Written by AbangNara | June 16th, 2014

Nampak gayanya selebriti tempatan kena sangat berhati-hati apabila berkongsi gambar di Instagram selepas ini. Mana tidaknya, setiap apa yang dimuat naik, akan diperhatikan oleh ratusan ribu rakyat Malaysia. Kalau ada salah sikit, ada yang pelik sikit atau ada yang macam lain sikit, pasti akan menjadi topik perbualan. Itulah yang terjadi kepada Nora Danish baru-baru ini.

nora danish

Berkongsi sekeping gambar dirinya dengan anak saudara, aset Nora Danish kelihatan lebih besar daripada biasa sehingga menyebabkan banyak pihak yang tertanya-tanya (macam tak ada benda lain untuk difikirkan). Gambar ini telah pun dibuang oleh Nora Danish kerana impaknya yang amat tinggi sehingga anak saudaranya turut terkena tempias. Bengang dengan reaksi yang diterima, Nora Danish sempat menyindir dengan kata-katanya menerusi Metro Ahad:-

Mereka tahu atau tidak ada ‘push-up’ bra? Hanya kerana baju ketat yang saya pakai, ada saja spekulasi timbul. Saya jarang pakai baju ketat dan sekali-sekali ada juga foto yang terlepas pandang. Foto itu sudahpun saya keluarkan daripada Instagram sebab kasihankan anak saudara saya yang masih bersekolah. Dia turut terkena tempias

nora danish

Sabar je lah Nora Danish. Biasalah benda-benda begini memang sensitif terutamanya kepada masyarakat kita. Mungkin lebih ini boleh “double triple check” sebelum muatnaik apa-apa gambar. Apa pun, Abang Nara bagi 4 bintang kepada “push-up bra” Nora Danish. Memang power impaknya. Boleh la jadi duta produk lepas nie. Hehehe.
nora danishP.S: Yeah~~~ Seronoknya dapat tahu mengenai tawaran “Happy Hour” daripada BestBuyWorld Malaysia ini. Diskaun yang hebat untuk barangan hebat namun ia adalah untuk masa dan kuantiti yang terhad. Senang cerita, siapa cepat dia yang akan dapat. Nak tahu apa barangan yang akan didiskaunkan? Layari my.bestbuy-world.com dan LIKE Facebook BestBuyWorld Malaysia.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

90 responses to Mereka Tahu Atau Tidak Ada ‘Push-up’ Bra? – Nora Danish

  1. hantupensil says:

    sapa tau size dia.. hahha

    0

    0
    • Love Nora says:

      Sebab pakai baju warna putih..kalo bercorak tak nmpak sgt..I love nora!!!

      0

      0
      • ketam batu says:

        after this nora akn start block follower..

        0

        0
        • Olga says:

          yg penting…I punya ori nok. korang punya…macam landasan kapal terbang KLIA 2…leper macam pancake. jangan nengok terus potong stim… :(

          0

          0
        • Abby Mahu PatentKan Teknik Cakaran says:

          ND dah jadi ratu coli …buang masa jew gossip cenggini. Buat malu nama perempuan2 jew. Eeeeee….geli mak nyah.

          0

          0
        • NoraZain says:

          Nora Danish tahu atau tidak, ada tuntutan menutup aurat dalam Islam?

          0

          0
        • Datin Ejahkaya Mautoron says:

          Janda tetek!!!…tak padan ngan ketot.

          0

          1
        • Fasha Sendhat says:

          terdesak..pakai baju ketat warna putih supaya orang nampak. so cheap of yous.

          0

          1
        • Raja Bomoh says:

          Saka hantu susu dah masuk dalam badan Nora…tu lah pasal.

          0

          1
        • Mak Jemah says:

          Diri sendiri yang mengundang komen negatif nak salahkan orang pulak. Bahlol…

          0

          1
        • lynn says:

          “Apa pun, Abang Nara bagi 4 bintang kepada “push-up bra” Nora Danish. Memang power impaknya. Boleh la jadi duta produk lepas nie. Hehehe”.

          si nara ni makin hari makin menyampah aku dgn penulisan dia ni. kenapa makin gatal je aku tengok? aku tau lah kau cuma tulis tapi tak buat tapi tak kesian ke kat bini?

          0

          0
        • Yo Yo Whatsuppp says:

          Nara, why married if you want to act single?
          Have some dignity, bruh.
          Kesian bini kau seretnity tu weh.

