sokong juicy says:

          Jgnlah terasa dgn juicy. Takleh terima teguran gulahati nih. Terimalah english kau mmg tahap berterabur ya amat.

          Semoga abil akan insaf dan akan join geng2 diana amir, irma sume. Peace yaw!

          0

          0
    • kak timah says:

      ZAITON SAMEON VERSI NABILA HUDA

      0

      0
  2. kuma2 says:

    semoga smuanya selamat.. Insyaallah.. kesian keisha..

    0

    0
  3. Zombie Sepi says:

    1st…

    0

    0
  4. no carut says:

    Amboi bapa keisha pon. Bahasa melambangkan iman cik abg oi.

    0

    0
  5. Syaa says:

    Kesiannya anak dia .. Tercampak tuuu

    0

    0
    • Anonymous says:

      x baik yang si bapa memaki hamun bagai…mcm xde agama..mcmna nak jd bapa yg baik dan contoh dlm mendidik anak2.. mcm nie la manusia yg x beriman pada qada’ dan qadar Allah..x jaga bahasa dan pertuturan dgn melahirkn kekesalan menggunakan kata2 mcm org yg X dikurniakan akal.. kemalangan bila2 masa saja boleh berlaku atas kehendak Allah..xde sesiapa yg inginkan diri/keluarga mereka ditimpa malapetaka ..apa salahnya mendoakan ibu kepada anaknya itu selamat.. sungguh memalukan jd lelaki mcm nie.. ya Allah kau selamatkan la nabila huda binti suhaimi.. amin

      0

      0
  6. pajel says:

    ambik pengajaran dari apa yg berlaku..mungkin Allah nak tunjuk sesuatu..dekatkan diri dgn Allah..semoga selamat semuanya..

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Apa pkembangan nabila huda?

    0

    0
  8. jah says:

    Dugaan kecik Allah nak tunjuk. Si Nabila Huda yg pakai berpakaian tak cukup kain orang tegur kat IG melentingg melampau.

    0

    0
    • eyza mulut longkang says:

      betul tu macam betina sundal. nak mampos seksi. smoking bagai hak tuihh!!

      0

      0
      • gulahati says:

        Astaghfirullahazim.. bagaimana dengan hati anda eyza? menaip dengan begitu kebencian dan penuh dengan kebusukan.. marilah kita membersihkan hati masing-masing..

        haritu, sebab terlalu teruja nak date gan boyfriend aku, aku sembahyang maghrib ala kadar je.. tak kusyuk.. lepastu, on the way nak ke ikea, aku eksiden.. keta aku calar sikit.. understand the first thing, ALLAH nak tunjuk..

        ape pun yang berlaku, teruja dulu dengan Allah.. aku solat, bukan tak solat.. tp aku tak teruja jumpa Allah compare jumpa bf.. so, kat mana-mana pun ALLAH nak tunjuk.. kun fayakun.. maka jadilah..

        0

        0
        • zulan says:

          Betul tu cakap “gulahati”….tak kira kamu siapa…sembahyang kamu hanya Allah yang menimbangnya tetapi dengan manusia kita kena berbaik sangka …..siapalah kita untuk menghukum tetapi kita hendaklah sentiasa berdoa semoga sentiasa diberi hidayah….semoga nabila sedar dan bertaubatlah….doa kami supaya nabila dan anak cepat sembuh dan ingatlah Allah masih sayangkan anda.

          0

          0
        • gulahati says:

          zulan, thanks.

          kita manusia, saling ingat-ingatkan.. nak komen kat sini, nak mencarut, silakan..

          malaikat kat sebelah kita ni pun syok jugak catit dosa kita.. so behave.. untuk nabila & keisha laila – semoga cepat sembuh.

