Written by Bella | June 2nd, 2016

Pejam celik pejam celik, siapa sangka kita sudah masuk ke pertengahan tahun 2016 dan bulan Ramadhan juga bakal tiba dalam beberapa hari sahaja lagi.

Dikesempatan ini, ramai yang mengambil peluang untuk menyambut Ramadhan di Mekah dan menunaikan ibadah umrah sambil berpuasa termasuklah pelakon cantik Mira Filzah.

Mira dan keluarganya semalam telah berangkat ke tanah suci Mekah. Menerusi akaun Instagramnya, Mira memohon maaf jika beliau ada membuat salah dan silap serta meminta peminat mendoakan beliau selamat pergi dan pulang.

Mira nak berangkat ke Mekah malam ni, minta maaf kalau ada salah dan silap. Doakan Mira selamat sampai dan pulang ya. InshaAllah. #MiraFilzah.

Kami juga mendoakan agar segala perancangan Mira Filzah dan keluarga untuk menunaikan umrah dipermudahkan. InshaAllah.

Sumber Berita : Instagram Mira Filzah

97 responses to Mira Filzah Berangkat Ke Mekah Tunaikan Ibadah Umrah

  1. melati says:

    Al Fatihahah…damai lah engkau disana….

    0

    0
    • Black Cat says:

      Mira ni adik angkat aku kami sngat rapat tolongla jgn ktuk dia
      doakan dia selamat pergi dan balik…amin…

      P/S:melati jaga sikit mulut ko jgn nnti ko yg pergi dlu x smpat nk bertaubat…ikhlas dari aku,..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Byk nya free time melati..ko msti pekerja gomen.. kerani mungkin..

      0

      0
      • melati says:

        yolah , saya ni kerani cabok jew.!!! gaji pun sebulan pun cuma boleh bayar gaji ko setahun…huhuhu

        0

        0
        • melati says:

          gaji awak setahun baru cukup untuk bayar gaji saya sebulan…!!

          0

          0
        • melati says:

          anonmous yg kater saya nganggur, ni saya nk bagitau.!! sebenar nya saya dtg Opis 2 jam jer.saya taktahu nk buat aper..!!. nk pi obersi dh nyampah.. naik Flight pun tunggu kt Air Port Lounge..(Bussniess Class).Maybank Kredit Kad warna Hitam, Public Bank punya Emas ader 2 kilo saya beli Lebih kurang RM400K., Driving Range pun Golf Set XX10, suka service kete kt BMW Glenmarie sebab Lounge menunggu nasi lemak bungkus dia sedap..!.CIDB saya bayar Levi..!! ni semua Bapak say yg bagi..sebab tu saya look down kt Artis2 poyo…ader Pahem…[email protected]#$%^

          0

          0
        • Anonymous says:

          Sy seorg doktor. Xad bag lv or kereta ferrari bmw bagai. Ad kreta myvi je. Tp ad aku kisah?? Pkai kereta myvi pn boleh smpai dr point A ke point B. Pkai bag jenama biasa2 je pn boleh isi barang..hidup senang lenang xde fkir sgt klu barang hilang. Benda yg pling mahal ak ad pon adlh jam ak brharga rm400..sbb waterproof n boleh tahan klu amik air sembhyg. So melati yg kaya raya…kaya raya mung tu lgsung xmenjeleskan aku sbb ak bersyukur je ap yg ak ada. Dan ak bersyukur yg ak xde hati busuk mcm ko ni. Nway..ak seorg doktor..lg tinggi pandgan msyarakat pd ak.. dr ko ni kaya sbb bapak ir jutawan mlm bagai.

          0

          0
        • Black Cat says:

          La kerani rupanya ko ni ptutla asek nk melalak je psal artis…kesian xpe nnti najib bgi bonus rm200 yerk…kuikui..

          0

          0
        • melati says:

          bukan riak..!! cuma jawab org2 yg suka tuduh melulu…salah ker saya tuju kan kepada yg saya nanggur..!!!!!

