June 18th, 2019

Genap sebelun selepas bercerai, penyanyi dan pelakon Aliff Aziz memuat naik luahan hati terhadap bekas isterinya, Bella Astillah mengimbau kembali saat mereka bernikah pada 9 September 2016.

Dalam luahan tersebut, Aliff memberikan bayangan seakan mahu kembali kepada Bella dan ingin menjadi suami dan bapa yang terbaik. Aliff sudah menyesali segala perbuatan yang mengguris hati bekas isterinya itu.

Pada masa yang sama, Aliff menzahirkan rasa syukur dan menghargai Bella yang sebelum ini banyak berkorban dan bersabar sepenuh jiwa dengan apa yang berlaku ketika mereka masih bergelar suami isteri.

Aliff mengakui Bella sentiasa ada dikala susah dan senang dan mahu mengubah segala kesilapannya seandainya dapat diputarkan waktu. Namun Aliff sedar, semuanya sudah terlambat dan ini adalah pengajaran besar kepadanya kerana tidak bersyukur dan lalai dengan nikmat yang Allah SWT kurniakan.

Aliff dan Bella bercerai talak satu pada 16 Mei lalu di Mahkamah Syariah Kuala Lumpur selepas tiga tahun mendirikan rumah tangga. Perkahwinan mereka tidak boleh diselamatkan lagi selepas Aliff beberapa kali terpalit dengan kontroversi berlaku curang.


73 responses to “Muat Naik Foto Nikah, Aliff Aziz Beri Bayangan Mahu Rujuk Semula”

  1. Anonymous says:

    skrg dh sebut ALLAH, ALLAH

  2. Anonymous says:

    Main perang psikologi urat saraf pulak dah. Muak.. muak la!

  3. Anonymous says:

    biarlah aliff tu nak naikkan apa2, yg penting bella jdikan hati keras…jgn longlai

    • Sporean Gurl says:

      There 2 types of men but he is not a husband/married type. Bella needs to accept the fact that he is just a manipulating type. An egoistic ex-husband who thinks with his brown d*ck rather than his brain.

  4. Anonymous says:

    mula la tu…keluar ayat2 warak. waktu ko bpoya2 x ingat tuhan pulak. dah la pompuan2 yg ko angkot muka species kapal pecah…jenis reban ayam.

    • Anonymous says:

      aku ade member sebijik prangai mamat ni. bila dia curang, dia rasa bangga sbb da kawin pun pompuan kejar. lepas tu bila bjaya pujuk bini lg la double bangga sbb rasa diri tu diperlukan. jenis manipulasi ni byk kt luar tpi lebih kepada ego. nk tunjuk diri tu hebat bukan nk mengaku kesalahan sgt. jenis tamak bini pun ko nak simpan pompuan geli2 pun ko simpan. kalu aku..suruh je balik spore. menyemak je duduk msia.

    • Ida says:

      nampak sgt mamat ni nak mempergunakan bella ….senang carik makan.
      di singapura siapa nak ambik dia nie berlakon? dah boleh agak game dia ni.

  5. Anonymous says:

    Gila talak?

    • puihh sangat says:

      drama giler mamat ni. :((

    • Mat Sahdo says:

      Some people do not deserve a second chance. You might be forgiven, but not forgotten. Ko cari la bro pompuan merenyam lain byk je kt disco KL tu hanya nak tunggu masa nak jantan mcm ko asah bijik diaorg….

    • Anonymous says:

      visa lawatan dah tamat kot….kene balik spork… hiks.

    • Anonymous says:

      aliff, hotak hang!

    • wekkkkkkk says:

      mmg dh automatik batal visa ikut bini, sbb dh cerai .

    • Kak Wok says:

      Akak pun rasa dah kena berambus dr Msia… batal PR status..

    • Anonymous says:

      penat tau bella berurusan dgn KDN ni tentang urusan perkahwenan, lebih baik tak yah..cari je org malaysia..

    • Jemah2an says:

      kawin dengan sajat je…
      sajat kan suka sado2 ni sume..

    • Eton says:

      Nak sambung visa ke tu bro….ahahaha…berlakon la kt S pore tu…. setakat muka mcamni x laku saner. Org Msia je terhegeh-hegeh…. disane ko x diperlukan sbb Cina menindas!