          0

          0
        • Marina says:

          Walau apa sekali pun musibah yg dtg dlm hidup,..jgnlh sesekali mengeluarkn perkataan yg buruk. Saya baca sampai habis semua komen2 yg ada,..sedih sgt dgn komen anda. Ada pula yg sokong apabila org itu mengeluarkn kata2 begitu. sepatutnya x-hsband dia [email protected] krana semua selamat. Jika kita benar dan ada keikhlasan dlm hati, sunat kita melakukan sujud syukur krna mensyukuri krna yg berada dlm kereta itu selamat. Dgn prkataan itu seakan2 dia tidak sedar bhawa itu hanyalh ujian kecil dari Allah yg masih lagi menyayangi hamba2Nya. Jadi siapa kita utk menidakkan semuanya. Sedangkan Nabi SAW hanya putus tali seliparnya lalu Baginda mengucapkan Innalillah,…jika kita ucapkan perkataan Innalillah didlm ruangan ini, saya rasa dan confirm dgn sikap x-hsbnd dia ini, kita semua dn saya pasti akan dihentam lagi. Krna semua org fham perkataan itu selayaknya ditujukan hanya pada org Islam yg telah meninggal dunia. Jadi sama2lah kita muhasabahkan diri. Kepada Abang [email protected] ambillah perhatian sikit.

          0

          0
  9. lobsm says:

    Eloklah tu. Patut bersyukur anak selamat. Lagi dicarutnya. Kutuk lelebih aku pon bukan baik. Tapi sekurang-kurangnya faham qada’ dan qadar. Chhoooiiiiii ini orang..

    0

    0
  10. minahgebu says:

    aish , kesiannye keisha, ari2 tgk keisha dalam instageram, aih hopefully cepat sembuh :(:( sian keisha:(

    0

    0
  11. lagubestbest says:

    f*ck, sh*t, Omg, dam*.. cmni jela idup kan.

    0

    0
  12. Ada hikmah di sebalik apa yang berlaku ni. InsyaAllah.

    0

    0
  13. Ada hikmah yang terselindung ni.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    ‘yg drive tu tak tau lah fikir apa’ amboi mak..tak ada ayat lain ke nak tweet ? kot ya pun meluat, simpati la sikit..ibu kepada anak awak kott..

    0

    0
    • Anonymous says:

      tulah. kalau nanti dia bawa keta terbalik..ramai2 kita shit shat kan dia..kan semua kehendak tuhan tu..si ibu pun bukan nak jadi cam tu…

      0

      0
  15. cikmanis says:

    kesian kat anak dia . kecik2 dah tengok perangai mak pak tak senonoh . kang dah besar jgn salahkan dia kalau dia kurang ajar kat mak pak dia balik . semoga cepat sembuh keisha :'(

    0

    0
  16. tacacila says:

    camni la abg nara cepat muatnaik berita panas ni, bukan cerita2 dah basi & artis sendu!
    semoga abil & keisha x serious. sama2 kita doakan

    0

    0
    • labu..labu says:

      korg nie lmbat update la apa laa…ada jer nk komen..cm dahaga gosip artis sgt..bila artis tau lak nk menegur itu ini..tp bila lmbat dpt gosip yg sensasi smua nk mgelupor..lau baik sgt p bce buku..bce quran nuhhh..adoiii..kutuk2 abg nara pon blog dia gak yg korg terjah..blog dia gak yg plg rmai org bg komen..kn..kn…mgak jer lahhh..artis pon bce beautiful nara tau..lau x dorg x tau la rmai org dok cemuihh depa..hehehe..

      0

      0
      • Kemek Suhaiza says:

        Aper yg ko meroyan melalut lalut nih labu…labu, org nak doakan kebaikan Abil apa salahnya, dia pun manusia biasa, harap Abil and baby grl ok. Ex dia tu mak aiiii tak sekolah ker konon swearing mcm tuh org nak respek ker dah laa ejaan pun salah, baek ko doakan bekas istri ko dan anak ko tuh, tak semengah btol

        0

        0
      • Rotikaya says:

        Abg Nara is that you??? Nama lagi entertainment blog.. Memang ler kitaorang kat sini nak baca cerita artis2. Ko kat sini why? Dah habis dah baca sume buku kat MPH? The only reason ramai org baca BN because we can be anonymous. Cuba Rotikaya bukak anonymous comments.. Nangis abg Nara nanti… Anyways abg Nara… Pikir2 lah nasihat taca tu…

        0

        0
  17. Anonymous says:

    Dugaan kecil dr Allah… Bersyukur anak selamat!