          0

          0
        • Korang takde sense of humor, melayu tipikal yg bodoh, bajet maksum kata menyampah kat Nara, phuiiii! berenti la masuk page gosip. join forum perdana.

          0

          0
        • K.A.A says:

          sokong kat lyn… nara tulis macam org gatal… x suka nara tulis gitu..

          0

          0
        • Yulanda says:

          Nara gersang…bini x mau layan. :)

          0

          0
        • lynn says:

          @Nabila Huda Terasa Kesangapan..

          tak payah lah nak kutuk org bodoh bagai. nak kata kitaorang takde sense of humour? please lah. kalau pun nak bergurau ke ape, takyah tulis mcm tu pun boleh si nara ni. ni tak, nak jugak menggatal. setiap post pasal retis pompuan je, mesti ada terselit kegatalan tu. saya suka baca blog dia ni, tapi part tu je lah saya menyampah.

          0

          0
      • NoraZain says:

        Nora Danish tahu atau tidak, ada tuntutan menutup aurat dalam Islam?

        0

        0
      • abang norman says:

        kesian lelaki2 diluar sana…masuk bilik, bukak baju isteri….sarung tetek terjatuh. yg tinggal hanya…nasik lemak 59 sen !!!

        0

        0
      • biar abg ramas Nora nye. baru la abg tau saiz dan kebugimaannya.

        0

        0
      • Sangkak !!! says:

        dia yg buat dosa…sempat nak sindir orang. dunia…dunia.

        0

        0
      • paukaya says:

        tak tahu la ape oush up bra..cube tunjuk pakai cm mane…hahahahahahahaha

        0

        0
    • Bedah says:

      Padding lebih jah…

      0

      0
    • NoraZain says:

      Nora Danish tahu atau tidak, ada tuntutan menutup aurat dalam Islam?

      0

      0
    • Zac says:

      Mereka tahu atau tidak Rosmah ‘punya’ lgi besar?

      0

      0
    • juon mata bulat says:

      Ko tu xde bnde laen ler tu nak nengok…

      0

      0
    • narapalingtolol says:

      celaka betol la si nara ni.. dh nora danish dh padam pic tu si nara celaka ni duk sebar aib Nora ni kenapa?? puas ke ko bagi anak bini ko makan duit hasil sebar aib orang ni nara oii?? patutlah muka ko xda cahaya keimanan, sama gak ngn bini ko, pakai tudung tp x nmpk seri cahya org yg beriman. mintak2 ank ko x kembung perut makan duit haram dari ayah yg celaka mcm ko nara! fap fap fapppppppp

      0

      0
    • minah jambu merah biru says:

      elehhhhh pasal tetek ponnnnnnn nk kecoh kan huh ! helo tkde benda lain ke nk di kecoh kan ??????????? soal tetek n coli tu biasa laaaaaaa nora pakai coli push up kenape? heran tengok nora pakai coli push up? ape tk penah tengok orang pakai coli push up ke????????????? eh eh ehhhhhhhhhh kampong Nye korang niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ! ni mesti korang stay kt kampong ulu ulu ni kan !!!

      0

      0
  2. Anonymous says:

    baju tu terlalu ketat, tu yg nampak efek besar..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    biasala..
    mata diorang tu tajam beno, pantang lepa.

    0

    0
  4. ina says:

    Dh ko tunjuk.. Org tgk la.. Jgn nk marah pulak..

    0

    0
  5. Benda Betul says:

    Aku pelik dgn lelaki2 dekat Malaysia ni. Nampak je tetek besar, dah terliur.

    Ni aku nak bagitahu, yg hangpa semua nampak tetek besaq2 tu, semua pakai push up bra je! Hakikatnya tetek perempuan melayu jarang yg besaq perfect macam gambar Nora danish atas ni. Even Nora danish pun habaq dia pakai push up bra..

    p/s: LELAKI MALAYSIA SUDAH LAMA TERTIPU LOL

    0

    0
    • Bedah says:

      Jah.. laki straight memang suka tgk tetek godang.. gay & pondan jer uols yg tak suka tgk tetek perempuan.. hakikat jah.. bukan laki2 kat malaysia jer…
      yg p tayang sapa suruh..

      0

      0
    • Olga says:

      Payudara adalah asset bagi seorang wanita seperti saya. Tanpa tetek..lebih baik jadi gaybois je atau pengkid jerrrr nok.