          0

          0
        • melati says:

          bukan riak..!! cuma jawab org2 yg suka tuduh melulu…salah ker saya tuju kan kepada yg kater saya nanggur..!!!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Orang kaya tak ada nyer layan blog retis malaysia…apatah lagi nk komen mengarut kat blog gosip ….sangat low class. They ouls layan western punyer hiburan lah. Org kaya tak ada masa nk bergosip psal uqasha senrose… x gitu melati ?

          0

          0
    • bersaralah dari industri hiburan says:

      bersaralah cepat dari industri hiburan… tak guna melalaikan diri…
      tahniah dapat pergi umrah..beribadahlah

      0

      0
      • melati says:

        Anonmous June 3, 2016 at 10:57 pm…..hahahahahaaa ader saya sebut saya kaya?? kalau kak Ros baca pasal BMW bagai mesti di ketawa kan saya!!! saya cuma terang kan pada kasta2 yg kater saya ni nanggur ,awak solat lew byk2 & tanya aper saya citer tu [email protected] benar? ..lagi1 layan blog ni org kaya tak boleh layan ker…entah2 Mizz Nina pun layan kot…..hihihi

        0

        0
  2. melati says:

    Al Fatihah…damai lah engkau disana….

    0

    0
  3. nok gebuzzz says:

    Alhamdulillah….seronoknyer dpt menunaikan ibadah puasa kat sana..bila la giliran saya ke sana pulak..Inn shaa allah

    0

    0
  4. nonama says:

    Kena promote ke…

    0

    0
  5. as says:

    munafik tak habis habis si mira gedik

    0

    0
  6. mia rania says:

    mmg nk kene bgtau 1 instagram eh

    0

    0
  7. kobis bunga says:

    dia bgtau sbb dia nak mintak maaf kannnn

    0

    0
  8. Anonymous says:

    bila tak makeup xde la cantik mana pun mira filzah ni

    0

    0
  9. cendawan says:

    Bagus lah dik..awal2 dapat g umrah… semoga selamat semuanya…

    0

    0
  10. meera alisha says:

    melati ko ni yahudi ke

    0

    0
    • bengang says:

      meera..melati ni dia KKS..nk tau KKS tuh apa..kurang kasih sayang..sbb tuh dia bila komen asyk nk mengata yang xbaik ja..ahhahhhahaha

      0

      0
  11. ikan says:

    inalilah

    0

    0
  12. krik krik says:

    lebih seronok sb ade adi putra..krikk krikkk krikk

    0

    0
  13. nunina says:

    Nara mana pergi post ko pasal bajet raya RM2000 tu? Sentap ea sampai delete post tu lak? hehe

    0

    0
    • who? says:

      takde nye nara nak sentap.itu kan featured post or iklan.biasa nya nara mesti simpan featured post kat atas sekali on first page dlm 2 3 hari.tp post tu ada masih pun tp mungkin dah letak kat page 3 or 4.ko try lah cari.

      0

      0
  14. kakak cantik rupanya maknyah says:

    Aku dh mai dh ni..melati tu korg jgn risau la
    Dia tu mak nyah lahanat yg bumi pun x nk terima bila dh mati besok
    Siankn ko melati nk kawin xde makhluk yg sesuai ngan nko
    Nko kawin ngan pengkid je la ye moga2 till jannah nnti

    0

    0
    • melati says:

      kakak cantik rupanya maknyah.june3, 2016 at 4:58 pm….mesti kaum Family ko semua dh cerai berai kan…!!! sebab di lahanat Tuhan lew Family ko Cerai Berai…!!!!!!! cuba tgk Google naper Mak Bapak ko Bodoh ??? wakakakakakaakakakakaaaaaa///…

      0

      0
  15. dingding says:

    Abang Nara, betul ke malam nie Awie bertunang dgn mek klate dekat vistana bukit jambul

    0

    0
  16. hihi says:

    hellooo

    0

    0
  17. Mèlatop says:

    Ishk…sapela melati ni gaknye eh.. teringin nak tgk…ni mesti mrs perfect 11.. assalamualaikum melati mrs perfect 11!