    0

    0
  18. minyak 20 sen says:

    nme pon lebuhraye karak. sape suro lalu

    0

    0
  19. BUNKFACE NO.1 says:

    harap Abil tu di panjangkan umur dan insaf lepas ni.
    kesian anak dia tercampak keluar..nasib baik patah tangan je.

    0

    0
  20. anwar says:

    nasib baik nabila hidup..buatnye meninggal..masha-allah
    nasib baik nabila xjd mcm zaiton sameon, kalau tak kes lama berulang kembali
    kmlgn nni myb balasan utk nabila spy berunh n jg nseksi meksi lagi

    0

    0
  21. Kisah kau dan aku says:

    Berdoa lah wey mencarut pulak!!!

    0

    0
  22. minah jambu merah biru says:

    elehhhhh dh nk xcdent nk buat cmanaaaaaaa kannn…orang yg bertudong n tutop aurat pon ada yg xcdent rabak jugakkkk….jangan nk cakap orang macm2 doa kn saje dia selamattttt orang yg tk berdosa pon ada yg xcdent …baru2 ni ustaz Azhar pon ada xcdent jugakkkkk soooooooo pikir2 kn la eh ok …lov u nabilaaaaa semoga Allah lindungi semua Nye amin..

    0

    0
    • jah says:

      sekurang-kurangnya bagi la dia beringat Allah tu maha berkuasa dan boleh bila2 masa nak ambik nyawa kita samada dalam keadaan aib or tak.

      0

      0
  23. Anonymous says:

    semua orang ada kemungkinan accident mcm ni.. yg membezakan mereka hanyalah amalan kita didunia…golongan pertama, untuk orang yg beramal soleh, kejadian tu adalah satu ujian..golongan kedua, untuk yang banyak melakukan dosa, kejadian itu adalah utk menyedarkan kita supaya bertaubat.,… wallahualam

    0

    0
  24. hamba allah says:

    Ada hikmahnye setiap y berlaku….

    0

    0
  25. aku says:

    ape la kaso bebeno bahasa ex dia ni?x baik ckp camtu utk org yg dh d timpa musibah..lgpn kemalangan tu dr allah..kecuaian dan lain2 punca hanyalah utk mjadi sebab musabab nya shj..allah jua lah yg menentukan segala2nya,kena ingat itu…lgpn dlu ms bcinta,baru kawin..syg sgt kan..semua pn btl aje..nape skg nk shit2 bagai..x baik..even dh xde jodoh,jd lah ibubapa yg tbaik utk anak..tunjuk cth yg baik..smg ini akan mjadi pengajaran buat masing2..buat nabila n anak,smg cpt sembuh..ini cuma ujian kecil dr allah..dan sepatutnya kena bsyukur kerana masih d beri kesempatan utk bnafas..btaubat dan mperbaiki apa yg spttnya d perbaiki..allah maha penyayang..pengampun..smg masih belum tlambat :)

    0

    0
  26. hamba Allah says:

    doakan yg terbaik buat nabila & anaknya …
    yg lain tu,
    tolonglah jgn nak jadi HAKIM dimuka bumi ni plk..
    kepada eddie ( x husband nabila )
    ALLAH BERI LIDAH BUKAN UNTUK SUMPAH SERANAH SESIAPA!!!

