Written by Bella | August 29th, 2016

Semalam Uqasha Senrose telah mengejutkan kita dengan berita yang agak panas dimana beliau akui sudah membuka hijabnya dan kembali ke imej asal.

Keputusan itu dibuat kerana beliau akui imannya tidak tetap sepanjang bertudung sejak tiga tahun lalu dan tindakan beliau berhijab sebelum ini hanya kerana kecewa selepas putus cinta.

Uqasha juga sudah mula kongsi foto terbaru beliau bersama adik beradiknya dan seperti yang dijangkakan, beliau menerima pelbagai komen negatif dan kecaman daripada netizen.

Berikut antara komen netizen :-

Walaubagaimanapun, ada juga beberapa orang  mendoakan yang terbaik buat Uqasha dan semoga beliau betul-betul berubah satu hari nanti.

Pada kami, kalau kita komen negatif maka jiwa seseorang itu akan lebih memberontak. Tidak perlu dipaksa jika hati Uqasha memang belum bersedia untuk mengenakan hijab.

86 responses to Muat Naik Foto Selepas Buka Hijab : Uqasha Senrose Dikecam Netizen

  1. hmmmm says:

    hmmm

    0

    0
    • Anonymous says:

      klu bukak tudung je xpo..ini rambut karat..pegang2 lelaki..seksi tak ingat..mmg dia neh hati ishhh xtau lah..
      harap2 berubah lah.
      istiqomah tu mmg paling payah..

      1

      0
    • amoi says:

      hadoi…dia ni x habis2 bg masalah..hidayah belum smp kat dia..sbb tu sng2 on off je kat kepala tu..huhu..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Dia nk ckp dia tetap rmbut karat walau sblm btudung.. huhuu pastu jgn tkejut sy ada kt club pun sume.. berpegang tgn bahu pinggang sume nnti dgn jantan.. sbb selama ni bkn iman sy turun naik… nafsu sy.. tu yg jd camni.. iman tu mmg xde.. sy cover je..

        0

        0
      • siapa lah kita ni kan nak menghukum orang,
        sya doakan agar uqasya lebih dekat dgn Allah.
        semoga bahagia bersama kluarga.

        0

        0
        • Dr Rubeah Kulop says:

          Setuju..jgn kerana dia buka tudung, kita pula dpt dosa kering sbb mengutok. Kita cucu adam hawa bernama manusia. Masing2 x terlepas kesalahan dan dosa.

          0

          0
      • Anninymous-51 says:

        Jgnlh nk mengta org..doa je kalau die sedar dia buatslh dn kembli ke pangkl jln..

        0

        0
    • minah jambu says:

      untok pelakon pompan kalau belom berseda n maseh lagi nak aktif berlakon kalau belom bersedia bertudung jangan bertudung ok ! jangan ikut darah kite yg panas ! jantan punye pasal sangup bertudung bila futus ngan jantan bukak tudung macm kiwak…! idop jangan hipokrit la jadi diri sendiri jangan ikot ikotan n jangan nak macm bagos sangat ok !!!! nasib u belom main bowling pakai jubbah lagi..

      0

      0
      • KKPL says:

        Sekalung Bunga Rose utk Minah JAMBU..
        Betul tu jgn hipokrit ikut pesen, ikut hati kecewa!! Podah..
        Ah korang korang yg da pakai jgn nk Komen yg tak pakai..
        Jgn action Good, hati dlm itam mcm longkang !!!
        Love u Minah.. CHEERS air Bandung manis..

        0

        0
    • Izzah says:

      Bini PM pun x berhijab..katanya negara ni negara Islam contoh.
      Hidup UMNO…hahaha!

      1

      0
    • LogicSangat says:

      Sebenarnya… Die pakai tudung sbb nak jual tudung.. pastu bile bisnes dah lingkup die free hair la balik.. Logik tak??? ;)

      2

      0
    • sara says:

      kepala dah mcm tweety bird..hahah

      0

      0
    • Terlepas tulis says:

      Dah x de tudung ke ..dah la rambut serabai …

      0

      0
  2. apa sudah jadi? says:

    oh my! nampak pelik muka, mcm dh berusia sangat… cantik lg bila ko pakai tudung!

