Written by Bella | June 18th, 2019

Genap sebelun selepas bercerai, penyanyi dan pelakon Aliff Aziz memuat naik luahan hati terhadap bekas isterinya, Bella Astillah mengimbau kembali saat mereka bernikah pada 9 September 2016.

Dalam luahan tersebut, Aliff memberikan bayangan seakan mahu kembali kepada Bella dan ingin menjadi suami dan bapa yang terbaik. Aliff sudah menyesali segala perbuatan yang mengguris hati bekas isterinya itu.

Pada masa yang sama, Aliff menzahirkan rasa syukur dan menghargai Bella yang sebelum ini banyak berkorban dan bersabar sepenuh jiwa dengan apa yang berlaku ketika mereka masih bergelar suami isteri.

Aliff mengakui Bella sentiasa ada dikala susah dan senang dan mahu mengubah segala kesilapannya seandainya dapat diputarkan waktu. Namun Aliff sedar, semuanya sudah terlambat dan ini adalah pengajaran besar kepadanya kerana tidak bersyukur dan lalai dengan nikmat yang Allah SWT kurniakan.

Aliff dan Bella bercerai talak satu pada 16 Mei lalu di Mahkamah Syariah Kuala Lumpur selepas tiga tahun mendirikan rumah tangga. Perkahwinan mereka tidak boleh diselamatkan lagi selepas Aliff beberapa kali terpalit dengan kontroversi berlaku curang.

73 responses to Muat Naik Foto Nikah, Aliff Aziz Beri Bayangan Mahu Rujuk Semula

  1. Anonymous says:

    Gila talak?

    • puihh sangat says:

      drama giler mamat ni. :((

    • Anonymous says:

      masaalahnye parents si bella ni loaded. tu la pasal…ramai x tahu.
      kalu di singapore flat je lah tempat ko walaupun ko retis….

      • Kak Nam says:

        Aku pun rasa kena balik S’pore…visa dia lawatan ke atau pekerja? Hahaha

        • wekkkkkkk says:

          semua anon tu aku ke? ..bengap..kau dh gila byg kat aku..mcm aliff aziz gila byg kat bella.

      • kelantit says:

        macam mana kau tau family dia loaded? ada bisnes apa?

      • Anonymous says:

        Memang betul singapore banyak flat, rumah double storeys pun ada. Ramai sebenarnye melayu di singapore tinggal flat tapi category flat dia bukan semua kecil2 ada sebesar penthouse. Nak hidup selesa di singapore memang challenging cuma Aliff ni nak short cut, nak famous cepat. Talent Aliff kat singapore tu tak leh pergi mana pun. Tu yang cilok ke malaysia.

        • Budak JB says:

          Di Spore sane siapa kenal dia ni? Yang naik pun Taufik Batishah, Pua Chu Kang dan Kumar-standup komedian tu. Yang lain tu seakan hampas parut kelapa-mendu sendu je lah. Hetty Sarlene pun carik mat salleh. Huhu

      • Anonymous says:

        harga flat s’pore sebijik boleh dapat banglo pat m’sia yer. duduk flat bab s’pore tak cukup tanah & flat s’pore bukan cam rumah setinggan. tak payah nak dengki dgn artis s’pore cari makan di malaysia. cuma beraper kerat jer tapi kalau tiap2 pagi kau tengok di Woodlands Immigration S’pore beribu-ribu org Malaysia baik Melayu, Cina & India cari makan di S’pore. Org S’pore langsung tak dengki tak kecoh. Bumi Malaysia ker bumi S’pura ker Allah S.W.T yg punyer. Saper kiter nak pertikaikan rezeki hamba-hambanyer di mana jua negara mereka bekerja utk cari makan.

        • wekkkkkkk says:

          Btuilah..apa yg ko kata, nilai tnh atau flat mmg mahal lah kat sana, apath lgi jika rumh sebijik2, teres dn sbagainya kan. Sbb ikut location. Mcm tanah sawah mak aku kt bendang skrg 1 ekar harga rm60-70 ribu, itu didlm2 area, kalau tepi jln lot tu mahal sikit, mcm tu juga kedududakan tnh kebun di dlm2 atau ditepi2 jln, harga ada beza sikit.

          mcm bella tu byk hartalah katakan, bapak dia punya tanah di kpg2, nilainya x sama dgn nilai bandar.
          sikit ke byk ke, mahal ke murah ke, yg penting ada harta sendiri..

        • Shhhhh mMmmmmm says:

          I very much agree with you! Btul sangat! Alhamdulillah aku bersyukur kerana aku tinggal di Singapure & Malasia juga!

