January 22nd, 2020

Siapa yang tidak kenal dengan penyanyi rap dan juga anggota K-Clique iaitu MK.  Kalau dilihat menerusi foto yang dikongsikan di media sosial, MK sering memakai aksesori barang kemas. Perkara itu mencetuskan kontroversi dimana ia menimbulkan rasa kurang senang dikalangan peminatnya.

MK K-Clique

MK K-Clique atau nama sebenarnya Muhammad Hairi Amin Hamdan berkata, dia tahu tindakannya itu adalah haram dan salah disisi agama Islam. Namun, dia tidak mahu menjadi hipokrit disebabkan minatnya terhadap emas. Walaupun hukumnya haram, dia tetap tidak menjadikan ia sebagai penghalang untuk dirinya memakai perhiasan berkenaan.

Saya sedar dan tahu (salah di sisi hukum agama), tapi sebab minat, langgarlah (pakai juga). Bagi saya tu perkara biasa. Daripada jadi penipu, baik jadi diri sendiri. Sendiri mau tanggung, keep it real.

MK K-Clique pakai emas

Menurut MK, netizen tidak perlu menghukum dirinya kerana apa yang dilakukannya itu adalah dosa peribadi yang bakal ditanggung olehnya sendiri.

Kita masing-masing adalah pendosa, jadi ini bukan sebab untuk netizen menjatuhkan hukum.

Dalam pada itu, MK menjelaskan dia hanya tampil sebegitu ketika melakukan persembahan sahaja dan tidak berniat untuk mencetuskan provokasi mahupun membawa pengaruh buruk terhadap peminat.

Sumber Berita : Malaysiakini

35 responses to “MK K-Clique Pakai Emas Sebab Minat, Dosa Itu Urusan Peribadi”

 1. Anonymous says:

  Baru je jadi artis da sombong…mudah2an Alah tarik nikmat tu macam kisah si Qarun..jgn sombong dik..memang dosa masing2 tapi nanti ko mati yg urus dan tanam jenazah ko pun ko sendiri ke???

 2. ikan says:

  hahah amende la si mk ni respon mcm ni. igtkan retis masuk u ni bijakla sikit tapi rupanya sama bingai dgn retis yg berenti skolah form 2.

 3. Anonymous says:

  Cakap macam manusia hidup zaman jahiliah

 4. Anonymous says:

  Sian mak pak dia ?

 5. anonymous says:

  anak ikan sapi ni

Tinggalkan Komen Anda Di Sini