      0

      0
  6. xde keje kat ofis says:

    td bikini, skang bra..bang bara stopla post bnde2 cm ini..nora pon da delete da pic tu..lainla klu die still post pic tu…

    0

    0
    • Bedah says:

      Kesimpulannya…
      retis Malaysia muka cantik tapi bimbo..
      pasal bikini laa.. pasal push bra pon nak kecoh sekampung… euuwwwww

      0

      0
  7. Nora suka ketat ketat says:

    “Saya jarang pakai baju ketat dan sekali-sekali ada juga foto yang terlepas pandang. ”

    Opss! Jarang pakai baju ketat ke? (Tangan di dada, mata menjuling)

    0

    0
  8. faezah ngilai-ngilai says:

    Arwah bapak kat dalam kubur ko xnak kesian ke Nora?

    0

    0
  9. emo says:

    dear nora so i guess u shud aware of this kind of things happen, in the future tolong ekk hati2 bila nak upload ur pic or anything at the public. im a big fans of you~ xoxo yg penting jangan jadi mcm MARIA FARIDA seluar dalam pun nak upload??? *dimana kah kesilapannya dan siapa patut dipersalahkan*

    0

    0
  10. AtieAz says:

    Lain kali jgn tunjuk gmbr yg mendatangkan fitnah, tu je caranya.. semuanya mula dengan diri sendiri. Jgn salahkan orang lain. Peace!.

    0

    0
  11. naura7 says:

    topic hari ni,pakaian dalm… jadahnye

    0

    0
  12. Bencinora says:

    Tolongla nora!! Nak block peminat konon. Awk tu artis.. Tanpa peminat sapala awk tu kn..retis malaysia ni asl kita tegur ckt trus block!! Ahh wateva!!
    Yg psl bju ni… Awk tu mak janda.. Jgla maruah ckt!!! Pkaila elok ckt..

    0

    0
  13. lol says:

    “Saya jarang pakai baju ketat dan sekali-sekali ada juga foto yang terlepas pandang”
    Haha. Nora2, bukan ko selalu pakai ke? Dh ko upload, org tengok la. Cakap je mcm ko ni baik sgt, plastik mcm nedim. Upload gambar n quote kononnya ko ni baik sgt padahal perampas. Hanya org tertentu saja tahu psl ko ni. Nasib baik beekhan kaya n bpendidikan, xsuka mcanang psal kisah rumahtangga n ex-suami utk menagih simpati mcm ko ni nora. Ko ni bukan xpernah rasa suami dirampas, tp ko pulak jadi perampas. Xtakut ke dgn dosa? Beekhan tu dahla jd lawyer sekolah kat luar negara bukan mcm ko tayang tetek kat insta.Tujuan utk mndptkn perhatian dan followers. Lol

    0

    0
    • Nurul says:

      Beekhan pun ada gambar pakai bikini kat IG la woi. Pergi stalk sekarang.

      0

      0
    • iamnobody says:

      I pong ada tdengar ceta si nora nie perampas dpd kwn i. Kwn i nie sama u ngan beekhan kat aussie. Selalu stalk nd ngan nedim kat insta sebelum nie… kononnya swiiiitttt sgt. Myorok blkg nma Allah

      0

      0
  14. tacacila says:

    mana bole tanding t$t$k aku nora woiiii

    0

    0
  15. nok gebuzzz says:

    mcm mana boley terlepas pandang??xkan lepas upload pic x check balik….kalo dah npk pic kurang enak,nape x delete jer terus….hhmmmm..retis Malaysia x d jawapan yg relevan..

    0

    0
  16. Hamba Allah says:

    Astaghfirullahalazim..Astaghfirullahalazim..Astaghfirullahalazim
    Jom berzikir.. Jom Puasa Sunat

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Beli produk dari Tasha Shila ke. Maklum la Nora punya seciput je . Tiba2 besar macam pelakon lucah pulak. Ni mesti Nadim yang suruh besarkan ?

    0

    0
  18. sutun kurita says:

    muka…cantikkk..
    body….cunnn
    gaya….hollywood
    berlakon…kejungwood!!!!..
    retis oh retis..

    0

    0
  19. wow bulan says:

    hamboiii nak lawan neelofa pulak ye. Tak nak kalah. Kui..kui..kui..

    0

    0
  20. laut masin says:

    Retis malaysia ni aku tengok berlakon kelaut. Kemain shooting sampai oversea bagai lakonan hampas. Tak boleh lawan pelakon korea, filipina, thailand dan indonesia. Samalah macam fasha walaupun aku minat dia tapi aku tgk lakonan dia asyik macam tu aje takde improvement. Nora lagi lah berlakon tayang body aja lagi lah hancoss. Retis yang muka tak berapa lawa macam nabila, noorkhiriah, pelakon perempuan terencat dlm cita cun tu yg boleh berlakon. Yang lain macam hampas kelapa laut.

