October 4th, 2018

Mungkin ada antara kita yang berkata betapa untungnya menjadi seorang artis, bukan sahaja nampak glamor tetapi mempunyai kehidupan yang mewah. Walaubagaimanapun, langit tidak selalunya cerah dan kita pernah dengar juga berita sesetengah artis yang pernah berada di kemuncak dan tiba-tiba jatuh.

Disebabkan itu, pelawak dan pengacara Nabil Ahmad juga sudah terfikir untuk meninggalkan dunia seni tetapi hanya selepas beliau sudah menemui sumber pendapatan lain untuk menampung keluarganya. Nabil akui beliau minat untuk menceburi bidang perniagaan pula.

Saya tengah menyiapkan diri untuk cari sumber pendapatan lain dan kalau ada sumber lain saya ingin berhenti jadi artis. Macam Shuib dia sudah jumpa madu dia dan saya harap dimurahkan rezeki ke arah itu pula.

Saya sayang industri cuma saya rasa sudah tiba masa saya untuk buat perkara lain. Sekarang ini saya rasa terlalu bergantung dan mengharapkan rezeki daripada industri semata-mata. Saya takut kerana kita berada pada tahap ini tidak lama, ada masa kita akan perlahan.

Rezeki dalam bidang seni ini ada turun naiknya dan memang baguslah kalau Nabil mempunyai matlamat yang lebih baik demi masa depannya dan keluarga. Semoga segalanya dipermudahkan dan dimurahkan rezeki.

Sumber Berita : mStar Online


27 responses to “Nabil Ahmad Mahu Berundur Dari Dunia Seni?”

 1. faraj says:

  “Lagi bagus kalo ko berundur dari Dunia ni…ko pergi mana pun asyik org menyumpah jrr watper……!!!”

 2. Anonymous says:

  buat je laaa xpyh nk bgtau satu malaysia….alahaiiii….

 3. Entah lah nok says:

  Tak malu ker ckp nak undur diri tapi muka masih ader kat tv…shame on you nabil…n jangan lupe ajak hajah lopak n jijihan sekali berhenti ye…meluat tgk…okey bye…

 4. Alanice says:

  Bisnes industri seni gak ke? Baik xyh. Jd cm rosyam tu bkak hypermart.

Loading...