Written by serenity | April 16th, 2018

Sudah bertahun lamanya pengacara Nabil ahmad bergandingan dengan Neelofa mengacarakan rancangan MeleTop. Namun begitu, keserasian mereka berdua menyebabkan ramai tertanya adakah Nabil terpikat dengan si cantik Neelofa.
 Kepada Media Hiburan, Nabil menyatakan yang hubungan mereka tidak lebih sekadar teman:

Kami punya hubungan sesuatu yang memang betul-betul “kau aku”. Kami pun sudah lama kenal dan mungkin sebab itulah kami boleh berkawan memandangkan saya dan dia tahu batas masing-masing.

Kita pun tahu lah taste dia macam mana. Kita ni despatch la pula.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Nabil bagaimanapun mengakui bahawa isterinya ada merasa risau di awal gandingan mereka satu ketika dahulu:

Mula-mula dulu adalah dia (isteri) risau. Tapi bila lama-kelamaan, dia pun tahu kami kerja secara profesional. Malah dia pun tahu percakapan kami pun “kau aku” saja. Tak timbul pun isu-isu macam tu.

Tak terfikir nak kahwin atau tambah isteri, yang ada seorang ni pun dah cukup. Saya sedar kemampuan diri dan belum cukup sempurna rasanya nak pegang amanah berat.

Ilmu agama pun tak banyak, jadi jangan berangan nak tambah isteri. Yang seorang ni pun tak mampu nak kawal, garang semacam, cukuplah!

MeleTOP ialah sebuah rancangan berformat hiburan yang menyiarkan carta lagu, filem serta gosip terkini di dalam dan di luar Malaysia. Rancangan berdurasi 60 minit ini bersiaran secara langsung setiap malam Selasa dan dihoskan oleh Nabil dan Neelofa sejak 2012. – beautifulnara.com

59 responses to Nabil Ahmad Tak Jatuh Cinta Wanita Secantik Neelofa, “Kita Tahu Taste Dia Macam Mana”

  1. Anonymous says:

    Ada aku kisah? hahaha

    1

    15
    • cantik says:

      klu x kisah ko tulis buat apa kat sini…nmpk mcm ko kisah la sbb tu ko tulis….haha

      43

      0
      • Anonymous says:

        Entahnya. Konon x kisah tp gigih baca & komen. Nabil ni nampak je otak x betul. Tp sekurang2nya dia xdelah menggedik bercinta dkt site.

        26

        0
      • Nabilofa says:

        Wahhh tetiba Neelofa banyak keluar cerita ni pahal? Tanya Nabil tapi pasal Lofa. Lol. Pape je lah. Fattzura jgn meroyan dulu. Turn korang lepas ni. Kalau tak hengen pun jaja cerita takyah marahlah ye. Lol.

        9

        1
    • Anonymous says:

      aah kn…taste dia kerabat…tengku2…tan sri2…datuk sri2..datuk2..penyudahnya…mana2 pun boleh la janji kawen..blh acah2 bahagia…acah2 sweet…euwwwww

      15

      2
    • Anonymous says:

      nabil ko xyah nak up sgt si neelofa tu…fyi isteri ko zira tersangatlah lawa berbanding neelofa beb!!! kalau cakap x kawen n xde anak lagi pn orang percaya …mcm anak dara gitewwww…neelofa tu nampak tua la…tua sgt…kalau cakap dia janda anak lima pun orang percaya…lol

      22

      6
    • Anonymous says:

      Bila lah nak keluar dr meletop 2 org ni boring

      3

      3
    • Podah says:

      Abg nara pulak mcm mane? Terpikat dgn neelofa tak? Agak2 bini marah x? Nak termuntah dah asyik baca citer nelopah nelopah nelopah. Skg nampak je tajuk nelopah aku skip terus. Pening kepala den

      5

      1
  2. hoihoi says:

    zira lagi lawa

    62

    0
    • lalalalalala says:

      Kalau nabil ni berkenan kat lopak dari isteri dia si zira yang berganda lagi cantik tak tau lah nak cakap apa. Bodoh kot. Zira lagi nampak cantik dari lopak kot and lagi penting fashion zira tu lagi onzz dari si lopak even kadang zira tu seksi. Harap harap lah nabil kekal dengan zira and boleh ubah zira jadi lagi better. Aminnnn.

      46

      4
    • Anonymous says:

      zira lgi lawa dn nabil kenal masa belum byk duitkan.