    0

    0
  21. aihh says:

    itu mmg tetek besar…. ramas sedap..

    0

    0
  22. MEROYAN KRU says:

    eh…dengar cerita nedim tu gangster ye? tgk mcm xde pekerjaan je. sesekali la tnjuk poyo dia kat opis ayah dia. selebihnya asyik la bersosial. tapi duit berkepuk2. fuyyyoooo. patutlah nora syg sgt.

    0

    0
  23. Ayam Serama says:

    mohon Nora Danish buat video tutorial macam mana nak pakai push up bra tu

    0

    0
  24. wakdoyok says:

    nape aku rasa macam sesuatu je anak buah dia tu ekk..
    kaki pun bengkok ke belakang
    pastu dia ni kan cantik tapi tak diwarisi oleh anak buah beliau

    0

    0
  25. menoname says:

    dah tau awak tu artis, awak ada ribuan followers di IG, awak tu public figure jadi sekurang-kurangnya patot ada rasa prihatin untuk upload apa2 jua gambar sama ada untuk peminat atau personal collection. tapi kalau dah untuk personal collection tu bukaklah account lain dan ”private” kan account tu jadi tak ada lah awak nk provoke peminat atau mereka yg saja2 nk cari silap awak dgn komen2 yg provokasi…jadi puncanya dari siapa?

    saya mmg minat dan suka sesgt dgn nora danish dan saya pasti ramai yg syg nora cuma nasihat kami lain kali kalau dh terlepas pandang apa2 gambar tu baik double/triple/quadraple confirm selepas upload sebelom benda itu jadi viral.

    0

    0
  26. Jnda brhias says:

    Klu klur ngn ank sdare pn,segan lh ckit.x kn klur
    ngn bdak2 pn nk pki push up bra?ko nk tyang
    pe sbnrnye,Nora ??klu org komen pn suma ada
    bidas nye.ko je lh yg btul cm che tak gak.
    Ptutnye tnye dri sndri btul x org mnego tu?
    Aurat ni mne leh ttup..ttup lh.tau lh awk tu cntik
    jlita.

    0

    0
  27. JogOnMekYah says:

    FAKTA: TAK ORIGINAL = FAKE & DUMB COMMENT
    sejemput kueh jemput2 je lah kan kan kan..komen melambangkan dead from the neck up kan kan kan

    0

    0
  28. Mizie Maintenance says:

    Asek dok “KENA MAIN” dengan N*D*M kot…..hahahahhaha

    0

    0
  29. Paradox peminat malaysia says:

    Did u just announce to the world u pakai push up!?? Artis malaysia mmg kelesssssss. Tinggal la sikit utk peribadi dik. Taulah ada instagram, tak pyhlah nak explain urself sampai terlondeh semua. Nnti kalau pakai seluar n nampak panty line (VPL) takkan nak cakap “taukah mereka ada thongs?” . Stop responding to idiotic comments, or maybe what u should do first is to stop uploading pictures yg sah2 mengundang ayat laharrrr. Peminat Malaysia ni pelik. Prude satu macam tapi follow instagram Artis yg kadang2 tak pakai akai sgt bila ghairah upload gambar tu!

    0

    0
  30. NARA SI BATU API says:

    NARA BLOGGER GOSIP YG GATAL

    0

    0
  31. anon says:

    Kenapalah duk dengki sangat dgn nora ni???? Ramai lagi yg pakai sendat and amik gambar mengiring je nak suroh nampak tetek besar, mcm si neelopa, tasha, makcik Ta …… Mcm makcik Ta tu, kalau buka bra dah terlondeh sb anak dah 2 and diri pun dah tua. So kenapa kutuk nora saja….

    0

    0
    • amoi says:

      pasal kat sini ada gambar Nora je, takde pulak gambo neelofa, tasha, che ta,.ape da ko ni pun.,

      0

      0
  32. budak subang jaya mmg ada gaya says:

    lepas ni ND akan berlawan ngn neelofa..ratu sembol kena perah!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  33. Insan Biasa says:

    Amboi abng nara. Kemain lagi bagi 4 bintang tuk push up bra si nora. Bra isteri bagi berapa bintang? -.-

    0

    0
  34. nora batak gambar says:

    ND ni artis malaysia plg batak bergambar.

