Written by serenity | February 22nd, 2019

Penyanyi Misha Omar sebelum ini memberitahu akan mengambil tindakan undang-undang terhadap Netizen yang memfitnahnya menggunakan ‘mak esah’ untuk mendapatkan tempat di Anugerah Juara Lagu (AJL 33).

Gambar: @popexpress2019

Dia melalui satu sidang akhbar sebelum ini memberitahu memberi masa tujuh hari untuk beberapa orang Netizen untuk bersua muka dengannya dan meminta maaf sebelum mengambil tindakan undang-undang. Untuk itu, dua orang lelaki telah tampil bertemu Misha untuk meminta maaf. Dalam satu sidang akhbar lanjutan semalam,  Misha tampil dengan dua lelaki yang telah memohon maaf dan akan menarik balik laporan polis terhadap dua lelaki tersebut.

Memberitahu Kosmo Online!:

Fitnah ini antara yang paling teruk saya hadapi sepanjang berada di dalam industri. Saya terpaksa mengambil tindakan menerusi saluran undang-undang selepas memikirkan maruah keluarga saya, mertua dan suami.

“Saya lega akhirnya perkara ini selesai dan tidak lagi membebankan fikiran saya. Saya amat berharap selepas ini lebih ramai rakan artis tampil mempertahankan diri mereka sekiranya berasakan diri menjadi mangsa fitnah ini.

Namun begitu, Misha akan membuat satu lagi laporan polis untuk menjejak satu pemilik satu akaun Twitter yang gagal muncul untuk meminta maaf.

Walaupun tidak menamakan pemilik akaun tersebut, ramai berspekulasi bahawa akaun yang dijejak oleh Misha ialah akaun Twitter yang menggunakan handle @PenumpahTeh.

Sebelum ini, beberapa orang pengguna Twitter mendakwa, tuduhan asal Misha menggunakan ‘mak esah’ datangnya dari akaun Twitter tesebut. – beautifulnara.com

29 responses to Misha Omar Maafkan Dua Lelaki Fitnahnya, Jejak Pemilik Satu Lagi Akaun Twitter

  1. Kecian Misha Omar..apa lah suka fitnah orang

    • Anonymous says:

      misha dah power berbelas thn jd penyanyi still belajar vocal. haritu pun sblum ajl masih lg gigih practise vocal dgn dato syafinaz. sedap org je fitnah dia

      • Anonymous says:

        memang padu suara misha mlm ajl tu. harap ajl tahun depan kekalkan konsep mcm tu.. nmpk ada klass indon2 pun terkedu buat video reaction. mmg produksi ajl33 terbaik. ikonik sgt performance kak mitch. teknik jgn ckp vokal telan kaset kot.. x terlalu mencoba mcm sarah dan dayang terlebeh goreng ..

    • Anonymous says:

      tak patut la///misha ni sejak dr awal kemunculan mmg power vokal dia cuma takde rezeki sbb masa tu siti pulun semua. tp lagu2 misha semua best. vokal dia mmg tak dipertikaikan lagi. bab nak guna mak esah ke apae ke…tu hal dia ngan tuhan (kalau btol la) kita nak sibuk2 citer aib org buat ape.

      • Maria Kari says:

        betul…. actually ramai je penyanyi sezaman dct yg power2 n sedap2 suara… antaranya dayang, liza hanim, siti nordiana.. tp aura dct kuat sgt time tu.. so penyanyi lain pun x dpt nak up sgt… cuma skrg ni bila dct da slow down ckit, tarik diri dr bbrp anugerah.. bru org hargai bakat penyanyi lain…

        • Anonymous says:

          Misha omar ni penyanyi hebat dah lama dia penyanyi vocalist, sebab dia lama berehat dan melahirkan anak, senyaplah seketika… Antara penyanyai berkualiti seperti dayang, jacklyn, siti nurdiana…?
          Tok T kalau ada anak awal mungkin dah sendu…

      • Miss Kaypoh says:

        Suara Kak Mitch germersik dan clear tapi kelebihan Siti dri segi breathing dan lontaran (projection). Vokal Kak Mitch ringan manakala Siti agak solid. Dua-dua ada keistinewaan tersendiri begitu juga Dayang. Siti Sarah entah la.. merdu tpi agak “over” pada malam tu hingga hancur lagu suami sendiri dikerjakannya!

