“Mustahil Berpantang Penuh Zaman Ni, Mat Saleh Mana Ada Pantang-Pantang” – Vivy Yusof

Hiburan

“Mustahil Berpantang Penuh Zaman Ni, Mat Saleh Mana Ada Pantang-Pantang” – Vivy Yusof

Berpantang selepas melahirkan anak merupakan satu proses yang sering dilalui oleh kebanyakkan ibu, terutamanya untuk para ibu yang berbangsa Melayu.

Ketika menjalani proses ini, segala pergerakan dan pemakanan yang diambil akan terbatas sehinggalah tempoh berpantang untuk seseorang ibu berakhir.

Advertisement

Bagaimanapun, tak semua ibu ‘rela’ untuk menjalani proses berpantang untuk jangka masa yang agak lama dan hal ini turut dirasai oleh usahawan terkenal iaitu Vivy Yusof.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vivy Yusof (@vivyyusof)

Berpantang secara penuh nampaknya mustahil pada zaman ini. Bagaimana kamu hanya berehat dan duduk tanpa rasa bersalah?

Menerusi perkongsian beliau di Instagram baru-baru ini, Vivy bercerita kembali momen-momen dirinya melalui proses berpantang untuk keempat-empat cahaya matanya iaitu Daniel Azim Shah, Marian Iman Shah, Sarah Ilham Shah dan Idris Ali Shah yang baru saja dilahirkan bulan November tahun lalu.

Dalam pada itu, dia turut menceritakan ketika dia mendapat syarahan dari ibu dan ibu mertuanya mengenai tidak berpantang dengan betul, Vivy akan berdebat dengan mereka dengan mengatakan Mat Saleh tidak ada berpantang tapi masih baik-baik saja.

Tambahan lagi, kerana sering mendengar suaminya bermesyuarat dalam talian, ia membuatkan dirinya tidak mahu ketinggalan dan segera ingin menyelesaikan setiap permasalahan yang timbul.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending pada pautan di bawah.

penggal
11 bulan lalu

"Dia Tetap Darah Daging Saya" - Kes Penggal Kepala, Bapa Maafkan Anak

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Gempak

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

5 Comments

  1. Anonymous

    January 21, 2022 at 8:19 am

    eh lantak die la die nk buat ape tu bdn die.. die sakit ke sihat ke korang kesah ape!!! duit korang ke die mintak kalu die sakit.. sudah2 la nk menyibok hal umahtangga org. jaga je umahtangga sendiri.

  2. anti melesies

    January 19, 2022 at 1:54 am

    bila melayu kayangan mcm dia buat, semua boleh.
    yg marhaen2 buat semua salah.
    biasa la melayu miskin semua sembah melayu kayangan mcm dia ni

  3. Doula bertoula

    January 17, 2022 at 9:33 pm

    6.42 …. Makchik bawang ye …

    Dah bodoh tu bodoh gak la … Makan la ikan masin gan nasi ko tu … Bodoh …

    Zaman moden ni ada gak yg kolot mcm ko ni ye .

  4. Anonymous

    January 17, 2022 at 8:12 pm

    dia nak jadi mat saleh biarkan semua itu atas kehendak sendiri yg merasa diri sendiri juga.

    mat saleh anak satu dua je melayu celip mat saleh berderet

  5. Anonymous

    January 17, 2022 at 6:42 pm

    bodo gitulah..sok dah tua sakit itu ini..rasaiin

Loading...