      9

      1
  3. cantik says:

    Suka cara nabil respon. nabil ni saya tgk ada kesedaran diri walaupun kadang2 terflip flop sikit. maybe dia sedar yg dulu dia bukan sape2 cuma despacth law firm yg gaji cukup2 mkn aje. Balik opis lmbt bos membebel cari nak gi serve docs plk….

    30

    0
  4. gg says:

    bini die lagi lawa dr si lopak ni.. tu die x heran.. ingt sume laki akan terpikat gn si lopak ke

    36

    -1
  5. anon says:

    LANTAK KO LAH TASTE APA PUN
    TAPI NI AKU NAK TANYA
    HARI NI HARI LOFAKE SEDUNIA KE APA ??
    DARI TADI CERITA DIA …
    CERITA YANG MENGARUT PULAK TU
    TAK MENDAPATANG KAN KEPENTINGA PUN

    38

    -7
    • Minah ke do says:

      Bkn hari lofake sedunia tp hari lofake senara je..nara je yg ske up cte mek budu nih..bnde xpenting pn nk updet..cte si nedim tlg bdk eczema tu lgsg xkuar..ke sb nara xjmpe org yg tulis cte psl tu?nara ni kn kje die copy paste je dr blog len

      13

      -1
  6. Anonymous says:

    Tak payah merendah diri sangat nabil. Neelofa senang kaya sbb berbapak tirikan org kaya. Adik beradik mak cik2 die semua kawin dgn org kaya. Tu jelah pon nak naikkan taraf diorg kalo x nan hado jugak. Berlakon hosting semua ke laut. Jauh beza dgn fazura.

    56

    1
  7. nara bias says:

    Nara kenapa tak post pasal nabil punya kenduri kesyukuran sedekad tu? kalau pasal lofa laju je upload.

    11

    0
  8. Anonymous says:

    lopa makin lama makin hodoh,makin tua doh.

    10

    4
  9. Anonymous says:

    Sbb lopak x layan dia…. LOL

    0

    3
  10. Anonymous says:

    Please nara, cutikan sekejap cerita dia… Berapa banyak yer bayar nara? rasa banyak lagi cerita yang kami leh hadap.. mula2 tak la rasa muak, tapi kalau dah setiap hari hadap cerita dia, dari biasa2 dah rasa cam tak best pulak… please nara #moveon

    44

    -26
  11. Hajjah Nepolah says:

    Lagi cerita tak munasabah si zouklander ni ..

    Lopak dok tunngu Zul …which by the way now aku rasa mereka sama padan …sama meroyan ..

    8

    0
  12. Noname says:

    Neolofa image kn diri dia very high…
    Gossip2 cinta lokasi just for her marketing jual produk dia n duta yg mengayakn dia..
    Sbb tuprogram meletop rezeqi memasarkn diri dia bkn isi program sgt….since nona dll..
    Lately fesyen pn dh x semenggah sbb nk differ from others..

    14

    2
    • Anonymous says:

      still agent dia xdpt jual byk per day… kesian.. label nama dah busuk sebusuk hati empunya.. memasing sorok tudung.. xmo pakai atau buang label.. kt vietnam pon dah start jual label name lain xlaku dah

      21

      2
  13. Turban bertasbih digital ... says:

    neeletop n neenara … Tak dak muka lain dah ..bosan tengok … Tak dak ceta pun ..nak kena gossip gak …

    8

    0
  14. huhu says:

    mane lawa uqasha senrose ngan bini nabil..huhu..

    1

    0
  15. melati says:

    Al Fatihah Nabil….

    1

    2
  16. Numina says:

    sorry. Neelofa tak selawa Zira. Anak dah 2 tapi maintain lawa.

    8

    0
  17. Anonymous says:

    kenapa dgn panggilan aku kau??igt dgn panggilan aku kau tu xboleh jd laki bini ke?lopak tu je xpandang ko nabil oii..dia nk ala2 jul ripin je..mintak simpang lah jul ripin nk lopak ni..

    0

    1
  18. Anonymous says:

    kelantan punya peel suka lambung2 org dia je…padahal bini nabil tu 100 lg lawa kut…

    10

    1
  19. Anonymous says:

    Tanya Nabill,cer tanya Nara..mau tak terliur..kena gigit juga idung lopa tu dgn siNara.Dua2 kelantan..ewwwww,pengotor.

    4

    2
    • LisaIrnita says:

      tak semua kelantanese suka lopak okay…lawa mmg lawa..tapi tu jelah..admire muka dia yg lawa..tapi personaliti taklaaaa…korg mana tahu org Kelantan suka dia ker taj..kami sendiri tak gedik..dia bukan lemah lembut pun….