    0

    0
  27. […] Picture Fully Creadit By : MIG & Beautifulnara […]

    0

    0
  28. ok jer says:

    terkejut sgt dgr berita nie..trus tringt kt keisha laila yg comel tuuu..dlm masa sme mdoakn abil slmt..moga dia msih di beri kesempatan utk berubah..harap sgt lpas nie dia berubah..bg aku sbgai org luar..abil nie baik sbnrnya..dia jns x kish hal org n jd diri sndri..dan yg plg aku kagum..dia seorg ibu yg pyanyg..leh nmpk jelas di muka anak dia..abil mmg ibu yg baik..cuma syg abil seorg yg terlampau sosial..terlalu mgejar keseronokan duniawi..keisha laila cerdik sgt budknya..semoga abil mendidik dia ke jln yg di redhai Allah.

    bila terbace twett ex abil..terkejut gak dia mencarut..rmai yg marah..tp ya lah..dgr ank kmlgn..bapak mana tak tkejut..ala mcm kita2 jgk la..lau ank kita tercedera kat umah..bila suami blk dpt tahu..dia marah x kt korg..mesti la mrhkn sbb dia tkejut..bapak2 nie mmg lau ank tcedera dia yg akn melompat dulu..x caya tgok reaksi bapak atau suami msg2..
    leh gaduh gn isteri lau ank dorg tcedera tau..

    lg pon dorg ada sejarah kisah rumahtangga yg x elok..mungkin hubungn tu msih dingin..aku tgok di ig laki dia pon dia jns baik gak..syg kt ank dia mcm abil jaga gak..beruntung keisha dpt mak bapak yg penyayang..so x yah la peminat2 nk mghentam ex nabila nie plk..makbapak mana x syg anak..jgn cpt menghukum eddie mtg2 la abil rmai peminat..mana kita tau dia x suka abil sbb abil nie suka enjoy..holiday sna sni..party sna sni..korg yg peminat pon berbulu mata tgok abil gn aksi2nya kn..cuma korg diamkn aje sbb dia mmg x mkan saman pon..n sbb kita2 smua minat lakonan dia n dia ibu yg baik..tp sbgai bapak kpd keisha mungkin dia x suka smua2 tuuu..bkn la kata edy tu baik sgt tp msing ada slh silap..so jdikan la musibah nie sbgai peringatan..Allah bg sakit sbb nak uji..sma ada kita makin dkt pada Dia..atau kita mkin jauhhh..jd renung2 kn..

    0

    0
  29. hero kecut says:

    huhuhuh

    0

    0
  30. Fcuk says:

    Tgk ar cara nabila mcm mana..
    Mmg patut dapat lelaki xda agama mcm eddie ni..
    Sian anak lgsg x dpt didikan agama yg sempurna..
    Btw hopefully keisha ok..
    Ni mesti case anak x pakai safety belt..

    0

    0
  31. alahaiii says:

    sebab tu kita kena selalu ingat MATI..
    kena sentiasa bersedia..
    Tuhan uji sikit camtu. Bertaubat lah!

    macam kes erra fazira excident moto aritu..
    berubahlah. Ingat MATI tu bila-bila je..

    ingatkan untuk diri sendiri juga. dan orang lain.
    takyah nak tgk orang lain. muhasabah diri sendiri dlu.
    Sibukkk tgk keburukan orang!

    0

    0
  32. 007 says:

    mnurut instagram sharifah sakinah,nabila huda da meninggal..betul ke?~any pencerahan?sbb,well sharifah sakinah kn yg p0st..ad 0rg taw ap2?

    0

    0
  33. Andaiku Tahu Kapan Tiba Ajalku... says:

    Andai ku tahu….
    Kapan tiba ajalku…
    Ku akan memohon Tuhan tolong panjangkan umurku…

    Ini peluang kedua daripada Allah SWT. Semoga banyak bermuhasabah diri selepas ini…

    0

    0
  34. Biskut Meri says:

    Apa punya bapak la mcm ni. Bukan nk bersyukur anak selamat. mcm la org sengaja nk pegi eksiden. ni pun nasib baik anak stakat patah tgn wpun tercmpak kluar dr keta. kalau lebih dr tu?

