Written by AbangNara | March 19th, 2013

Video kontroversi yang dilakonkan oleh Salih Yaakob dan Nabil telah membuatkan Salih Yaakob bersara daripada dunia hiburan tanah air. Namun sehingga ke hari ini, tiada penjelasan atau reaksi yang telah dikeluarkan oleh Nabil berkenaan video tersebut.
nabil ahmad

Namun menerusi satu video, Nabil dilihat bersama Khairy Jamaluddin di dalam satu majlis telah menerangkan sebab-sebab dirinya melakukan video parodi tersebut. Antara penjelasan Nabil ialah:-

Apa yang saya buat, saya dapat tohmahan, makian dan cacian. Sampai family saya, isteri saya jadi takut. Saya tak takut dengan semua itu. Sebab apa saya tak takut? Sebab apa yang saya buat, Insya Allah akan bukak mata dan hati orang.

Anda boleh lihat video di bawah untuk penjelasan sepenuhnya daripada Nabil.

Setiap orang ada pendapat dan pandangan masing-masing. Malaysia adalah sebuah negara bebas bersuara. Semoga tidak ada pihak yang ekstremist sehingga sanggup menggugut untuk menganggu kehidupan Nabil sekeluarga.
P.S: Pergh. Stock baru telekung travel eksklusif kembali lagi. Mudah dibawa kemana-mana terutama utk generasi muda yg aktif diluar sana! Order sekarang dengan PM di Facebook Gudang.my atau email ke [email protected]. Boleh juga Whatsapp/SMS ke 019-236-1986.
telekung

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

171 responses to Nabil Perjelas Kontroversi Video Jenaka Mengenai Pakatan Rakyat

  1. suka Sabree Abu says:

    LOL
    ingatkan dah habis ==”

    0

    0
    • missa says:

      sejujurnya… tak suka gosip berbaur politik dicampuradukkan di beautifulnara… baca cn untuk baca cerita artis.. bukan politik sama sekali…

      0

      0
      • Datuk Kairy says:

        dah bosan psal politik, stop it Nara. ni hanya video parody, tak perlu serious sgt, kat youtube berlambak video parody, hanya org yg ngok nget shj yg terasa hati dgn video parody dan menganggapnya serious

        0

        0
        • hazel says:

          sy sokong! dah name pon parody..knpe nk amek serius?? bak kate pepatah,”sape yg mkn cili dia yg terasa pedas nye” hahaa yg pakatan nk terasa sgt ngan video ni knpe??huhuu

          0

          0
        • Anonymous says:

          nabil bimbo..nasib tak jd kawin dgn irma klau tak hancus keturunan.. nasib irma pilih redza yg lebih kacak dan mempunyai akhlak serta moral yang tinggi..serta mempunyai pegangan agama..

          0

          0
        • Nara Giler Politik & Wang says:

          kita ni semua dah kena tipu dgn Nara, dia buat entry ni sebab nak untung, lagi ramai yg komen…lagi byk duit dia masuk, Nara hanya tahu ambik kesempatan…ayuh kita buat barbeque si Nara biar hangus rentung

          0

          0
        • biar la dia nak berkempen. duit mahsyukkkkk

          0

          0
        • amoi says:

          Nabil bodek je lebih…kekononnya sumber rezeki kalau bodek kerajaan…Nabil, percayakan ALLAH..DIA yg memberi rezeki kpd kita..bukan puak2 politik tu…sendiri mau ingat..ayat aku utk ko, LU PIKIRLAH SENDIRI!!!!

          0

          0
        • lips says:

          eh shemali..ikut suka aku la nak diam ke nak menulis ke.
          yang kau sibuk pehal..psychopath

          0

          0
        • makcik says:

          benci aku kalu nk komen tp kaitkan soal jodoh..jodoh bkn kat tgn kita..ni pasai vid parody yg tetiba nk masuk bab kawin apahal…aish…..

          0

          0
        • Anonymous says:

          suka hati la nak komen pasal apa pun.. mmg jodoh bkn kt tgn kita tp kita perlu usaha jugak utk pilih jodoh yg baik budi dan akhlak….
          nasib baik irma cepat sedar.. alhamdulillah

          biar buruk rupa jgn buruk akhlak… nabil?

          0

          0
        • Olga says:

          Aku menyampah dgn Nabil bukan pasal isu video tu tp dah la buat lawak bodoh je memanjang! pastu berlagak bagus!

          0

          0
        • Ardy says:

          Belum perintah dah halang artis untuk memilih. Kata nk amalkan kebebasan bersuaralah apalah… tapi bila artis buat parody, menggelupur macam ___________. huhuhu… parody pun namanya. nak terasa kenapa? terasa sebab betullah tu. hahaha… manifesto bukan janji, tu gak yang menteri seorang tu cakap. dan video ni memang kena dengan apa yang menteri tu cakap.

          0

          0
      • lips says:

        see see see..terserlah lah memang nabil n SY berniat politik.sebelum ni ada yg kata lawak jela..jgn politikan la..skrg tuan punya badan dan mengaku sendiri..budus punya org..tlg la sensitive sikit ea..sy ni pun tak minat politik2,tp bila astro guna cr mcm ni..mcm tak adil la..huh..

        0

        0
        • shemali says:

          tak minta diam lah

          0

          0
        • Anonymous says:

          artis murahan x abis2 nak mengutuk ahli politik,igt dgn bt mcm tu ko dpt gelaran la,xyah la jd cam ZZ ngan AC tu..ko tu pelakon n pelawak,bt jelah keje ko yg xde kena mengena x yah bt,pastu bl jadi isu mula la merepek bkn2,anak isteri kn ganggu la apa la..xde keje la org nak ugut famili ko tu byk lg keje lain boleh bt…

          0

          0
      • maXx says:

        ok la ni missa..baru mencabar bincangkan hal politik dari perspektif artis (walaupun xpenting)…isu semasa kot skang ni

        0

        0
      • Anonymous says:

        yang penting nya pemimpin,kalau betul cara pimpinannya tak ada la org tak suka,buat perhimpunan bersih segala bagai.kalau duk buat perhimpunan bersih tu katanya ‘perhimpunan haram’ kalau duk konsert huha huha tuh tak kata haram pulak.tengok bini dia sendiri la pakai baju ketat2 rambut berjambul kedepan.macam tuh ker kita nak ikot.tengok dan lihat jer lah.jangan pasal DUIT semua gelap mata.melayu ni pantang kene sodok dgn duit.

