“Mohon Jangan Balik Malaysia Lagi Dah..” Ada Netizen Tak Senang Tengok Nourul Depp Pindah Ke Bali

Hiburan

“Mohon Jangan Balik Malaysia Lagi Dah..” Ada Netizen Tak Senang Tengok Nourul Depp Pindah Ke Bali

Penyanyi Nourul Depp mengakui terasa hati dengan sesetengah komen dilemparkan netizen yang seolah-olah tidak senang dengan penghijrahan dia dan keluarga ke Bali, Indonesia.

Nourul Depp IG
8 bulan lalu

"Terima Kasih Atas Doa Semua.." - Nourul Depp Sekeluarga Selamat Pindah Ke Bali

Advertisement

Meskipun enggan melayan perkara negatif seperti itu, Nourul terpaksa tampil untuk menegur tindakan tersebut dan memberi kesedaran mengenai keburukan buli siber.

Katanya lagi, seseorang itu mempunyai hak untuk tidak menyukai mengenai sesuatu perkara namun tidak perlu sehingga membenci dan melemparkan kata-kata nista dan menyakitkan hati.

View this post on Instagram

A post shared by N O U R U L (@nouruldepp)

Advertisement

Ikutkan saya tak layan dan sekat pun orang itu tapi sekadar sebagai kesedaran kepada semua orang yang benda ini tidak baik. Kenapa nak buli manusia lain. Tak perlu pun sebenarnya..kalau rasa tak gembira tengok atau tak suka orang itu, kita manusia ada hak tak suka tapi jangan membenci.

Perkara itu menjadi perhatian Nourul apabila dia menerima mesej daripada individu yang tidak dikenali di Instagram di mana dia berharap penyanyi itu tidak akan pulang ke Malaysia lagi.

“Alhamdullilah, pergi pun..makbul doa rakyat nak sis pergi sana. Mohon tak payah datang Malaysia lagi sisi. Kalau tak asyik berita sis saja dari tahun lalu tak sudah.” tulis individu tersebut kepada Nourul

View this post on Instagram

A post shared by N O U R U L (@nouruldepp)

Terdahulu, Nourul dan keluarga dilaporkan sudah berada di Jakarta, Indonesia berikutan kewajipan menjalani kuarantin selama lapan hari bermula Isnin lalu sebelum berangkat ke Bali.

Nourul sebelum ini terpaksa menunda beberapa kali perjalanannya berikutan wabak pandemik COVID-19 yang melanda dunia.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

6 Comments

  1. balinese

    November 1, 2021 at 11:32 am

    why bali of all the places bali not a muslim freindly how r u gonna hav a halal fud and so on

  2. Anonymous

    September 26, 2021 at 6:25 pm

    Pendek kata, jgn la letak apa2 kat social media if x boleh kene kritik. Kene faham, fitnah, dengki, riak, takbur, tu semua wujud. Yes, maybe ape yg diaorg ckp perhaps, a little bit rude, but, ask yourself, why? Kenapa die ckp mcm tu? What have you done? What have you not done yet? Jgn tgk dari segi you & family only, but, listen & see how others see you as well. Guess what, there’s no one is beloved by everyone in the world. So, you are not excluded.

    • Norhayati

      September 29, 2021 at 10:46 am

      Very correct! Agreed. Sesetengah mnusia mmg rasa diri betul

  3. Anonymous

    September 22, 2021 at 5:19 pm

    Pls la ..hang dan lana apa nama tu ..tok sah dok balik dah …. Sampah aje …

  4. Antu bali

    September 22, 2021 at 4:44 pm

    Lor.. macam ni kira kira buli ke? Orang tu cakap terus terang je pon. Maybe part yg ‘tak yah balik Malaysia’ tu yg nampak mcm rude sikit, tapi abaikan jer la. Bukan ada petisyen suruh tak bg balik Malaysia pon.. bukan malaysia ni org tu yang punya kan?
    Biasalah Nourul, tak semua org suka kita.

  5. Anonymous

    September 22, 2021 at 10:14 am

    dia kutuk you ja nurul, so dia berdosa dengan hang ja lah. apa pasai plak hang dok petik dia berdosa sama dengan follower hang yang kononnya sayang hang tu? hang tak payah nak heret satu kampung pulak untuk backup. kalau lagu gini kita panggil poyo.

Loading...