    0

    0
  35. Anonymous says:

    Maasyaallah.. mcm ni punya lelaki pun ada ke??? dah la ex wife ditimpa musibah patutnya kau mendoakan yang baik2 bukannya memaki bagai dlm twitter ko tu. tau la sayang anak dan xder mana ibu x sayang anak dia… nabila pun sure x nak apa2 terjadi kat anak dia.. dh penat2 mengandung 9 bulan.. meneran sakit nak beranak lagi.
    salah ke dia bw anak dia g kerja??? wpn dia bw g keja xder lak dia nak abaikan anak dia masa dia kerja.. bingai punya statement la.. xbawa g kerja pn kalau ALLAH nk jdkan sesuatu tu.. masa ko dok kat umah dgn anak ko pn leh jadi la.. haiyaaa bodoh!!bodoh!!! bodoh!!!
    apa punya jantan la.. kalau benci pun kat mak anak ko tu ko kena pk sikit ar.. anak tu keluar dr mana??? dr perut pompuan ko benci tu la.. akai xda la mamat ni..

    0

    0
  36. Moi says:

    Betul2 haprak la mamat bodo nie…Amy Seacrh…ko taruk bagi bekas menantu setan nie!!!!!

    0

    0
  37. annefarinot says:

    Blh tahan mulut bapaknya. Belum apa2 dah memaki driver.
    No wonderlah… malas nak samb ayat.

    0

    0
  38. makcik prihatin says:

    Allah bayar cash je skrang…

    0

    0
  39. mamamia says:

    patutlah bapaknyer marah sgt…yg bwk kete tue syazwan zulkifly…bukan nabila huda…ce tgk keek si kpeng…..

    0

    0
  40. makjemah bukan johan says:

    insaflah yea…cara hidup awak keterlaluan
    takkan nak tunggu jadik cam noralbaniah ke atau zaiton sameon ke baru nak dtg keinsafan….

    0

    0
    • Anonymous says:

      Insaf ke?

      Albaniah tu sama je aku tengok dari sebelum eksiden sampai la sekarang.
      Zaiton Sameon pun sama. Dulu ye-ye kata taubat dah tak mau nyanyi. Nyanyiiiii jugak lagi.

      0

      0
      • gold dust says:

        zaiton tu mungkin nyanyi atas sebab kesempitan hidup..tambah pulak dia ada masalah mental selepas anak dia meninggal dan accident..jadi ada org2 dalam industry yg kesian pada dia dan panggil dia hadiri majlis/nyanyi dan sebagainya..zaiton pun menumpang rumah org, tanpa pendapatan..dan zaiton tu jugak mmg org kampung yg takde harta..jadi rasanya sebab itu kot kita masih nampak dia sesekali keluar media..more to ‘orang kesian’ kat dia..bab albaniah tu, aku tak kenal sapa..aku dah google pun aku tak kenal..rasanya macam pelakon2 dulu2 yg tak berapa nak laku dia tu..lebih kurang la kot macam zaiton..tak laku mana pun..

        0

        0
  41. Lynn Usj says:

    Ada hikmah di sebalik apa yang berlaku ni. InsyaAllah…Semoga cepat sembuh buat abil& Keisha

    0

    0
  42. Kak Mas says:

    Triton ke ni?

    0

    0
  43. panas hati says:

    subhanallah… agaknye si eddie nie kot penentu qada’ dan adar.. nak maki hamun org. bknnye Nabila Huda yg mintak jadi cmni… klu tgk IG eddie pn sakit hati sbb menyalahkan Nabila sbb bwk ank g kerja. elok la Abil bwk anak.. sbb die taw masa die ngan ank tak byk.. die bekerja demi nak bagi ank makan…… yg kau dok maki bile bnde nie jadi. cuba letak diri kau die tempat org beriman sekali sekala………. baru kau taw erti syukur agaknya…. kite nie manusia takde sape bole tentang kuasa ALLAH……. Semoga Keisha and Abil cepat sembuh…

    0

    0
  44. melll says:

    takboleh la nk hentam ayah keisya..klau kite kat tmpat die pn mst rasa mrh yg amat kat driver tu.bile da tgk anak sndiri dlm keadaan mcm tu, for sure hilang kewarasan bile bcakap/tweet.