        0

        0
      • cik embun says:

        adoi dah kenapa la diorang ni fanatik sangat? Tak boleh ke take it easy…parody je pun…. Tak yah taksub sangat boleh tak?

        0

        0
    • hany says:

      Ok macamni,kita negara demokrasi,berhak pilih mana2 pun utk sokong..cuma sb anda2 public figure,tak payahla tunjukkn berlebih2 mcmni..sokong nak berkempen ke apa ke,xksh dr mana2 parti pun kerajaan ke,pembangkang ke..cara anda2 artis ni tunjukkn kdg2 xsesuai,buat parody la,hentam kat twitter la..kalau ada ilmu,waras,berakal & berhemah gunala saluran & cara yg betul & berhemah..xsemua benda lawak tu kelakar..

      0

      0
    • kak timah says:

      nasi dah jadi bubur . . cerita dah basi

      0

      0
    • ibu bagus says:

      beeeluuumm habiiiss laaahhhh….

      0

      0
    • pemerhati says:

      kenapa nak marah Nabil cakap pasal politik ? ramai je artis lain masuk politik. aku tak minat pon dia.. tapi pk satu je, jangan la harapkan semua orang ikot kepala kita.. kalau kita pembangkang, jangan marah kalau orang xsokong party kita.. kalau kita kerajaan pulak, jangan marah kalau orang sokong pembangkang..

      biarkan je lah, asalkan dia xsenang2 nak label orang macam , em, em , em Abby.,

      0

      0
    • Anonymous says:

      Jom pakat2 undi pakatan rakyat dlm pru kali ini. Kita bg diorg peluang. Klw tak puas hati 5 thn lg kita undi la BN blk. Company kecik pun klw tukar bos baru pekerja dpt byk benefit, nak wat camne bos baru nak tunjuk dia mampu tadbir syarikat lbh baik dari bos lama. Ini kalilah!

      0

      0
  2. lepas PRU nanti, bley lah Nabil cari makan melawak kat funfair Sg Nibong.

    0

    0
  3. anti-politik says:

    politik dlm dunia hiburan..boring sungguh..cari la idea yg best sket..sana sini politik..muakkk

    0

    0
    • Anonymous says:

      bile artis nak membodek para menteri cam ni la jadinya…artis xde pelajaran otak singkat…

      0

      0
  4. Anonymous says:

    memang. pakatan mmg tak berguna, tgk mase isu lahad datu ni xde sorang pun yg dtg sabah bg sokongan moral kat tentera&polis.
    drg cume pandai buat fitnah, salahkan org tu salahkan org ni. tp keje x buat. najib ngan mahathir at least dtg kat kem tentera bg sokongan moral. anwar? nik aziz? lim guan eng? menyalak jer tau

    0

    0
    • nth says:

      woi batak,mne ko tau? dorg tu mmg de g sne cme media xnk tunjukkn kat rakyat je.sume chanel under kerajaan pye kuase.kerjaan tu BN.xkn dorg nak sebarkn kebaikn pmbangkang plak?ko tu je yg semak menyalak kat sni….

      0

      0
      • Anonymous says:

        kalo lu leh buktikan pd gua dorang gi sabah, gua tabik. tp lu jgn main hentam ckp je bai, lu punye harakah tu maneeeee dol
        ko punye harakah tu yg dok puja2 nuar, nik aziz semua. media control semua pala lutut kau
        konon la blakang tabir dtg visit atm kat sabah, blah la lu. ayat cover jer tuuu standard ayat pakatan

        0

        0
        • Anonymous says:

          care ko ckap dah nmpak ko xde pndidikan agama,, sangat malu ada manusia sprti kau,, dalam utusan ade tnjuk kbaikan yg pmbgkang buat?? x de BRO!!! lagi mnjahanamkan pmikiran orang melayu akhbar utusan tu,,!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          wei anon aku org sabah mmg pembangkang ada beri sumbangan cuma media n tv je xnk keluarkan,rata2 kat cni adalah penyokong pembangkang terutama kat kg yg diserang tu…

          0

          0
        • mmm says:

          kawasan aku dulu dah pernah pembangkang ambik alih tapi skrg aku tak nk lagi pembangkang, abis tanah kena jual dulu, yg pasti aku pilih BN

          0

          0
      • yob shuib says:

        Baik harakah pas ataupun akhbar keadilan..same je..tak dak pon nak citer kebaikan ape yg kerajaan BN buat..lg pula dihina2..bukan sepatutnye sebarkan kebaikan dan menutup keaiban ke?kate perjuangkan islam..adekah itu amalan islam..bermuhasabah la sket..WaAllahualam..

        0

        0
        • Anonymous says:

          tau pun yob cuba hang tgk tv3 suku tu setengah jam asyik mengutuk org jer,hang jgn byk sgt duk lepak kedai kopi x baik utk otak hang tu..

          0

          0
        • yop pala pening says:

          BYK SGT CKP LA KO NI YOB KOMEN KO BYK KENA DISLIKE..

          0

          0
      • Anonymous says:

        biar pi la dgn anon tu nth,dia tu dtg dari ceruk mana tah biasa la otak x berkembang..

        0

        0
    • pah.. says:

      betol tu.. pembangkang hanye tau menuding jari je, kalo die kutok umno bukan maen lg kawkaw, tp cube die kne sindir skit…perghhh bkn maen melenting, tu la beza org yg betindak gune akal atau nafsu…!

      0

      0
      • Anonymous says:

        yeke cik pah ko tgk kat mana tu pembangkang asyik duk mengutuk,ko tgk x tv 3 suku,9,rtm n semua stesen tv kecuali al hijrah,30 mnt pertama dok asyik mengutuk dan menfitnah pembangkang,kalo btl2 adil n jujur bg sm2keluar tv bercakap baru rakyat otak singkat cam ko tu boleh menilai…

        0

        0
    • CurryPuFF sArDiN.... says:

      ko dtg ke kem tu?????kita xnmpak..so xleh ckp apa…..jgn main tuduh je..kang jadi fitnah…sama2 doakan keselamatan tentera dan polis kita serta rakyat malaysia di lahad datu tu…bukannya menuding jari salahkan org lain…..buruk org je ko nampak…ko tu ape bezanya??menyalak juga kat sini….

      0

      0
      • pah... says:

        ni la contoh yg aku ckp kt atas… org pmbangkang ni xleh disindir, terus melenting, kalo nk mlenting pon guna la bahase elok, ni gune “menyalak”..
        “menyalak ” tu kn biase kite guna utk anjing… astafirullahalazim….!

