Written by Bella | February 8th, 2019

Mempunyai wajah cantik, pelakon Fathia Latiff menjadi idola ramai sebelum ini, namun kini bintang ini sudah hilang sinarnya.

Satu demi satu kontroversi yang menghimpit dirinya membuatkan Fathia dikecam dan ada yang sudah bosan untuk membantu beliau berubah menjadi seorang yang lebih baik. Ibarat beliau mensia-siakan peluang kedua yang diberi.

Memuat naik foto terbaru di Instagram, ramai yang perasaan perbezaan raut wajah Fathia. Tidak dinafikan amat berbeza antara dulu dan sekarang. Dari luaran, boleh lihat beliau seakan memendam seribu satu rasa dan masalah. Nampak tua dari usia sebenar.

Rata-rata netizen merindui Fathia yang dahulu dan mereka berharap satu hari nanti beliau akan kembali seperti dahulu.

Tiada apa yang boleh dikatakan melainkan doa yang baik-baik sahaja untuk Fathia. Siapa tahu, satu hari nanti beliau akan bangkit daripada segala dugaan serta ujian dan berubah ke arah yang lebih baik.

58 responses to Muat Naik Foto Terbaru, Netizen Terkejut Imej Selekeh Fathia Latiff

  1. Euw! says:

    Siapa setuju dia nmpk cam druggy.. ketik like!

    68

    3
    • Anonymous says:

      Siapa setuju mulut kau cam longkang….you are not helping mate! Taruk diri kau dlm diri dia, dia perlukan pertolongan bukan kutukan. Tak payah kau ckp org dah nampak keadaan dia…so aku down engkau

      7

      36
      • Sherin says:

        X payah nk defensive sgt. Normal people dont go around like she does and pretending everything is fine. At the same time she looks terrible. You want to stay in the showbiz like this? Forget it lah..

        37

        0
        • Alia says:

          Yes! Siapa nk amik dia blakon sis kalu nmpk kepam dan comot mcm tk mandi cenggitu. Eeee.. i wont.

          17

          0
        • Akak puaka says:

          kalau muka x bersiap selekeh mcm ni org pun tukar channel lain. oh ya.. yg penting emma maembong jugak yg vogue sejak tanggal tudung. akan jadi covergirl majalah coming soon.
          pergi kaunseling je ko. pelik sgt sejak dua menjak ni..

          12

          0
        • Anonymous says:

          Ak bkn kaki drama. Tapi ada skali tu ak tertengok menanti februari start dari awal. Then ak tgk drama tu smpai habis just nk tgk muka dia je. Ak tgk dia dalam drama tu lawa sgt dgn bertudungnya lg..alahai sedihnya kalau skrg jadi mcm ni.. org lain muka biasa usaha nak jadi cantik. Tp org muka semulajadi cantik kenapa dibiarkan tak terjaga.

          23

          0
        • Wekkkkkkk says:

          Hidup ini bukan kekal. Mcm tu juga penampilan dqn perangai..tiada yg kekal.
          Jika dulu awak nmpk cantik..ayu..berseri skrg dh lain mcm skrg ni. Klau kerana cinta keadaan mmbuatkn kamu mcm ini insyAllah boleh di perbaiki diri.
          Tetapi jika terjebak dlm dadah..lagi2 yg merosakkn bdn dn fikiran..entahlh fatiya..parah jdinya.

          Tetapi masih belom terlewat utk meninggalkn benda tu..yg penting ko cekal.

          Sbb tu lah wekk ckp..hidup bukan kekal ..ssh bkn kekal…bhagia bkn kekal..ada masa psg surut..hidup umpama roda..mcm lagu rona2 hidup oleh Datuk Hattan tu.

          Oleh itu perbaiki diri ke arah yg lebih baik demi diri sndiri dn family.
          InsyAllah ada sinar hidup mu.

          Yg penting jgn putus asa.
          Siapa nk tolong diri sendiri..jika bkn empunya diri.

          0

          0
      • Anonymous says:

        Kawinkan dia saja… dengan dinzly pun ok

        13

        0
        • Anonymous says:

          Dia yg buat perangai..org komen x boleh terima…da lah..
          Artis sendu perangai mcm ni bersepah lah..

