Written by Bella | February 27th, 2019

Baru-baru ini, pelakon Nabila Huda kembali mengundang kontroversi apabila memuat naik foto dirinya memakai bra di atas katil.

Seperti yang dijangkakan, ruangan komen di akaun Instagram Abil dipenuhi dengan pelbagai kritikan dan kecaman. Sehingga ada yang melabelkan beliau sengaja untuk meraih publisiti murahan dan kemudiannya menyalahkan netizen apabila teruk dikecam.

Namun, Abil bukanlah seorang yang terlalu ambil pusing dengan segala kecaman yang dilemparkan terhadap dirinya. Sebaliknya beliau memuat naik lagi satu ‘posting’ mengatakan beliau tidak pernah memberikan sebab untuk orang membenci dirinya tetapi mereka yang sering mecari kesalahan dan kurang senang dengan gaya hidupnya hanya mencetuskan drama kerana rasa cemburu.

Tidak dinafikan, Abil bukanlah seorang yang hipokrit dan tidak ambil kisah dengan kritikan-kritikan pedas. Apa yang penting beliau menjadi diri sendiri dan selesa dengan penampilannya tersendiri.

54 responses to Mereka Buat Drama Sebab Cemburu Dengan Saya – Nabila Huda

  1. Anonymous says:

    Ko ni bukan kupu-kupu tapi kutu. Pemenang pelakon terbaik yg paling low class dlm sejarah…

    14

    0
  2. muahaha says:

    Eeee, dia yang bukak aib dia plak yg sentap… siap block org lgi. Ha cepat ketik repot button di IG dia mcm PRINCHIQY POSITIVITY DINZLY CHIQY CHIQY BUM BUM, CUMI CUMI CIUM CIKED, MUAH LAT LAT!!!

    5

    0
  3. internasional netizen says:

    actually celeb ni… ape die post tu sebenarnya untuk bagi fans, haters, stalkers enjoy what they posted.. kalau die payung tu.. tadah je…xyah komplen dan bash.. klu rase sexy, lancap… klu rase jelik, doakan dorg dapat hidayah.. tu je… simple ASS that.. nigga..!!

    -1

    6
    • datin sally says:

      setuju dengan nama baru- “kutu”. datin paduka umi aida, sharifah amani, maya karin, fazura… xdenya gamak nak memperbodohkan imej diri nak buat gimik2 murahan.. tak senonoh cenggini. please la….

      4

      0
    • selamat mencuba says:

      Cara2 nak kecik kan payudara..
      s
      1.Jangan makan protein
      2. Jangan makan karbo
      3. Makan ikan kering.

      1

      0
  4. Anti Attention Seeker says:

    Ye ker? Pentingnya sis. Lepas ni tol akn dihapuskan ke?

    2

    0
  5. Anonymous says:

    saya dah kasi tahu jiran2…. tapi mereka sibuk sebab pek cina ada kt rumah2 kak bawang semua.. pasang aircond cuaca panasa. k bye.

    2

    0
  6. hakak says:

    sejak kawin, makin menjadi2 dia ni.. mcm nak tunjuk segala yg ada kat badan tu.. kengkonon tak nak hipokrit.. yg kengkawan artis pun kemain sokong lagi.. siap puji2 bagai.. hadoii… jgn sampai Allah turunkan bala cash wahai nabila huda..

    5

    0
  7. Anonymous says:

    bursa saham melonja tak pagi ni? kalau tak…baik ko masuk p0rnhub dot com

    3

    0
  8. Anonymous says:

    dah sendu mula la buat perangai pelik.

    2

    0
  9. Anonymous says:

    perut tu sis…kikikih.

    3

    0
  10. JUST SIT DOWN! says:

    ANNOYING! NEXT?!!!!!!!!!

    2

    0
  11. Anonymous says:

    kalau ye pun nak upload cengitu…pastikan bentuk bdn tu tiptop dulu, ni mcm kutu lah pulak.

    4

    0
  12. Anonymous says:

    Ada anak perempuan tp tunjuk contoh mcm ni. kasihan anak :(

    3

    0
  13. Anonymous says:

    ade laki tp mcm kurang kasih syg erghhh, kitorg nak jeles dgn dosa yg ko buat?? mental sickness ke ape die ni

    3

    0
    • Anonymous says:

      yg tanggung dosa lakikan. Kenapa laki senyap je. Mulut sudah digamkah. Dar kecil tiada kasih syg ibu kandung, skrg mcm nilah jadinya. Ada mak tiri pulak, dah x ngam, maka buatlah peranngai..aku, aku dgn cara hidup aku..

