Written by Bella | October 4th, 2018

Mungkin ada antara kita yang berkata betapa untungnya menjadi seorang artis, bukan sahaja nampak glamor tetapi mempunyai kehidupan yang mewah. Walaubagaimanapun, langit tidak selalunya cerah dan kita pernah dengar juga berita sesetengah artis yang pernah berada di kemuncak dan tiba-tiba jatuh.

Disebabkan itu, pelawak dan pengacara Nabil Ahmad juga sudah terfikir untuk meninggalkan dunia seni tetapi hanya selepas beliau sudah menemui sumber pendapatan lain untuk menampung keluarganya. Nabil akui beliau minat untuk menceburi bidang perniagaan pula.

Saya tengah menyiapkan diri untuk cari sumber pendapatan lain dan kalau ada sumber lain saya ingin berhenti jadi artis. Macam Shuib dia sudah jumpa madu dia dan saya harap dimurahkan rezeki ke arah itu pula.

Saya sayang industri cuma saya rasa sudah tiba masa saya untuk buat perkara lain. Sekarang ini saya rasa terlalu bergantung dan mengharapkan rezeki daripada industri semata-mata. Saya takut kerana kita berada pada tahap ini tidak lama, ada masa kita akan perlahan.

Rezeki dalam bidang seni ini ada turun naiknya dan memang baguslah kalau Nabil mempunyai matlamat yang lebih baik demi masa depannya dan keluarga. Semoga segalanya dipermudahkan dan dimurahkan rezeki.

Sumber Berita : mStar Online

27 responses to Nabil Ahmad Mahu Berundur Dari Dunia Seni?

  1. benci nambik says:

    berambus je la takde sape heran.. lagi aku gumbira adalah

    27

    3
  2. Mak jemahton says:

    Harap dapat dipercepatkan lah hasrat nak berundur diri dari industri seni nie…yelah kasilah peluang muka baru, boring lah asik asik lawak nak down kan orang nie, lepas tu meyampok bila orang nak cakap…n kalau boleh suruh lah pasangan gandingan pencara tu sekali undur diri, ketawa terbahak bahak buat malu je…so sebagai peminat seni…bro nabil sila kotakan aper yg anda cakap ye…hihihi…

    20

    0
  3. wekkkkkkk says:

    Den x parcayo…

    8

    0
  4. Fan Host Senak says:

    elok la tu… g melingkop terus pun xper… ada pun x hormat org… membhn xagak2..

    13

    1
  5. Duh says:

    Ko nak undur diri? Jangan lupa bawa Jihan sekali ya. Oh damainya dunia. Tak Ada lagi lawak bodoh dan si bingit Lagi. Tenguk deme mengacara GV. nyanyi lagu bobo suara nabil Jihan sumbang . Dan mengada2 nya OTT. Jangan nyanyi Lagi ya!!! Fesyen baju Jihan nak terlondeh … poor tailoring

    18

    1
    • Anonymous says:

      aku pun rase jihan skrg makin mengada2…tak mcm mula2 kat maharaja lawak dulu..down to earth….skrg ni…up to the sky…hihihi

      1

      0
  6. damai says:

    baguslah Nabil, so x banyak dosa, kalau lawak aja nak bahan org, baru2 nie Jaafar Onn mengamuk dgn Nabil suka2 cakap dia dah cuba Kilauan Emas dan GV tapi x dapat2. beza btl cara pengacaraan org yg professional dgn org yg asal muat aja

    12

    0
  7. Anonymous says:

    Bkn mudah nk menjadi seorang public figure..tiada jiwa kental mmg kecundang..mengapa harus mengalah..Kami netizen cuma maukn seorang public figure atau org seni yg berhemah utk menjadi ikutan ank muda..jawapan yg pasti hanya berubahlh sikap anda yg dimahukn netizen..akhlak yg mulia..cari diri anda di mana..fikir2lh kn lah..

    6

    1
  8. Sajat says:

    Dah lama tunggu berita ni sebenar nye.
    Akhirnya doa ku dimakbulkan…
    aman sikit nak TV kat umah…
    Jgn lupa bawak Jihan skali ye…..

    13

    0
  9. Kak long says:

    Ko jangan lupa heret sekali partner2 pompuan ko..si lopak ngan mak lampir si jehan retis perasan tu..

    17

    0
  10. bibik_cun says:

    muktamad ke jwpn kali ni?? rasenye pnah ckp b4 this nk stop join MLM gk dlu.. lps tu ade join je..

    6

    0
    • wekkkkkkk says:

      kalau semua benda “berhutang” kt banks,…pasti x stop tu..

      Tubuhkan je syarikat courier service..hantar2 dokumen..adalah juga job untuk despatch2 kt luar sana..
      ko sediakn je pej, meja2 despatch sebelum kuar keja, motorsikal beberapa bijik, dan duit persediaan.

      ..sbb experiance ko dkt situ kan sebelum ni..ko boleh ajar..pion2 baru nk up..

      8

      0
  11. Anonymous says:

    elok lah tu… dah pak haji pun… takkan masih nak makan minum hasil gaji membahan org.. bwk sekali si jihan mulut longkang tu.. dgn lopak sekali… berderet lain bole ganti mcm ko jgk dulu2 kan

    11

    0
  12. anonymous says:

    pegi mampos la who cares losssseeerrrr

    8

    0
  13. Anonymous says:

    Jadi pengacara APM baru ni entah apa2….x dak org yg gelak sgt pun…kalau gelak pun sebab tgk kebodohan percakapan dia tu…

    7

    0
  14. mak cute says:

    bagus la…ajak partner ko si jihan mulut longkang baru jadi lawa tu…aku lagi suka fad…achey @ kumpulan puteh dr korg berdua…kdg mulut cm sampah membahan org..

    6

    0
  15. Anonymous says:

    aku peratiiiiikan je ko membahan orang kaw2 dalam meletop baru ni..memang melampau la…
    ada guest pun sebuk nak nyampuk
    baik tak payah ada guest..korang cakap je la berdua

    10

    0
  16. My pleasure nbil says:

    Asal nk say yabedabadoo..mmg ptut ko retire,xde fngsi pn.tp asal aku rsa cm gimik je yek..retis kn xde pljran,so plan nk lris sesuatu ckit2 gimik.

    4

    0
  17. Anonymous says:

    propa jer

    2

    0
  18. Anonymous says:

    propa jer lebih

    3

    0
  19. joe says:

    kau untung la, mana nak dpt kerja 2-3 jam, gaji 10-15k…bidang ni je…samapi mati pun takkan bersara

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Sembang…..

    1

    0
  21. Alanice says:

    Bisnes industri seni gak ke? Baik xyh. Jd cm rosyam tu bkak hypermart.

    1

    0
  22. Entah lah nok says:

    Tak malu ker ckp nak undur diri tapi muka masih ader kat tv…shame on you nabil…n jangan lupe ajak hajah lopak n jijihan sekali berhenti ye…meluat tgk…okey bye…

    4

    0
  23. Anonymous says:

    buat je laaa xpyh nk bgtau satu malaysia….alahaiiii….

    1

    0
  24. faraj says:

    “Lagi bagus kalo ko berundur dari Dunia ni…ko pergi mana pun asyik org menyumpah jrr watper……!!!”

    1

    0

Leave a Comment

Optional