Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Mufti WP Tegur Drama Isteri Untuk Disewa

Drama Isteri Untuk Disewa lakonan Fattah Amin dan Tiz Zaqyah yang baru sahaja mula ditayangkan Isnin lalu tidak dinafikan mendapat sambutan yang cukup hangat lebih-lebih lagi ia adalah kemunculan semula Fattah menghiasi slot drama selepas beliau berkahwin dengan Fazura.

Advertisement

Namun, plot drama tersebut menimbulkan sedikit perbahasan dan kontroversi mengenai hukum dalam agama Islam bab menyewakan isteri.

Malah, ia mendapat teguran daripada Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri kerana ia sebenarnya menyalahi hukum agama.

Menerusi laman Facebook rasminya, Dr Zulkifli telah memberikan penjelasan secara mendalam tentang dua isu iaitu yang pertama mengenai tajuk drama dan yang kedua implikasi hukum.  Kata beliau, memang haram untuk meminjam mahupun menyewakan isteri.

Mari kita ikut penjelasan penuh  Dr Zulkifli dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Advertisement

Sumber Berita : Facebook Mufti Wilayah Persekutuan

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

58 Comments

  1. Xoxo

    November 10, 2018 at 6:39 am

    Drama so lousy, cete tak logik,pelakon kayu. Buang masa nak tengok.

    Apapun Fattah dah hilang aura penyokong tegar yang banyak support pun dah bubarkan kelab

  2. Hambali bin rosman

    November 9, 2018 at 11:33 pm

    Drama apa ni? Teruk nye

  3. benang

    November 9, 2018 at 9:52 pm

    —-Senarai-dengan Bogeel Wanita di Bandar_Anda telah bocor di-sini : Huit.Re/CityGirls

  4. mawisingi

    November 9, 2018 at 9:51 pm

    —-Senarai-dengan Bogel Wanita di Bandar_Anda telah bocor di-sini : Huit.Re/CityGirls

  5. Anynomous

    November 9, 2018 at 7:38 pm

    Ntah apa2 la tajuk & cerita.X de modal sgt ke?Dgr tajuk masa promo kat GV minggu lepas pun dah rasa menyampah.Fattah ni pun satu.X de ke citer lain U nk berlakon?Asyik citer2 ntah apa2.Lakonan pun sama.Tgk,geng2 U yg lain,berlakon citer yg berkualiti,tercalon & mng kat Anugerah Skrin.But U?Muka pun x nampak.Mmg la akan mng lagi kat ABPBH thn depan sbb fan kaki gigih mengundi akan tetap undi.Tapi utk perkembangan karier?Yg sesetgh Melayu pulak,pi gak layan siap feeling2 lg.Sbb tu dpt sambutan hangat walau citer ntah apa2

    • Anonymous

      November 9, 2018 at 10:04 pm

      Hello..FA kebyakan filem terbitan ASTRO tp produk ASTRO x nak join Anugerah Skrin ok..

      Tu je akn nk brtau.

    • Anynomous

      November 9, 2018 at 11:58 pm

      Kan betul,muncul dah fan fanatik yg psiko reply org punya komen x tentu arah.Mcm la aku x tahu FA selama ni duk byk berlakon utk tayangan ASTRO.Ini bkn soal join atau tidak woiiii,kalau join pun citer mcm ni,usahkan layak top 5,penjurian awal pun x lepas.Citer ntah apa2,tajuk pun mengarut sampai mufti komen pun ada yg nk defend?Lg satu ko yg sibuk nk reply,bkn kebanyakan filem,drama ok.Istilah pun salah guna sibuk nk reply org punya komen.Kalau ko jenis yg reti bhs,komen aku tu sebenarnya positif utk artis yg ko duk puja2 sgt tu.Tu je aku nak brtau

Loading...
To Top