        0

        0
        • Anonymous says:

          oh yelah org2 BN ni mmg suke menyindir org abis menyindir dia fitnah org pula..bahaya sungguh virus2 yg dibawa oleh org2 BN ni..

          0

          0
    • she_luck says:

      ngok terlebih..byk sgt tgk tv3 suku

      0

      0
    • Anonymous says:

      mana tau x dtg?dorg tu x dibenarkan keluar di mana2 stesen tv so kt tau ke dorg tu x beri sebarang bantuan,ngok punye org…

      0

      0
  5. lemon says:

    yeahhh~!!sokong nabil..kalau pimpinan dah bertukar, teruklah malaysia..

    0

    0
    • pisaupemotonglemon says:

      mana kau tau?

      0

      0
      • Datuk Kairy says:

        kerajaan skrg memang teruk tp kalau bertukar kerajaan lagi lah teruk, org melayu tak sedar cina nk take over negara sikit demi sikit, lama2 jadi bukit

        0

        0
        • sensey says:

          eleh…pemerintahan skrg pun cina berleluasa jugak..jgn nak cetekan fikiran sgt la..mana semangat satu malaysia yang duk laungkan tuu..bukan skali masuk cina india semua ke???

          0

          0
        • Anonymous says:

          cina yg dr parti pembangkang yg berleluasa dan menghuru-harakan negara

          0

          0
        • apple inc says:

          owh hebatnya kau.rasanya setiap cina ke melayu ke yang buat hura hara kat negara ni, ada lekat tagged “saya cina dr parti pembangkang” dekat belakang dia eh?

          0

          0
      • Anonymous says:

        dia tau sbb dia pencacai umno…

        0

        0
    • mia says:

      jatuh or bangun Malaysia tu kententuan Allah SWT. ko xde hak nk ckp mcm sume manusia yg tentukan. kuasa mengundi di tangan rakyat, kalo pas 5 thn kalo x bagus ko dengan senang ati diberi hak utk pilih.

      0

      0
    • ameno bodoh says:

      mane ko tau.. bengong. skrg ameno perintah pn dah huru hara dibuat nye. mudah2 je org sulu blh masok sabah. hanye org bodo je blh pecaya kn ameno..

      0

      0
    • Anonymous says:

      yelah kalo ko rs teruk,ko pg ddk kat filipina..mesti kat cna ko rs lbh selamat..

      0

      0
  6. Karim Bin Zema says:

    dia kata dia nak anak dia hidup mcm yg dia hidup sekarang?penuh dengan kemaksiatan? boleh joget2?nabil2,awak tu org nogori ja.turun kl baru sehari dua xkan dah lupa masa kita kat kampung dulu.hari2 main guli.x payah ekau nak joget2 ni bil

    0

    0
    • LESONG says:

      INCIK KARIM LAIN KALI JANGAN NAK PIKIR NEGATIVE! MAKSUD NABIL TU ADALAH DIE NK ANAK DIE HIDUP UTK 30 40 THN AKAN DTG DLM KEADAAN AMAN. BKN DGN KEMAKSIATAN! OTAK TU KASI BUKAK LA DERR..! JGN MAIN TARAM JE NK KOMEN. LU KENE INGAT, JGN SMPI MALAYSIA NI JD MCM SINGAPORE! JGN SMPI MALAYSIA NI MENGHALALKAN GAY. JGN SMPI CINA AMIK TANAH ORG MELAYU! BIAR JOGET² PUN…DOSA PAHALA TU DIE PUNYE HAL, LU JGN NK PERTIKAI TU SUME. YG PENTING SKANG NI BUKAK OTAK, BUKAK MINDA, BUKAK MATA LU TU!

      0

      0
      • yuyu says:

        encik /cik lesong, kalo pembangkang ambik alih kerajaan , negara akan jadi kucar kacir ke?. apa.. pembangkang bukan rakyat malaysia jugak ke? nak buat apa diorang nak kucar kacikkan negara pulak bila dapat mentadbir? yg amik tanah2 melayu tu . orang melayu jugak. bukan senang2 cina nak amik ye? bila . ” biar berjoget pun dosa pahala dia punya hal” ..apa cakap ni. nak buat maksiat banyak,nak tanggung dosa banyak2 pastu Allah timpa bala kat satu negara, amacam..dosa pahala tanggung sendiri, nanti mati tanam sendiri gitu?..dah nama pun pembangkang, memang keja dia membangkang, mencari silap kerajaan yg sedia ada. kalo takde pembangkang, habis la, kite terima bulat2 je apa yg kerajaan cakap, bagi… tak gitu?..nanti bila ditakdirkan kerajaan yg sedia ada ni jadi pembangkang, haa bangkang la kerajaan baru nanti.. sila bukak minda anda tu banyak2 ye.. banyak sangat baca utusan ni.

        0

        0
        • LESONG says:

          MMG PEMBANGKANG RAKYAT MALAYSIA, TAPI KO KENE INGAT SAPE ORG KUAT BLAKANG PEMIMPIN PKR?? CONTOH TERDEKAT TU HAA SI LIM GUAN ENG TUUUUU….MENTANG² DAH PEGANG NEGERI PULAU PINANG, SEKARANG BEGITU ANGKUHNYA DIE NAK MEMILIK SENDIRIKAN NAMA NEGERINYA BAGAIKAN HAK MUTLAK KETURUNANNYA! ORG² YG SLAMA NI JD BALACI DAP PUN DAH BERANI PIJAK BENDERA DAP DAN DAP JUGAK ADALAH BALACI PKR!! TGK LAH CINA BILA DAH PEGANG 1 NEGERI, TERUS X HORMAT KAUM DAN AGAMA ORG LAIN! PEMIMPIN PKR PUN PERNAH MENGUTUK MALAYSIA DI TV AMERIKA BAHAWA MALAYSIA NI KOLOT SBB X MODEN MCM DORG…X MENGHALALKAN GAY! PEMIMPIN MCM TU KE YG KO NK RESPECT?? ISU “JANJI” KERAJAAN SELANGOR DGN RAKYAT PUN TAK TERTUNAI..MASIH LG NK SOKONG MEREKA??! BENDA DAH JD DEPAN MATA, BUKAK LA MATA TU SIKIT…!!

