Written by Bella | December 28th, 2018

Malam tadi, usahawan kosmetik Safiey Illias berkongsi berita beliau telah terlibat dalam kemalangan jalan raya sehingga kereta mewah BMW i8 miliknya remuk teruk di bahagian hadapan.

Safiey menganggap kejadian itu terjadi sebagai balasan Allah SWT terhadap dirinya yang sebelum ini berniat untuk menukar jantina dengan memotong kemaluan.

Rata-rata netizen meninggalkan kata-kata nasihat dan pesanan kepada beliau untuk bertaubat dan kembali ke pangkal jalan. Namun, ramai juga yang sudah menyampah dengan sandiwara Safiey yang berulang kali berkata mahu berubah tetapi masih juga tidak insaf. Sekadar propa dan gimik murahan untuk menarik perhatian.

Tidak dinafikan ada kalanya komen-komen netizen terhadap Safiey boleh tahan pedas dan melampau. Bagaimanapun, dengan apa yang berlaku, mungkin Safiey harus bersikap lebih terbuka dan mendengar nasihat daripada mereka yang tidak mahu melihat beliau terus hanyut.

54 responses to Mungkin Balasan Allah SWT Sebab Nak Potong Kemaluan – Safiey Illias Kemalangan, Kereta Mewah Remuk

  1. Anonymous says:

    nara ni suka story pondan dua ekor ni..
    Muhammad Sajjad Bin Kamaruz Zaman
    Saifuddin Bin Ilias

    44

    0
  2. Anonymous says:

    bila nk taubat?

    lepas eksiden erus karok ek smlm..
    mcm tak ada pe je kau

    7

    0
  3. Hanya Mampu Beristinja says:

    Duit panas mcm tu lah. Tengok sumbernya drp apa.

    10

    0
  4. Anonymous says:

    Nak berubah tak berubah-rubah jugak. Lantak ko lah, produk ko, Tok Vida dan Tok Aliff kasi free pun aku taknak.

    11

    0
  5. Miss Little C*nt says:

    Sekali ko tipu, sampai bila2 orang susah nk percaya dgn taktik licik ko lgi. Simpan je lah janji pelesu ko tu sis. Muak tau ke.. muak bluek!

    13

    0
  6. Oh My English! says:

    Im speechless.. what goes around comes around. Once a cheater always a cheater. Karma never wrong in address..

    5

    0
  7. sajat says:

    Aku sebagai perempuan, memang jatuh cinta betul dengan kulit Sajaaaattt
    Cantik betul lah weh :(

    1

    3
  8. pechhhhah la wak says:

    dia ni boleh dikategorikan sbg pondan tak cukup hormon. x lawooo!!!

    10

    0
  9. Anonymous says:

    Bagi aku Sajat lah better. Pondan ni lgi hauk!
    Dia ni entah la, kejap nk jdi jantan ..kejap jdi pompuan.

    2

    4
  10. Awie says:

    Lantak ko lah. Ni semua attention seeker poyo. Lebih taik drp jubor!

    4

    0
  11. Anonymous says:

    elok la agen2 pun dah lari makin sikit. baru ingat nk bertaubat gituu. :(((

    5

    0
  12. Anonymous says:

    taubat la konon, simpan je lah woi. besok new year coutdown ko menari lagi di langkawi mcm kelkatu hilang sayap sebelah!

    6

    0
  13. Anna says:

    Sajjat dah balik dah ke …. Bapuk bapuk menyemak ….

    2

    0
  14. PLEASE BAN HIS SONG FROM AIRING ON ANY RADIO CHANNELS!

    1

    0
  15. Girl says:

    ingatkan dah lama potong

    1

    0
  16. Zigurat says:

    Dah potong la. Dia da buat live ari tu. Saja nk propa

    1

    0
  17. Anonymous says:

    Dah potong ke dia ni??

    1

    0
  18. nassier says:

    ingat jangan hakimi mereka bro mungkin bukan anak kita cucu kita mana tahu biar tuhan menghakimi mereka sedar qodho dan qadar

    0

    2
  19. faraj says:

    Perasan nya ko…”Tuhan pun takder masa nk layan ko…!!!..” bodo nya …kikikiki

    2

    0
  20. alia says:

    nak minta ampun kena masuk socmed eh????

    3

    0
  21. Maznah says:

    Zaman skrg ni taubat pun boleh dibuat acah main….
    How low as a Muslim you can be?
    Enough la…

    2

    0
  22. Anonymous says:

    pelakon… once uda tipu sbyk mana pun ko ckp masuk dlm trash..nnti urg bilang jgn menghakimi bukn nak menghakimi tpi siapa suruh tipu..

    0

    0
  23. Anonymous says:

    betul kalau menipu hal dunia tak apa juga ni hal agama ..tobat lh..konon..topeng lagi bahaya.

    1

    0
  24. Anonymous says:

    Mengapa bapok,pondan,pengkid atau LGBT boleh ujud dgn terang2 an n makin ramai skrg ni,punca utamanya adalh mak bapak,atau penjaga kurang tegas dgn ank2 ini..cuba dari awal lg dipantau..sekolahkn ibu bapa dulu…sb rumahtangga skrg kebanyakknya pincang…manusia dh berilmu tapi salah ilmu…maju tapi tiada akhlak…mmg sedih.

    2

    0
  25. Kak perihatin says:

    Dah jadi lelaki nak tukar perempuan,
    Dah jodoh dengan perempuan nak juga lelaki
    Dah takdir pandai anggap diri oku (sebab Ada kemaluan lelaki)
    Dah banyak duit nak operate sini Sana
    Fikirkan apa hukum tukar jantina….jgn iku nafsu nanti lesu

    3

    0
  26. Anonymous says:

    Kau nak jadi perempuan….tetap tak cantik. Cantik Palsu…….

    0

    0
  27. Great looking web site. Presume you did a great deal of your very own coding. http://cistus-pastillas.eu/

    0

    0
  28. faraj says:

    Jadi semua yang mati sebab kemalangan selama ni sebab allah murka? Sebab mereka hina dan derhaka? Sial bella. Hormat sikit mangsa kemalangan. Ko ngan keluarga ko tak pernah kena.

    0

    0
  29. sajat says:

    hahh potong kotey lg

    0

    0
  30. joy yah says:

    x serik2 gak kepala tweety ni…tgk kat IG sama je…makin menggedik tonggek sana cni…try hard sgt tp kelakar cm katun

    0

    0
  31. Itu belum balasan lagi…. hanya soft reminder , peringatan dari Allah swt.

    0

    0

Leave a Comment

Optional