Written by Bella | June 7th, 2017

Semalam kecoh dengan isu pelawak dan pengacara, Nabil Ahmad yang bengang dengan seorang peminat fanatik yang  mengaitkan beliau dalam “perang dingin” Fattah Amin dan Neelofa gara-gara salah faham ketidakhadiran Fattah dalam program MeleTOP.

Walaubagaimanapun, tidak lama selepas itu Nabil memadam bukti mesej peminat tersebut daripada akaun Instagramnya.

Kemudian, Nabil sempat untuk memuat naik sebuah video bersama kapsyen yang agak padu.  Menurut Nabil, kehadiran selebriti hanya sekadar untuk menghiburkan orang ramai dan sekiranya ada yang menjadikan mereka idola pastikan mereka hanya mencontohi perkara yang baik-baik sahaja.

Tidak salah sebenarnya untuk peminat menyokong karier artis pujaan mereka tetapi janganlah sampai tahap terlalu fanatik. Apa pula komen anda?

83 responses to Nabil Ahmad Harap Peminat Tidak Terlalu Mengagung-Agungkan Artis Pujaan Mereka

  1. Anonymous says:

    zaman kegemilangan fattah. dulu siti pun camtu…ko senyap sbb ko x femes. hahaa

    65

    0
    • Anonymous says:

      bharap sngt fattah n fazura baca komen akak ni. x hadir di meletop pun x per, gais. meletop ni program yg x byk manafaat. drama n lagu korang meletop jugak. buat kna bahan dgn si pak aji ni aje. akak dh 6 bln x lyan meletop ni. sama mcm melodi. x tengok x rasa rugi ape2. masuk fesbuk bca blog hiburan habis citer…

      64

      1
      • Idayu says:

        saper teringin nak pergi ke meletop tu? pengacara2 takde kredibiliti diupah asteruk. selalu mcm tak buat homework. kelam kabut giler. semalam okay sikit la..tapi guests pulak yang bosan. mungkin dua2 ekor ni kena sound dengan producer barangkali. apapun, mutu pengacaraan kau dan lopah masih ditahap amateur dan TIDAK memuaskan! nak lawan pak nil…goodluck la naaa. mmg korang tercampak ke dasar laut la.

        54

        1
        • Anonymous says:

          gunakkan anak nk tutup kesalahan ko. apa punya bapak ko ni.

          35

          1
        • Anonymous says:

          Nabil dah jadi liabiliti bukan asset buat Astro. Belum pernah ada selebriti yang minta maaf setahun 2-3 kali. Perangai tu elok2 la sikit. Be professional lah. Ko pergi Hollywood itu hari tak viral pon. Takde siapa yang puji..

          24

          1
        • Mari Berhuhuhu says:

          Bila Si Capang dan Hajah Cinta Sejati bergabung…hasilnya??huhuhu

          17

          1
      • Zzz says:

        typical nabil.. do first then apologize. by right, think first then ..do.
        what’s new huh???

        37

        0
        • Anonymous says:

          Bila mulut lebih cepat bergerak dr otak!!

          20

          0
        • Anonymous says:

          Mohon org atasan astro intervene. Change the pengacara2 la. Hmmmm..lama sgt dah.
          Ketandusan talent ka?
          Balik2 muka kepam si capang ..dah keneneng aku tengok dua2 ekor ni. Time for a revamp and overhaul.

          24

          0
        • Anonymous says:

          Bila telinga besar dari otak. Sebelum dan selepas pergi haji xde beza. Org x naik haji/hajah perangai lagi senonoh.

          14

          2
        • Anonymous says:

          nama pon pak lawak…otak tu mmg la tak berapa nak berjenis skit. low class hajjah & haji meletop

          8

          1
    • iq says:

      hajah lopa dan hj nabil kaki pendengki, dulu mase shmp tak pulak isu2 mcm nihhh, serang menyerang, sindir menyindir, kalo ada pun pasal isu bercinta je tue pun after drama tue abis, but nihh mase hsc tgh tyg, sorg2 demi sorg condem fattah dan fazura, boleh nampak sangat sbb mcm tak suka jew. come on lahh rezeki diarg, just support mcmmne org support shmp dan karier uolls hajah dan hj.