          0

          0
        • LESONG says:

          LU YG PATUTNYE BUKAK MINDA LU BYK². MMG PEMBANGKANG RAKYAT MALAYSIA, TP TGK LA RAKYAT MALAYSIA PEMIMPIN BANGSA CINA YG BARU DPT PEGANG 1 NEGERI DAH ANGKUH & SOMBONG SIAP MEMILIKI SENDIRIKAN NAMA NEGERI BAGAIKAN HAK MUTLAK KETURUNAN DIE!! PAS YG JD BALACI DAP PUN DAH BERANI PIJAK BENDERA DAP SBB SI CINA NI TAK HORMAT AGAMA DAN KAUM ORG LAIN!! SELIDIK BALIK LA WEII…JGN MAIN TARAM JE CKP!! MALAYSIA AKAN KUCAR KACIR KALAU PEMBANGKANG YG PEGANG!

          0

          0
  7. jejari temban says:

    terbayekkkkkkkkkkk Nabil, Malaysia negara bebas…. nak sokong apapun, itu hak masing2… ucap terima kasih kepada yg suka maki n caci tu.. sebab setiap yang keluar dari mulut dorang akan menambahkan lagi pahala ko Nabil… biarkan dorang dengan mentaliti rendah dorang…. bodoh x boleh ajar….sebab bnyk sngt makan semut…

    0

    0
    • hazel says:

      betul2…kite 1 malaysia…bebas bersuara…setiap org ada pendapat masing2…n sebagai manusia yg bertamadun n bfikiran rasional,patut menerima setiap pendapat drpd sesiapa pon same ade positive or negative…xpayah nk caci maki hamun org bagai…tu bukan carenye…

      0

      0
    • Armin V says:

      Time DR M. jadi PM dulu tak ada sape berani buat hal n kecoh.. Tp naik je pembangkang ni mcm2 hal jd pulak skrg..

      0

      0
      • mutiara says:

        silap lah, lepas tun m letak jawatan je yg jadi kecoh, pemimpin selepas die yg banyak taik !

        0

        0
      • Anonymous says:

        haa tau nak aman lain kali bn jgn asyik nak fitnah org je smpi satu tahap dah x logik dah fitnah yg direka tu,nasib baik cuaca yg x menentu skrg bn x tudub pembangkang penyebabnya..kahkahkah…

        0

        0
    • Anonymous says:

      mcm la mempersendakan org lain pahala si nabil tu x pg kpd org tu,ko tu yg otak kambing byk mkn sayur hutan sgt..

      0

      0
    • Anonymous says:

      ada juga penyokong nabil??oh yelah nabil kan artis cikai yg x belajar tggi ptt le pengikutnya pun ala2 dia…

      0

      0
  8. missa says:

    sejujurnya… tak suka gosip berbaur politik dicampuradukkan di beautifulnara… baca cn untuk baca cerita artis.. bukan politik sama sekali…

    0

    0
  9. pah bedah says:

    Eleh, cer kalau hang duduk dalam parti pembankang buat video macam ni?? confirm la kena banned tak boley cari makan trus.. buat lawak bodoh pasal politik bapa juta depa bayaq hang?? hang tu kena bukak mata hati!! bawak2 tobat la.. elok la irma hasmie x kahwin ngan hang buta hati phuiii

    0

    0
    • sengal punye pah bedah.... says:

      aik terase nmpak..ko pembangkang ke pah bedah??? ko ni pon same suke cmpokn politik n kehidupan artis,, xkawen ngan irma tu sbb bkn jodo bknnye sbb dieorg BN..puiii

      0

      0
    • akubencinabil says:

      betul tu…. kate hak bersuara hak masing2.. tp klu bersuara sokong kerajaan mmglah bleh cari makan, cuba sokong pembangkang, sah2 esok dah tak kuar tv.. bebas bersuara ke tu?… duduk sebelah khairy beranilah melalak…. huhuhu…

      0

      0
    • mutiara says:

      apo yang ko merepek neh syaiton ! ape kena mengena dengan kwen? wah ko dah kwen ke, kalau laki ko sokong parti selain parti ko sokong ko nak tuntut cerai dak..?aparaa… bodoh piang ne ..kuang3..

      0

      0
  10. rara says:

    biar la dia nak sokong siapa pun..dah kata hak memilih tu hak rakyat…kerajaan sendiri pun tak paksa-paksa staff dia sokong kerajaan..siap ada yang kutuk kerajaan kaw-kaw..sekali kerja kerajaan rupanya..

    0

    0
    • rynna says:

      betul kate ko rara.. opis lame aku ramai keje gomen dok kutuk gomen paling geli time kenaikkan bonus diorang lebih2.. BR1M amik tp dok mengumpat jgk.. kelakor aku nengok x penah puas org kita nih.. pot pet pot pet mengundi idok.. poyo lebey…

      0

      0
      • mutiara says:

        duit rakyat jugak tu..same je, pusing2 dapat balik..haha lu pk la sendiri !

        0

        0
        • gaga says:

          ok le dr takde pape…lu pikir lah sendiri…lg bgus dr tak d bagi….

          0

          0
        • rara says:

          memang la duit rakyat…aku rasa kau la kena fikir balik..kalau kena dekat pemimpin yang tak jujur sikit pun tak merasa weh duit tu balik…ada yang kata RM500 tu sikit..fkir la sikit..duit tu diagih-agihkan kepada yang layak…katakan RM 500 seorang, 1000 org dah jadi berapa? mungkin sorang rasa sikit tapi kumpul-kumpul jumlahnya banyak sangat..pasal duit semua orang jadi gila

          0

          0
        • mutiara says:

          ko nak sgt brim tu ke..kebulur ek..duit ko sendiri memang patut dibagi..patutnye lebih lagi, tu duit rakyat beb ! dibagi pun sebab strategi pancing je lebey..xsedar korang tertipu, asal duit korang gak..x pk dalam2 ek ?? duit hasil tol, cukai yg bagai tu, ko xkira dah berape gunung tinggi??

          0

          0
        • rara says:

          aku tak layak pun nak dapat duit brim tu…mungkin pada kau tak ada nilai..tapi kalau untuk orang susah..diorang tak lalu pun jalan tol sangat, silap-silap tak pernah pun guna jalan bertol.. pergi beli barang pun dekat kedai yang tak kena tax..diorang tak dikenakan cukai..tapi duit tu membantu..hadirkanlah syukur walau sekelumit..insyaallah tak perlu pertikai benda-benda macam ni..ada yang tak puas hati? undi je lah nanti

          0

          0
        • yusuf says:

          asyik2 duit rakyat, dah tak ada idea dah ker…berapa byk ko bayar cukai setahun..??? BRIM warga yg dh keje dpt RM500, yg belum kerja dpt RM250 (yg ni x bayar cukai), tiap2 bulan org susah dpt RM500, purata pulangan balik lebih byk dr jumlah yg ko keluar tiap2 tahun

          0

          0
        • mutiara says:

          org kaya bagak macam ko mmg la xkesah ko yg xreti bersyukur..ko yg pegi beli brg kat kedai ade tax kan..dah org susah, xkan nak shoping tempat ade tax, apara..
          pas pru nanti , minyak naek, harga barang naek, tol naek ..ko gak yg menyalak!