          8

          0
    • Eton says:

      omg.. eton kenot accept this. knp sampai mcm ni. dulu kemain glam skrg mcm duduk dlm gua!!!

      11

      0
    • Miss Little C*nt says:

      Ape masaalah minah ni sbnrnya? Get on with the program lah sis. Excuses after excuses. Go and get help for heaven’s sake. Change!

      15

      0
      • Anonymous says:

        agree cara dia jawab very attitude problem sangat. berhentilah.. duduk rumah je lah, makin lama makin busuk nama dipesada dunia seni.

        13

        0
      • Muak tahu tak.. muak? says:

        Tengok la cara reply followers dia.. so rude. Mcm ni buat comeback, x pyh. Dah le semak dgn cerita2 x elok. Bersara!!!

        10

        0
    • Anonymous says:

      Yas.. am agree with u. Kesian wehh! Please sape2 tlg dia.

      4

      0
    • Duri says:

      Bodoh.. Ko kate die druggy. Ko tu ni la spesis suka kondem org. Die x mekap tu.. Lighting la kot. Sentiasa bersangka baik kan lg elok.

      1

      4
    • Entah says:

      Doa utk diri sendiri ke

      1

      0
    • Stupidyou says:

      Ko ni jns yg ambk bnda taik tu ke? Mcm confrm sgt ckp tu..
      Mk org x makeup lngsng plus stress plus ada lg mslah mental, sume mcm tu..
      Patut ko tlg dia.. bg smangat.. doakn
      X pyah nak berlagak baik.. dr ko sndr pn ntah cmna.. dr bahasa ko yg sk sgt kondem org pn nmpk ko lbh ambk taik tu dr dia..
      Typical malay puii..

      0

      6
    • minah jambu say NO to drugs says:

      fathia dia memang burok rupa burok prangai bukak tudung suda la jngan prangai nak mintak simpati tkde orang
      nak layan kau huh !!

      0

      2
    • Ishishish says:

      Sian la dia ni.. Itulah naluri perasaan seorang manusia. Klu benda pertama yg korang rasa nk buat adalah mengecam, g ambik wudhuk

      1

      0
  2. Anonymous says:

    masuk pusat pemulihan je lah.. dah pergi jauh kak ya ni. malaysia bukan zimbabwe ada kot rehab center kt kl ni….

    9

    1
  3. Anonymous says:

    Ayooo hancur..x sangka dulu ko model Avon tpi sekarang?

    5

    0
  4. Anonymous says:

    Get help… don’t be a denial. You have to help yourself in order for others to help you.

    10

    0
  5. WickEd says:

    Kesian sangat tengok Fathia ni…berubah la Fathia…peluang masih ada…gi overseas anywhere…get your life together…

    3

    0
  6. Anonymous says:

    nak kesian pun xboleh kalau diri sendiri xmo move on dan enggan berubah sis!

    4

    0
  7. Anonymous says:

    nobody wants to book or offer you a job if you look like this. sayonara…adios!!!

    3

    0
  8. Jean says:

    Ada setengah org masa muda awal 20an sgt2 cantik mulus menawan tapi bila usia meningkat 30an++ muka n body jadi cubby sembab gitu jgk body w/pun lum kahwin, faktor genetic kot.

    2

    0
  9. Leez dari brunei says:

    Berubah lah sis demi kbaikan u, muhasabah diri OK semoga Allah bagi petunjuk Dan hidayah

    6

    0
  10. A.K2.O says:

    maybe dia tgh nak promo supplement kot..ni sebelum..tgu la selepas..4sure kebabom..

    2

    0
  11. Bosan Dah says:

    La tak habis2 lagi ke budak ni dengan masaalah peribadi?

    2

    0
  12. Anonymous says:

    Undur diri je lar, bosan dgn cerita dia ni yg x de berkesudahan!

    4

    0
  13. Kak Teh says:

    Ambik ice la ni. Pipi jatuh. Haihhh berubah lah fatiya.

    1

    1
  14. Peminat says:

    Agaknya masalah kewangan..bila dah x berduit nak makeup pun x selera…

    1

    0
  15. Elliza Razak says:

    BERTUDUNG TAPI JALANG

    2

    7
  16. Ahli dunia says:

    Malayu ni suka PUSH org pakai tudung. Dasar!! Budak rumah sewa aku ni sekor pun tak pernah SEMBAHYANG. Subuh tido sampai pkul 12noon. Dating peluk sakan naik motor. Kalah laki bini melekat tetek. So stop bitching about tudung okayy?! Letih sudah.

