April 14th, 2020

Baru-baru ini, viral video memaparkan beberapa orang kanak-kanak ditahan polis kerana keluar dan bermain beramai-ramai sewaktu tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

ning baizura emoji ketawa

Gelagat kanak-kanak itu yang begitu takut “disakat” oleh anggota polis itu dikongsikan oleh beberapa portal popular dan turut mendapat perhatian penyanyi Ning Baizura.

Komen budak-budak miskin siap dengan emoji ketawa

ning baizura hina orang miskin

Namun, komen Ning menimbulkan rasa kurang netizen apabila seakan menghina kanak-kanak tersebut miskin kerana dilihat tidak memakai selipar.

“Tak baik cakap macam tu. Kaya boleh beli kebahagiaan ke?” – Netizen

ning baizura hina orang miskin ning baizura hina orang miskin komen ning baizura

Rata-rata netizen bengang dengan komen kurang sensitif Ning itu yang langsung tidak kelakar dan menghina orang lain.

Kita fikir positif sahaja. Mungkin Ning tiada niat untuk menghina sesiapa dan hanya tersalah menggunakan emoji ketawa.

Sumber Berita : Astro Gempak


2 responses to “Miskin Budak-Budak Ni, Selipar Pun Tak Ada – Siap Emoji Ketawa, Ning Baizura Dikecam Hina Orang Miskin?”

  1. Anonymous says:

    Lek laa… Kan die dah cakap salah letak emoji…

  2. Akk Kak Se ada says:

    Akk cangkung atas kepalamu ning dan akk ambil suratkhabar dan akk baca sambil akk teran …bontot akk yg dah sedia merah maka senanglah akak cirit brit yg power straight atas kepalamu yg suka propa hina orh miskin…walaupun akk ni miskin tapi taik berair akk ni kaya dengan vitamin dan zat besi(kangkong)

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...