Written by Bella | September 18th, 2015

Nama Umie  Aida tidak asing lagi dalam industri filem tempatan dan merupakan seorang pelakon yang cukup versatile.

Muncul dengan filem terbaru bergenre seram iaitu Jwanita arahan sutradara terkenal Osman Ali, Umie membuktikan lakonan beliau masih lagi “berbisa” seperti dahulu.

Jelas Umie, beliau menjadikan watak beliau dalam filem Dukun yang diharamkan tayangannya sekitar tahun 2007 sebagai sumber inspirasi dalam menghidupkan wataknya sebagai pengamal ilmu hitam didalam Jwanita.

Bila ditawarkan skrip, pengarah dan ‘team’ yang bagus, saya percaya setiap pelakon yang terlibat mahu berikan lakonan yang lebih baik dan berbeza.

Saya sendiri memilih naskhah ini kerana saya selesa bekerja dengan Osman memandangkan dia memberi kebebasan untuk saya dalami karakter dengan cara saya sendiri. Saya percaya hasil tangan dia tidak pernah mengecewakan.

Tambah Umie lagi, penglibatan dirinya dalam industri seni tanah air dianggap sebagai satu tanggungjawab besar yang perlu dipikul dan bukannya mengejar populariti semata-mata.

Menghasilkan lakonan yang terbaik adalah merupakan tanggungjawab seseorang pelakon. Bagi saya ia penting  untuk menggalas kepercayaan penerbit dan pengarah selain kepercayaan saya sendiri untuk berikan sesuatu yang terbaik kepada penonton.

Mari kita tonton trailer filem Jwanita dibawah, tengok trailer pun memang dah bikin seram. Mungkin filem Jwanita mampu menjadi filem seram terbaik. Barisan pelakon lain seperti Maya Karin, Bront Palarae, Cristina Suzanne membuatkan filem ini mempunyai kelasnya tersendiri.

Sumber Berita: Sinar Harian

11 responses to Muncul Dalam Filem Jwanita: Lakonan Umie Aida Masih Berbisa

 1. Lovelyvic says:

  Umie berlakon dalam Dukun mmg hebat gila… sayangnya filem tu Haram Tayang plak…. kalau tak confirm menang anugerah.

 2. Anonymous says:

  semoga sukses ya

 3. Anonymous says:

  hello

 4. Anonymous says:

  nape sy nk submit comment xkua

 5. Anonymous says:

  kesian

 6. yuyu says:

  Umie Aida kalau blakon ape2 watak pon best!. yuyu sukee
  tak macam artis sekarang yang sanggup bpakaian terdedah sana sini utk dapat populariti dah tu berlakon macam sampah

 7. mojo says:

  Jerit2,nak celah kangkang,seram pun kemaruk celah kangkang,semua filem motif celah kangkang.seram,komedi,aksi,keagaman.semua kisak nak kangkang.