      36

      1
      • Anonymous says:

        Org yg suka sindir org ni menunjukkan kelemahan diri dia sendiri. Tengok lah ni..guna anak dia pulak nk lepaskan diri. Dari situ boleh nampak level kematangan seseorang lelaki.

        23

        0
      • Anonymous says:

        menyirap la tu..iklan true love tkde saper berckp. true love is a flop!! x viral pun..

        20

        1
      • Anonymous says:

        Entah..dgn pompuan pun nk gaduh. Pehal dia ni. Kat GV pun buat hal..mulut tu berbisa benar. Pergi join Azwan Ali la jual rendang. Kami ni semua bayar Astro. Tapi disogokkam dgn artis dan pengacara mcm hang yang tk berapa cerdik dan beradap!

        27

        0
    • Anonymous says:

      Hey..ko ingat ko dah minta ampun dgn Allah ko boleh ckp pda prg sesuka hati?! Grow up la..pathetic perangai kau ni sbnarnya!!

      15

      0
    • Ina says:

      I malas nak tengok Meletop sebab dia ni la..annoying camner entah. Stress kekadang..

      10

      0
    • Adudu says:

      Ko pun nabil, jangan nak over sangat mengutuk memerli orang. Orang bukan mengagungkan artis. Orang cuma meluat dgn ko.

      19

      2
      • Anonymous says:

        dia ni bukan setakat telinga capang tapi mulut celupar mcm longkang! fattah oii ko abaikan je la makhluk nie. dah l;a tak hensem, buruk poerangai…tak laku jeles la tu.

        6

        1
      • Anonymous says:

        agreed with u Adudu, x agungkan artis pun cuma makin lama makin menyampah dengan dia ni..lawak x bertempat, mulut x bertapis..

        3

        0
    • aku says:

      AKU SETUJU. EH NABIL…TAK FEMES BUAT CARA TAK FEMES HOKAY! AKU INGAT HAJJAH JE MEROYAN, TP HAJI NIE OVER MEROYAN HOKAY! ALA, KO BODEK2 SI LOPAK TU BIKAN BLH JD BINI NO 2 PON!

      ASTRO KORANG KALAU TAK NAK MELETOP TU KENA BOIKOT BAIK TUKAR DUA2 PSIKO NI CEPAT! AKU DAH STOP TGK MELETOP!!

      12

      1
    • Anonymous says:

      Aku tak sokong orang nak marah2 dia kaitkan telinga ke fizikal ke. Itu kejadian Allah. Tapi aku mmg sokong org ckp dia cakap tak pakai otak. Itu sebab mak ayah suruh mengaji tinggi sbb bila bercakap @ menulis tu, kena fikir dulu & tak ulas benda bodoh. Nabil pun sama je dgn peminat fanatik tu. Melawak smpai menghina org. Lps tu bg alasan org tak faham lawak ko @ orang tu close-minded. Puii.

      20

      0
  2. Anonymous says:

    sudah2 lah perli org. lagipun kekhilfan michael ang bukan salah fattah. tetibe ko dan hajah true love sentap dah kenapa? siasat dulu banggg..

    39

    1
  3. b says:

    setiap kali nmpk anak dia ni, mcm tu je la rambut dia..serabai…x kemas

    1

    4
  4. Anonymous says:

    Sebab si apek bapok tua Micheal Ang tu Nabil jadi mangsa. Memanglah dia bengang sebab tak tahu kenapa Patah Amin tu tetiba tak datang. Bila Nabil luahkan bengang dia tu, peminat Patahkan gigi tu pulak melebih lebih. Biasanya kipas susah mati patahkan gigi ni memang budak bertudung yg baru nak up gatal biji

    2

    33
  5. hotterthan you says:

    Kau dgn Mek tu yg cepat melatah. Sedih! Patutlah dua dua boleh kerja sama sama, level otak pun sama. Kuat perli. Dari elok minat kau nabil, terus jijik. Sbb kau dgn si Lopa tu bestfwen eeeeeeeeee.. Eh btw, iols bkn LOPATAH ke PATAHZURA ke, iols geng Kardashian ok?