      • Anonymous says:

        berharta ke? mcm sengkek je

    • Anonymous says:

      artis2 spore yang masuk msia /berlakon tu kena bayar cukai tak?
      visa apa diaorang guna?
      sebab tu la kut nk kawin kot dgn si bella…senang cari makan sini.
      minta pencerahan?

      • Fakta says:

        Visa bermodalkan air liur je sis. Ayat2 manis sang plaboy penunggang agama. Nanti cair la betina bengap bodoh ingat jantan tu nak kawin dgn diaorng sgt la sebab cinta sejati ko ingat ko cantik ???.. padahal ke jantan nak berlakon cari makan kt sini sambil bersedapan dgn betina2 gersang Msia bini dibuat maid tukang basuh spender jew. Kesiannn kan…pompuan2 Melayu byk kena tipu bulat2 atas dasar…. cinta!

  2. Anonymous says:

    mula la tu…keluar ayat2 warak. waktu ko bpoya2 x ingat tuhan pulak. dah la pompuan2 yg ko angkot muka species kapal pecah…jenis reban ayam.

    • Anonymous says:

      aku ade member sebijik prangai mamat ni. bila dia curang, dia rasa bangga sbb da kawin pun pompuan kejar. lepas tu bila bjaya pujuk bini lg la double bangga sbb rasa diri tu diperlukan. jenis manipulasi ni byk kt luar tpi lebih kepada ego. nk tunjuk diri tu hebat bukan nk mengaku kesalahan sgt. jenis tamak bini pun ko nak simpan pompuan geli2 pun ko simpan. kalu aku..suruh je balik spore. menyemak je duduk msia.

      • Ida says:

        nampak sgt mamat ni nak mempergunakan bella ….senang carik makan.
        di singapura siapa nak ambik dia nie berlakon? dah boleh agak game dia ni.

  3. Anonymous says:

    biarlah aliff tu nak naikkan apa2, yg penting bella jdikan hati keras…jgn longlai

    • Sporean Gurl says:

      There 2 types of men but he is not a husband/married type. Bella needs to accept the fact that he is just a manipulating type. An egoistic ex-husband who thinks with his brown d*ck rather than his brain.

  4. Anonymous says:

    Main perang psikologi urat saraf pulak dah. Muak.. muak la!

  5. Anonymous says:

    skrg dh sebut ALLAH, ALLAH

  6. jemah sangat says:

    yang penting bella kena keraskan hati , move on semove on nye. jangan sekali-kali pandang belakang …huh … aku pulak beriye

  7. Anonymous says:

    status diri dh duda, pergilah mana2 dunia nk hilangkan rasa gila byg tu.
    Takkn hati lembut sgt, jdilah lelaki yg berani nak tempuhi hidup. Bercerai tu akan membuat anda tahu erti kehidupan, aku percaya, jika ko keluar dri zon skrg, anda pasti berjaya melawan perasaan pada bekas bini.

    Harungilah dugaan ini dgn kepandaian anda sendiri. Merantaulah ke mana anda nk tuju..pasti anda percaya ckp saya nti.

  8. FZ says:

    WE CAN ONLY HAVE A SECOND CHANCE. NOT THIRD, FORTH, FIFTH,…100TH CHANCE

  9. Anonymous says:

    Elok la tu dah ko ludah tepat ke muka bini… kat ipar duai mak bapak mertua ko bagai baru nak sedar? jantan apa la ko ni ha? waktu bini ko kecoh2 ko senyap. skrg kena bayar 1k nafkah baru rasa sunyi ke apa? dh senyap la…nak termuntoh drama ko!

  10. wekkkkkkk says:

    9 sept 2016 nikah, 16 mei 2019 cerai, anda dlm proses bulan madu sebenarnya…apakan daya anda tidak sedar, bahawa anda sudah bergelar suami pada tarikah 9 sep 2016.

  11. wekkkkkkk says:

    9 sept 2016 nikah, 16 mei 2019 cerai, anda dlm proses bulan madu sebenarnya…apakan daya anda tidak sedar, bahawa anda sudah bergelar suami pada tarikh 9 sep 2016.

  12. Anonymous says:

    waktu ko beromen dgn betina tu sume.. tak ingat allah?

  13. Anonymous says:

    Ko dah merdeka buat apa merayu lagi mcm telor ada sebelah je?

  14. Anonymous says:

    happy aku tgok gmbr kawen tu, mcm2 aku fikirkan..

  15. Anonymous says:

    hati kecik mamat ni, hrp bdn je tinggi dn tegap..hati alahai…

  16. minah senget says:

    baik lah Bella x yah la rujuk balik..in sha ALLAH boleh hidup lagi aihh kalau x dak laki ni..satgi buat perangai balik lgi sakit ati

  17. Anonymous says:

    Immigresen sila siasat apa visa mamat ni…kena bayar cukai tak????