    0

    0
  3. melati says:

    muka terus nmpk pelik.

    0

    0
  4. lola says:

    bior le dia muda lagi.. dah tau muda lagi pastu penghibur lak tu yg pakai tudung awal nor buat apa?

    hah korang x yah nak komen poyo alim lebai sangat dok baca beautifulnara gossip retis seksi2 korang tgk gak.. nak2 yg jantan miang yg tino lak jealous… puiii….

    lantak pi diaaaa la nak bukak tudung ke pebendaa budak baru nak up cam ginih laaa…. attention seekerrrr….. buwekkk

    0

    0
  5. kendall jenner says:

    tak tekejut pun….

    0

    0
  6. jemahsss says:

    hr tu die botak so kena pakai la tudung…cover skit…la ni rmbt dah tumbuh blk..ape lg melaram la hahahaha

    1

    0
  7. Anonymous says:

    B + O + D + O + H = bodohhhhhhhhhhh

    0

    0
  8. lalala says:

    mau tak kene kecam.. nmpk sgt hipokrit tahap cipan dia ni.. bisnes tudong tak jln ker cik kak? pegi kwin je la, nak blakon pun ko mmg kayu sesgt.. kahkahkah

    0

    0
  9. Anonymous says:

    tanggal tudung lgi nmpk tua weiiiii…dh mcm ah so…

    1

    0
  10. aih says:

    itu rupanya gaya rambut uqasha tanpa tudung…. hmm..

    0

    0
  11. feredea says:

    orang yang paling banyak mencarut, megecam, mengutuk peminat lelaki…hahaha
    cubalah jadi contoh laki yang soleh, kalau nak dapat muslimah alim, mulut kena jaga…

    0

    0
  12. Shhh says:

    Aku tak pahmlah kenapa mesti warna kan rambut dgn kaler cm tu..tgk anzalna dan fauziah ghous..elok je rambut hitam..lgi nmpk cntik…uiii uqasha..adik2 dia ni semua seksi2..

    0

    0
  13. Entah la says:

    So nie kes jadi macam mashanda la ( Artis indonesia) mula dia berhijab lepas tu dia bukak .. ENTAH LA . Itu hal dia .. Daripada dia bertudung tapi tak ikhlas bertudung dalam kepura-puraan tak guna juga .. Tapi hal begini memang dia harus tanggung kecaman orang laa.

    0

    0
    • susher says:

      klu bukan artis mungkin xkena kecam, mcm aku dulu gak masa muda2…on off pakai tp dh ada Nur di jiwa terus litup..tp yg pkai tudung xbuka2 nih pakaian pun jaga yeeee, jgn kepala litup bagagian dada, perut, paha, betis jgn la nk ditonjol2ksn….#akumalugankaumhawakusendiri

      0

      0
      • mak jemah tepi tingkap says:

        hihi dh ada nur ke sbb dh tumbuh uban kak. same la ngn mak jemah. tp mak jemah sekali tutup x buka dah sbb mak jemah dh prnh ada kawan yg buka titup tudung mcm buka tutup lampu laa wakkk… so mak jemah harap semua yg nk brtudung ni kuatkan hati utk istiqomah… ingat ye pengakhiran kita yg lebih utama…tp jgn sbb ingat usia kita ni pnjg sgt lg, kita rasa kita muda lagi, maut tu bila2 je dtg mnjamput… soooo lu pikir la sendiriii

        0

        0
  14. Anonymous says:

    Pasni pasti yg ada niat sikit2 nk bertudung terus cancelkan niat tu… sbb pe? Sbb muslim kat mesia ni cam taik… taik pun lebih murni dari mulot2 juboq ni.. mmg laa kena menasihati sesama muslim, tp bila nasihat korang tak jln terus nampak true color… tu la mulut taik.