    0

    0
  35. Muahhh says:

    Serupa che ta la nora ni… Che ta plak sebelum kahwin pakai push up bra n padding nampak besar n padat tetek, lepas kahwin da takde push up n padding ori je nampak jatuh mcm tetek nenek aku….

    0

    0
  36. Keturunan Nabi Adam says:

    Ni sumer poyo…haktuihhh

    0

    0
  37. Sabri Ali @ Nick says:

    Sendiri mahu fikirlah, akak Nora Danish..

    0

    0
  38. Nabil Ahmad says:

    Lu fikirlah sendiri!

    0

    0
  39. Kemek Suhaiza says:

    nak jenjalan ngan anak sedara pon nak kene pakai pushup bra bagai apa jadahnyer lain laa nak gi clubbing baru kene tempat dikkkk

    0

    0
  40. mg says:

    Badan dia kan lawa, tayang sana sini pun sedap mata memandang. Lagi2 si lelaki. Daripada org yg ada lebihan bejolan pakai baju ketat, mane korg suka? Tapi nak ingatkan satu jelah, dosa tanggung sendiri ok. Sy di sini ingin cakap, jangan tayang2 lah akak Nora, klu akak Nora pakai yg bertutup pn still nampak lawa.

    0

    0
  41. adik nara says:

    napa bile baca post abgnara rasa cam abgnara ni sindir ND je?.. abg nara tolong professional and please do not bias because its unfair..

    0

    0
  42. c says:

    ishh..segan pulak saya tgk gambar kat atas..kesian anak sedara kat sebelah..

    0

    0
  43. cahaya says:

    hahaha. disebabkan komen gmbr ni la terus kena block dgn ND ni. dulu minat sgt dgn dia. dr zaman sekolah. nmpk sopan je mcm spesies LS. br 1st time komen “ketat metat nya baju. nmpk semua baju dah la putih. klu warna gelap mungkin sedap lagi mata memandang” haaa. ambik ko. kaw2 kena hentam dgn followers dia pastu kena BLOCK. oppsss. nmpknya saya xperlu dah minat awak ND. nasib bukan hardfan dulu. buang masa~

    0

    0
  44. akukomenkaubaca says:

    klu nk jd public figure, bleh X bljr cara nk bg statement bls dgn btul, statement bls yg mncermin kan U’ve been blessed with brains..?
    push-up bra??
    function push-up bra tu jelas2 nk mnonjolkn ‘bnde’ tu?
    nmpk sgt kau sndiri yg cube tarik prhatian/expose spya org utk brckp mengenai ‘bnde’ tu?
    then, jgn MELATAH la klu org ckp psl ‘bnde’ kau..?
    simple n basic concept, je tu Nora..

    0

    0
  45. akukomenkaubaca says:

    “Saya JARANG pakai baju ketat dan SEKALI-SEKALI ada juga foto yang terlepas pandang..”
    – Nora Danish-

    (-.-) klu nk tipu tu, jgn la obvious sgt~

    0

    0
  46. tersembul says:

    cuba tgk kat fb beekhan tersembul tek dia pakai baju. Masa tu muka masih belum botox, filler and shaping bagai. Kembang muka dia masa tu. Heeeehee. Tapi sekarang dia memang nampak comel sangat. Saya suka saya bagi tahik bintang.

    0

    0
  47. intan nur azzura mohammad says:

    kebanyakkan pompuan kat malaysia ni pakai padding je.mmg susah nk jumpa yg ‘original”.akak konfirm ori.hehheh

    0

    0
  48. kohoikkkkk tuihhhh says:

    hahahaha. padan la dedua tu jejai ke bosned ke nd ke semua blajanya kelautttttt… harap duit bapak je menteri.. skali ngan sang menteri tu pun xbrapa nak cerdik juga.. elokla.. dr mentua anak sampai menantu.. ish ish..

    0

    0
  49. […] Mereka Tahu Atau Tidak Ada ‘Push-up’ Bra? – Nora Danish (86) […]

    0

    0
  50. click here says:

    Thanks for any other magnificent article. Where else could anybody get that type
    of info in such an ideal means of writing? I have a presentation next week, and I’m
    on the search for such info.

    0

    0
  51. […] Mereka Tahu Atau Tidak Ada ‘Push-up’ Bra? – Nora Danish (88) […]

    0

    0
  52. […] Mereka Tahu Atau Tidak Ada ‘Push-up’ Bra? – Nora Danish (89) […]

    0

    0