Modenas Dinamik Setaraf Dengan Yamaha 125ZR

Trending

Modenas Dinamik Setaraf Dengan Yamaha 125ZR

kepada penunggang motosikal Kawasaki kips dan RXZ lepas ni anda jangan rasa pelik kalau pak cik yang bawak motosikal Modenas Dinamik tertiba cucuk anda semasa meter 160km/j.Modenas Dinamik sebenarnya menggunakan enjin Kawasaki 2stroke dan swing arm Kawasaki RR. Kawasaki tidak mengeluarkan cub, jadi Modenas membeli blueprint dari kawasaki dan mencipta ‘Super Cub’ Modenas sendiri. Menurut knee-drag, motosikal ini sebenarnya dikeluarkan untuk pasaran luar malaysia dan Dinamik juga merupakan antara model yang terlaris di Greece. Sebab utama motosikal ini laris adalah kerana motosikal ini tidak disekat kelajuan secara automatik dan kelajuan moto ini boleh mencecah 130mph (205km/j). Kepada yang berminat dan ingin mencucuk kawasaki RR anda boleh la ke agen modenas yang terdekat kerana terdapat sumber kononnya jumlah pengeluaraanya kali ini juga terhad dan bakal ditamatkan pengeluarannya hujung tahun kelak.

modenas dinamik1

Advertisement

modenas dinamik2

modenas dinamik3

modenas dinamik4

modenas dinamik5

Sumber: Knee-Drag

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

151 Comments

  1. RemyPenang

    September 1, 2017 at 3:28 am

    Nak tanya niy, aku pakai dinamik version 2017, spec dia lain ka? Dri yg sebelumnya?

  2. Sajaje

    August 26, 2017 at 6:01 pm

    Selamat hari raya aidiladha

  3. xana

    August 7, 2017 at 12:30 am

    Dinamik ni bagus juga cuma kena jaga 2t yg paling utama , pasal kelajuan memang cukupla 150 mcm tu la tapy x lah laju sangat…aku dah test ngan lc standart lc baru yg kuar signal pick up dinanik ni kuat la berbanding lc klw top pula ada lambat sikitla naik x jauh pon lc tu aku bagy tngaal dlm 1 atau 2 tiang tu pun lc standart hahah *lc meter 180=160gps Dinamik/125 180= 140gps percaya atau tidak test sendiri ngan gps klw x silaplah hehe

  4. Muhammad Al Hafiz

    July 22, 2017 at 9:09 pm

    Nak tumpang tanya mcm mne nk thu dinamik tu cc dia 120cc ataupun 125cc punya ehh…?…

    Dinamik ni blh ke nk tmbh rpm dia meter standard dia atau pun kena tukar meter yg baru…?

  5. Anonymous

    June 29, 2017 at 2:41 am

    Saya sebagai rider dinamik syaa pakai dinamik ni dh 2 tahun , tiada masalah tiap2 malam minggu naik highway kawan2 aku semua pakai 125zr , dinamik ada la 2 3 bijik lagi sama2 main long sama2 fight mcm biasa takda yg kena tinggal jauh pun kadang2 aku depan 125 cucuk angin kadang2 aku cucuk angin 125 mcm tu lah kisah saya..dinamik memang bagus dan kualiti dia pakai engine kawasaki leo star..topspeed aku 176km mengikut gps..stakat r25 kawasaki ninja tu buleh la potong..tapi ujung2 top speed kawaski ninja250 dalam 160 lebih sikit ja..aku pakai carb rxz sporket 15- 34 rim engkei fullcop..nak formula dinamik add laa wc saya id: synysterg80

Loading...