    24

    0
  6. Anonymous says:

    si badut ni dengan minta maaf..mmg no1. x serik2.

    14

    0
  7. Anonymous says:

    yg aku pelik ada juga penonton2 pergi tengok meletop kt studio live. gigih benar layan rancangan sampah tu. loser!

    16

    1
  8. Anonymous says:

    mutu pengacaraan ke laut. poyo jew…dah la suka buat lawak bodoh.
    bersara la cepat pak aji …jual jubah ke..sabun muka temulawak haper ke.
    rimas tengok ko ni.

    19

    0
  9. Anonymous says:

    eleh nabil… time kau tgh top dulu, time menang anugerah popular (yg byk kali kau ulang sebut tu – sampai muak aku) kau x peduli pun if ur peminat obsess sgt dgn kau kan..?

    26

    0
  10. Anonymous says:

    Nabil…makin banyak u buat statement makin nampak benar desperatenye u ni…
    dulu aku suka jugak lah dengan kau ….skrg makin meluat pulak.
    camni lah….kau n neelofa duk jer lah kat meletop tu dengan gang2 lopakkkterpatah tu ye….babaiii

    25

    0
  11. Anonymous says:

    masa lofatah tgh up smpi tah berape kali dtg dgn lopah buat adegan geli2 bunga2 bagaii depan dia kt meletops takde pulak si nabil pesan camtu… bias punye pengacara.. lopa yg mengidam anak raja… bukan salah fattah lopah kene reject pastu nk emosi2 gilakan fattah balik

    25

    0
    • Anonymous says:

      haah! betul tue, mmg geli kot masa scene lofattah tue! takde plak pak aji nie nak geli2 fanatik bagai. sedh la ko nabil…jilat sgt lopak ..kemaruk ke ape! ko patutnya takde kena mengena dlm ini cerita …but u just choose the wrong side bro!

      9

      0
  12. Anonymous says:

    ko patut cakap jugak kat gang yg duk sebelah kau tu…tiap2 minggu terjerit2 makcik2 kepam lopak…..dengki tak sudah….dulu dah time dia shmpah tu cukup lah. bagi lah chan hsc pulak nak naik….
    sesama artis pun nak dengki. kalau artis n fans takde kau duk kat set tu berdua jer ah dgn lopak

    20

    0
  13. Jeanie says:

    fans yg tak pakai otak .. Apalah sangat Fattah tu smpai nak agung2 kan .. Hei , excuse me , dulu Fattah kena ckp kayu taklah mcm tu kot .. Dulu Fattah tak femes tak smpai bgtu pun? .. Jangan dsbbkan nak digelar fans [email protected] nak perhambakan diri kononnya tlong idola nak hajar sikit .. That problem just between dorang la .. Yg nak meroyan smpai tegur tegur plakon lain apsal? .. Ingat korang ni fans tegar sesuka hati je anggap idol korang dewa .. Weii ingat Tuhan la guys .. Ingat Allah .. Takde maknanya peragungkan org lain .. Dorang msuk syurga , bukannya korang ikut kot .. Sya ni minat juga dngan Fattah dsbbkan chemisty Lofattah&Fattzura , tpi taklah smpai nak agungkan drang .. Sya ada Tuhan sndiri .. Sya sembah mana yg patut , sya agungkan mana yg patut .. Bykkan fikir baik baik guys di bulan puasa .. jangan tmbhkan dosa yerk ..