    0

    0
  18. nina cute says:

    hang pa layan la melati si gila tu..melati tu ada sijil gila nk habaq mai…hang pa layan dia..umpama hang pa pon gila sama macam dia..orang gila mana buleh layan..biaq dia sorang2..nnt cukup masa misi bagi makan ubat…kuikuikui

    0

    0
    • melati says:

      Nina Cute …kusangka kan ko yg bodoh rupa2 nya Mak ko pun Bodoh……wakakakkkaaaaaa..sukanya saya layan kasta cam Nina cute lew konon….kikikiki

      0

      0
      • Black Cat says:

        Woiii pukul 4am pn ko meroyan lgi ka…ko ni mmg jnis cpat sentap ke…ko ni pembangkang ka???

        0

        0
      • Black Cat says:

        Weiii melati cuba ko tengok page hafiz rosdi kikiki rmai gler org like komen aku…kikiki mmg muka ko buruk dri bini hafiz 2….kikiki

        0

        0
  19. melati says:

    Kasta juga ko ni..!!! tu blom saya citer kisah kwn Cina kt Singapore..!! nasib baik Tan Sri Vincent Tan tk baca saya citer pasal BMW , Golf, Public Gold bagai..kalau Mizz Nina baca mesti dia gelak…maaf kan saya Mizz Nina saya cuma bagitahu kat Kasta yg kater ni kerani lah, nanggur lah kongsi Wi Fi lah..itu jeww…..& ader plak yg kater org kaya takder nya layan Artis Malaysia….kakakakaka…yg Nina Cute ni kater org gila…..kakaka..padahal lumrah nya org yg mengaku dia cantik @ cute muka mereka selalu mcm Katak..!!! byk x terkena dh …wakakakkakakaaaa

    0

    0
  20. melati says:

    Aduiiiiiiii.. baru terbaca sorang pengomen ni..!! kisah citer Nora Danish, dia kater Kredit Card hitam tu kad hutang lah…dia kater Cash is King,!!…memang lew Kredit Card Hitam tu kad hutang , tap duit dlm Acc setakat Rm20K komingat Maybank nk Bagi ko pakai kad hitam tu…..kikikiki

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Hei melati..ko ingt ni Negara India ke nk main kasta2? Since ko dh ckp psal kasta..ak rs ko kasta pling rendah..sbb kasta rendah ni biasa pelajaran x tinggi..guna ayat pn main taram je menghina org..x diajar bergaul scr proper..in real life u must be very lonely kot..

    0

    0
    • melati says:

      anom june4. 2016 at 10:26 am….saya dh jln byk Negara org2 suka tukaq nickname mcm ko lew patut di gelar Kasta..!!!…org2 cam awak lew jenis pemalas idea ko cuma hentam org tak berpelajaran lah bagai..!!! usaha lah skit demi kejayaan jgn lew Hidup asyik dgn doa jewwww….!!..jgn jadi pemalas, bila tak berjaya jewww selalu ckp dh Takdir, padahal usaha takder cuma lepas solat minta yg bukan2 pada yg Esa tapi pemalas …..huhuhuhuuu

      0

      0
      • Anonymous says:

        Kalau ak pemalas..xdela ak jd doktor..lol

        0

        0
      • Black Cat says:

        Aku pun doktor gak bkan cm ko
        kerani cabuk je…kikiki

        0

        0
        • juli says:

          Dalam blog ni ada berapa ekor black cat ???? Hari tu ada black cat gak tapi dia cakap dia keja akauntan putrajaya. Hari ni ckp keja doktor pulak…yang mana satu ni , ker kau ni penipu ??????