    0

    1
    • Anonymous says:

      sape ckp muslim kat mesia mcm taik?? xyah nak generalize ye. yg mulut puaka ni kdg2 yg x sedar diri. tudung is tudung. kalo kat negara yg mmg baju kbngsaan nya bertudung, ade aje yg bertudung tu buat zina atau sebagaimya.

      masalahnya umum ingat bila org brtudung dia mestinya dh suci mcm bayi? elok la suruh mamat pedo atau perompak berhijab jika dgn brtudung kita jd begitu suci dan born again.

      hijab tu utk mnghormati setiap tubuh wanita bkn nya pnghalang dari dirinya melakukan dosa. yg halang dia mlakukan dosa ialah keimanan dan takwa nya. hijab adalah tuntutan agama. jika kita mngaku kita islam kita patuhi perintahnya.

      tp x pelu kondem org yg masih tercari2 jln pulang. elok dibimbing, jgn dicerca, takut2 semakin jauh dan prnh saya kenal wanita yg terus murtad setelah merasa tersingkir oleh masyarakat islam yg mngkondemnya. sooooo… bila kita kondem org cmnie apa yg kita dpt? kita sngka dia akan semakin baik ke? jgn tindas sgt dia, takut jd yg lebih buruk. itu saja esei saya bertajuk keburukan mencerca org seagama dlm media sosial. tq

      0

      0
  15. Anonymous says:

    Aku rasa org yg mengecam uqasha tu perangai lagi teruk dari uqasha… tgk ayat je dah boleh agak pangai cam apa.

    0

    0
  16. NurEden says:

    Let her be herself, dosa pun dia tanggong sendiri…..

    Look at yourself are you that good?

    Nesihat buleh tapi jangan sampai menghina….

    Peace…

    0

    0
  17. Spongebob says:

    Squidward….. ????

    0

    0
  18. Mind U..... says:

    MAHA SUCI ALLAH…..
    sedikit pun tak kurang KeSucian ALLAH.
    Bila dah bosan nak “bukak” tudung..
    so…
    kalau itu yg di pileh…
    Sendiri mau ready bila kena questions!!!

    0

    0
  19. Zon hot topik says:

    Bijak la dia , dia takut kena kecaman orang dia private kan dia punya IG . Tindakan pantas (Kita bukan jenis suka mengecam orang) Tengok aja .

    0

    0
  20. ... says:

    sudah2 la yang komen pon . nasihat jangan sampai menghina . akan jadi sikap pengomen lagi teruk dari dia ? please la.. uols kan lagi baik dari dia . so cukup mencerca orang ya. pls! cukup!

    0

    0
  21. angel says:

    wah henbeg nelydia tu..handbag uqasha pakai dlm tundukkan playboy iteww…. YSL

    0

    0
  22. nigina says:

    hari ini dia mungkin tidak bertudung, esok lusa mungkin dia adalah yang paling IKHLAS menutup auratnya..hari ini dia mungkin seorng yg ingkar kpd Allah, esk lusa mungkin dia adalah yg pling Istiqamah melaksanakan Qiyamulai kala kta smua sdng lena..kita tdak pernah tahu dan tdak akn thu.tugas kta bkn me neraka kan org, tetapi..mngajak manusia ke jln NYA DAN SALING MENDOAKAN..Jgn HINA permulaan seorang, krn kta TIDAK tahu bagaimana pengakhiranya..

    0

    0
  23. yapompiow says:

    Sebelum ni model iklan sunsilk utk wanita bertudung..lepas ni maybe jadi model utk yg freehair lak beliau ni..syabas..

    0

    0
  24. tetttttt....... says:

    MasyaAllah…mampu geleng kpala je…lain kali nk bertindak pikio dulu…biar orang napak berakal & bermaruah…maaf ckp x sesuai dijadikan bini…rejectttt..

    0

    0
  25. miss kepah says:

    bila dia buka tudung ni aku expect org akan sokong, sbb masa dia bertudung memasing suruh dia buka je tudung…ni betul2 dah buka.kena hentam jugak..hahaha..nasib ko la uqasah..ko dh bsar taula ko mana dosa pahala…aku cuma tak suka kau sbb perangai ko..perasan bagus pastu bila kena reject ngan hafizd roshdi ko kecam tunang (skrg bini) dia..