          0

          0
        • Anonymous says:

          mutiara..kalau ko miskin sgt mintak bantuan dgn kerajaan, jiran aku tiap2 bulan dpt RM500, ayah, mak, anak RM500x3=RM1500, dah cukup dh nk beli keperluan harian, rumah dia dari buruk dh bertukar jadi rumah batu..lebih cantik dr rumah aku plak tu

          0

          0
        • mutiara says:

          hidup xpayah harap bantuan org sgt..usaha sendiri..tu duit rakyat, memang patut di bagi..jangan pulak menagih samapi xkerje harap duit kerajaan..aku xla sangap cmtu.ingat, jngan hina orang miskin dan xberkemampuan macam kau..

          0

          0
        • Anonymous says:

          mutiara…tgk skrg kau bagi alasan lain pulak, aku tak paham benda ko nak sebenarnya…bila kerajaan tak bagi duit ko ckp kerajaan tak adil, bila kerajaan bagi bantuan..ko ckp ko tak hadap benda tu semua..blh usaha sendiri..dh kalau blh usaha sendiri knpa bising2

          0

          0
      • anne says:

        br1m tu sbnrnya duit rakyat sendiri. jd salah ke siapa2 nak ambil.

        0

        0
        • Anonymous says:

          mmg brim tu duit rakyat igt baik sgt ke pak jib tu nak bg duit dia,dia sendr pun mkn duit rakyat,lbh bgs turunkan harga brg x jadi isu pun guna duit sape,bgs la amik brim pastu bile gaji korg naik skt sng2 je income tax tu dpt kejar korg kalo x,bt apa dia nak suruh daftar ngan LHDN gaji 2500 income tax kejar..

          0

          0
      • Anonymous says:

        ko yg bodoh,kerajaan bg amik dia pun dah berpulun pulun mkn duit rakyat,kalo kerajaan tu telus xdenya staf2 sendr nak kutuk..

        0

        0
    • Anonymous says:

      kerja KERAJAAN, bukan kerja BARISAN NASIONAL. Kerajaan Malaysia bukan hak milik Barisan Nasional. Paham ??

      0

      0
      • d says:

        haha…lucu…tak belajar perlembagaan ke?…bn adalah kerajaan yg memerintah skarang…

        0

        0
        • kai says:

          @anon…sesiapa yg memerintah negara..yg tu lah dipanggil kerajaan, tak kira lah dari parti mana pun, yg parti sibuk gaduh2 tu sebab nk jadi kerajaan lah…

          0

          0
        • Anonymous says:

          haha ko lg sekor bodo piang…

          0

          0
      • Peminat Pakatan Rakyat says:

        setuju sangat pendapat ko..kerajaan malaysia bukan hak milik barisan nasional..ianya milik rakyat..duit rakyat…dah la minyak naik lagi x war warkan sekarang..makan duit rakyat dalam diam..tu pun ada lagi sayang BN..cakap Pakatan rakyat akan bankrap konon…puiiiii…

        0

        0
        • anti pembangkang says:

          ko kate krjaan mkn duit rakyat?? kan da pulang kn da tu br1m.. die amek wet rakyat pembangkang nk memekak, bile pulang duit rakyat pembangkang nk mengate… senang cite pembangkang mmg xde kje laen selain carik salah org…!!

          0

          0
      • vee says:

        HAHAHA!! tp siapa yg menang 2/3 dia la yg boleh pegang k’jaan…menteri2 dlm kementerian tu siapa ??? org pembangkang ka?..dah tu yg korang dok bising tukar kerajaan tu ape?? loll…lain la kalau ko sebut kerajaan pusat ke kerajaan persekutuan ke kerajaan negeri?

        0

        0
        • Anonymous says:

          tp BN menang sebab ramai pengundi hantu…hahahhahahahahha…rakyat malaysia diperbodohkan dan masih diperbodohkan..suka tgk org kaya bertambah kaya…suka tengok harta malaysia di kaut rakus oleh golongan tertentu sahaja..kita dibebani barang mahal..keta mahal..tol..minyak mahal..semua mahal la… tanah rakyat diambil sesuka hati..yg kaya bertambah kaya….

          0

          0
        • mutiara says:

          xpayah gelak sgt.memang banyak pengundi hantu terutama yg sokong pepimpin skang..

          0

          0
      • Anonymous says:

        palo otak ko dorg tu yg berkuasa ke atas semua kerajaan..umno tu nm parti je,tp parti tu org2 kerajaan so semua yg melibatjkan kerajaan secara x lnsg adalah org2 umno..

        0

        0
    • Anonymous says:

      oh nampak sgt la kerajaan ni mmg haprak mkn duit rakyat,kalo x,xkan staff2 dorg pun duk mengutuk dorg…kalo baik org xkan kutuk ok…

      0

      0
  11. nana says:

    ntah menyampah aku…asal kutuk pembangkang je nak bising2…nak kata org bodohlah,,,bangang la….masing-masing ada pendapat.biarlah dia dgn pandangan dia..hak individu..bukan pembangkang jg ke yg perjuangkan hak kebebasan bersuara….

    0

    0
    • agaga says:

      haha. bese la dorang. definisi hak bersuara dorang cuma bole guna pakai kalau org bersuara utk pertahankan hak dorang je. sbb tu dorang sentap bile org lain yg tak sependapat dgn dorg nk guna hak bersuara jugak ~ haha.

      kpd pembangkang yg sibuk guna tagline ‘suara rakyat’ tu tolong la sedar diri bukan semua rakyat sokong korang pun.
      tak perlu la selalu suke hati je nk bajet mewakili suara kami – rakyat2 lain yg tak sependapat dgn puak2 pembangkang ni ye.

      0

      0
      • Anonymous says:

        hahaha…lawak la ko ni agaga..mcm semua org otak singkat cam ko nak sokong kerajaan bn tu sgt…bn pun sama jg jgn pula suka2 hati nak laungkan satu malaysia bg mewakili rakyat2 yg ada di malaysia ni ok sbb bkn semua rakyat sependapat dan menyokong anda tau…….hahaha….