          0

          0
        • melati says:

          Black cat tak der arah tujuan lew tu…:”asyik diperbodoh kan jewwww..”..kikiki

          0

          0
        • Black Cat says:

          Hi juli,black cat yg btul adalah icon nya warna biru gelap ni klau ko nmpk icon warna lain 2 org len la 2 dia guna nama ak je,k chill la…

          0

          0
        • juli says:

          Saya dah online blog ni sejak tahun 2012… tak pernah nampak black cat ikon warna biru tua. Sejak akhir2 ni jer muncul awak ni… black cat yang sy cakap tu ikon warna coklat gelap. Sekarang ni x tahu lah black cat yg sy cakap tu online lagi ke tidak blog ni ke dah tukar nama x tahu lah.

          0

          0
        • Black Cat says:

          Thanks juli kerana memahami…
          Ye saya mmg org baru…ok juli smile ckit…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kepada black cat avatar biru gelap….
          Kau tu lah yang fake black cat. Black cat tu nama lama aku kat blog ni. So x payah nak berlagak kau yang first. Kau yang guna nama aku sesedap jer cakap orang guna nama kau. Patutnya aku yang patut komen mcm tu kat ko. Kau nak sangat nama black cat tu kau ambik lah !!!!!!!

          0

          0
  22. melati says:

    hahahaha Black Cat ni Dr Timbang…!!! asyik bodek jew keje dia pastu tulis ,Like diri sendiri…..wakakakakakakakkakaakaaa

    0

    0
  23. melati says:

    Apalagi saya boleh buat ??? so keje sakat org lah…!! yg seronok nya Black Cat selalu di Perbodoh kan oleh saya……kikikiiiii…

    0

    0
  24. melati says:

    yg tak suka saya tu..!! pikir lah byk2 aper yg saya citer tu Bohong kew!!! takkan saya nk dedah kan indentiti saya ? nk tunjuk Acc Bank bagai……mesti ader setengah org ingat saya menipu, tpi tanya lah kekawan yg keje Bank, BMW,CIDB ,Air Port….& 1 lagi kalau Cheque lebih RM100K, pihat Bank akan talipon Saper????…kalau saya ke Resort World Singapore, tanya lah org Singapore kalau dlm Kasino kenapa org pakai Gold Card..?..kalau dlm international room Shuffler akan beri playing card keTable saya guna Tongkat kecil…!! so Fikir2 kanlah kalau ader saper dlm Blog ni yg ketahap tu….!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      You keje bank mana cik melati? Mesti dh prnh dok remittance dept kan…

      0

      0
      • melati says:

        Aduiiii…abis tu BMW Glenmarie , Air Port , Sentosa Singapore, Driving Range.CIDB, ,Public Gold….semua nya saya keje kt situ ker????

        0

        0
        • melati says:

          lagi 1 , tanya lew kwn yg keje kt Bank Negara ader tak org yg 20 lebih kenderaan berdaftar Kt JPJ atas nama individu….?…saya salah sorang..!!

          0

          0
  25. Mengarut says:

    Amboi hebatnye melati…kagum xpijak bumi oi.tak sengaja tertepuk tangan kuat2… melatila paling kaya paling hebat paling pandai paling tak kasta paling kuat meroyan paling kuat mengarut paling..paling..paling..paling…paling…bla..bla..bla..bla…

    0

    0
  26. Melati says:

    Hahaha .. Paling bla bla bla !!! Cuma nk bagitau jeww pada Org2 yg jelez bangsa sendiri pastu agung2 kan kaum lain …

    0

    0
  27. melati says:

    aper yg paling paling paling, saya menipu kew aper yg saya citer nya.!! ader yg tak btol kew..!!!??? saya ckp saya paling kaya kew, malah saya takut Mizz Nina baca nanti dia ketawa kan saya plak…Bapak Mizz Nina RM30 juta bagi derma jewww…!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Klu xde bukti xkn we alls nk caya ko ni kaya? Sbb hnya kerani yg menghadap komputer yg xde kerja suka mengumpat je yg suka bukk blog hiburan n mengata org. Bila dh guna komp opis, jimat la data hp yg byk lg..so kat rumh sambung blik bukak guna hp. Org kaya ad byk benda berfaedah die buat, cthnya drpd hnya menjual tudung, skrg dh jual perfume..contohilah neelofa.. melati boleh sambung bukak BN ni smbil lipat kain dpn komputer.