    • Anonymous says:

      Biasa le rakyat Msia selagi x melolong mcm Mariah Carey tu selagi tu anggap seorg penyanyi tu kurang bagus. Sebenarnya pitching, emotion dan breathing tu yg mustahak. Selagi boleh sustain the notes mcm Celine Dion dan Adele.. tu kira awesome dah ditambah dgn penghayatan membuatkn Kak Mitch wow mlm AJL tu. Nasib baik juri2 pandai menilai…

  2. Pochinki says:

    Stay strong misha. Hopefully dpt lah org yg menfitnah tu

  3. Kopi says:

    Aku mmg nak tahu sgt siapa si mulut puaka PenumpahTeh tu.nnt dh dpt, tunjuk muka sikit ye Kak Mich.

    • Anonymous says:

      ntah2 lelaki. x sangka yg dua org bersemuka dgn misha ni pun lelaki. laki lagi penyibuk n pembawang rupanya.

      • Anonymous says:

        Lelaki.. mcm gayboy je. Keluar dlm R oti K aya tadi..gi tngok Nara ni biase le.. lembap gosip iklan jer byk!

    • hurrmmm.... says:

      kann…sbb die jgk ar yg sibuk post psl sufian suhaimi tu..nk tau gak cmner rupa org die…hahahahhaa…kalo laki gak…hurrmm…membawang mcm pompuan….

  4. damai says:

    selamat mmg suara Misha mmg power dari dulu, so kena fitnah mcm gini, ramai netizen x akan percaya, bayangkan jk suara penyanyi biasa2 aja tapi time final mmg dia buat yg terbaik mmg ada improvement yg banyak lepas tu menang vokal terbaik, if fitnah mcm gini terjadi, nanti ada aja ramai yg percaya, so fitnah itu lagi teruk lagi membunuh, so henti2kan fitnah yea

  5. Anonymous says:

    fitnah terlampau…

  6. faraj says:

    ok lah ..org Fitnah lagi Mulia dari Neelofa yg kencing merata2..dh 7 purnama tk serang lagi kilang2 kat Vietnam tu..!! aritu Air Asia konon nk promote lah..!!! yg terbaru ni Pak Arab plak..yg pi jemput dia try Hotel Mewah di dunia tu….tah aper dia keletong Pak Arab tu percaya kat Neelofa ni entah lah….kalo kt China umoq cam Neelofa ni antaq Kebun jer ..!! kikiki

    • Li says:

      Eleh bajet je ko ni, kalau jumpa Neelofa tah2 kau yang nak bergambar bagai. Nak cakap dengan dia pun terketar2 agaknya, ye la kan orang tu educated, cantik, pandai pelajaran/berniaga, terima je la hakikat dia tu memang hebat, jangan jadi haters sgt. lol.

    • AhmadNurani says:

      kesian kau ni..sungguh kesian..hidup x seberapa ke dik..dengki ye? pg cari duit buat belanja mak bapak ko..and get yourself educated ok?..bukan cakap mcm ni..

  7. hakak says:

    bagus misha.. hakak mmg suka sore misha dari dulu lg.. report je si penumpah teh tu.. biar padan muka dia.. asyik fitnah org je keje dia.. skrg tau plk dia kecut..

  8. redstrawberry says:

    Aku bukan haters juga bukan fan Misha. Tapi kenapa Misha terasa sangat sampai nak saman? kalau tak betul pon biar je lah account tu pon fake account. tak menggugat periuk nasi

    • Anonymous says:

      Jadi ko galakkan lah fitnah memfitnah ni? Cuba org fitnah ko atau famili ko.. apa ko rasa?

    • Anonymous says:

      Kita nampak isu ni simple je. Sebab sebagai seorang legend macam Misha Omar, beliau boleh je tolak tepi fitnah macam ni. Yela, si bangang mana je nak percaya kononnya beliau pakai “Mak Esah” kan. Like come on…ini Misha Omar kot. Budak wechat je tak kenal kebolehan beliau melontar suara atas stage…bodoh dan tak pernah tengok live kan…

  9. Anonymous says:

    Sememangnye layak dpt vokal terbaik. Cukup teknik dan x terlalu mencuba. Sarah mlm tu trying hard sgt..

  10. Anonymous says:

    Juara sebenar. Ara tu dah knp no 2… pening2!!!

  11. bau bawang says:

    Zaman tu mmg penuh dgn penyanyi yg berbakat azharina,dayang,misha,siti sarah tp masa tu lindan x dpt ditewaskan.jadi r chong wei no 2 saja.lindan tu siti lah sapa lagi.

  12. Damien says:

    Penumpah teh tu…sahabcari penyakit meroyan
    Dia dah kenapa….
    Teh tumpah keh …air dia tumpah
    Sekejap lagi…meroyan merhaban minta maaf..
    Tengok lag..