Nabil Ahmad Dan Neelofa Tarik Diri Dari Pencalonan AME 2019

Hiburan

Nabil Ahmad Dan Neelofa Tarik Diri Dari Pencalonan AME 2019

Ingin memberi ruang kepada artis lain dan enggan juga dilabel sebagai syok sendiri, pengacara MeleTOP, Nabil Ahmad dan Neelofa membuat keputusan untuk menarik diri daripada pencalonan Anugerah MeleTOP Era 2019 (AME 2019). Menurut Neelofa, keputusan itu sudah lama dibuat dan bukan atas desakan mana-mana pihak.

Advertisement

Sudah enam tahun kami bersama MeleTOP. Rasanya sudah tiba masa untuk kami memberikan peluang kepada orang lain dan fokus kepada pengacaraan saja.

Sekurang-kurangnya tidak akan timbul isu tuan rumah saja yang menang. Sejak tahun lalu sudah timbul isu ini dan banyak kritikan yang kurang menyenangkan diterima apabila menang sebelum ini sedangkan fokus saya hanya mengacara.

Nabil pula berkata, pada awalnya beliau agak bimbang dengan penerimaan peminat terhadap keputusan itu tapi beliau dan Neelofa mahukan persaingan yang sihat dan tidak mahu dikecam selepas mendapat anugerah.

Bagaimanapun, Nabil dan Neelofa masih lagi kekal sebagai pengacara AME 2019 dan disertai oleh Jihan Muse. AME 2019 bakal bersiaran secara langsung di Axiata Arena, Bukit Jalil pada 21 April depan.

Harapnya selepas ini netizen tidak akan lagi mengecam dan mempertikaikan mengapa kedua-dua hos mendapat pencalonan yang banyak dan memenangi anugerah dalam AME.

Sumber Berita : Harian Metro

Kredit Foto : Echolalia Pictures

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

28 Comments

  1. Yekeni

    March 20, 2019 at 8:59 pm

    Mungkin dah tau akan kalah?

  2. Anonymous

    March 20, 2019 at 6:40 pm

    Tahun ni nk undi Sherry! ABPBH

  3. Senyumlah

    March 20, 2019 at 5:28 pm

    Satu je nak cakap SHERRY patut menang Pengacara popular Abpbh tanpa kelibat lofa and the gang …

  4. Anonymous

    March 20, 2019 at 1:57 pm

    bagus la Tarik diri not fair jadi je pengacara -its still buyers-enta siapa siapa na vote mereka ni,so mny actor and actress much talented and better to be chosen,lau di kira kan bakat lakunan kedua dua memang not so good,siti elizad,maya Karin,adya jebat,emma mambong,fazura, these peoples r superb…

    • sis no name

      March 20, 2019 at 3:05 pm

      to anon 1:57 pm
      bias dik.. bukan buyers.

      bias – berat sebelah
      buyers – pembeli-pembeli

      tak sangka dah 2019 masih ada lagi orang keliru ejaan bias.

  5. Anonymous

    March 20, 2019 at 12:26 pm

    kualit pengacaraan astro memang kenot la. astro awani boleh la…news okay tpi hiburan…hancusss lama dah.

Loading...