Written by AbangNara | August 4th, 2014

Cantiknya Mila Jirin apabila sudah berhijab ini. Lagi terserlah kecomelannya. Walaupun agak senyap daripada dunia hiburan sejak kebelakangan ini, Mila baru-baru ini telah berkongsi berita gembira mengenai perkahwinannya yang akan berlangsung pada tahun hadapan. Kalau menurut apa yang Abang Nara baca di BiPop semalam, bakal suami Mila tak lain tak bukan ialah pengurusnya sendiri. Untunglah dapat orang yang dah faham kehendak hati kita selama ini. Hehehe.

mila jirin

Tahniah diucapkan kepada Mila Jirin atas penghijrahan dan juga atas perkahwinannya kelak. Semoga segalanya berjalan lancar. Khabarnya tak ada majlis pertunangan yang akan dilakukan. Terus nikah je. Baguslah. Segerakan yang wajib sahaja. Terbaru Abang Nara dengar yang Mila Jirin bakal ada dewan pengantin sendiri. Mungkinkah Mila akan berkahwin di situ? Sama-sama kita nantikan pengumuman daripada empunya badan kelak.

mila jirin

Lagi beberapa gambar si comel Mila Jirin berhijab dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

mila jirin
mila jirin
mila jirin
mila jirin
mila jirin
mila jirin mila jirin
mila jirin
mila jirin

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

34 responses to Mila Jirin Sudah Berhijab, Bakal Kahwin Tahun Hadapan

  1. Julia says:

    Saya bersangka baik bahawa wanita ini bukan memakai pewarna kuku..

    0

    0
    • baik says:

      kalau bersangka baik tak akan luah kan kat sini.
      kenapa cari dengan terperinci perkara yang salah di mata anda.
      sia-sia

      0

      0
      • Julia says:

        @baik, saya x cari perkara yang salah tu. Cuma mata dah terus tertumpu di situ. Maaf andai terasa.

        0

        0
        • BamBam says:

          Gambar yang pakai cermin mata hitam semua iras iras Memey (isteri Norman Hakim)

          0

          0
        • Bedah says:

          Mila Jirin??? Siapa itu Mila Jirin? Lawyer? Magistrate ?
          owwwhhh.. retis sendu -.-

          0

          0
        • Orkid Indah says:

          Salam … Ramai musykil terhdp pemakaian Pewarna kuku adalah Harus dr hukum fikh halal haram dlm agama selagi ia tdk di perbuat dr najis. Sekiranya perempuan itu dlm haid tdk mengapa. Tp skiranya dia dlm keadaan suci boleh bersolat , jngnlah pakai sbb nak ambil wuduk. Memanglah boleh buang tp alangkah baik & sngt di anjurkan klu seorg muslim itu sentiasa dlm keadaan berwuduk spt Sahabat kesayangn rasul kita Bilal bin Rabah R.A. Allah swt bg ganjaran yg besar klu kita sentiasa dlm keadaan berwuduk.

          Bayangkan klu kita meninggal dunia dlm keadaan berwuduk. Sy akui belum boleh melakukannnya, skrang agk sukar dlm keadaan bekerja. Tp ada di kalangan muslimah ada yg berjaya. Kita berdoa smoga kita berjaya melakukannya suatu hari nanti.

          Sekiranya pemakaian pewarna kuku mahupun INAI awan larat yg agk kreatif tu (wlpn suci) berkenaan utk menggoda bkn mahram & lelaki bkn mahram tersbt tergoda serta tujuan hendak menunjuk nunjuk kpd lelaki bkn mahram. Hukumnya HARAM kecuali kpd suami & mahram shj. Mmg ada lelaki yg suka lihat tangan wanita sbb tu ada manicure & pedicure utk wanita. Lipstc klu dah merah menyala pun hukumnya sama.

          Satu keje pulak org yg nak mandikan jenazah kita kene ada nail polish bila kita mati dlm keadaan mengejut. Kene pulak sy tngk yg mandikan jenazah smua makck2 jer. Dah tertangguh keje makcik2 tu. So fikirlah dulu wlpn tujuan nak berhias skali pun. Apa tujuan kita yg sebenar dlm pemakaian pewarna kuku tersbt ?. Biarlah berhias scra sederhana.

          Dulu tak kesah pun klu kuku tu natural jer. Tp klu hubby suruh pakai @ tujuan buat hubby happy & tergoda. Dpt Pahala lps tu buanglah bila nak mandi hadas. Hehehe paham2 sndri ler. Waallahu a’lam.

          0

          0
        • baik says:

          @julia, maaf saya tersalah tuduh yang awak mencari.
          saya tak terasa.
          saya cuma ingin nyatakan, supaya tak usah lah highlight, yang pada mata kita, perkara yang salah.
          usaha cari kebaikan.

          0

          0
      • Singapore Girl says:

        ahhhhhhhhhhhhh ahhh ahhhhh….bila malam je rasa nak memantat

        0

        0
    • noname says:

      itu inai ler… tokti, ramei lg retis len pakei.

      0

      0
    • mentos says:

      sekarang kan ada inai yang kaler warna warni…

      0

      0
    • titi says:

      kenapa? pewarna kuku tak boleh pakai ke?
      actually, pewarna kuku boleh je pakai..tak haram pon. cuma kalau nak solat, kenalah basuh, cuci bersih supaya air wudhu’ mengalir dgn sempurna.
      Manalah tau kan, masa dia pakai tu, die tengah ‘cuti’ ke..
      haihh~ =.=’

      0

      0
      • cLn says:

        Pewarna kuku boleh pakai time cuti?? Btol ke..? Kesian tukang mandi jenazah klu tibe² mati time ‘cuti’ tu kan…ntah boleh ke x diorg nak cuci…ISLAM ITU MUDAH TP JGN PLAK DIPERMUDAHKAN..wallahu’alam..