    • Anonymous says:

      adik dia jadi penyanyi kt sane pun x laku2. sbb tu nk duduk sgt di msia.

    • Anonymous says:

      masaalahnye parents si bella ni loaded. tu la pasal…ramai x tahu.
      kalu di singapore flat je lah tempat ko walaupun ko retis….

    • Kak Nam says:

      Aku pun rasa kena balik S’pore…visa dia lawatan ke atau pekerja? Hahaha

    • wekkkkkkk says:

      semua anon tu aku ke? ..bengap..kau dh gila byg kat aku..mcm aliff aziz gila byg kat bella.

    • kelantit says:

      macam mana kau tau family dia loaded? ada bisnes apa?

    • Anonymous says:

      famili bella berharta. ko ingat alip nak ke kalau parents bella ni driver grab???

    • Anonymous says:

      kelantit tu mmg poyo..carilah info sendiri..

    • kelantit says:

      oi wekkk! kau sibuk kenapa???

    • wekkkkkkk says:

      semua anon tu aku ke? ..bengap..kau dh gila byg kat aku..mcm aliff aziz gila byg kat bella.

    • Anonymous says:

      Memang betul singapore banyak flat, rumah double storeys pun ada. Ramai sebenarnye melayu di singapore tinggal flat tapi category flat dia bukan semua kecil2 ada sebesar penthouse. Nak hidup selesa di singapore memang challenging cuma Aliff ni nak short cut, nak famous cepat. Talent Aliff kat singapore tu tak leh pergi mana pun. Tu yang cilok ke malaysia.

    • Budak JB says:

      Di Spore sane siapa kenal dia ni? Yang naik pun Taufik Batishah, Pua Chu Kang dan Kumar-standup komedian tu. Yang lain tu seakan hampas parut kelapa-mendu sendu je lah. Hetty Sarlene pun carik mat salleh. Huhu

    • Anonymous says:

      harga flat s’pore sebijik boleh dapat banglo pat m’sia yer. duduk flat bab s’pore tak cukup tanah & flat s’pore bukan cam rumah setinggan. tak payah nak dengki dgn artis s’pore cari makan di malaysia. cuma beraper kerat jer tapi kalau tiap2 pagi kau tengok di Woodlands Immigration S’pore beribu-ribu org Malaysia baik Melayu, Cina & India cari makan di S’pore. Org S’pore langsung tak dengki tak kecoh. Bumi Malaysia ker bumi S’pura ker Allah S.W.T yg punyer. Saper kiter nak pertikaikan rezeki hamba-hambanyer di mana jua negara mereka bekerja utk cari makan.

    • wekkkkkkk says:

      Btuilah..apa yg ko kata, nilai tnh atau flat mmg mahal lah kat sana, apath lgi jika rumh sebijik2, teres dn sbagainya kan. Sbb ikut location. Mcm tanah sawah mak aku kt bendang skrg 1 ekar harga rm60-70 ribu, itu didlm2 area, kalau tepi jln lot tu mahal sikit, mcm tu juga kedududakan tnh kebun di dlm2 atau ditepi2 jln, harga ada beza sikit.

      mcm bella tu byk hartalah katakan, bapak dia punya tanah di kpg2, nilainya x sama dgn nilai bandar.
      sikit ke byk ke, mahal ke murah ke, yg penting ada harta sendiri..

    • Shhhhh mMmmmmm says:

      I very much agree with you! Btul sangat! Alhamdulillah aku bersyukur kerana aku tinggal di Singapure & Malasia juga!

    • Anonymous says:

      berharta ke? mcm sengkek je

    • Anonymous says:

      artis2 spore yang masuk msia /berlakon tu kena bayar cukai tak?
      visa apa diaorang guna?
      sebab tu la kut nk kawin kot dgn si bella…senang cari makan sini.
      minta pencerahan?

    • Fakta says:

      Visa bermodalkan air liur je sis. Ayat2 manis sang plaboy penunggang agama. Nanti cair la betina bengap bodoh ingat jantan tu nak kawin dgn diaorng sgt la sebab cinta sejati ko ingat ko cantik ???.. padahal ke jantan nak berlakon cari makan kt sini sambil bersedapan dgn betina2 gersang Msia bini dibuat maid tukang basuh spender jew. Kesiannn kan…pompuan2 Melayu byk kena tipu bulat2 atas dasar…. cinta!

Loading...