    6

    1
    • Imanalisyafiq says:

      Eh bodoh. Kau tak belajar agama ke..menutup aurat tu wajib. Nak tanak kena..nama plak wajib. Ni kau mesti spesis munafik jenis nk nafi semua tuntutan agama kannn…spesis xbleh tegur kalay org nasihat bab agama.puiiiiiii

      2

      1
  17. Nursajadiah says:

    dia ni kalo amek gbr misti pose mendongak. asal ah?

    1

    0
  18. Shah73 says:

    Moga2 d bukankn jalan yg lurus

    0

    0
  19. Shilaka says:

    Duhhh aduhhh duhhhhaduhh duh aduh sygg

    0

    0
  20. Hanif says:

    Baik Off semua Instagram, fb dll jika tak nak dikecam.. X usah upload2 gambar..

    0

    0
  21. umairah says:

    fathia nak jaga hati uatpe, jagalah diri sendiri, all for your own benefit

    0

    0
  22. kesian fatiya says:

    baik fatiya delete je all your social medias sebab makin betambah depressed je. fatiya asyik mengundang, netizen pulak apa lagi ambik portlah nak kecam and so on. baik fatiya seek for help dari family, kawan2 yang boleh bantu bukan yg sejenis ular sawa mcm zarina tu ye, pegi cari kawan2 yang boleh tolong bagi semangat, dekatkan diri dengan Allah, memang susah kita nak sedapkan hati semua orang, dari pikir pasal orang suka ke tak, baik pikir pasal diri sendiri yg patut dijaga dan disayangi, diri kira sendiri ni amanah dari Allah juga untuk kita jaga untuk kita sayang. kalau fatiya tetap dalam social media dan bersikap suka mengundang ni lah jadinya makin stress makin depressed semua tak kena. baik tutup jelah, tak rugi apa pun, fatiya fokus uruskan diri, uruskan hubungan dengan Allah, Allah senang Allah happy tu lagi bagus dari jaga hati orang2 yang tak akan paham kita.

    0

    0
  23. anon says:

    dik…
    kau sebenarnya terluka kan..
    lagi2 bf terbaik yang kau pernah ada telah dimiliki
    bertabah lah dik
    sayangi diri sendiri ..
    semoga baik2 saja untuk kamu

    2

    0
  24. Nor izah says:

    Macam orang lain aje… Kenapa jadi gini ye.
    Semua perkara kena pilih terutama kawan kawan.

    1

    0
  25. aih says:

    noooo… kenapa ni fathia!… why can become like this… anda sorang idaman setiap lelaki kat luar sana…. jujur cakap, model untuk lancap pun ada… tetapi kena jadi macam ni… :(…. moga dapat cari jalan kembali ke asal… sedih la tgk u macam ni..

    1

    1
  26. Hm says:

    Hope her family member can help. I think dia jadi mcm ni after breakup. Well. We don’t know.. but Fathia, you’re from good family. Seek help from your family. Tell them your problem. Berubahlaa it’s not too late. You’re still young

    1

    0
  27. Hm hm says:

    The only thing I suggest netizen can do to help her. Just ignore her post. Good/bad. Nanti bile takde org pay attention..insha Allah she’ll change. Just ignore. Let her reflect all her past deeds.

    2

    0
  28. tak tau dia berkawan dgn sapa,,,, harap dia xsia sia kan bakat dan rupa yg cntik… sayangi lah diri anda

    1

    0
  29. Eliesa says:

    Eyebag tu teruk sangat. Tidur terlalu lambat sangat.

    0

    0
  30. haha says:

    rasanya better fathia off terus dari media sosial. biar dapat ketenangan balik. selalu hadap sikap orang dan kecaman netizen memang boleh stress

    0

    0
  31. Anonymous says:

    satu nk respect fatiya ni.. kecam lah dia camne pun.. kantoi pun dia xde hal… tetap x announced bukak tudung..

    0

    0

Leave a Comment

Optional