  18. Anonymous says:

    Visa dah tamat tempoh? LOL

  19. wina says:

    mak alif yg sindir2 bella tu xnk ke up post supaya bella terima alif?

  20. faraj says:

    Tak payah nk rujuk…bagi jer Janda ko kawin dgn Org2 PAS…..PAS ni tahu tambah Bini jer keje Mereka….Kerja pemalas ..sebab PAS & Melayu seluruh Dunia Benci….PAS ni tahu kutuk org jer Keje Pemalas….semua dia jer Btol ..PAS baca Kitab Hadi Awang ckp…org Muda tak baca kitab..!!! Kimak Punya Hadi Awang….Khinzir teramat mulia lagi Hadi Awang ni….kanina punya Hadi Awang…

    • wakakaa says:

      aku pun perasan perkara ni….
      Tun M cakap melayu mudah lupa.. ada sikap malas sakit hati.. padahal hidup asek mintak suap duit…. paling kuat meroyan geng PAS maklum laaa hidup nak suap jer… tgk laa takbir negeri camne berpuluh thn camtu jerr lmbt kemajuan.. nak bina sebijik surau apetah lagi masjid pun tunggu duit batuan dr pusat… majo rakyat K kene g merantau utk rezeki utk isi perut.. geng pas nih bole mati kebulur kalo terus menetap kt sana..

      ni Pas ckp org muda tak baca kitab… xpulak sakit hati.. nmpk tak perasan takkk… sume org2 lindungan kaabah ni tak baca kitab… senyappp sepi sekor tak berani bising wakakakkaa

  21. Anonymous says:

    Weeekkk…kawin sbb nak dapat PR status/berlakon di Msua…tak kemana lah.

  22. Cili Pedas says:

    Malaysia…syurga utk pendatang asing…..Hahahahah

  23. Rin says:

    Pyshco MAMAT ni, buat masalah sana sini, masih bisa hidup happy

  24. Cakajerr.... says:

    Jantan nie bukan ke tengah di siasat polis Singapore. Dia mencuri sejumlah wang artis Indonesia semasa dalam club. Artis tu dah buat report polis. Nasib dia x baik sebab artis tu kenalan syed siddiq. Nie nak minta backup lah nie dripada bella. konon rindu lah… Dah taubat lah…. Kepala butoo ko. Lepas Mencuri di Singapore terus buat braces di kl. Nie aq gaser kalau bella kahwin lain lepas nie n jantan tu lebih kaya n ada ruper dari dia mahu alip nie peras ugut nak bunuh atau nak lingkupkan hidup jantan tu. Elok nyer bella mohon kat mahkamah sekat perjumpaan anak dia dengan jantan nie atau if nak jumpa kena ada somebody dari sesiapa guard pertemuan tersebut…

    • Palir says:

      sahih ke? dari mana kau dengar cerita ni?

      • Anonymous says:

        artis wanita indonesia tu ada ckp ”artis singapore pelakon dan penyanyi, dia buat hal lagi..”..tpi tak ckp nama..wanita tu x nak aibkan nama org tu.
        ..tapi tak tahu sapa lah…jgn fitnah jika tiada info tentang diri dia..fitnah ni dosa yg tiada balasan kata ustaz, sgt2 dosa bsr.

        kalau hukum membunuh, maka di bunuh balasannya.
        jika mencuri, di potong tangan, atau pulangkan duit.
        jika memfitnah..apa balasanya..org yg x slh akan menderita/teraniya..

  25. eton says:

    “sebagai tanda cinta kita”. sampah nye kau ni. mase buat tak hingat bini

  26. faraj says:

    mula2 nk buat mesejid nk hadiah kan…pastu nk tukaq nama pompuan….ko ingat Pejabat Agama mcm pejabat PAS boleh gula2…..PAS boleh lah ko bagi ahli2 nya Rm10 hinggit sorang pun , kalo suruh makan taik mereka makan…..!!!

  27. ikan says:

    halah halah halah alip. tak payah la drama sangat.

  28. nini says:

    tau pulak sunyi dan kehilangan,masa ada depan mata poya2 xnk jaga anak bini elok2.dah sesorang meroyan..

  29. Anonymous says:

    Aliff kau nak aku ke? aku tengah gersang ni

  30. aih says:

    aku kesian tgk dia.. wife lawa.. apa lagi dia nak.. pastu gi buat hal.. pastu nak balik.. aihh

Tinggalkan Komen Anda Di Sini