      2

      0
  14. Anonymous says:

    kutu atau langau bukan kupu2.

    1

    0
  15. Anonymous says:

    Kesian :(((

    1

    0
  16. Anonymous says:

    siapa yg amik gambar dia tu ye? Laki dia ke? aku nengok netizan bukan kutuk dia pun, semua komen bg nasihat. dan betul apa yg diaorg nasihat tu…Bella ni mcm sokong plak apa Abil ni buat…nak merasa saham sama ke?

    4

    0
  17. Anonymous says:

    ayam sekor 17 ringgit kira mahal ke tak? tengah pening ni…

    2

    0
  18. Anonymous says:

    yg penting tok vida pergi tengok kosert blackpink…..
    next juga lah!!!!

    2

    0
  19. Anonymous says:

    kenapa maggie sikit sangat kena guna dua peket? kenapa tak buat sepeket lebih sikit. tertanya-tanya pulak aku….

    3

    0
  20. Anonymous says:

    Nasi lemak pondan yang viral dulu tu ada lagi ke?

    3

    0
  21. Malas says:

    Sajer nak bgtau. Dalam peta malaysia nie bukan ko sorg jer yang duduk. Jgn sebab ada sesetengah manusia perangai haram jadah macam ko ni bawak akibat dekat yang lain. Ingat sikit. Jadikan bermacam2 kejadian alam yg jiran kita tu alami sebagai contoh akibat kelakuan rakyat yg entah apa2. Walau maktiri ko tu ko kata mcm2 perangai dia tapi sesungguhnya dia dah kumpul pahala yang satu (tutup aurat). Dan ko yang baik budi pekerti kekononnya apa yang ko buat? Perangai yg tak boleh menerima teguran org lain.. Ko ajer yg betul.. Ko ajer yg berada di jln yg lurus. Sampai org tegur restaurant ko untuk kebaikan pun ko melenting sampai ke langit. Mak akan lingkuplah hidup ko… Masya allah…

    2

    0
  22. Anonymous says:

    tak dinafikan she’s a good actress……………

    0

    1
  23. Anonymous says:

    nak minta Ustazah Abbbyyyyyy komen skit

    0

    0
  24. entahlahnak says:

    kesian abil…lost

    semoga Allah memberi hidayah pada kamu yg ego..

    Dan bila Allah menurunkan ujian baru kamu akan terkenang segala perbuatan kamu sebagaimana awie menginsafi dirinya atas dosa yang lalu…semoga ada yg simpati kdgn kamu bila tiba masanya kamu diuji dgn kesusahan.. sbb bila org tegur kamu kemain menongkat langit seolah dunia ni kamu yg punya, seolah tiada dosa pahala dalam kehidupan kamu.. kamu bukan muda selamanya bakal tua jua..

    1

    0
  25. Anonymous says:

    BERSYUKURLAH DGN APA YG ALLAH KASI PINJAM…. KALAU ALLAH NAK AMBIL SEKELIP MATA JER….. BERUBAHLAH SEBELUIM TERLAMBAT… SAMA2 LAH KITA BERUBAH KE ARAH KEBAIKAN…… AMINNNN…

    0

    0
  26. Anonymous says:

    puasa lagi 68 hari ke?

    1

    0
  27. beylahh says:

    correct me if i’m wrong..
    ayat orgtua2 dulu ,kupu-kupu itu adalah simbolik bagi perempuan yg keluar mlm untuk memperdagangkan diri..
    tu yg kluar ayat, ‘kupu-kupu malam’

    2

    0
  28. sajat says:

    aku suka tengok burung…

    0

    0
  29. anon says:

    nak upload gambar sexy tapi badan seadanyaa kalau body vass mcm princess ezurin tak kesah nok so kau terima la cacian bukan pujian LOL

    0

    0
  30. boboy says:

    Aku naik van tadi jumpa 50 sen atas seat belakang. Pening kepala nak amik ke tak? Van dah berhenti pun aku belum turun lagi ni. Tgh pikir nak amik ke tak duit tu.

    1

    0
  31. angelarina says:

    Adoiiiiii….sakit perut aku baca komen korang…terima kasih korang…terhibur hati aku…serius korang lg kelakar dr maharaja lawak…HAHAHAHA!!!!!!

    1

    0
  32. no way says:

    x pe la..kt da nasihat…bia la dia dengan dunia dia…tapi sedih dengan org islam skrg ni…

    0

    0