        0

        0
        • agaga says:

          haha kau sokong PR eh? aku dulu sokong PAS tp sejak PAS bergabung dgn DAP aku jd takut nak undi PR. skrg aku atas pagar sbenanye, sb aku tau BN pun ade kelemahan jgk ~

          0

          0
        • agaga says:

          haha ok le tu BN laung 1 Malaysia pastu buat mcm2 utk 1 Malaysia (BR1M, BB1M, kedai 1 Malaysia, etc)
          tapi bile dah buat mcm2 program utk rakyat, dituduh tambah hutang negara pule.
          padahal ramai tak sedar, bila BN bg duit, kebanyakan rakyat akan belanjakn duit tu oleh itu dpt pusing duit tu utk gerakkan ekonomi negara ni jgk~

          yg duk laung2 wakil suara rakyat ni buat ape ye selain demo Bersih itu hari?

          cer citer cer citer

          0

          0
    • Armin V says:

      Kalau rakyat malaysia diperbodohkan, hbs yg tgh tulis tu rakyat mana pulak??????

      0

      0
  12. Anonymous says:

    diorang ni kalau puji-puji or menyebahi pembangkang, x bising kot…biasalah…kalau mmg dh namanya pro pembangkang….

    0

    0
  13. mutiara says:

    LU PIKIR LA SENDIRI !!

    0

    0
  14. lalala says:

    ala.. abby tuh slambe pung pang pung pang kutuk kerajaan..
    ni sume poyo

    0

    0
    • Anonymous says:

      betol3….abby melalak-lalak tu korang ye kan je..ntah pape…

      0

      0
      • Anonymous says:

        x abis2 nak kaitkan Abby,kekdg aku rasa yg dok skt2 kaitkan Abby ni yg otak dia ada masalah kot…Abby tu ok jer korg yg lbh2..

        0

        0
  15. Anonymous says:

    Nara, cakap je la memang ko penyokong tegar UMNO. senang citer. dah la tak ada rasa malu promo McD terang-terangan. nampak sgt semua supporters UMNO sanggup buat apa saja asal duit masyukkk. sedara sesama Islam kat Palestine sengsara, Nara seronok promo McD kat sini. ko tu supporters tegar UMNO. secara x langsung, ko mencerminkan attitude penyokong UMNO. ko pun tak betul, ada hati nak ajar supporters Pakatan. terima kasih sebab membantu memperkukuhkan bukti yg supporters UMNO majoritinya memang x boleh pakai.

    0

    0
    • Anonymous says:

      apa kena mengena McD dgn UMNO..?? kalau pembangkang take over…McD dimansuhkan lah….gitu…??? ada akal pikir…kaum lain pun ada kt Malaysia

      0

      0
  16. suka pemimpin xmakan rasuah says:

    apa la bodo si nabil..duduk sebelah KJ berani cakap pula ya…nabil bodoh yeyeyeye..nabil bodoh yeii!! nabil bodoh yeii!! nabil bodoh yeii!! siap la ko lepas PRU nanti..mempersendakan SUARA RAKYAT.. Nabil cuma pelawak bodoh yang xdak pun kepakaran dalam bidang politik, ekonomi jauh sekali pendidikan yang tinggi..perbah masuk universiti ke dia.. kita nak dengar cakap orang pun kita kena lihat juga pendidikan dia.. barulah kita boleh terima pendapat atau hujah dia..kalo xdak pendidikan pun sekurang-kurangnya jasa dia pada negara atau masyarakat..ni si nabil ni apa pun xdak..dia cuma pelawak bodoh yg xkelakar langsung…hahhahahaha..boooooo… len kali dok diam2 jgn masuk politik..orang x suka!!!!

    0

    0
    • Hannibal says:

      ko pon jgn do bodohkan orng sngt ler….lantak dia la nak wat apa pon…yg ko dok bodohkan dia tue apahal?….kalo ko pndidikan tinggi, aku rsa x guna la…sbb x da adab!

      0

      0
  17. tok anjang hang says:

    Selangor rumah urut berleluasa since PR took over selangor, Menunjukan PAS has no say in the pakatan!

    0

    0
    • tok anjang hang says:

      Ni sapa yang dislike mesti kuat gi service dgn china doll selangor, yang sedih budak2 pas hingusan ni berdiam sahaja, perjuangan islam seperti di heboh2 ntah kemana..

      APA U ORANG SUPPORT PR DAPAT FREE SERVICE DARI CHINA DOLL KA?

      0

      0
      • mutiara says:

        entah2 ko pun regular customer..cakap org lebey..

        0

        0
        • tok anjang hang says:

          jangan jadi bodoh sombong yea mutiara, kau suka la rumah urut berleluasa di selangor, silap2 takde keja boleh jaga counter sana ya?

          0

          0
        • mutiara says:

          sapo pulak jadi bodoh sombong..xde sape suka maksiat..xpayah cakap selangor, kat mane2 pun ado !

          0

          0
        • mutiara says:

          ko pk selnagor je, tempat lain negeri lain ko tak pk..ape lah..melambak lagi

          0

          0
        • tok anjang hang says:

          tak boleh la berpikiran kalut macam tu ”mana2 ada” kena la buat something, lepas ni apa pulak? ”aids, oh takpe… semua orang selangor ada” macam2 cara virus tu boleh merebak

          duit boleh cari saudara, tak perlu pon nak mengharapkan isentif kerajaan, usaha sendiri la jangan nak malas sangat, tapi kalau dah kena penyakit siapa nak tolong? Lim guan eng?

          0

          0
        • mutiara says:

          ye la yg aku cakap ade kat mane2 tu sebab ade org nampak kat selangor je..yg bawah pembangkang..yag tak bawah pembangkang tu ape kes..??so klu nak cegah maksiat ke, cegah habis2..bukan kat pembangkanga aje ye ! sape tah yg fikiran kolot dan kalut..

          0

          0
      • Anonymous says:

        knape ek? mse BN perintah selangor rmh urut tu mmg xprnah wujud eh? ke mmg BN yg start bg lesen ek? erm xpe la PR akan slow2 utk stopkan rmh urut yg byk2 tu.. tp klu BN dr awl2 tolak hukum tuhan da tahu la parti mane lg better utk jdkn malaysia sbgai ngara islam.

        0

        0
        • Anonymous says:

          ko gile ke apa kat bt caves melambak-lambak rumah urut since BN yg memerintah lg,tu kat KL tu lg melambak-lambak srang maksiat x sedar pula ek korg,otak jgn korupsgt la…

          0

          0
      • Anonymous says:

        kopun ramai org dislike sbb ko otak singkat..

