June 28th, 2018

Perkongsian Wak Doyok mengenai koleksi kasut ‘sneakers’ miliknya baru-baru ini mendapat perhatian netizen.

Mereka bukan terkejut ataupun merasa kagum dengan koleksi berkenaan yang sudah meninggi ibarat gunung tetapi mendakwa foto yang dimuat naik di Insta Story Wak Doyok itu sebenarnya diambil dari Internet.

Bukan tuduhan semata-mata, seorang pengguna Twitter turut menyertakan bukti bahawa imej asal tersebut telah dimuat naik di Pinterest dan laman web Sole Collector pada tahun 2014.

Meskipun dikecam dan disindir ingin nampak kaya tetapi hakitkatnya ‘curi’ gambar dari Google, Wak tetap membalas komen netizen dengan bersahaja. Erm,  tak perlu rasanya hendak terlalu meraih perhatian sehingga mengaku sesuatu barang itu milik anda sedangkan hakikatnya bukan. Lebih baik bersederhana sahaja dalam apa jua perkara. Eh jap, ke Pinterest yang curi gambar Wak?Heh..

Sumber Berita : Faruk Mekic


46 responses to “Muat Naik Foto Koleksi Kasutnya, Wak Doyok Kantoi Ambil Gambar Dari Internet?”

  1. sirap bandung says:

    Ada duit banyak tuu, pegi lah belajar cakap omputeh doyok oiiii.
    lidah tu asah betul2, ni takkk, gaya je lebih, icon fashion konon, apakk dia icon laaa. speaking memang hauk. aku tatau lah agaknya nak sebut benda2 basic pun memang outttttt.
    dulu pasal jam, mati2 defend diri ckp jam ori, hamekkk kauu sekali dah kantoii, pastu acah2 jawab menganjing. dia tatau ke orang lagi menganjing tengok dia bodoh sejak azali lagi. kau ni wak doyok, memang sebijik macam Najib, nak kencing orang tapi tahap bebal kau tu terpercik kencing sendiri.

  2. jemah says:

    WHAT IS “SNECKERS” BTW? Haha

Loading...