    0

    0
  14. Andy says:

    fazura,fattah, lopak and nabil empat2 wat aq meluat. Nara bleh x dlm masa setahun Nara tutup citer pasal diaorang ni. Citer Pasal artis lain la pulak.Bulan puasa ni citer la pasal bazar Ramadan ke, biskut raya ke, or pertandingan kuiz Ramadan ke kan lg best.

    4

    9
  15. jamesbond says:

    puii !

    1

    0
  16. Anonymous says:

    Dr dulu aku xminat. Dah la muka xseberapa. Lebih taik dr jubur!!

    4

    0
  17. Anonymous says:

    Dia ingat org berkenan sgt dgn perangai dan joke dia. Xde class langsung.

    8

    0
  18. Yawn says:

    Besok buat lagi..next??

    5

    0
  19. Anonymous says:

    Sesuai la kau dgn si Hajah yg mencari cinta sejati tu…:(

    4

    0
  20. Anonymous says:

    Nabil pengacara paling annoying pernah dihasilkan Astro.

    7

    0
  21. cita citata says:

    lepas ni apa lg statement nak mari tuh.. fikir-fikir pak aji ooi..
    kongsi idea dgn mak hajah sekali .. kut2 meletup nanti ..

    4

    0
  22. Netizen2017 says:

    Dear Astro,
    Seriously .. its time to change host. Non-bias. It’s sickening seeing all these drama among Malaysian artist. Saya suka tengok MELETOP, konsep santai etc. Lofa, and Nabil has done great job all these years. Tapi, tukarlah .. kasi ‘fresh’ look. Kang, bila sorang host, artis ni takleh datang. Sindir sindir, one another.

    Cukup cukup lah.
    Cukup cukup lah.
    Cukup cukup lah.
    Cukup cukup lah.

    20

    0
  23. mak kau ijo says:

    ko xde peminat bole la ckp camni .. puihhh

    3

    1
  24. Anonymous says:

    takde yan nak agungkan nabil pun hahahahha

    1

    0
  25. A says:

    Netizen 2017. I agree. Aku pun love love to watch MeleTop. Neelofa and Nabil are among those doing great job as pengacara. Santai saja dan kelakar. Yang kutuk tu pegi la interview ambil alih. Lets watch ko lawak dan ketawa mcm mana pulok?

    1

    18
  26. Anonymous says:

    ala nabil….relax laa..tau la tak femes mana…jangan dengki orang lain if peminat nak fanatik dorang…time neelofa dulu orang agung-agungkan kau takde pulak nak bengang-bengang kan…sebab apa? sebab dia partner kau dalam meletop…kau nak jaga hati dia (konon la)…ke sebab kau pun tumbang glamour neelofa tue…kalau dah salah tue mengaku jela salah…memang kau tak tau hujung pangkal cerita kau terus bagi statement salah…pastu nak salahkan peminat pulak…kau tue kena nasihat diri sendiri dulu…suka nak mengata orang…pergi tanah suci tapi ??????

    10

    0
  27. sakit mata says:

    Ada betulnya apa Nabil cakap tu..mengagungkan artis lebih dari segalanya..kalau artis tu bagus membawa kita ke jalan kebaikan boleh memimpin kesyurga lain la citer…

    4

    0
  28. MAK JEMAH says:

    Lu x femes lu fikir mcm mane dengki kat org

    1

    0
  29. Nijah says:

    Aq bukan skong mana2 tp lately aq tgk nabil ngn lopak ni makin menjadi2. Both of them msing2 besar kepala betul, keje xdela hebat mana. Mengacara pun ke laut, tsasul2. Tsilap2 segmen. Please lah artis gred d mcm ni talent xada tp harapkan gosip je lebih. Muak lah! Nabil lg lah, makin kurang ajar sejak2 makin berada ni, angkuh betul statement2 ko. Aq xminat fattah amin or fazura, serius xminat. Tapi dorg ada adab bukan biadap mcm 2hos ni :)

    14

    0
  30. Anonymous says:

    meletop tu bising k..dgn mulut haji ni yg celupar, buat lawak bodo..gelak hajjah yang mcm puntianak! aku tak paham jenis manusia mcm mana layan citer mcm nie. aku tgk 1..2 episod tu pon sbb i tried ok….fail!