        0

        0
        • titi tak kisah says:

          Orang yang senang hati claim pewarna kuku boleh pakai masa period, rasanya ingat boleh buat appointment dengan malaikat maut. Jangan cabut nyawa saya masa tengah period ye. Ataupun dia tak kisah, orang yang mandi jenazah dia, cabut kuku dia satu per satu. Ouch!

          0

          0
        • Orkid Indah. Perkongsian Ilmu says:

          @titi tak kesah & titi … Hukumnya Harus slagi bkn di perbuat dr sumber najis tp kita jngn lah terlalu permudahkan pemakaiannya. Satu kerja plak org nak mandikan jenazah kita kene cari nail polish. Bab mandi jenazah -tak perlu nak cabut kuku itu tp skadar perlu di bersihkan apa yg termampu. Walau Hukum harus sklali pun perlulah fikir sblm nak berhias. Bab menjatuhkn Hukum perlu jelas & diperhalusi. Sekiranya Hukum Harus maknanya masih di benarkan. Sy berbicara menerusi ilmu. @titi & titi tak kisah komen tu ke dua2 betul. Kita tdk blh menjatuhkn hukum HARUS kpd HARAM @ SEBALIKNYA. Berdosa besar klu kita menjatuhkan hukum skiranya kita tdk tahu krn itu adalah hak Allah swt. Malah perkara Harus pun blh jatuh Haram berdasarkan niat @ perlakuan scra berlebihan. Tp pemakaian pewarna kuku yg tdk najis scra amnya adalh HARUS. Berhiasalah scra sederhana.

          0

          0
    • puikkk says:

      dlu die ni mse mule2 jd retis bkn warna kulit die coklat gelap ke..cmne leh jd putih ni? cecitee sket kak milaa….. sharing is caring…….

      0

      0
    • xxx says:

      sekarang ni kan ada peel-off punya pewarna kuku. pakaii, then boleh tanggal camtu je. tak heran pun bila wanita bertudung pakai tu :)

      0

      0
    • minah jambu idop umno ! merah biru says:

      bagos lah skarang dh ada trend ikot ikotan cm gini tol tak…kalau dh tk brape nk laku lebih baik bertudong ada jugak faedah Nye…tapi gambar yg no 7 tu maseh Nampak lagi bentok tetek tu amacam ni ? kenape tk labohkn tudong tu cverkn tetek tu hehe tu laaaa kalau hati lm iklas jangan la bertudongggggg n jangan asal bolehhhhhhhhh huh !

      0

      0
    • asik2 seuzon aparaaa says:

      sekrg dh ada pewarna kuku halal, sila gugel k bai

      0

      0
    • minah jambu idop umno ! merah biru says:

      si pelakon jantan si dazrin tk jadi kawin ngan tunang dia kenape agak Nye eh ? dorang dua ni problem ke ? atau pon dh tkde jodoh ? bang nara tolong u gi siasat apesal dorang tk jadi kawin …lov u bang naraaaaaaaaa…bang nara u soooooooooo sweet !

      0

      0
    • cfvgbhnj says:

      pkai pewarna kuku masa period la.. skg nk tanggal bukan kena kikis dgn pisau pun kuku tu.. ada nail polish remover.. 5 mins je tanggal semua.

      0

      0
  2. opah mila says:

    Dia tengah datang bulan, relax la….Nanti cuci la bila nak solat….. jangan fikir negatif je

    0

    0
  3. hpmurah2u says:

    sedap jgk durian tu…

    0

    0
  4. badmalaysian says:

    rakyat malaysia ni entah bila nak berenti mengata.tiap2 info pasal artis semua nak mencaci.dia dah bertudung pun org nak cari salah lg.apa semua expect dia nak pakai tudung labuh berjubah semua mcm ustazah ke?yg complain tu mmg la,btl2 takda cermin kat umah.komen org mcm diri sendiri langsung takda dosa.dia nak berubah sikit2 dah cukup baik.yg rakyat malaysia ni langsung tak berubah,langsung takda hati nak berhenti mengata.

    sampai 1 tahap aku rasa nara ni dah kena stop la tulis blog artis ni.ruang komen dah jd ruang menyebar fitnah,ruang mengata mencaci and mengutuk bagai.semuanya rakyat malaysia yg tak pernah nak berubah.sedih aku.alangkah baik dlm ruang komen ni semua org bersangka baik,menegur cara baik dan lembut,dan takda kata kesat.

    0

    0
  5. aida says:

    Just nak tanya,Miela ni pandai drive ke?Bukan main cute lagi dia dkt seat driver…Ke propa jer…Hahhahaha.

    0

    0
  6. lembulalembuko says:

    Babi la nara. 2-3harini kalu aku masuk bn guna hp ade je iklan konon2 phone kene virus
    Kalau ade button cancel xpe,ni button yes aje. Kalu tekan undo bukan mai page bn balik…iklan dh penuh page,update mls mcm bangkai. Gaji yg dh haram,bertambah haram. Darah daging busuk!!!

    0

    0
  7. sangap says:

    mata dia cantik

    0

    0
  8. Apk Baru says:

    tambah cantik je men berhijab tuh

    0

    0
  9. lalat says:

    aku macam nak kopek taik lalat dia

    0

    0
  10. Ade says:

    Cantik sekali, Hijab is the best (y)

    0

    0