Written by Bella | November 1st, 2017

Pengacara Gegar Vaganza 4, Nabil Ahmad sekali lagi dikecam netizen kerana menjadikan penyanyi Hazami sebagai bahan gurauan kasarnya baru-baru ini ketika siaran langsung GV 4 hujung minggu lalu.

Nabil juga dikatakan melakukan gangguan seksual terhadap Hazami apabila memegang bahagian leher penyanyi tersebut ketika juri sedang memberikan komen. Tidak selesa dengan kelakuan Nabil, Hazami telah bertindak untuk memarahi Nabil dan raut wajah beliau juga seakan bengang dengan apa yang berlaku.

Netizen menyifatkan tindakan Nabil itu sangat biadap dan tidak profesional sebagai pengacara.

Ini bukan kali pertama gurauan kasar Nabil dikecam netizen dan mengundang rasa tidak selesa orang ramai. Bukan semua perkara kita boleh bawa bergurau apatah lagi akan sesuatu isu yang sensitif dan melakukan aksi kurang sopan di khalayak ramai. Harapnya Nabil dapat kurangkan sikit lawak terlampaunya itu dan lebih menghormati artis senior.

42 responses to Nabil Ahmad Dikecam Netizen Kerana Gangguan Seksual Dan Buli Hazami?

  1. Anonymous says:

    Kau dh kenapa nabil..hilang kereta..kena kecam .muhasabah lh diri ye

    8

    2
  2. Xhbis2 ko nbil says:

    Aiii hji nbil,agk2 la klu nk mriahkn suasana tu jgn smpi wat org marah.whtever it is..bykkn respek bro.tlong la jgn wat lwak bdoh mmnjang.ptut muhasabah dri keta da hilang tu.

    15

    0
  3. Alia says:

    Dia makin kurang ajaq….

    18

    0
  4. Anonymous says:

    nabil ni perlu blajar class entertainment lh… raih ilmu jika ingin berjaya nabil.. memainkan perasaan orang tu dosa.. berjuta tengok programme tu.. menjatuhkan airmuka orang.. kalau kena kat diri sendiri mcmana? syukuri nikmat yang ada ketika berada diatas ni nabil.. kifarah tetap akan ada atas kehendak-NYA. Cuba cari cara lain lagi yang lebih menghormati orang jika nak jadi pengacara.

    21

    0
  5. benci nambik ahmad says:

    biasa la laki mlyu meme perangai cam ni, gatal telor smlm tak leh henjut bini tu sebab nampak laki pun bedal gross nambik yuck come suck my dick if u want cock so much

    4

    2
  6. Nabila says:

    Nabil makes hazami feel uncomfortable.. this is not the way you treat others in front of other peoples especially in LIVE telecast!

    16

    0
  7. Miss Unibes says:

    Nabil kau tegur org baru konon berlagak. Yg kau konon org lama asal perangai mcmtu? Bagi kau lawak. Tapi org tgk tak lawak. Dan kau boleh pikir je perbuatan kau tu tak sesuai mcm muka kau tu. Ni yg aku rasa betul kata Awal Ashaari dulu. Pihak tv sekarang ni nak pengacara lawak2 je. Dah taknak ambik pengacara macam Awal Ashaari dan pengacara professional yg lainnya. Aku pun bosan dah setiap acara mesti pengacara dia pelawak. Aku tau lah nak kasi suasana tu meriah tapi ni apa jadi? Awal Ashaari pun mengacara dulu paling kontroversi sebab batang dia keras. Lol. Biasa lah tu. Tempat sejuk. Batang mana tak respon kalau sejuk. Sedap romen waktu batang keras. Eh keluar topik. Maaf. Lol. Mmg lah senang je Nabil minta maaf. Lepas tu buat lagi. Berapa kali tegur dah. Tapi kira ok lah Nabil jadi pengacara ni dari siapa tu suara mcm jerit2 achey ke apa ke nama dia rasa nak lempang je.

    4

    0
  8. Anonymous says:

    Dato’ Aznil please tegur si Nabil ni.

    11

    0
  9. Zaza says:

    Nabil..ini LIVE. sekali lagi..ini LIVE.ya.
    tolong jgn jadi sakai atas pentas please. malu mak ko tgok perangai ko cmtu atas pentas

    8

    0
  10. senjakala says:

    seriously nabil need to learn to respect others! do your job professionaly. ingat ko jadi emcee kat pentas funfair ke?

    11

    0
  11. FC says:

    Padan muka Nabil! Kurang ajar giler!

    10

    0
  12. joe says:

    ala benda kecik, mamat yg komen kat berita ni, atas skali kompom sotong…wei x payah nak tegur sgt la…pls nabil do not start. ala mcm jilake la..tgk je, terhibur hati, esk bgn pagi gi keej…adoi, sotong mmg sensitip…wei jilake entertaintment la..