      0

      0
      • melati says:

        Patut lah Tuhan ketat kan rezeki ko..!! takkkan lew saya nk dedah kah identiti ko, dr percakapan ko pun saya tahu awak nya ni melayu yg busuk hati..!!! kan saya dh ckp saya tak tk tahu nk buat aper..so keje semua org buat lew…hahahaha..ni lew keje saya suka kacau org….takkan lew pasal layan awak punya soalan bodoh saya nk buktikan & dedah kn indentiti semua Benggong gak awak ni….kikiki..bukan saya menghina tapi saya tahu awak ni jenis kaum keluarga yg gaji RM1500 sebulan ,sebab tu Tuhan ketata kan rezeki kaum keluarga ko sebab Dengki …..hihihihi

        0

        0
        • Sandwich says:

          Klau dah kaya sangat pergi belajar english lah Melati. Reflection dgn reflected pun ko x boleh nak beza. Rare tau orang kaya urban x pandai english.

          0

          0
        • melati says:

          Don”t like me? cool, i don”t wake up everyday to impress you..!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          English ko memang teruk melati . Pi belajar english lah melati upah cikgu english ke… tak guna mengaku kaya raya tapi english hampeh

          0

          0
      • melati says:

        lagi 1..kalau kerani macam maner saya tahu Nasi lemak BMW Glenmarie lounge tu sodap…..pastu tanya bukti kan ler plak..sebab tu tuhan ketet kan rezeki ko dengki tak abis2 wakakakakakakakaa..

        0

        0
        • Anonymous says:

          Nasik lemak tu pekerja tu beli dekat tepi jalan jer… hidangkan kat tempat servis. Melati tahu tak ? Melati ni kerani kat tempat servis kereta ker ?

          0

          0
      • melati says:

        lagi 1..kalau kerani macam maner saya tahu Nasi lemak BMW Glenmarie lounge tu sodap…..pastu tanya bukti kan ler plak..sebab tu tuhan ketat kan rezeki ko dengki tak abis2 wakakakakakakakaa..

        0

        0
        • Anonymous says:

          Melati oh melati.. kau nampak tak tanda soal belakang soalan aku tu ?
          Aku tanya jer di cop dengki plak .
          Lantak kau lah…..

          0

          0
  28. MySemakan says:

    Alhamdulillah semoga selamat kpergi dan pulang ke Malaysia

    0

    0
  29. melati says:

    walau aper pun org nk kater saya Happy & Gumbira pasal ader pengomen dlm blog ni yg goblok , asyik diperbodohkan oleh saya iaitu Black Cat …..wakakakaakakakakakakaaaaaaa….tapi takper yg menipu nya Neelofa bukan saya kikikiki…

    0

    0
    • Black Cat says:

      Tulis pn dah mcam indon mmg
      sah ko ni indon tpi xpela indon mmg suka mmg suka mngata org dh xda keja len…k la melati ko yg mng ak ni pro biarlah ak yg mngalah..mngalah x brerti kalah…kikiki

      0

      0
  30. melati says:

    hahahaha , dh tukaq namer asal Black Cat…aritu kater saya Endon , sekarang Indon Plak …Endon tu Mak ko….!!! wakakakakaakaaaaa… sibuk lah .org tgh Online Game ni, ni bukan Game biasa tau .!! ni Play for real money…..”””..sebab tu saya Online jer 24 jam…sambil tunggu sambil layan lew org2 bodoh cam Black Cat ni…!!! terkona lagi Black Cat……..wakakakakakakaakakakakakaa…nanti saya menang saya sedekah kt ko sikit yer Black Cat sebab meneman saya dlm Online Game ni…..!!!