    6

    1
  31. tukang suggest says:

    aku suggest gantikan je 2 orang tu dgn sorang ni. i m sure mamat nie hosting lagi MELETOP & GEMPAk. arvind kumar aka MakCik Rosmah! mmg superb la. tak pon letak dia hosting kat MELODI!

    11

    0
  32. Anonymous says:

    Nabil udah2 ler tu. baik ko duduk diam2 kalau nak rasa duit gaji. aku takut tak lama lagi silap2 asteruk tu gantikan ko dgn pengacara lain..hilang fulus! ko tu bkn femes sgt pon..kang anak bini jd mangsa sbb mulut ko yg serupa jamban tu

    4

    0
  33. Puding Raja says:

    betul la apa yg nabil cakap tu..takyah nak agung2 sgt..just chill n support carre retis kesayangan korang..by the wat cinta #fattzura adalah cinta paling agung tahap 7 petala langit dan planet2 sekitarnya…#fattzura paling agung di dunia dan di akhirat

    0

    7
  34. Anonymous says:

    Kalo Fattah jadi wajah ekslusif ASTRO .. agak2 dua2 ni letak jawatan tak?????

    9

    1
  35. Anonymous says:

    bru menang anugerah dulu eksiden bwk moto besar terjongkang kat corner highway…nmpk sgt riak

    2

    0
  36. Anonymous says:

    next time buat research and research and research lagi ur guests…apa latest news and whether they are coming or not. jangan sesekali make fun of their effort.
    so xde lah sape2 nak meroyan or mengamuk x tentu pasal.
    treat ur guests with much respect…as they are special guests yang take the time to come and promote their product and projects. without them u n neelofa are useless ok…

    11

    0
  37. Anonymous says:

    dah stop tngk meletop because of these two host.

    2

    0
  38. anon says:

    zaman2 fanatik ( fenemoma ) retis yang luar biasa dlm dunia hiburan
    zaman Siti Nurhaliza
    zaman Mawi ” World ”
    zaman Aron Aziz…
    dan maybe ” fatah amin ” ..
    jadi Nabil atau retis2 yg ada ada FENOMENA mcm mereka ini ..MOHON DIAM !
    huahauahua

    4

    0
  39. Seri says:

    Kesian budak yg DM nabil tu kena maki wehh.
    .ya betul meletup punya hosting is annoying.Walaupon tgk kat Youtube.Contohnya masa derang interview pelakon SYTD2.Nabil asik potong cakap guest..pastu memekik pastu ala ala flirt flirt dgn cast pompuan.
    Hajah True love kurang preparation.Pastu topik cinta ..terhad pada jantan saja.Konsep tudung dia true love tu boleh dipelbagaikan patutnya…kasih ibu pada anak ,kasih anak pada ibu..nenek pada cucu ke,bos pada staff ke..suami pada isteri..choiii….jantan jugalah yg dilihatnya

    3

    0
  40. Mak pening nak says:

    Apa yg best sgt cite lofattah tu..? Cuba bg tau skit kat aku.. Sampai org fanatik bagai.. Cite hsc best sbb fazura belakon..

    5

    0
  41. cara kekal relevan says:

    cara taboo nak promosi filem/drama melayu atau bisnes artis

    1.promosi gosip cintan cintun
    2.promosi gaduh
    3.buat fan club

    1

    0
  42. jgn jd kelantan says:

    tak payah meleret2 sangat lah nabil…kau jangan terikut2 perangai kelantan bila kawan dgn orang kelantan ni…dulu lu tak kepoh mcm ni…

    5

    0
  43. nabola says:

    nabil n wife ni sma je gedik..skrg ank jd mngsa.dulu bukn main miskin..skrg dh ade duit ajr ank nk jd kardhashian n jennerrr..puii

    0

    0

Leave a Comment

Optional