    0

    0
    • kendall jenner says:

      tngok uqasha seksi, disuruh pakai tudung,…bila dia dah bertudung tapi masih gedik, disuruh pulak bukak tudung, bila dia bukak tudung sbb lebih sesuai dgn kegedikannya, dihentam lagi…so msalah yg aku nampak ialah mulut orang yang sentiasa ada benda nak dikomen…mmg salah si uqasha tak istiqamah dlm bertudung, tp bagaimana pulak dgn mulut2 yang mnyuruh uqasah “bukak je tudung tu”, jawapannya, 2×5, 5×2
      apapun uqasha dah mintak maaf ke dgn bini hafidz tu???

      0

      0
      • Anonymous says:

        orang kita selalu salahkan tudung…konon pakai tudung perangai orang akan berubah….tapi kalau dh si pemakai taknak berubah, tudung berbelit2 macam kain kafan pun tetap prangai macam harem..lalu disuruh pulak bukak tudung….wt?!
        tudung tak salah…kalau seseorang tu bertudung tapi perangai gedik sepatutnya suruh dia tinggalkan perangai gedik tu untuk menyesuaikan dgn imej btudung, bukan suruh bukak tudung untuk menyesuaikan dgn perangai gedik….

        0

        0
  26. Anonymous says:

    rambut tetap berkarat juga. tak heran pun. bertudung tp still pakai ketat2.

    0

    0
  27. momo2016 says:

    tak nak cakap apa. just doakan yang terbaik untuk kak uqasha :) aminn.
    jangan menghina or mengutuk nanti dosa kak uqasha anda semua akan dapat. Kak uqasha akan dapat pahala. Baca jeee tak yah nak curse ke nak mengutuk ke tak datang faedah pun… :)

    0

    0
  28. Kak Mah says:

    Doakan yg baik. Karang kena kt anak cucu sendiri…

    0

    0
  29. Peace says:

    Taknk tambah dosa. Nasi sudah jdi bubur. Up to her lah…hidup dan aurat dia. Nanti satu masa dia berubah…

    0

    0
  30. Jenab says:

    subhanaAllah dah mcm jerangkung weh muka dia , bapak buruk ! hahhahahahahahahahhahahahhahahahhahahhaha , bertudung lagi ok serius talk

    0

    0
  31. Linda says:

    Yg mengutuk tu semua pondan kot. Kalau wanita korang xkn buat cenggitu. Sebab takut nanti anak2 kita perangai lebih teruk. Eee, takut I..

    0

    0
  32. Keikhlasan adalah segala-galanya.. sembahyang tak tinggal, aurat tutup habis ataupun baca quran tak tinggal pun tak guna kalau hati penuh syoitan dan iblis. Sekurangnya dia tak menambah lagi imej negatif pada wanita yang bertudung yang betul memahami dan mendalami quran.

    0

    0
  33. Vida says:

    Marshanda versi malaysia.nauzubillah.

    0

    0
  34. Anonymous says:

    die buat pembedahan ke, muka die pelik panjang semacam, rasa mula2 dulu cantik jugak die ni

    0

    0
  35. mimos says:

    bila dia bertudung korang kata macam2.. ketat baju lah,, tetek tersembol lah, peluk jantan lah… korang suruh buka tudung. dah tu, dia pun buka la tudungnya sb dia rasa dia masih belum dapat menepati ciri2 seorang muslimah… sb korang kata dia pakai tudung tp memalukan sb pakai bj ketat terjojol sna cni… dh buka tudung kena kutuk juga… korang nak apa sebenarnya… ko ingat ko dh pakai tudung ko baguslah.. tp xsedar diri tu pengotor.. mengata org.. solat tak kusyuk.. baca quran seribu taun sekali… apadaaa melayu… tudung korang tu jd wajib mcm spender sb dr kecik2 dh kena pakai.. aku respect org bertudung yg simple… muka bersih baju longgar. ini bertudung mekap mngalahkan tok pek kong. plg xtahan..selfie..tunjuk muka kt fb.. muslimah jadah..

