Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Muhammad Sajjad Lolos Ke Thailand, KTMB Beri Kenyataan Penafian

Sajjad

Susulan penemuan Sajat yang menjadi buruan pihak polis sebelum ini, nampaknya keadaan menjadi kecoh semula apabila usahawan kosmetik itu didakwa meloloskan diri ke Thailand dengan menaiki tren kargo Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB).

Advertisement

Berikutan itu, pihak KTMB tampil memberi kenyataan penafian dengan mengatakan bahawa mereka tidak bertanggungjawab atas segala isi kandungan kontena yang disewa oleh pelanggan sama ada kosong, atau mempunyai muatan.

Kenyataan KTMBSumber : Facebook KTMB  

Kontena kargo yang dibawa ke Thailand adalah milik syarikat perkapalan yang telah disewa oleh pelanggan KTMB di Malaysia dan Thailand. KTMB tidak bertanggungjawab di atas kandungan kontena tersebut.

Selain itu, KTMB juga menegaskan bahawa terminal dan fasiliti kargo mereka di Padang Besar juga dikawal ketat oleh pihak berkuasa seperti Polis Bantuan dan Kastam.

Muhammad SajjadSumber : Google  

 

Setiap tren kargo yang membuat perjalanan merentasi sempadan antarabangsa perlu melepasi pemeriksaan yang teliti oleh pihak berkuasa kedua-dua negara di sempadan. Proses ini melibatkan pemeriksaan dokumentasi serta fizikal ke atas gerabak dan barangan.

Meskipun begitu, pihak KTMB difahamkan akan menjalankan siasatan dalaman mengenai perkara yang dilaporkan.

Kenyataan itu dikeluarkan pihak KTMB ekoran laporan portal berita tempatan yang melaporkan Sajjad telah melarikan diri ke Thailand melalui gerabak kereta api kontena kargo.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

3 Comments

  1. Anonymous

    September 21, 2021 at 11:07 pm

    Penyamun tarbus umno tak mau tangkap sajat sangup cari walaupun kes dia tak mendatangkan apa2 kesan pun wahai rkyat marhen pikir2 kan lah

  2. Armadan Hamdan

    September 21, 2021 at 8:26 pm

    GOOD

  3. tecit

    September 21, 2021 at 11:21 am

    ok terbaik penulis. aku suke gune name asal (name ic) tu. terbaikkkk.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top