    0

    0
  31. melati says:

    lagi 1 Black Cat , kater saya tulis mcm Indon..GUMBIRA tu bahasa zaman P. Ramlee ……..GOBLOK tu pantun yg kena gan Blog , tu pantun org2 Melayu…….terselah lah yg sebbenar nya Black Cat ni Indon…P.Ramlee pun tak kenal & Pantun melayu pun tak tahu…..kikikikikiki…terkena lagi Black Cat…wakakakakakakakakakakakakakaka

    0

    0
    • Black Cat says:

      Ok lah melati ko la yg menang nk sgt kn…xpe ak phm ko tgh dtg bulan 2 yg ko asek meroyan je dri atas smpai bawah penuh dgn komen ko…ko jela yg pndai…

      0

      0
  32. melati says:

    jom …pekena telor Ikan kt Concorde Hotel jp….!! Jom Black Cat saya belanja seribu lebih jew Telor ikan tuuu Black Cat…!! jommmmm……

    0

    0
  33. melati says:

    samer lew kita sempena bulan Ramadhan ni……….dan saya doa kan Perjalanan bakal Tunang Uqasha Senrose ke Malaysia yg sampai2 lg…dh 3 purnama ..!!! Aminnnnn..

    0

    0
  34. Custom MY says:

    Selamat menunaikan umrah mira!

    0

    0
  35. Mat vespa says:

    Hahaha..melati bodo…klu ko maki aku seribu kali pon aku x hadap dah beautifulnara ni..ko punya kasta area estet la beb…sian ko…mesti pompuan jadian nih..aku doakan mak ko..byk2 sabar sbb ada ank mcm ko…kesian….betul ckp nina cute tu…..mmg ko x cukup mkn ubat…hihihi….semekom sayang…

    0

    0
  36. lynn says:

    Betul ke org ckp melati tu pompuan jadian..nauzubillah..hrp2 sempat bertaubat sblm allah tutup pintu taubat…selamat berpuasa semua

    0

    0
  37. Man buntal says:

    Wei….aku ksian kt melati…patut dok tanjung dia tu….hihihi

    0

    0
  38. Mat vespa says:

    Melati….sian ko…..perasan hot..tp x hot….kulit berkerak….badan hanchin…patut gi spa….klu betul ko loaded… ada org kt tgv bgtaw..ko masuk wayang terus org cabut lari…x thn bau tengit ko….cepat la gi spa…baiki apa yg patut..dr ko maki org sana sini….baiki diri tu dulu….takut tgv tu bankrap sbb ko….selamat berpuasa mekati..mlm ni jgn lupa gi terawih….

    0

    0
  39. liana says:

    Melati vongok…kuang3

    0

    0
  40. lyana tasha says:

    0-0 ya melati. ..kuikuikui

    0

    0
  41. Black Cat says:

    Nina cute,mat vespa,lynn,liana n man buntal adalah orang yg sama tukar2 nama tpi icon sama je…
    Sekian,jgn marah ya….

    0

    0
    • jambu says:

      Kau dengan melati orang yang sama

      0

      0
      • melati says:

        Jambu ..saya Darah mak Bapak ko mesti tk sama , cuba Ko DNA…mesti ko ank scandal..!! dh byk saya jumpa org2 cam Jambu Batu Api…atau pun mk ko dulu Bohsia….ini Lumrah…!!

        0

        0
  42. melati says:

    Mat Vespa, & seangkatan dgn nya memang org yg sama lamer tak dengor perkataan Loaded..!! org2 suka ckp Loaded ni bahasa org Kampung dtg KL cari keje jewww, pastu baru dpt Gaji RM1500.00 dh tk pijak bumi yg nyata..!!! kikikiki..pastu tetiba citer pasal wayang…hahahahaha…nanti lepas Raya saya hantar mereka ke Neraka….wakakakakakakaaaaaa..

    0

    0
  43. Black Cat says:

    Salam ramadhan al-mubarak daripada saya Black [email protected]

    0

    0
  44. sampaikan salam buat mira filzah di arab saudi okay

    0

    0
  45. Anonymous says:

    bgs laa tu g umrah…jgn lupa doa byk2 kat sne moga2 dpt kawen dgn Pu rahmat tu y teringin sgt nk bw ko g syria….kah kah kah…

    0

    0