Written by Bella | June 28th, 2018

Perkongsian Wak Doyok mengenai koleksi kasut ‘sneakers’ miliknya baru-baru ini mendapat perhatian netizen.

Mereka bukan terkejut ataupun merasa kagum dengan koleksi berkenaan yang sudah meninggi ibarat gunung tetapi mendakwa foto yang dimuat naik di Insta Story Wak Doyok itu sebenarnya diambil dari Internet.

Bukan tuduhan semata-mata, seorang pengguna Twitter turut menyertakan bukti bahawa imej asal tersebut telah dimuat naik di Pinterest dan laman web Sole Collector pada tahun 2014.

Meskipun dikecam dan disindir ingin nampak kaya tetapi hakitkatnya ‘curi’ gambar dari Google, Wak tetap membalas komen netizen dengan bersahaja. Erm,  tak perlu rasanya hendak terlalu meraih perhatian sehingga mengaku sesuatu barang itu milik anda sedangkan hakikatnya bukan. Lebih baik bersederhana sahaja dalam apa jua perkara. Eh jap, ke Pinterest yang curi gambar Wak?Heh..

Sumber Berita : Faruk Mekic

46 responses to Muat Naik Foto Koleksi Kasutnya, Wak Doyok Kantoi Ambil Gambar Dari Internet?

  1. Anonymous says:

    sebab wak dah hambar sejak posting yang perv, jadi kena up posting yang akan menghangatkan semula nama beliau kuikuikui

    21

    0
  2. zasss says:

    tengok dia eja sneakers sudahlaa. ada ke eja sneckers? dia ingat tu collection Snickers yg ada kacang tu ke apa??

    45

    -1
  3. wekkkkkkk says:

    org melayu yg baru up sikit..dh tunjuk bagai2…
    tengok bangsa lain…kaya dri lahir pun x mcm nih…

    8

    1
  4. Anonymous says:

    ahahhahah!!!kantoi bodo je lu bruh!!

    kelakarnya ko ni…

    kekeeke

    2

    0
  5. Anonymous says:

    taknak kalah ngan che ta kot. tapi aku rasa che ta punya IQ up sikit dari ko kot… yang paling low ds alip sekri…kot!!!!

    2

    0
    • Anonymous says:

      x belajar tinggi smpai ada degree, master tapi masih boleh jdi kaya…
      tapi ejaan dlm English byk fail bila tulis..
      ckp..mmg boleh ckp…tapi suruh tulis dgn cepat2 tanpa refer google…BOLEHKAH.
      TAK BOLEH LAH…dh terang

      9

      0
  6. sape2 says:

    first of all ….siapa yang bagi dia gelaran fashion icon ni…..setahu aku dia jual krim utk lebatkan misai….nasib baik baik CP Azrinaz tak jadi dgn dia….kalua tak idok tau lerr teman….

    19

    0
    • Anonymous says:

      biasanya..org yg lebatkan misai dn jmbg akan jadi botak..sbb aliran rambut menegak akan turun ke bawah.
      Sbb misai dn jmbg bukan ori sejak azali.

      5

      0
  7. Anonymous says:

    ko wat malu keturunan jawa je wak!!
    #brengsek!

    5

    0
  8. Anonymous says:

    Spesies org macam nii lah di angkat level dia jadi orang bodoh sombong..buat je apa yg MAMPU,usah paksa diri nampak mewah untuk dimata orang..walau MAMPU pun usah terpadaya dengan pujian..kerana harta kau tak ikut kau pun bila kau MAMPUS!!!

    5

    0
  9. Anonymous says:

    Show off dia tak menjadi lah..terdesak sangat ni.

    2

    0
  10. melati says:

    Wakakakka …sama lah ko gan Najib Wak Doyok..

    1

    2
  11. Yg Mengharap says:

    wak dgn bijan..x jauh beza…bodoooooo

    3

    1
  12. Anonymous says:

    hehehheeheehe…….
    hehhe……

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Nanti jgn kata derma pulak.. mcm bekas PM Umngok tu weyyy

    2

    1
  14. Anonymous says:

    X habis2 nk menipu. Kesian sungguh hidup ko!!

    0

    0
  15. brunes says:

    #sneckers pala hotak kau la wak, ada duit pegi la belajar spelling english.. kalau malas belajar pun hire lah proof reader ke ape so tak berapa ketara keagungan bodoh tu. dan sudahlah show off kereta, barang perhiasan awak tu.. i tau la awak sakai but nobody is interested. money cant buy you class wak pendek

    2

    0
  16. Anonymous says:

    sneckers ker ???!!!!! wakakakakaaa
    akuygpostingkoygpanas…. panas mende kalo dah nmpk bodoh.. koygpostkojgkygpanas

    7

    0
  17. Anonymous says:

    zetty edlyena assegaf wannabe kah?homaigodddd…

    0

    0
  18. 8 says:

    Apakah itu SNECKERS? Saya sarankan download app dictionary lagi elok dari mencuri gambar kat internet.

    2

    0
  19. Aku masih cantik says:

    bodoh laa wak wak lawak pulak…hahahah

    0

    0
  20. Anonymous says:

    sebenarnya..dia sengaja buat mcm ni…buat ejaan salah…supaya nanti dia ni jadi bahan kutukan..pastu nama up balik…and gmbar google tu pon sengaja gak..dia tahu rakyat malaysia membawang tahap beg rosmah pakai masa interview sprm pon boleh google…

    semuanya disengajakan atas sebab nak up nama..sebab dia ada produk..kaching!

    2

    1
  21. meetomato says:

    Fantasy nak jadi high society socialite je lebih WakDonkey nih!

    WakDonkey, klu ko nak proof yg sneakers tinggi menggunung tu ko punye, bgs ko buat vlog or instagramTV ..or bgs lagi, live terusssss….

    actually aku ade cadangan utk ko WakDonkey, ko boleh je youtube English class cos you got to BRUSH UP YOUR ENGLISH, dude!

    carrot on a stick for you, Wak D?

    0

    0
  22. Anonymous says:

    #teamSneckers

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Orang kaya ada 2bahagian. 1. Betul2 kaya 2. Perasaan kaya.. rasa2 nye wak yg mana ye.. wak wak kau memang lawak laaa..

    0

    0
  24. CB says:

    Eja sneakers pun salah huhuhuuuu

    0

    0
  25. lawak la kau wak!!!! says:

    itu la yang terjadi bila hati tu nak sangat kaya tp hakikatnya takde apa2….hai wak..jual baju raya kemain untung, takkan tak mapu beli koleksi “SNECKERS” sendiri…

    0

    0
  26. jemah says:

    WHAT IS “SNECKERS” BTW? Haha

    0

    0
  27. sirap bandung says:

    Ada duit banyak tuu, pegi lah belajar cakap omputeh doyok oiiii.
    lidah tu asah betul2, ni takkk, gaya je lebih, icon fashion konon, apakk dia icon laaa. speaking memang hauk. aku tatau lah agaknya nak sebut benda2 basic pun memang outttttt.
    dulu pasal jam, mati2 defend diri ckp jam ori, hamekkk kauu sekali dah kantoii, pastu acah2 jawab menganjing. dia tatau ke orang lagi menganjing tengok dia bodoh sejak azali lagi. kau ni wak doyok, memang sebijik macam Najib, nak kencing orang tapi tahap bebal kau tu terpercik kencing sendiri.

    0

    0

Leave a Comment

Optional