Muatnaik Gambar Kurus Tapi Letak “Caption” Gemuk, Mereka Ini Kurang Keyakinan Dan Dambakan Pujian

Trending

Muatnaik Gambar Kurus Tapi Letak “Caption” Gemuk, Mereka Ini Kurang Keyakinan Dan Dambakan Pujian

Pasti korang pernah melihat beberapa caption di laman sosial beserta gambar kurus namun dengan kepsyen berbunyi “badan gemuk, kena diet lepas ini.”

Advertisement

Dah kenapa dan motif buat macam tu? Sedangkan ada antara mereka kurus keding, tapi kepsyen yang ditulis menyatakan mereka gemuk.

Seorang wanita bernama Auni Ameera merupakan seorang pelajar bidang Psikologi menjelaskan, bahawa mereka yang suka berbuat demikian adalah orang yang kurang keyakinan diri hingga membuatkan mereka memuatnaik gambar untuk mendapatkan pujian orang lain untuk memgatasi kebimbangan terhadap keyakinan diri sendiri.

Psychological Factor

Kenapa ada orang kurus letak caption dalam gambar kata dia Gemuk atau Selekeh seperti dalam gambar di bawah ?

Lack of confidence: ‘Gemuk’ dalam caption picture dia yang kurus bermaksud kurang keyakinan diri. So in order to feel good about themselves. mereka perlukan dambaan dan pujian dari orang lain untuk mengatasi anxiety terhadap diri sendiri..

Pujian orang ni tak mampu atau maybe, Hanya sekejap sahaja boleh buat mereka rasa selesa. Orang kurang beryakinan diri atau rasa Insecure perlu pujian atau satu encouragements yang berterusan.

Selalunya orang ada masaalah keyakinan diri akan banyak pendam perasaan dan seboleh mungkin untuk mengelak dari tempat yang crowded. Orang yang kurang berkeyakinan diri selalu fikir dalam otak yang orang lain judge mereka setiap masa, Anytime and anywhere. Mereka juga rasa selalu diperhatikan orang bila berhadapan dengan public.

Upload gambar then letak caption ‘Selekeh’ atau ‘Gemuk’ walaupun mereka tak seperti yang dicakap, Boleh jadi petanda yang mereka tengah insecure, Yet, they are not aware of that insecurity.. Mereka personally nak satu pujian yang opposite dari apa yang mereka tulis so mereka boleh terasa selesa dengan diri sendiri atas Pujian orang lain..

People like this are fragile and have a strong tendency to behave defensively. Kalau anda cakap Negative pada penampailan mereka, they will remember it like.. Forever.

People who Lack of confidence may avoid crowded and public places. While people who are insecure tend to find commendation from others due to the feelings of inferiority, Will continuously seeking for appreciation, excitement and attention.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...

Comments are closed.