September 20th, 2016

Keputusan Uqasha Senrose untuk membuka hijab bukan sahaja menerima pelbagai kritikan daripada netizen tetapi beberapa ahli agama juga.

Malah, pelakon Mia Ahmad yang merupakan teman rapat Uqasha juga kurang setuju dengan tindakan berkenaan. Namun, sebagai rakan beliau tetap memberikan sokongan moral buat Uqasha yang setiap hari menerima kecaman yang agak hebat daripada setiap sudut.

Selepas isu buka tudung, saya juga ada menghubungi Uqasha. Sejujurnya, saya tidak menyokong apa yang dia buat. Cuma sebagai seorang rakan, saya mahu dia kuat, terutama apabila berhadapan dengan komen-komen segelintir peminat yang ‘maha dahsyat’ pedihnya.

Kita manusia biasa. Masing-masing ada buat silap. Seperti Fathia Latiff dan Elfira Loy, kami bersependapat yang semoga Uqasha dapat menempuhi hari-hari mendatang dengan baik. Mana tahu, dengan kata-kata nasihat dia akan fikir mana yang lebih baik.

Berbicara soal istiqamah, Mia yang sudah tiga tahun berhijab tidak mahu memberikan komen lanjut mengenainya kerana bimbang ia akan menyentuh sensitiviti sesetengah. Buat Mia, soal istiqamah adalah antara individu dengan Allah SWT.

Saya takut untuk bercakap tentang istiqamah. Takut jawapan saya akan menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Kalau hendak cakap tentang kekuatan, saya akui kita semua insan lemah yang mudah terpengaruh.

Dulu saya suka sangat buat rambut. Macam-macam gaya saya cuba, tapi apabila sudah bertudung perasaan itu lama-lama hilang. Malah sekarang, semuanya seperti perkara biasa dalam hidup saya.

Berubah kerana orang ataupun berubah kerana Allah SWT. Itu sahaja sebenarnya yang membezakan penghijrahan seseorang. Kalau terpaksa mungkin hati tidak kuat untuk terus kekal berhijab apatah lagi berada didalam keadaan sekeliling yang tidak semua wanita menutup aurat.

Sumber Berita : Utusan Online

 photo Beau Nara Blog Post Picture.jpg

Korang dah melabur tak? Kalau belum, kenapa ya? Takut? Tak paham? Tak tau nak tanya siapa? Kalau macam tu, apa kata korang gi InvestSmart® Fest 2016! Bertempat di Mid Valley Exhibition Centre Kuala Lumpur, InvestSmart® Fest 2016 akan berlangsung dari 10 pagi hingga 9 malam pada hari Jumaat, Sabtu dan Ahad, 23 hingga 25 September 2016!

Kalau korang rasa cam pernah dengar nama InvestSmart® nih, dulu kan Abang Nara ada post pasal seminar diorang. Tak kiralah kalau korang minat saham, unit amanah, skim persaraan swasta, dana dagangan Bursa, pendanaan ekuiti ramai, InvestSmart® Fest 2016 ialah sumber maklumat pelaburan terbaik untuk korang! Diorang buat event ni ala-ala karnival sikit tau, ada ferris wheel la, carousel la, tembak itik la. Ais krim ngan popcorn free pun ada beb! Dahla pegi memang dapat goodie bag, cabutan bertuah (lucky draw) pun ada tau, ada iPhone la, Samsung la, TV la, macam-macam la!

Korang boleh call 03-6204 8127 atau Like FB “InvestSmart SC” untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang InvestSmart® Fest.

Bukan nak cakap ape la, retis pun dah post pasal InvestSmart® ni kat IG dorang. Check out IG dorang: Shaheizy Sam, Scha Al-Yahya, Awal Ashaari, Neelofa, Abam Aaron Aziz dan Elfira Loy. Abang dengar kan, mungkin satu atau dua daripada retis nih akan turun InvestSmart® Fest 2016! Ops, cakap pasal turun, korang tau tak Abang Nara pun gi InvestSmart® Fest 2016 nih tau, so kalau kelapangan datang la lepak ngan Abang Nara! Tapi hari apa ya Abang Nara turun? Ha, kalau nak tau kenalah gi InvestSmart® Fest 2016 nih, kita sama-sama sakat retis jom!

?Excited nak tahu teknik betul dan smart untuk belajar melabur secara sah! Tunggu ape lagi, jom ramai-ramai ajak mak ayah adik kakak abam semua pre-register untuk InvestSmart® Fest 2016!


Comments are closed.

Loading...