    1

    0
    • Uqashabelen says:

      Habis ko apa kunsa ka choi

      0

      0
    • sapsapzus says:

      yeah!!..betul tu..kengkadang kan,bile kita bgi dia nsihat,pastu dia terbaca,agak2,dia nk follow x pew yg kita taip utk dia?mesti dia nk lah tu..sbb dia rse ade owg lgi yg bleh back up dia…u oll rse,bila dia follow pe yg kome ckp tu,mesti korg untung sbb dpt pahala mengubah dia drpd bukak tudung terus pakai tudung smpai bila2…n then,terus kn menyokong dia….cian dia..

      0

      0
  36. manis says:

    Tak kisah la Uqasha….bertudung ke tidak. Akak doakan semoga anda mendapat peluang yang kedua dan hidayah yang lebih kaw-kaw…siapa tahu lepas ni berhijab semula dan istiqomah. Amin.

    0

    0
  37. zupzapzupzap says:

    Kalau tk nk bertudung pun…aurat lain tetap kena jaga ye…jgn nnti ada plk gambar pakai skirt..pakai bikini plk…

    0

    0
  38. Anonymous says:

    Sekurang kurangnya dia tak munafik…bertudung tapi sendat mcm sarung nangka, berbonjol sana sini.

    0

    0
  39. my name is bond...james bond says:

    Kasihan dia…Allah dh muliakan dia dgn menutup keaiban dia…tapi sayang…dia sendiri yg mendedahkan keaiban diri sendiri…semuga dia kembali taat pd perntah Allah azza wa jalla…

    0

    0
  40. pokemonGo says:

    yg aku tgk yg kondem kecam ni seluar ketat jgk walaupun berjihab. apakah bezanya???

    0

    0
  41. cik kak says:

    memang la ramai yg cakap baik x bertudung kalau perangai buruk. tp bila bertudung sekurang-kurangnya terbatas sikit nak buat benda tak senonoh. kalau buat pun sorok-sorok. kan ke lebih baik dari buat benda tak elok secara terang-terangan.

    0

    0
  42. amira says:

    dalam islam tiada sifat kecam mengecam. doakan terbaik buat nya

    0

    0
  43. Uqashabelen says:

    Melati mana…melati tngok ney terangkat pungung ney..hahahaha….good luck uqasha jga2 keluar rumah tkot kna baling dngan telor dan sayor plk…pling tkot ngan asid…

    0

    0
  44. dato blue says:

    kalau dah bitches tu tak kemana maaaa….

    0

    0
  45. Bayangan says:

    gebu muda gedik sexy tapi garanti cipap tetap bacin/ketiak itam jugak ni bab masih . melayu di bawah rambut karat dan semua palsu di muka tu. Dalam gambar aje bole menyamar.

    0

    0
  46. Linzy Longkang says:

    lagi cantek laa free hair cam tuh ala2 model, lagi pulak dorang kacukan

    0

    0
  47. Victoria becks says:

    Mata rabak, cengkung!!!! Hmmm.. sudah2 la amik barang.

    0

    0
  48. dania shasha says:

    dulu muka UQASHA ni chubby sama mcm adk dia NELLYDIA . why skrg muka kurus semcm diaorang ni . btw semoga diberi petunjuk ke jalan yg terang . peace ~

    0

    0
  49. HambaAllah says:

    Jngn sibuk nk mngata Uqasha mcm tu dripda Uqasha sbuk nk jdi hipokrit baik Uqasha jdi dri dia sndri syurga nraka itu urusan Uqasha dngn Allah korang tk pyh nk sbuk nnti korng dpt dosa bertimbun² api neraka mngelilingi korng lgipun sapa jga yng jdikan Uqashah mcm tu bri komen negatif pda dia cba korng jdi Uqasha korng suka kna cemuh orng lain biarlh dia nk buat apa dia suka bkan masalah korang klau nk tgur biar guna cra islam bkn cra saitoonnn Fhm!!!!!

    0

    0