        0

        0
    • Anonymous says:

      cik kak ko dari kg hutan mana?xyahlah dkt selangor yg umno pegang pun berlambak-lambak rumah urut,tu kat KL tu berlambak lambak sarang maksiat,karaoke,disko,pub segala bgi pendek kt satu malaysia ni berlambak lambak rumah urut,sarang maksiat,skrg yg berkuasa adalah kerajaan so kerajaan boleh hram kan pantau atau bt apa saje utk menghalang kerana dorg yg berkuasa tapi ada ke dorg bt n halang semua tu?

      0

      0
  18. Anonymous says:

    PADAN MUKA PEMBANGKANG TERASA MEMANG BETUL PUN APA YANG NABIL DGN SALIH YAACOB LAKONKAN TU!
    PEMBANGKANG LONGKANG!!!!

    0

    0
  19. .................. says:

    bang nara…x suka la pasal politik d campur adukan kt Bnara ni….x kira la politik secara komedi atau realiti….ni kan bab hiburan…x kesah la kalau y berpolitik tu artis…jangan la d masukan kt BN ni…..

    0

    0
  20. Org Mambau jgn jadi kerbau says:

    “Sebab apa yang saya buat, insya Allah akan bukak mata dan hati orang”.
    Iyo lah nabil, sey pocayo apo ekau kato. Memang terbukak mato dan hati sey ni yg kau ni memang tongong. Apo nak dikato…. len kali jgn nak memongak.
    Org mambau dgn org rembau,
    Jgn jadi kobau.

    0

    0
    • Anonymous says:

      dahlah Nabil ko jgn sibuk nak sindir2 org dgn lawak politik ko tu,ko tu dl apa kurgnya,bercium bgi kontroversi buruk x abis2 lbh baik ko bermuhasabahkan diri ko tu dari ko sibuk2 nak berlawak ngan benda2 bodoh dr sendr pun blm tentu baik suci sibuk nak menyindir org,igt ko pggl khairy tu boleh nunjukan sgt apa yg ko bt tu btl n x salah..makin nyampah aku tgk lawak bodoh ko skrg..

      0

      0
    • Anonymous says:

      kan bgs ko buka dlmata hati ko tu,dl byk kontroversi cium la,peluk la..dah insaf ke blm nabil seblm ko nak buka mata hati org lain…bini tu suruh ttp aurat dl br ko sibuk nak buka mata hati org lain bgi,,,

      0

      0
  21. HiDuP inI peNuH PoLiTiK... says:

    lama nabil tggu nak kuarkan kenyataan paling best..tu pn selpas mendapatkan sokongan khairy jamaluddin…mmg kita rakyat malaysia bebas bersuara…berhak pilih mana2..tp aku sbg peminat dunia seni sgt xsk lawak yg berbaur politik..lawak sepatutnya lebih santai..bukannya pilih isu politik…sbb isu politik ni dianggap berat….dan sbg seorang artis dia kena pk peminat2 die bukan hanya dari BN je..tp parti pembangkang pn..kalo dia wat lawak yg menyokong kerajaan mmg la peminat2 dari parti lain boikot dia….ko kena pk gak pasal tu nabil..setahu akulah naik turun artis ni sbb peminat dia..kalo hati peminat pn ko xjaga so ssh ckit la ko nak famous….lain kali alert ckit….kena pandai plh tajuk…. xpela nabil asalkan ko bahagia….

    0

    0
  22. bob xian says:

    lama nabil tggu nak kuarkan kenyataan paling best..tu pn selpas mendapatkan sokongan khairy jamaluddin…mmg kita rakyat malaysia bebas bersuara…berhak pilih mana2..tp aku sbg peminat dunia seni sgt xsk lawak yg berbaur politik..lawak sepatutnya lebih santai..bukannya pilih isu politik…sbb isu politik ni dianggap berat….dan sbg seorang artis dia kena pk peminat2 die bukan hanya dari BN je..tp parti pembangkang pn..kalo dia wat lawak yg menyokong kerajaan mmg la peminat2 dari parti lain boikot dia….

    0

    0
  23. Anonymous says:

    y lebih kelakar kadang si pembangkang ni bukan main kutuk kerajaan…tpi bila pasal BRIM dia orang y terlebih terhegeh-hegeh….lain kali kalau x suka kerjaan tu jgn la nk ambil BRIM….

    0

    0
    • Tak dpt BRIM pun...... says:

      Tak kelakar pun…. Duit BRIM tu bukannya duit org2 BN pun. Duit kerajaan bermakna duit rakyat, segala hasil mahsul yg ada dlm negara ni, segala hasil kutipan cukai/tol dsb. Org yg sokong kerajaan saja ke yg kena byr cukai? Kerajaan yg memerintah diamanahkan oleh rakyat utk melaksanakan tanggungjawab yg selayaknya, sebagaimana seorg pekerja kpd majikan.

      0

      0
    • Anonymous says:

      hoi bukan totally duit BRIM tu duit org2 umngok.tu duit rakyat tahu.

      0

      0
    • Anonymous says:

      AKU X SUKE KERAJAAN MMG AKU X AMIK PUN BRIM TU….KIHKIHKIH…

      0

      0
    • Anonymous says:

      bile ko dgr pembangkang kutuk2 BN,kat tv3 suku ke?kuar tv pun kerajaan takut nak bg,oh biasa lah kalo dah kena fitnah puak2 umno ni,peduli hapa x suke kerajaan,brim tu duit rakyat x perlu nak sokong umno pun rakyat lbh dari berhak dpt tu pun sikit je kerajaan bg balik..

      0

      0
  24. Anonymous says:

    aku rasa bace blog n page2 politik skrg boleh lebih gelap hati dr bce blog nara… hahahaha… nk tau kita bodoh ke x p tngok kat page politik kate mat lutfi…=D

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ya betul kata mat luthfi. kalau rasa diri tu bodoh baca la komen-komen politik. hahaha aku nampak.

      i’m glad that i’m not that stupid. leulz

      0

      0
  25. Anonymous says:

    melawak biar kene tpt bang oii..
    fikir dulu sblum ckp..

    0

    0
    • suka memehati says:

      Anon…….dia bkn melawak la….dia terangkn apa yg dia nak cakap….negara ni kan negara demokrasi…suka hati dia la apa yg dia nak suarakan…ko pn blh suarakn apa yg ko nak luahkn….

      0

      0
  26. akuadalahaku says:

    kalau org kutuk pembangkang kene marah,kalau si pembangkang kutuk kerajaan, takleh pulak ekk?kompius ahkak.