      0

      0
  20. boringwehboring says:

    BOLEH TAK STOP CITE PASAL LOFA PLISS. BANYAK LAGI ARTIS KAT MALAYSIA NIH! KALO MCM NI BAIK KO TUKA JE NAMA BLOG JADI KISAHHARIANLOFA.COM

    5

    0
  21. johnny bravo says:

    Kita tau taste nabil mcm mana, takkan dia nak jatuh cinta dgn org yg kurang lawa dari bini dia. Bini dia kan cantek, lopa kan plain jane, nak jatuh cinta mcm mana.

    2

    0
  22. serene says:

    Bini dia dah cantek buat apa dia nak jatuh cinta dengan orang yang biasa biasa je macam niloofah…

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Isteri nabil pun lawa bah.

    0

    0
  24. Anonymous says:

    SUAMI AKU ORANG PAKISTAN. DIA CAKAP NEELOFA NI KATEGORI POMPUAN BIASA JE LAWA DI MALAYSIA. TIDAK BOLEH DI BANDINGKAN DENGAN KECANTIKAN WANITA PAKISTAN. BYK YG LAWA2 KAT SANA.
    CUMA ORANG MELAYU SAHAJA YG ANGGAP DIA CANTIK.

    2

    2
    • Anonymous says:

      kami tak peduli pun pendapat laki ko yang org Pakistan tu? Excuse me… mmg la dia cakap org Parki lawa sbb dah taste dia. ko standby la…terima madu. Kalau ko bukan muka Pakistan la.

      5

      0
    • Anonymous says:

      actually betul… org pakistan memang lawa2… si lofake ni mixed buruk skit.. xlawa pun serupa hati busuk dia tu… sbb tu hidup dia beradik gigih cari populariti kt sini jer diorg bole hidup dgn perangai cheap controversy.. balik paki dpt maki jer org sana nk mengaku lawa.. penjilat upahan termasuk nara pon makin ramai

      0

      2
  25. anonymous says:

    aku menyampah dgn monyet perasan hensem dan bagus padahal semua lawaknya mengutuk org dan kurang cerdik,pegi mampos lah kau

    0

    0
  26. nabil raja lawek says:

    nabil tu tau adab la kwn….x perlu buat cerita cmni…….matang skit

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Apsal Lofa makin hari nampak makin tua? Kadang tersalah ingat mak dia. Salah makeup ke pun?

    1

    0
  28. nini says:

    kalau nabil jawab taste dia yg mcm mana ok la,ni nabil jawab dia tau taste neelofa..tu tak bermaksud yg nabil xde perasaan kt neelofa..kekeke..pendam saja la.

    0

    0
  29. Anonymous says:

    HELLO, AKU KAWEN DGN BUJANG LAH, ANAK AKU DH BESAR, REMAJA.
    AKU PERGI TGOK BANGSA2 PAHTUN MMG LAWA2 DAN KACAK2 (SEMPADAN UTARA -SEMPADAN ARGANISTAN).
    MAKA CAMPURAN DI SINI BKN LAWA SGT MCM DI SANA, MALAHAN LAWA MEREKA TIDAK BOLEH DIPERTONTONKAN, KECUALI KUARGA BELAH2 KUARGA SHJ.GAMBAR WANITA PUN TIDAK BOLEH SESUKA DI AMBIL. (TIDAK SAMA MCM PUNJAB- fhm ke ni).
    KALAU X ADA “EXPERIANCE REAL TENGOK FACE TO FACE JGN KECAM MCM ORG GILA”.

    0

    0
  30. Anonymous says:

    reply utk anon..17 hb ..8.28am

    0

    0
  31. mak lampir says:

    tak habis-habis citer pasal pompuan ni…
    Nara ni tak habis-habis nak upkan story pasal dia

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Dulu my ex pon ber ‘kau’ ‘aku’ jgk dgn wife die skrg…last2 kawen jgk dorang..alhamdulillah…dgn kpercayaan ak thadap persahabatan dan keserasian dorang dlu,,,ke jinjang pelamin jgk mereka..dh jodoh kn

    0

    0
  33. Gorges says:

    Nabil ko tak nak buat tealiti program Daddy Nabil? Dah agak dah ASTRO. …. dah mula program Mummy Jihan. Apa istimewanya? Rugi duit bayor ASTRO.

    2

    0

Leave a Comment

Optional