    0

    0
  45. Diri Ini says:

    Allah Maha Besar…

    0

    0
  46. mimi yang divine says:

    ala…ape la ayah gini…org berdoa keselamatan anak, dia mencarut2…what a loser..

    0

    0
  47. mama aimanhadif says:

    adakah kisah Zaiton Sameon akan berulang?? syukur alhamdullilah semua selamat.

    0

    0
  48. ariefsempoi11 says:

    aku rasa suami nabila huda ni terlalu kurang ajar. mcm tak percaya dgn agama islam betul.. ni semua qada dan qadar yg telah ditetapkan. bukan nabila huda nak accident.. memang dah ketentuannya.. anak dia pun alhamdulillah selamat. aku ada baca tweet dia semua memang 100% tak percaya pd takdir. aku rasa memang Allah tetapkan jodoh abil dgn dia setakat tu sbb abil akn dpti org yg lebih baik. mamat s’pore memang mcm tupun.. aku doakan yg abil dan anak sihat kembali…

    0

    0
  49. ME says:

    macam tu ka perkataan yg wajar keluar dari mulut seorang yg beragama ISLAM bila menerima musibah dari ALLAH?…
    panjatkan kesyukuran kepadaNYA kerana masih diberi peluang untuk melihat anak.

    0

    0
  50. butter scotch says:

    Apa la bekas suami cakap macam tu nak shit bagai…. sepatutnya doakan yang terbaik buat keduanya…. nak marah pun tak guna sebab benda dah nak jadi. diorang mintak ke semua ni jadi cik abang Eddie oii….
    Bekas suami cakap macam tu? eiiii simpangggg

    0

    0
  51. hamba allah says:

    itu semua ketentuan nya.. x payah nak di bangkit kan kesilapan mereka… itu ujian mereka… kita nie doa kan yang terbaik buat mereka.. kerana kita juga seperti mereka. hanya hamba allah . yang lain semua ketentuan ilahi. aminnnnnn

    0

    0
  52. sofea says:

    bahasa mencerminkan kepribadian seseorang. kasar dan teruk nya bunyi message twitter dari bekas suami nabila.apa2 pun bersyukur nabila dan keisha semlamat.doa agar kedua2 nya cpt sembuh.

    0

    0
  53. MAK MUNAH says:

    bertaubat lah abil…tuhan nak uji kamu..nak cuci segala dosa yang kamu dah buat..

    0

    0
  54. Ti says:

    Walau apa sekali pun musibah yg dtg dlm hidup,..jgnlh sesekali mengeluarkn perkataan yg buruk. Saya baca sampai habis semua komen2 yg ada,..sedih sgt dgn komen anda. Ada pula yg sokong apabila org itu mengeluarkn kata2 begitu. sepatutnya x-hsband dia [email protected] krana semua selamat. Jika kita benar dan ada keikhlasan dlm hati, sunat kita melakukan sujud syukur krna mensyukuri krna yg berada dlm kereta itu selamat. Dgn prkataan itu seakan2 dia tidak sedar bhawa itu hanyalh ujian kecil dari Allah yg masih lagi menyayangi hamba2Nya. Jadi siapa kita utk menidakkan semuanya. Sedangkan Nabi SAW hanya putus tali seliparnya lalu Baginda mengucapkan Innalillah,…jika kita ucapkan perkataan Innalillah didlm ruangan ini, saya rasa dan confirm dgn sikap x-hsbnd dia ini, kita semua dn saya pasti akan dihentam lagi. Krna semua org fham perkataan itu selayaknya ditujukan hanya pada org Islam yg telah meninggal dunia. Jadi sama2lah kita muhasabahkan diri. Kepada Abang [email protected] ambillah perhatian sikit.