    2

    17
  13. Mngkuk btul says:

    Nbil ni aku tgk dr dlu da wat pastu bru mnx maaf.msalah nya x bljr dr ksilapan lgsung.pe msalah ko.ko igt jtuhkn air muka org hburan ke?

    18

    0
    • Sambal belacan says:

      Kan. Bukan budak2 lg. Dah jd bapak budak pun perangai ntah apa2. Pikir dulu before ckp or buat apa2. Nak melawak tp tak kena.

      3

      0
  14. Anonymous says:

    So rude…

    3

    0
  15. Anonymous says:

    Melayu low class. Byk kt luar tu..

    4

    0
  16. Melati says:

    Walaupun saya benci Nabil , tapi Hazami tu jer yg perasan bagus .. takkan lah Nabil taste mcm Hazami kalo yer gangguan seksual .. hmmm tu jrr

    1

    6
  17. bininabil says:

    nabil tu sakit jiwa……..who knows he is bapuk himself hahahah kawin coverina jer…..aku rasuk nabil got shrinking balss syndrome…..and small stick….

    3

    0
  18. Anonymous says:

    Ala.. si hazami tu ala2 malu jer.. dlm hati sapa tahu?.. si nabil ni pun klu nak bergurau jgn smpai nak menjatuhkan maruah hazami.. blh bincang kat blkg pentas.. tu pun klu ko nabil taste hazami.. hahaha

    0

    4
  19. KauMarahKauKunyit says:

    Alahai.. aku tengok yang komen marah tu kebanyakannya lelaki. hmm, Mesti geng kunyit. tu pasal emo melebih.

    2

    2
  20. z says:

    kenapa mcm pelik baju nabil pakai tu…semua tempah sendiri ke skrg pengacara ni kalau nk jadi hos..big bottom dn ada tali pinggang..mcm gay.

    3

    0
  21. binan says:

    Astro punya propaganda la nih…mcm la korang tak tau astro punya gimik marketing… diorang sajer jer nk buat kecoh…nanti byk la sokong si Hazami ni… sebelum ni GV pun bukan trending pun…nah lepas nabil buat cam tu..amik ko trending GV bagai nak rak….

    Tgk lah…bukan astro nk gantung pun si Nabil nih…takat producer tegur jer….SAmpah sampah hiburan melayu sekarang

    4

    0
  22. sayang, apa itu lakonan? says:

    aku rasa kan nabil tak discuss dengan hazami belakang pentas.. sebab tu hazami punyalah terkejut beruk tak sangka dibelai nabil.. to me, kalau nabil dah discuss dengan hazami belakang pentas dan hazami pun mengaku selesa tak kesah dibelai nabil, takdenya hazami nak makan hati ke simpan dendam ke apa.. selalu dalam drama camtu la, pelakon akan discuss apa akan jadi, what to expect supaya pelakon taklah hilang kawalan kabur-kabur what’s going on.. pelakon harus ready dan plan apa yang nak dipersembahkan kepada penonton.. lagi-lagi kalau ada scene tampar-tampar ke, nangis-nangis, gurau senda ke.. emosi pelakon pun perlu dikawal gak walaupun niat memang nak paparkan sesuatu kepada penonton.. biar penonton yang bagi tafsiran masing-masing bila tengok persembahan uolz.. hazami silalah pergi kelas lakonan ye kalau betul you nak survive dalam gegar vaganza.. ada lagu ada lagi, tiada lagu tiada lagi..

    2

    0
  23. anonymous says:

    dia belum kena buku dgn ruas lagi ni

    1

    0
  24. Shah says:

    Ala macam mana perangai buruk si nabil ni Astro tetap pilih dia jadi pengacara pun.to ne honest mmng xberkenan langsung ngn si nabil ni dari dlu lagi.Majority lawak bangang dia tu xbertempat.?

    4

    0
  25. hassler108 says:

    GENG KUNYIT MENYALAK

    0

    0
  26. Maru says:

    Adoii lagi lama lagi melampau.. dan teruk.
    Nabil nie dah lupa siapa dia dulu.. Mkin dah terlalu rasa diri hebat.. Sampai lupa nak sedar diri kita hanya manusia.. Biasa..
    Lama2 org akan benci kalau selalu over..

    0

    0
  27. Aku says:

    Nabil mkin dah ingat dia nie pengacara no1 kat malaysia nie hebat melampau.. Muhasabah diri encik nabil.. Lama2 org meluat kat hang…
    Suruh bini pakai tudung dulu.. Larat kaa dok tanggung dosa bini..

    0

    0
  28. Aku says:

    Nabil mkin dah ingat dia nie pengacara no1 kat malaysia nie hebat melampau.. Muhasabah diri encik nabil.. Lama2 org meluat kat hang…
    Suruh bini pakai tudung dulu.. Larat kaa dok tanggung dosa bini..

    0

    0

Leave a Comment

Optional