    0

    0
    • Anonymous says:

      dah kalau kerajaan duk ngate pembangkang tuh apa cerita nye pulak ahkak oiiiiiiiiiiii,sekarang sume dh boleh pikir n bukak mata.

      0

      0
      • Anonymous says:

        ntah yg dlm tv paper tu kerajaan dok asyik kutuk pembangkan tu camne la kak oii…jgn buta mata hati ye kak..

        0

        0
  27. heran says:

    aku tgh tunggu BUKU JINGGA Pkatan Rakyat yg ada janjikan negara islam ikut hudud..bila agknya ada dlm manisfesto pemerintahan dorang..dari hari ke hari aku tunggu… lg 1, aku begitu pelik tengok Anwar pemimpin yg diagungkn2 olh penyokong2 PKR, galak menyanyi mengatakan Sabah akn jatuh ketangan pengganas…bayangkn, semasa polis kita trkorban kt sana dia blh menyanyi2 mcm tu, tu yg aku rasa ralat sgt2…mcm xada prasaan…sampai skrg aku duk pikir knapa xde langsungkh sekelumit prasaan cintakn negara dlm hati dia…bknkh dia spatutnya rasa dukacita tanahairnya jd kucar kacir….ohh tuhann….

    0

    0
  28. Anonymous says:

    poyo aje

    0

    0
  29. Anonymous says:

    org tk perlukan ko lah nabil…tuk bukak mata & hati org…..mati& hati org dah lama terbuka…cuma mata,hati ko jer yg tertutup….

    0

    0
  30. Anonymous says:

    dlm mana2 negara perlu ada pembangkang….utk menjadi timbang tara supaya golongan yg memerintah tidak menggunakan kuasa sesuka hati…..undi kemenangan yg diberi bkn utk dipulun oleh suku sakat semata2 (kumpul harta sampai 7 keturunan x habis)…..undi kemenangan yg diberi adalah utk memerintah menjalankan tanggungjawab (mentadbir negara dengan sebaik mungkin….tidak mengamalkan rasuah)….janji yg telah ditabur…..x kiralah anda pro BN atau pro PKR masing2 memainkan peranan…..
    i don’t call PKR as pembangkang sbb in certain states BN adalah pembangkang jugak…

    0

    0
  31. Anonymous says:

    heran nape da lam isu ni tp br skrg bukak mulut..?dgn KJ pulak tu….pasal video tu,tkde sape2 yg terasa pon….nabil ngan Kj je yg rasa tergugat…mcmlah org sume tk tau…nogori9 tu tk lama lg jd slh satu negri PR….tk caya,,just wait & see…..tu yg nabik& KJ dok mengelabah……

    0

    0
  32. Armin V says:

    Sekiranya berlaku kecuaian atau penyelewengan dilakukan oleh orang Islam dan melampaui batas yang dibenarkan, maka umat Islam sendiri perlu memperbetulkan keadaan.

    0

    0
  33. Anonymous says:

    yg dok kate nabil ni tahape-hape sebab campur politik mesti x kisah kalo abby abadi buat parodi jugaks kansssss.. same je mane2 pon… pembangkang pon tak penah cite bende baik kerajaan.. BN pon tak penah cite baik pasal pembangkang… x ke same namenye??

    0

    0
  34. saya lalala... says:

    malaysia satu2nya negara yang masih kaya dengan hasil bumi… tapi masih ade dalang/pengkhianat bangsa dan negara yg sanggup menjual negara nya sendiri utk dijajah org luar (kes lahad datu dll) …. semoga Allah tidak akan membenarkan pengkhianat ini sepanjang hayat dia sekalipun menjadi pemimpin malaysia…

    0

    0
  35. Anonymous says:

    tkde sape2 pon nk jual negara sndri….baik Pr atau pon BN..perkataan Dalang tu hanyalah Propa media semata2…jdkan sedap didengar tuk jatuhkan individu tertentu………

    0

    0
    • saya lalala.. says:

      i tak sebut pun siapa… tapi semua kejadian ni masih ada dalangnya… tak kesah la siapapun… yg penting dia pengkhianat negara…. negara luar tu tertunggu2 nak jatuhkan malaysia… tunggula… Allah tu maha adil…sama ada pengkhianat tu kat bwh atau kat atas dia pasti terima hukuman di dunia ni…

      0

      0
  36. Adil says:

    Macaiiii

    0

    0
  37. yela... says:

    xsuke lawak politik….aku penah pegi ceramah politik pembangkang, diorg kate nk bg kemudahan utk student belajar (belajar free utk sume peringkat) tp nape lps diorg amik alih selangor, aku tgk xde ape2 perubahan pun

    0

    0
  38. safian says:

    apa punya artislah kan, budget dah popular sangatlah.Ingatlah popular yang kau dapat adalah daripada undian penonton dirumah la weii..

    0

    0
  39. aku says:

    ape2 pon..perli memerli sebagai bahan jenaka xsopan+berdosa. Yg tu kompom.

    0

    0
  40. Acai Beri says:

    “Nabil RajaMacai” gelaran baru untukmu…..terbaiklaa bro

    0

    0
  41. Anonymous says:

    nara berat sebelah….cer klu artis pro pemangkang…rapt kena kutuk..

    0

    0
  42. naz says:

    org bodoh jer nak petikai isu nie… sudah smpai masa najib bekeras buang je penjawat awam yang xsokong kerajaan sb masa sain surat pelantikan kan dah ada kene sokong kerajaan… jgn kasi muka ini pembelot negara…

    0

    0
  43. iedah ahmad says:

    hahahhhaha..ckup sampai di sini sahaja sokonganku buatmu nabill..nnt jgn la plak ko jd cam dato jamal sekinchan..mula2 mmg berani habis.lame2 keluar press,merayu org malaysia dari berhenti mogok kt restoran ikan bakar sekinchan.ha3.kami adalh kuasa veto malaysia.ko kena ingat tu.ko pon akn terima nasib yg same.akn merayu,minta maaf sbb org boooo ko ble mane2 show nnt…he3..

    0

    0
  44. miss dombol says:

    abang nara gak kaya<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

    0

    0
  45. rJ says:

    lu bising2 pasal pa?kerajaan yang naikkan malaysia ni lepas merdaka 1957 dgn izin Allah s.w.t..gua xheran la pembangkang nak cakap apa dah itu keje dorg.yg penting kerajaan sekarang perlu perbaiki lg supaya mulut2 pembangkang ni senyap.bersatulah wahai umat islam!!!!

    0

    0