Written by Bella | April 10th, 2019

Selepas setahun tidak berkarya, akhirnya penyanyi Sufian Suhaimi melancarkan single terbarunya bertajuk Mencuba dan turut memuat naik muzik video lagu tersebut di YouTube.

Bagaimanapun, muzik video lagunya itu dikatakan sedikit sebanyak mengimbau kembali kisah putus cintanya terdahulu bersama aktres, Elfira Loy. Paling ketara sekali adalah babak menaiki helikopter.

Rata-rata netizen yang menonton berkata, mereka sudah bosan Sufian tidak habis-habis menjaja kisah cintanya itu dan nampak sangat masih belum ‘move on’.

Namun, kata Sufian babak berkenaan tiada dalam perancangan asal dan ditambah pada saat akhir selepas mendapat tajaan daripada syarikat penerbangan persendirian.

Sejujurnya saya gementar untuk menjayakan babak ini sebab tidak mahu ia jadi isu besar atau menyinggung mana-mana pihak.

Lagi pula, dalam perancangan asal memang tidak ada babak ini. Apabila ada yang menaja pada saat akhir, saya dan pasukan terima saja. Namun, terpulang kepada persepsi penonton sejauh mana nak menilaikan muzik video ini. Ingin dijelaskan, ia tidak ada kaitan dengan mana-mana pihak.

Pada masa yang sama, Sufian mengakui dirinya sudah lama ‘move on’ dan tidak lagi memikirkan apa yang pernah terjadi lagi sebelum ini.

Sumber Berita : Harian Metro

27 responses to Muzik Video Baru Ada Babak Helikopter, Netizen ‘Meluat’ Sufian Suhaimi Belum ‘Move On’

  1. WickEd says:

    Crap!

    19

    0
    • Anonymous says:

      ramai je artis lain putus tunang…amyra rosli dgn dazrin lagi seminggu je nk kahwin putus…awie dgn erra..xde nk tagih simpati,flashback throwback sume….

      16

      0
  2. Anonymous says:

    Dari pelamin masa AJL until scene helikopter ni, semua la Suhaimi ni tak tahu perancangan asal and semua la tibe-tibe orang taja lah, tibe-tibe plan lah.

    37

    0
  3. Bob Barli says:

    Tetbe teringat twitter post adk elpira yg pasal pian gunakan kakak dia utk kepentingan sendiri. Macam terbukti je. 2X5 je elpira dgn pian. Play victim.

    14

    0
    • Abam Abu says:

      Play victim konon merana tapi ade je banyak pompuan die berkepit org luar je puja sgt konon kesian hahahahahahaahahha

      8

      0
      • Makcik Cabai says:

        Kan….
        Bila kantoi… cakap “ini semua konspirasi nak jatuhkan saya”
        puiii… aku tunggu je si Black ke Akim ke ajak Pian ni duet.. confirm vokal pian ke laut….

        3

        0
  4. Awan Nano says:

    Aku paling menyampah manusia yg acah2 dah move on tp masih menangguk d air yg keruh. Knp dpt tajaan sekalipun ko berhak untuk tolak kan? Kan? Kan? Jd kenapa pilih terima? Konon2 nak trending la ek.. Org dah tak dpt nak simpati la boboi pian.. Bali mana? Knp tak buat scene kat Bali jer?

    24

    1
  5. Pian Piun says:

    i have 1 question. samaada dia dah move on atau belum, apa kena mengena dengan korang? korang jadi macam ni sebab korang bukan minat bakat dia, tapu korang minatkan diri dia, peribadi dia. sepatutnya bakat dia je yang jadi perhatian, hal lain jangan nak masuk campur.

    2

    19
    • Hatersgonnahate says:

      Kalau betul berbakat x perlu pun publisiti murahan mcm ni. Ye dok?

      16

      0
      • Pian Piun says:

        Dia tak buat publisiti pun, korang yang buat sesuatu benda tu jadi “publisiti” and gone viral. dia cuma buat apa yang dia nak buat, yang memberi publisiti adalah manusia2 macam korang (netizens).
        benda ni senang je, tak suka jangan tengok, jangan ambik tau. kalau tak suka tapi still sibuk ambik tau, then korang yg sakit mental sebenarnya.

        4

        9
    • Anonymous says:

      Bukan berbakat sgt pun. Attention seeker. Gimik murahan je lebih hahahaha

      6

      0
  6. Antikecoh says:

    Lantak dia laaa… tak kiasa nk menyampah.. bukan guna duit aku.. bukan paksa aku tgk m dengar, so lantak dia laa… yg kecoh sgt kenapaaa… adoiii

    3

    11
  7. Antikecoh says:

    Lantak dia laaa… tak kuasa nk menyampah.. bukan guna duit aku.. bukan paksa aku tgk m dengar, so lantak dia laa… yg korang kecoh sgt kenapaaa… adoiii

    2

    9
  8. nina says:

    latip borgiba jauh lagi hensem dari dia ni…

    3

    0
  9. eh sajak nye kau! says:

    pian pian…ko jgn ikut kepala ko je, jaga sikit batas ko tu..org tu isteri org dah, hormat sikit perasaan suami org tu, kang xpsal2 ko kene letup.

    xpayah nak trwback kisah silam hanya utk lakukan nama ko. konon tak tau ape2, semua last minit..hr tu kes pelamin pon last minit. tak gentleman la bro. cari idea bernas sikit nak buat video clip or ape2 projek ko. Dah xde idea lain ke selain guna semua memori2 lama ko dgn dia?

    sedih!

    31

    0
  10. Anonymous says:

    Pian ni mmg sengaja cari publisiti murahan. Acah2 nerd innocent konon2 nak nampak mcm dia mangsa keadaan teraniaya bla bla bla. Bila buat gimik kaitkan el da je alasan nak bg. Betul kata awan nano kalau dpt tajaan sekalipun boleh je tolak tp nampak sgt sengaja cari pasal. Sudah2 la pian sumpah annoying kau ni. Nak glamour dgn cara mcm tu buat apa

    15

    1
  11. Anonymous says:

    KLU AKU JD PIRA PUN BAIK PILIH YG MENJAMIN MASA DEPAN SMART PUN SMART LAKI DIE TUH. DARI PILIH YG NAN HADO NIHHH.. MCM BUDAK SEKOLAH PUTUS CINTA..PD MUKA TINGGALKAN AWEK DI DULU.. KARMA NAMA NYE..

    20

    0
  12. mm says:

    aku org kg pian, kt mersing.. actually yg punce pts tunang tu senanye mak pian yg wat hal.. mak pian x ske el… bknnnye mak el or el yg wat hal… tp netizen nmpk mcm sume punce dr el.. sbb mak die byk bersuara.. sdgkn yg mak si pian snyp2 tu la jahat!!

    6

    0
  13. Pembantu tadbir says:

    Pian ada hak nak buat apa pun dlm MV dia, x suka jangan tengok!!!!!!

    3

    8
  14. Anonymous says:

    Publisiti murahan pian.. Buat malu je jadi laki.. Sudah2 la tu

    4

    0
  15. ituu says:

    dirancang atau tidak. tiba tiba ada sponsor ke.. just show your respect. tolak penaja and avoid babak ituuu.

    3

    0
  16. Pity says:

    Move forward n jelah kerengka
    Sufian ni sakit mental kali.

    2

    0
  17. Yakyot says:

    Elfira mesti menyasal kenal dengan Sufian ni.Dia ni macam jenis orang yang suka ambil kesempatan dan kuat berdendam.

    1

    0

Tinggalkan Komen Anda Di Sini