November 21st, 2018

Mengakui tidak dapat menahan perasaan marah apabila difitnah Datuk Seri Vida, pengacara dan pelawak Nabil Ahmad pada masa yang sama merasa kesal dengan tindakannya yang mendedahkan isu hutang tertunggak.

Nabil tidak sangka DSV akan mengambil kesempatan dengan mengajak orang ramai menyertai kelas perniagaan dikendalinya selepas kontroversi fitnah itu menjadi viral. Menurut Nabil, secara tidak langsung beliau sudah memberikan promosi percuma pula buat usahawan kosmetik itu.

Saya menyesal membuka mulut mengenai hal (hutang) terbabit kerana dia menggunakan peluang itu untuk mengajak orang ramai menyertai kelas yang dikendalikan olehnya. Tidak sangka, dia menggunakan kesempatan ini untuk mendapatkan publisiti secara mudah, tanpa perlu mengeluarkan duit.

Sudah dua tahun sebenarnya saya berusaha meminta dia membayar hutang berjumlah RM30,000, namun tidak diendahkan olehnya. Saya enggan lagi memanjangkan perkara ini kerana bagi saya, urusan kami sudah selesai. Selebihnya adalah (urusan) antara dirinya dengan Tuhan.

Meskipun masih tertanya apakah motif sebenar DSV memfitnah dirinya dan Jihan Muse, Nabil bagaimanapun enggan lagi membangkitkan isu tersebut. Untuk apa memberikan publisiti mudah kepada pihak terbabit.

Sumber Berita : BH ONLINE

Kredit Foto : EH! Malaysia


28 responses to “Nabil Ahmad Menyesal Buka Mulut Tuntut Hutang RM30,000”

 1. Anonymous says:

  dsv ni kalau dia kentut, wangi tak?

 2. Nanana says:

  Ntah la.. Dr dulu lg aku rasa si vida ni gila.. Lepas anak dia meninggal tu.. Dia ni pelik sgt.. Xtau nape…

 3. elni says:

  Sebab tu sy taknak beli product dorang…ntah mcm tak confident

 4. hakak says:

  ada jugak ke org nak belajar berniaga dgn si vida ni.. apa yg dia nak ajar? ajar jadi scammer mcm dia kot.. tak pun ajar mana nak beli produk timbang kilo atau ajar mcmana nak pusing ayat menipu org…

 5. saodah says:

  Be specific la Nabil. Otherwise, Vida Sassoon tak ingat hutang apa… Dan setiap hutang biasanya ada hitam putihnya. Jadi tunjukkan di emdia, baru mendapat… Kalau tak, tuduhan itu hanya seumpama fitnah

Loading...