    0

    0
  55. Anonymous says:

    Walau apa sekali pun musibah yg dtg dlm hidup,..jgnlh sesekali mengeluarkn perkataan yg buruk. Saya baca sampai habis semua komen2 yg ada,..sedih sgt dgn komen anda. Ada pula yg sokong apabila org itu mengeluarkn kata2 begitu. sepatutnya x-hsband dia [email protected] krana semua selamat. Jika kita benar dan ada keikhlasan dlm hati, sunat kita melakukan sujud syukur krna mensyukuri krna yg berada dlm kereta itu selamat. Dgn prkataan itu seakan2 dia tidak sedar bhawa itu hanyalh ujian kecil dari Allah yg masih lagi menyayangi hamba2Nya. Jadi siapa kita utk menidakkan semuanya. Sedangkan Nabi SAW hanya putus tali seliparnya lalu Baginda mengucapkan Innalillah,…jika kita ucapkan perkataan Innalillah didlm ruangan ini, saya rasa dan confirm dgn sikap x-hsbnd dia ini, kita semua dn saya pasti akan dihentam lagi. Krna semua org fham perkataan itu selayaknya ditujukan hanya pada org Islam yg telah meninggal dunia. Jadi sama2lah kita muhasabahkan diri. Kepada Abang [email protected] ambillah perhatian sikit.

    0

    0
    • elynn says:

      Allah sygkn hamba2nya dn dgn memberikn sedikit ujian atau cubaan semata2 mahu hambanya insaf,berfikir dn berubah kearah jalan yg lurus dn benar. berubahlah menjadi hamba Allah yg baik. tinggalkan segala kepincangan hidup.dekatilah Al Quran. baca dn berilmulah dgn nya. sebelum perkara yg lebih buruk lg berlaku dn jgn lupa sebutlah Alhamdulillah walau di duga seberat manapun kerana ALLAH sayang!

      0

      0
  56. […] pagi tadi bukak la blog-blog biasalah mencari topik bergosip – bertemulah dengan post di Blog Brader Nara ”Nabila Huda Dan Anak Kemalangan Di Karak”. Buat carian sedikit gambar kemalangan, […]

    0

    0
  57. Muhammad Dannial says:

    Kepada Marwie yang post pada September 9, 2013 at 12:19 am kita tidak tahu bila seseorang yang akan meninggal. Itu keputusan allah bila Mahu kita kembali

    0

    0
  58. lee says:

    ALLAH NAK BAGI UJIAN MELALUI ANAK DEPA. HARAP HARAP DUA DUA SEKALI MAK DAN PAK KEPADA KEISHA NI MENDAPAT PETUNJUK. SI BAPA KEPADA KEISHA NI HOPE BERUBAH LAH PERANGAI JUGAK, BUKAN TUNJUK SAMSENG KAT TWITTER DAN SALAHKAN MAK SEMATA MATA. AWAK TU PUN BERSALAH JUGAK PADA ASALNYA. BUKANNYA DRIVER KE APA. PADA SI MAKNYA, NI MEMANG ALLAH SAJA NAK BAGI UJIAN KAT AWAK, NAK KAFARAH DOSA JUGAK. BUKAN SALAH TU SALAH NI. SEMUA MUSIBAH ADA HIKMAHNYA. MARI MUHASABAH DIRI DAN SELALU INGAT KAT ALLAH. PEACE

    0

    0
  59. […] satu peristiwa berlaku dan telah meragut kebahagian Taher dan isteri nya bila Taher telah di timpa kemalangan dan meninggal di tempat […]

    0

    0
  60. […] Sumber: KoleksiCeritaBest melalui Cerita Kosong Ku dan BeautifulNara […]

    0

    0